- 3 Ocak 2017
- 19
- 29
- 88
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhabaİlk çocuğumuz 4.tup bebek tedavimizle oldu çok şükür Rabbime..şimdi oğlum 5yasinda ve kardeş istiyor. Bu durumda olup tedavi görenler nasıl geçti daha kolay mıydı yoksa tutması daha mi zor olur. Çok yeni karar verdik. Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Merhaba
Bende sizinle aynı durumdayım. Ben 2020 yılında tüp bebek tedavisi gördü 31 aylık bir oğlum var bizde haziranda kardeş planladık temmuz ayında 1 tane dondurulmus 5. Gün embriyosu transfer edildi tuttu amam ne yazık ki 10+0 da kabının durduğunu öğrendik ve düşük yaptım. Şimdi yeniden planlıyoruz 2 tane orta kalite 6. Gün embriyosu var Aralıkta tekrar transfer yapsak mı diyoruz. Bizimde kafamızda deli sorular var. Sizin dondurulmuş embriyonuz var mı, sıfırdan mı başlayacaksınız?
Merhaba
Bende sizinle aynı durumdayım. Ben 2020 yılında tüp bebek tedavisi gördü 31 aylık bir oğlum var bizde haziranda kardeş planladık temmuz ayında 1 tane dondurulmus 5. Gün embriyosu transfer edildi tuttu amam ne yazık ki 10+0 da kabının durduğunu öğrendik ve düşük yaptım. Şimdi yeniden planlıyoruz 2 tane orta kalite 6. Gün embriyosu var Aralıkta tekrar transfer yapsak mı diyoruz. Bizimde kafamızda deli sorular var. Sizin dondurulmuş embriyonuz var mı, sıfırdan mı başlayacaksınız?
Merhaba
A AnnelikUmudu aleykümselam ngs nedir bilmiyorum ama ilkinde tuttuğuna göre şimdi de tutar inşallah. Peki ne gibi hazırlıklar yapıyorsunuz bende tek tük sigara içiyorum onu bırakmaya çalışacağım şekeri de azalmak istiyorum ve bol su içmek gerekiyor.. siz neler yapıyorsunuz..Selamlar,
Ileri yas nedeni ile (sekonder infertilite) tup bebek yaptik. NGS’den iki embriyomuz gecmisti. Biri 2022 Subatta transfer ve Kasim 2022’de dogumum oldu. Kizim saglikli cok sukur. Tek kalan bir embriyomuz var ve onun transferini dusunuyoruz. Tabii NGSli diye tutunmasi garanti degil, ama tutunur diye umuyorum. Bunun icin diyet, spor vs gibi sagligimi ve bedenimin embriyo kabulunu guclendiren kosullara baslamam lazim.
Merhaba maalesef bizim dondurulmuş yok sıfırdan başlamamız gerekiyor. . Sizin varmış çok şükür daha kolay işiniz. Rabbim hayırlı evlatlar versin.. eşimin mikro tese olması gerekiyor yine benim için de çok zorlu geçmişti ilkinde şimdi bi tane evladımız olduğu için psikolojik olarak daha rahat oluruz ama bu seferde oğlumuz kardeş istiyorum diye tutturdugu için onun uzulmesinden korkuyorum. Hayatta herşey nasip kısmet ne verirse hayırlısindan versin Rabbi
A AnnelikUmudu aleykümselam ngs nedir bilmiyorum ama ilkinde tuttuğuna göre şimdi de tutar inşallah. Peki ne gibi hazırlıklar yapıyorsunuz bende tek tük sigara içiyorum onu bırakmaya çalışacağım şekeri de azalmak istiyorum ve bol su içmek gerekiyor.. siz neler yapıyorsunuz..
Günaydın elbette beslenme spor önemlidir ama ben ikinci transfer öncesi 79 kilodan 67 kiloya indim, şekeri ekmeği kestim sağlıklı beslendim spor yaptım bol su içtim stresten uzak durdum ki sigara alkol zaten yok ama, ikinci çocuk için olan transer başarısız oldu. Ki ilk çocugumda kilo ver spor yap olayım olmadı sadece tranfer sonrasi ne yaptıysam aynısını yaptım tek fark yas ve kilo ilkinde 34 yaş 79 kilo, ikincisinde 37 yaş 67 kilo. Yani biraz nasip işi. Evet dondurulmuş var ama garanti yok ne yazık ki. O yüzden sıfırdan baslama planı bile gündemde. Biz de sizin gibi erkek faktörlü tüp bebek yaptırdık, benim eşime de mikro tese ve tesa yapılması planlandı hiç sperm yok dendi, ben var dedim biraz olayın üzerine gidince normal yoldan bulduk dediler. Evet zor bir süreç ilki bu kadar stres yaratmadı bende. Ağrı kısmı bana hafif geliyor en ağır kısmı ne olacak, olacak mı? Çocuğunuz ile süreci paylaşmayın derim onlar bizden daha fazla etkileniyor.A AnnelikUmudu aleykümselam ngs nedir bilmiyorum ama ilkinde tuttuğuna göre şimdi de tutar inşallah. Peki ne gibi hazırlıklar yapıyorsunuz bende tek tük sigara içiyorum onu bırakmaya çalışacağım şekeri de azalmak istiyorum ve bol su içmek gerekiyor.. siz neler yapıyorsunuz..
