İşe giriş işlemleriniz resmî olarak yapılmış mıydı ? Yani evraklar dışında kart okutma veya parmak basma gibi 7 günlük giriş kaydınız da var mı?Arkadaşlar selam. Mesleğim Yönetici Asistanlığı. Geçen ay 7 gün bir iş yerinde çalıştım yol probleminden dolayı işten sorunsuz istifa ile ayrıldım. İş yeri ödememi yapmadı. Aramalarım ve mesajlarım cevapsız kaliyor. Nereye şikayet etmeliyim?
Tamam hesap kesimi tarihi ayın 1inden 1ine yapılır muhasebeciyim.Evet giriş kaydım var. Sigortam da iki gün geç yapıldı. Elimde çalıştığıma dair kanıtlar da var. Yönetici ile WhatsApp konuşmaları müşteriler ile vs.
Bir de cevapları yorumla diyerek yazmazsanız bize bildirim gelmiyor. Tesadüfen gördüm de ikinciye cevapladım.
Aaa o zaman hesaplanması lazım. Bir sonraki ayı takiben yatar. Yani Ocak ayı bitmeden ödemeleri gerekir.Teşekkür ederim. Aralık 10-17 arasında çalışmam oldu. Yine Şubat ayında mı yatar acaba
SGK yı ara 170Hangi kuruma şikayet etmem gerekiyor dava falan mı açmalıyım
aralıkta çalıştıysanız bu ay yatması gerekli maaş günü ne zamansa o zaman yatar. bi arayıp sorun. yatmazsa şikayet edersin.Teşekkür ederim. Aralık 10-17 arasında çalışmam oldu. Yine Şubat ayında mı yatar acaba?
Ocak içinde yatmazsa sgk’yı arayıp şikayet edinHangi kuruma şikayet etmem gerekiyor dava falan mı açmalıyım
Merhaba, 2 haftalık ihbar süresine uygun hareket etmemişsiniz anladığım kadarıyla haklı bir nedenle de iş akdinizi sonlandırmamışsınız. İşten ayrılmadan 2 hafta önce işvereninize işten ayrılacağınızı bildirmeliydiniz. Siz sorunsuz istifa ettiğinizi düşünmüşsünüz ama işveren açısından öyle olmamış anladığım kadarıyla.Arkadaşlar selam. Mesleğim Yönetici Asistanlığı. Geçen ay 7 gün bir iş yerinde çalıştım yol probleminden dolayı işten sorunsuz istifa ile ayrıldım. İş yeri ödememi yapmadı. Aramalarım ve mesajlarım cevapsız kaliyor. Nereye şikayet etmeliyim?
Teşekkür ederim. Aralık 10-17 arasında çalışmam oldu. Yine Şubat ayında mı yatar acaba?
Teşekkürler açıklamanız için. Belirtmeyi unutmuşum. 2 aylık bir deneme süresi vardı ve bu süreçte işçi ve iş veren sorunsuz feshedebiliyordu. İşe giriş sözleşmemde bu görmüştüm ve çıkarken de konu hakkında bir sorun olmadığını söylediler.Merhaba, 2 haftalık ihbar süresine uygun hareket etmemişsiniz anladığım kadarıyla haklı bir nedenle de iş akdinizi sonlandırmamışsınız. İşten ayrılmadan 2 hafta önce işvereninize işten ayrılacağınızı bildirmeliydiniz. Siz sorunsuz istifa ettiğinizi düşünmüşsünüz ama işveren açısından öyle olmamış anladığım kadarıyla.
Siz bir haftalık maaşınızı talep ettiğinizde şuan işveren de sizden 2 haftalık ücretiniz kadar ihbar tazminatı talep etme hakkına sahip. Bu durumda siz zararlı çıkabilirsiniz. Benzer durumlar ile çok karşılaştım bu sebeple ödemeyi yapmıyor olabilirler. Siz resmi kurumlara başvurduğunuzda muhtemelen onlar da başvuracaktır. Sgk’ya şikayet tavsiyelerinde bulunulmuş ama size tavsiyem şikayetten önce gidip yüz yüze işvereniniz ile görüşseniz sizin için daha faydalı olur.
2 hafta kuralı için belli bir süre çalışma süresi vardı bildiğim kadarıyla. 6ayda 1 hafta 1 yılda 2 hafta önceden bildiri yapılması gerekiyor diye biliyorum. 1 ayı bile dolmamış feshedebilir yani durumuMerhaba, 2 haftalık ihbar süresine uygun hareket etmemişsiniz anladığım kadarıyla haklı bir nedenle de iş akdinizi sonlandırmamışsınız. İşten ayrılmadan 2 hafta önce işvereninize işten ayrılacağınızı bildirmeliydiniz. Siz sorunsuz istifa ettiğinizi düşünmüşsünüz ama işveren açısından öyle olmamış anladığım kadarıyla.
Siz bir haftalık maaşınızı talep ettiğinizde şuan işveren de sizden 2 haftalık ücretiniz kadar ihbar tazminatı talep etme hakkına sahip. Bu durumda siz zararlı çıkabilirsiniz. Benzer durumlar ile çok karşılaştım bu sebeple ödemeyi yapmıyor olabilirler. Siz resmi kurumlara başvurduğunuzda muhtemelen onlar da başvuracaktır. Sgk’ya şikayet tavsiyelerinde bulunulmuş ama size tavsiyem şikayetten önce gidip yüz yüze işvereniniz ile görüşseniz sizin için daha faydalı olur.
Ya valla elinize ağzınıza sağlıkResmi olarak bilmem.
Bi çalıştıgım yer 15 günlük paramı ödememişti.
Patronun instasını buldum saydırdım.
Haktan hukuktan bahsedionuz. Çalışanın hakkını ödemekten acizsiniz. İnşallah çocuklarınızdan çıkaŕ vs.
Çocuk konusunda çok hassasmış hemen ödedi paramı. Tabi biraz kavga ettik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?