"""1 kuruş""""

azginakrep

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2009
22
1
86
İstanbul
bana fikir verin ne yapmalıyım :uhm:benim sorunum marketler deki 19,99 15,99 vs olan etiketler alışveriş yapıyorum her zaman aldığım ürünlerin parasını kasada tam olarak ben den alıyorlar ve yetmezmiş.gibi bana vermeleri gereken para üstün den de alıyorla örnek aldıklarımın her zaman sonu kuruşlu oluyor mağlum her etiket 12,99 vs olduğu için aldıklarım 8,66 tutuyor ben 10 lira veriyorum para üstü fişte 1,34 yazıyor bana ise 1,30 lira veriyorlar ben den 1 kuruş almak için 4 kuruşumu da alıyor bana 5 kuruş vermiyor ama ben den 1 kuruş için 4 kuruş alı yorlar her seferin de kalan kuruşumu istiyorum bana hakaret ediyorlar kuruş olmadığın kuruşun kullanılmadığın vs söylüyolrar ben de kuruş kullanılmıyorsa ne den bütün etiketlerde kuruş yazdığını soru yorum cevap yok bu şekil de aldığım 1 kavanoz 1 kuruşum var yanım da da kuruş bulun duruyorum bazen parayı kuruşlarla ödüyorum bana ters ters bakıyorlar ve ne açıdırkı ben kasalarda hakkım olan paramı almaya çalışır ken kimsenin ses çıkarmaması :oklava: bendemi bir sorun var bilmiyorum.:oklava::oklava::başka sorunum da raftaki fiyatla kasadaki fiyatın farklı olması bim-şok-dia gibi yerlerde aynı sorunla karşılaştıgım zaman fişi elime alınca hemen farka itiraz ediyorum aldığım urunu geri bırakmamı söylüyorlar raftaki fiyatın ğeçerli olmadıgını ifade ediyorlar bu gidişle bir kasıyeri:mymeka:kaydirigubbakcemile size bir çok örnek verebilirim ama boş biz toplum olarak pek haklarımızı bilmiyoruz bilsekte uygulaması zor :Saruboceq:

:) kasiyerleri çıldırtıyorsunuzdur eminim kaydirigubbakcemile3
aslında hiç düşünmüyoruz ama toplamda gün içinde ne kadar birikiyor ve kasa fazlası onlara kalıyor
bi tanıdığım vardı markette çalışıyordu, o derdi günde bi paket marlborasını o gün yedikleri içdikleri ne varsa kasa fazlalarından hallediyorlarmış :bbo:

1 kuruş diye diye günde liralara ayda binlikleri bulur o para. bencede çözüm bulunmalı.

bende sinir oluyorum..0,99 tl yada 2,69 tl gibi fiyatlara..düz fiyat yapmıyorlar.1 tl desinler 2,70 tl desinler ama yok..buna çözüm bulunmalı..piyasada olmayan parayı bizden istiyorlar

:) kasiyerleri çıldırtıyorsunuzdur eminim kaydirigubbakcemile3
aslında hiç düşünmüyoruz ama toplamda gün içinde ne kadar birikiyor ve kasa fazlası onlara kalıyor
bi tanıdığım vardı markette çalışıyordu, o derdi günde bi paket marlborasını o gün yedikleri içdikleri ne varsa kasa fazlalarından hallediyorlarmış :bbo:

kötükedihüso doğru bana çok sinirleniyorlar ama güler :dance: yüzlü konuşuyorum sakin sakin bu hafta belediyeye gidip ordaki tuketici heyetine ne yapmalıyım konuşucam ve belediyeden de şikayetlerim var ay ben kocam da dahil her kesten çikayetciyim insanhakları mahkemesine gidim bari:teytey:

Düşüncenizde haklısınız ama kasiyere tavır almakla hatalı davranıyorsunuz sonuçta onlara ne deniyorsa onu yapıyorlar. Olmayan bir parayı yaratamazlar sonuçta.:delphin:

Ben hep bu nedenle kredi kartını kullanıyorum kuruşlu rakamlarda
Nasılsa kredi kartından ne yazdıysa onu alacak
Su bile alsam karttan çektiriyorum
Ama kredi kartı kullanmayanlara bu kuruşlar arkadaşlarında dediği gibi ay sonu çıkan rakam binleri aşıyor
1 yıl sonunda orta derece araba alacak duruma geliyorlar biliyor musunuz 30 bin 40 binlerden bahsediyorum aslında....

Ben bir keresinde 15 kuruş için için tartışmıştım
Amacım 15 kuruş değildi aslında ama 10 gün süre verdim yoksa dava açıcaktım ciddi ciddi mahallemin marketi biliyorlar nasıl alırım söke söke hakkımı
Ama derdim 15 kuruş değil insanları düşürdükleri durum
Hatta marketin adı GREENS...
Bir hafta sonra yola geldiler
Bir azarladım ki müdürlerini sormayın gitsin
O güne kadarda kimse sesini çıkarmamış düşünün artık
Fiyatı geri çektiler 15 kuruş :lepi:
Hakkınızı arayın kızlar mutlaka
Tüketici haklarının koruma derneğini numarısı kaydedin telefonunuza hemen oracıkda arayıp şikayetçi olun bakıın nasıl yola geliyorlar...