Benim donmua var ancak tutunacaginin garantisi yok. Malum genetik testten gecmis embriyokar bile tutunmayabiliyor.. Oyle olsa bile, saglikli bir cocugum oldugu icin sukurler olsun.Merhaba maalesef bizim dondurulmuş yok sıfırdan başlamamız gerekiyor. . Sizin varmış çok şükür daha kolay işiniz. Rabbim hayırlı evlatlar versin.. eşimin mikro tese olması gerekiyor yine benim için de çok zorlu geçmişti ilkinde şimdi bi tane evladımız olduğu için psikolojik olarak daha rahat oluruz ama bu seferde oğlumuz kardeş istiyorum diye tutturdugu için onun uzulmesinden korkuyorum. Hayatta herşey nasip kısmet ne verirse hayırlısindan versin Rabbim..
Suan pek birseylere baslamadimA AnnelikUmudu aleykümselam ngs nedir bilmiyorum ama ilkinde tuttuğuna göre şimdi de tutar inşallah. Peki ne gibi hazırlıklar yapıyorsunuz bende tek tük sigara içiyorum onu bırakmaya çalışacağım şekeri de azalmak istiyorum ve bol su içmek gerekiyor.. siz neler yapıyorsunuz..
Selamlar,Günaydın elbette beslenme spor önemlidir ama ben ikinci transfer öncesi 79 kilodan 67 kiloya indim, şekeri ekmeği kestim sağlıklı beslendim spor yaptım bol su içtim stresten uzak durdum ki sigara alkol zaten yok ama, ikinci çocuk için olan transer başarısız oldu. Ki ilk çocugumda kilo ver spor yap olayım olmadı sadece tranfer sonrasi ne yaptıysam aynısını yaptım tek fark yas ve kilo ilkinde 34 yaş 79 kilo, ikincisinde 37 yaş 67 kilo. Yani biraz nasip işi. Evet dondurulmuş var ama garanti yok ne yazık ki. O yüzden sıfırdan baslama planı bile gündemde. Biz de sizin gibi erkek faktörlü tüp bebek yaptırdık, benim eşime de mikro tese ve tesa yapılması planlandı hiç sperm yok dendi, ben var dedim biraz olayın üzerine gidince normal yoldan bulduk dediler. Evet zor bir süreç ilki bu kadar stres yaratmadı bende. Ağrı kısmı bana hafif geliyor en ağır kısmı ne olacak, olacak mı? Çocuğunuz ile süreci paylaşmayın derim onlar bizden daha fazla etkileniyor.
Merhaba evet o kısmı unuttum sanırım. Hayır maddi olarak gücümüz yetmedi, dolar üzerinden fiyat veriyorlar ve bizim 5 embriyomuz vardı bu yüzden imkan olmSelamlar,
Sanirim karisti. Ben erkek faktorlu degil ileri yas nedeni ile tup bebege yoneldim.
Evet katiyyen paylasmamak lazim hatta dusuk vs olbilecegi donemleri dahi atlatmak lazim.
Sizin embriyo genetik teste tabii tutulmusmuydu?
Yasiniz kucukse cok da gerekli degil. Ben 42 olunca malum yapilmasi gerekti. 5 embriyo masallahMerhaba evet o kısmı unuttum sanırım. Hayır maddi olarak gücümüz yetmedi, dolar üzerinden fiyat veriyorlar ve bizim 5 embriyomuz vardı bu yüzden imkan olm![]()
Yaş 38 çok emriyo keşke çok şans olsa. 2 embriyo kaldı 6.gün orta kalite. Çözdüklerinde kalitenin daha da düşme düşme ihtimali de hatta doktor transfer bile yapilamaya bilir dediYasiniz kucukse cok da gerekli degil. Ben 42 olunca malum yapilmasi gerekti. 5 embriyo masallah![]()