Ben de okula, futbola ve taekvandoya götürüp getiricem okul yakın futbolun kantininde beklerim bebeğim Ekim basi doğumlu olucak inşallah doğuma kadar devam edicez ara verip 40 çıkınca basliycaz ona göre düzen kurucaz bebek o düzene alisicak soğuk kıs evet evde buyuyemiycek arabamda yok ama oğluma kardeşin var oğlum sende 5 yaşından beri uğraşıyosun ama artık gidemeyiz diyemem sadece okula gidip gelmek okadar da zorlamaz inşallah Allah kolaylık versinKizim okula krese gitmiyor seneye eylul ayinda anaokuluna gondermeyi planlıyorum kendim goturup getirecegim icin bebekle zormu olur ilgilenemezmiyim acaba korkusu oluştu offf valla daha ilk günlerden strese girdim
Tek çocuk az 2 çocuk çok derken ikinciyi yarım mı yapalım anlamadımHerkese gunaydinlar. Kisaca derdimi paylaşmak istiyorum. Benim tam 4 yasinda 1 kizim var. 4 5 aydir ona kardes istiyorduk. Ve bu ay hamile oldugumu ogrendim.maddi olarak Orta halliyiz cok sukur yeteriz diye dusunduk ama ben isin manevi boyutunu dusunmeye basladim is ciddiye binince. Yada hormonlarin etkisiyle fazla dusunuyorumdur bilemiyorum...
Sorunum şu ki 2.cocuktan sonra hayat oyle herkesin anlattigi kadar zormy oluyor. Evi temizlemeye aynaya bakmaya vakit bile ayiramazsin diyenleri gordum. Tek cocugun kiymetini anlayacaksin diyenler de var. Kızın kendini dislanmis hissetmez insallah diyende var. Tabiki kızım benim herseyim onu neden dislayayim. Ama su an sanki kendimi bir faciaya surukleniyormusum gibi hissetmeye basladim.icimde surekli korkular var gece hic uyuyamadim
Nasil olacak manevi olarak nasil yetecegim. Mesela kizimla hergun parka ineriz oynariz bisiklet surdururum berabet aktiviteler yapariz. 2.cocuktan sonra bunlarin hiçbiri olmayacakmi kizim o zaman ne hissederki diye dusunmeye basladim.onceden hic boyle seyler yoktu aklimda cok istiyordum ama hamile oldugumu ogrendigimde beri korku kapladi icimi. Bebek dogdugunda kizim 5 yasinda olacak. Ana okulu sureci baslayacak nasil yetisebilirim
Eksikmi kalir. Benden uzaklasirmi. Yada kendime ve esime hic vakitim kalmayacakmi. O derece zor mu 2 cocuklu hayat? Bana tecrubeli annelerin yorumlari lazim merakla bekliyorum
Benim 3 yaşında kızım var ,planlı hamilelik yaptım ikinci yeni oldu . doguma gityiğim gune kadar her gun kızımı parka götürdüm ,oyun oynadık . hiç dıslanmadı . bebek oldu ,sürekli hediye aldım kardeşin aldı dıye , hastaneye getırdım ben toparlanınca anlasın dıye bak kardes aldık dedim , sonra eve gelince ben toparlanana kadar babası teyzesi ilgilendi hep . tabi benden ilgi bekliyo sürekli benee elimden geldiği kadar oyun oynuyrm elbette bazı zorlukları var ama hiçte aynaya bakamıyrm , falan olmuyo şükür ediyrm bu halime . rabbim olmayan herkesede versin . hiç korkmaHerkese gunaydinlar. Kisaca derdimi paylaşmak istiyorum. Benim tam 4 yasinda 1 kizim var. 4 5 aydir ona kardes istiyorduk. Ve bu ay hamile oldugumu ogrendim.maddi olarak Orta halliyiz cok sukur yeteriz diye dusunduk ama ben isin manevi boyutunu dusunmeye basladim is ciddiye binince. Yada hormonlarin etkisiyle fazla dusunuyorumdur bilemiyorum...
Sorunum şu ki 2.cocuktan sonra hayat oyle herkesin anlattigi kadar zormy oluyor. Evi temizlemeye aynaya bakmaya vakit bile ayiramazsin diyenleri gordum. Tek cocugun kiymetini anlayacaksin diyenler de var. Kızın kendini dislanmis hissetmez insallah diyende var. Tabiki kızım benim herseyim onu neden dislayayim. Ama su an sanki kendimi bir faciaya surukleniyormusum gibi hissetmeye basladim.icimde surekli korkular var gece hic uyuyamadim
Nasil olacak manevi olarak nasil yetecegim. Mesela kizimla hergun parka ineriz oynariz bisiklet surdururum berabet aktiviteler yapariz. 2.cocuktan sonra bunlarin hiçbiri olmayacakmi kizim o zaman ne hissederki diye dusunmeye basladim.onceden hic boyle seyler yoktu aklimda cok istiyordum ama hamile oldugumu ogrendigimde beri korku kapladi icimi. Bebek dogdugunda kizim 5 yasinda olacak. Ana okulu sureci baslayacak nasil yetisebilirim
Eksikmi kalir. Benden uzaklasirmi. Yada kendime ve esime hic vakitim kalmayacakmi. O derece zor mu 2 cocuklu hayat? Bana tecrubeli annelerin yorumlari lazim merakla bekliyorum
Tavsiyeleriniz icin cok tesekkur ediyorum. Kızım surekli kardes istedigi icin ona bu haberi vermis bulunduk. Ogrendigimizden beride karnimi opuyor seviniyor. Ama diger tavsiyelerinizde cok haklisiniz ve mutlaka deneyecegimMerhaba,
Öncelikle Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.
