1 hafta çalıştığım iş yeri paramı ödemiyor.

ironizma

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2023
10
12
1
27
Arkadaşlar selam. Mesleğim Yönetici Asistanlığı. Geçen ay 7 gün bir iş yerinde çalıştım yol probleminden dolayı işten sorunsuz istifa ile ayrıldım. İş yeri ödememi yapmadı. Aramalarım ve mesajlarım cevapsız kaliyor. Nereye şikayet etmeliyim?

İşe giriş işlemleriniz resmî olarak yapılmış mıydı ? Yani evraklar dışında kart okutma veya parmak basma gibi 7 günlük giriş kaydınız da var mı?

Evet giriş kaydım var. Sigortam da iki gün geç yapıldı. Elimde çalıştığıma dair kanıtlar da var. Yönetici ile WhatsApp konuşmaları müşteriler ile vs.

Evet giriş kaydım var. Sigortam da iki gün geç yapıldı. Elimde çalıştığıma dair kanıtlar da var. Yönetici ile WhatsApp konuşmaları müşteriler ile vs.
Tamam hesap kesimi tarihi ayın 1inden 1ine yapılır muhasebeciyim.
1 haftalık maaşınız Ocak maaşı olarak Şubat ayında ödenir. Ödenmezse o zaman resmî kurumlara başvurun. Aslında isterse öder hemen ama büyük bir şirketse bu şekilde ilerleyebilir.

Bir de cevapları yorumla diyerek yazmazsanız bize bildirim gelmiyor. Tesadüfen gördüm de ikinciye cevapladım.

Teşekkür ederim. Aralık 10-17 arasında çalışmam oldu. Yine Şubat ayında mı yatar acaba?

Resmi olarak bilmem.
Bi çalıştıgım yer 15 günlük paramı ödememişti.
Patronun instasını buldum saydırdım.
Haktan hukuktan bahsedionuz. Çalışanın hakkını ödemekten acizsiniz. İnşallah çocuklarınızdan çıkaŕ vs.
Çocuk konusunda çok hassasmış hemen ödedi paramı. Tabi biraz kavga ettik

Teşekkür ederim. Aralık 10-17 arasında çalışmam oldu. Yine Şubat ayında mı yatar acaba?
aralıkta çalıştıysanız bu ay yatması gerekli maaş günü ne zamansa o zaman yatar. bi arayıp sorun. yatmazsa şikayet edersin.

Ay sonunda ödenir muhtemelen

SGK girişiniz yapılmış zaten.

Eğer yapılmazsa SGK ya gidip şikayetçi olursunuz yazılı olarak

2019 yılında 1 hafta çalıştığım yer onca mesajıma rağmen ödememişti. Ben de uğraşmadım zaten iş aramaktan yılmış güçsüzdüm. Helal etmedim sadece

Merhaba, 2 haftalık ihbar süresine uygun hareket etmemişsiniz anladığım kadarıyla haklı bir nedenle de iş akdinizi sonlandırmamışsınız. İşten ayrılmadan 2 hafta önce işvereninize işten ayrılacağınızı bildirmeliydiniz. Siz sorunsuz istifa ettiğinizi düşünmüşsünüz ama işveren açısından öyle olmamış anladığım kadarıyla.

Siz bir haftalık maaşınızı talep ettiğinizde şuan işveren de sizden 2 haftalık ücretiniz kadar ihbar tazminatı talep etme hakkına sahip. Bu durumda siz zararlı çıkabilirsiniz. Benzer durumlar ile çok karşılaştım bu sebeple ödemeyi yapmıyor olabilirler. Siz resmi kurumlara başvurduğunuzda muhtemelen onlar da başvuracaktır. Sgk’ya şikayet tavsiyelerinde bulunulmuş ama size tavsiyem şikayetten önce gidip yüz yüze işvereniniz ile görüşseniz sizin için daha faydalı olur.

Reactions: rpt

Bazı işyerleri ayın 15'inden 15 ine ödüyor. Ama bilemedim.

Biz işten çıkanın hesabını anında keser ve kapatırız.

Çıkışınız yapıldı değil mi?

e-devletten sorgular mısınız lütfen.

Birde ıban numarası falan verdiniz mi?

bazı işyerleri anlaşmalı bankaları ile çalışmayı tercih ettikleri için çalışanın maaşınıda o bankadan öder.

Son kez arayıp sorun olmadı şikayet edeceğinizi söyleyin.

Teşekkürler açıklamanız için. Belirtmeyi unutmuşum. 2 aylık bir deneme süresi vardı ve bu süreçte işçi ve iş veren sorunsuz feshedebiliyordu. İşe giriş sözleşmemde bu görmüştüm ve çıkarken de konu hakkında bir sorun olmadığını söylediler.

2 hafta kuralı için belli bir süre çalışma süresi vardı bildiğim kadarıyla. 6ayda 1 hafta 1 yılda 2 hafta önceden bildiri yapılması gerekiyor diye biliyorum. 1 ayı bile dolmamış feshedebilir yani durumu

Ya valla elinize ağzınıza sağlık
O çocuj konusunda hassas ama sizde birinin çocuğusunuz. Rezil adam. Verse ölür mü sorunsuz? Kaç lira olacak ki 15 günlük maaş. Ondan kar edicem derken hakka gidiyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…