Benim iki kızım var. Aralarında 5 yaş fark var. Hamilelik ve yenidoğan sürecinde dikkat ettiğim konuları yazayım.
- Öncelikle karnınız çok belli olana kadar kardeşi olacağını söylemeyin. Çevrenizdeki insanları da bu konuda uyarın. Bebek geliyor haberi, büyük çocuk için kaygı uyandırıcı bir durum. Bu nedenle, ne kadar geç öğrenirse o kadar iyi.
- Büyük çocuğun rutinlerinde, bebek doğduktan sonra mümkün olduğunca değişiklik yapmamak gerekiyor. Bu nedenle hamilelik döneminde yavaş yavaş büyük çocuğun uyku ve park rutinini babaya devredin ki bebek geldiği için annem beni uyutamıyor ya da parka götüremiyor demesin.
- Çocuğunuzun ona küçük gelen kıyafetlerini ve bebeklik oyuncaklarını ona sormadan bebeğe kullanmayın. Nereden hatırlayacak demeyin, fotoğraf ve videolardan fark ediyorlar.
- Bebek görmeye gelenler büyük çocuğa hediye almayı unutabiliyor. Büyük çocuk için birkaç hediye alın, evde göremeyeceği bir yere koyun. Böyle bir misafir geldiğinde verirsiniz. Eve gelen misafirleri önce büyük çocuğunuzu sevmeleri konusunda uyarın.
Aklıma gelenler şimdilik bunlar. Başka sorunuz olursa seve seve yardımcı olurum. İki çocuklu hayat, tek çocuğa göre daha zor ama keyifli tarafları da çok. Tecrübe ile çocuk büyütmek daha kolay ve büyük çocuktan çok şey öğreniyorlar.
Bence en zor tarafı, iki çocuk arasındaki ilişkiyi doğru yönetebilmek. Bu konuda biraz okuma yapmanızı tavsiye ederim. Kardeş Rekabeti kitabı ile başlayabilirsiniz.
Yaaa umarim bende ustesinden gelirim sizin gibi :)Benim 3 yaşında kızım var ,planlı hamilelik yaptım ikinci yeni oldu . doguma gityiğim gune kadar her gun kızımı parka götürdüm ,oyun oynadık . hiç dıslanmadı . bebek oldu ,sürekli hediye aldım kardeşin aldı dıye , hastaneye getırdım ben toparlanınca anlasın dıye bak kardes aldık dedim , sonra eve gelince ben toparlanana kadar babası teyzesi ilgilendi hep . tabi benden ilgi bekliyo sürekli benee elimden geldiği kadar oyun oynuyrm elbette bazı zorlukları var ama hiçte aynaya bakamıyrm , falan olmuyo şükür ediyrm bu halime . rabbim olmayan herkesede versin . hiç korkma
Ne mutlu size umarim bende sizin gibi olurum3 oğlum var çok güzel cok tatlı bir yoğunluk var hayatımda evet hiç birşey eskisi gibi olmuyor ama şimdi biri evde olmasa inanılmaz bir eksiklik hissediyorum
Daha plânlı yaşıyorum ve saatler dakikalar daha kıymetli şimdi hepsine de yetiyorum hepside çok özel hissediyor kendini ve kendimle de ilgileniyorum
Çocuğuna kardeş düşünürken, ikizlere hamile kalıp yoluna 3 çocuk ile devam edeceklere ne diyorlarİkizlere ne diyorlar
İkiz annesi olarak tek çocuk nasıl bişey bilmediğim için başlığa yorum yapayım dedim
3. cocuktan bildiriyorum onlar oynuyor ben şuan salonda uzanıyorum sanıldığı kadar vakitsiz değilimHerkese gunaydinlar. Kisaca derdimi paylaşmak istiyorum. Benim tam 4 yasinda 1 kizim var. 4 5 aydir ona kardes istiyorduk. Ve bu ay hamile oldugumu ogrendim.maddi olarak Orta halliyiz cok sukur yeteriz diye dusunduk ama ben isin manevi boyutunu dusunmeye basladim is ciddiye binince. Yada hormonlarin etkisiyle fazla dusunuyorumdur bilemiyorum...
Bana göre bı çocugun varlığı bile kendi dünyamizin sonu, çok ağır çok sıkıcı çok zor filanHerkese gunaydinlar. Kisaca derdimi paylaşmak istiyorum. Benim tam 4 yasinda 1 kizim var. 4 5 aydir ona kardes istiyorduk. Ve bu ay hamile oldugumu ogrendim.maddi olarak Orta halliyiz cok sukur yeteriz diye dusunduk ama ben isin manevi boyutunu dusunmeye basladim is ciddiye binince. Yada hormonlarin etkisiyle fazla dusunuyorumdur bilemiyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?