Düşüncenizde haklısınız ama kasiyere tavır almakla hatalı davranıyorsunuz sonuçta onlara ne deniyorsa onu yapıyorlar. Olmayan bir parayı yaratamazlar sonuçta.:delphin:

yasakkelime Ben kasiyerlere tavır almıyorum tamtersine onlar bana market sahipleri kendileriymiş gibi davranıyorlarşakkıdı biraz ısrarcı olursak inanın kasadan 1 kuruşu veriyorlar yok olan parayı etikete yazmasınlar isteyenin bir yüzü:1ninca: vermeyen:kedi:utansın

eski bir kasiyer olarak yazmak istiyorum bi kaç bişey :hulya:

müşterilerle birebir iletişim içinde olan sadece kasiyerler olduğu için bütün faturalar onlara kesiliyor.. örneğin reyonda etiket yanlıştır bunun sorumlusu o reyonun görevlisidir kasiyer gidip oraları deneylemiyor sonuçta.. ama kabak kasiyerin başına patlar.. fiyatları marketin bilgi işleminde kim varsa o belirler (12.99 gibi) sonra kabak yine kasiyerinbaşına patlar.. mağaza müdürü yada şefi yeteri kadar bozuk para sağlayamaz kasiyerde doğal olarak para üstü veremez(kuruş olarak) kabak yine kasiyerin başına patlar... ayrıca markete günde 100lerce müşteri geliyor ve inanın herkes melek gibi değil.. o kadar gıcık insanlar varki anlatamam.. onların derdfini çekmekte yine kasiyerin omuzlarındadır..
Kasiyerlik yaptığım için bi ara onları anlayabiliyorum artık :)

bir anımı anlatmak istiyorum.. sürekli gelen bi müşterimiz vardı yaşlı bi amca.. bir gün aldığı şeylere parası yetişmedi yaklaşık 2 ytl kadar.. bende acıdım cebimden çıkarttım verdim amcaya.. tabi sonradan geri vermedi.. başka bir gün yine alışveriş yaptı para üstü 5 kuruş verecektim kasada 5 kuruş yoktu dedim kusura bakmayın 5 kuruş yok .. adam demediğini bırakmadı ben anlamam ne demek yok verin 5 kuruşumu diye :oklava: böyle bir sürü olaylar oluyor..

1 kuruşu falan pek aramam. ben bankada çalışmama rağmen bankada bile 1 kuruşu bulamazsınız.
ama reyon fiyatı ve fişteki fiyatlara bende dikkat ederim. 3 alışverişimin mutlaka 1 inde hata çıkar. o nedenle hep kasa başındayken bakarım fiyatlara.birde her ne hikmetse hep kasadaki fiyat daha fazladır. hiç kasada daha düşük çıktığına rastlamadım. ve şimdiye kadar asla aldığım ürünü bırakmadım. mağazanın hatası diye etiket fiyatı neyse ondan aldım ürünü. hatta bir seferinda carrefourda vernelin fiyatı farklı çıkınca vernel yumuşatıcıyı bize hediye etmişti bizim hatamız diyerek. ;)

eski bir kasiyer olarak yazmak istiyorum bi kaç bişey :hulya:

müşterilerle birebir iletişim içinde olan sadece kasiyerler olduğu için bütün faturalar onlara kesiliyor.. örneğin reyonda etiket yanlıştır bunun sorumlusu o reyonun görevlisidir kasiyer gidip oraları deneylemiyor sonuçta.. ama kabak kasiyerin başına patlar.. fiyatları marketin bilgi işleminde kim varsa o belirler (12.99 gibi) sonra kabak yine kasiyerinbaşına patlar.. mağaza müdürü yada şefi yeteri kadar bozuk para sağlayamaz kasiyerde doğal olarak para üstü veremez(kuruş olarak) kabak yine kasiyerin başına patlar... ayrıca markete günde 100lerce müşteri geliyor ve inanın herkes melek gibi değil.. o kadar gıcık insanlar varki anlatamam.. onların derdfini çekmekte yine kasiyerin omuzlarındadır..
Kasiyerlik yaptığım için bi ara onları anlayabiliyorum artık :)

bir anımı anlatmak istiyorum.. sürekli gelen bi müşterimiz vardı yaşlı bi amca.. bir gün aldığı şeylere parası yetişmedi yaklaşık 2 ytl kadar.. bende acıdım cebimden çıkarttım verdim amcaya.. tabi sonradan geri vermedi.. başka bir gün yine alışveriş yaptı para üstü 5 kuruş verecektim kasada 5 kuruş yoktu dedim kusura bakmayın 5 kuruş yok .. adam demediğini bırakmadı ben anlamam ne demek yok verin 5 kuruşumu diye :oklava: böyle bir sürü olaylar oluyor..[/ :gitme:

Son düzenleme:
ben kıllık olsun die sölerim marketlerde değilde giyimde yaparım mesela fabrika satış mağazası etiket fiyatı 59.90 60lira veriyorum güle güle kullan ee 10kuruşum nerde diyorum yokmuş yoksa nie 59.90 diyorum onlarda benle zıtlaşıyo
marketlerde bazen aldığın şey 12.80 tuttuysa 12.50 alıyo busefer noluyo diğer vatandaşın parası bana geçiyo ondan 12.80lik şeyden 13.00 alıyo dinende günah değilmi :olmaz:

Ben de su bile alsam karttan çektiriyorum, sırf bu yüzden. O benim üstümden kuruş sahtekarlığı yaparsa, ben de nakit para vermem, 1 ay sonra alsın bankadan parasını, öderim kredi kartımla. Bu konuda bence de, ya kuruş cinsinden etiket düzenlenmesi yasaklanmalı, ya da kanun olmalı fazla para üstü versinler diye.Deliriyorum ya, o etiketi düzenlerken bilmiyorlar mı market stoklarında kaç kuruş olduğunu, kuruş para üstlerini veremeyeceklerini, eşşek gibi biliyorlar. Hatta belki onu da ayrı bir gelir kalemi olarak planlıyorlardır. Ben de çoook kavga ediyorum bu sebepten, ve psikopatmışım gibi bakışlar buluyorum üzerimde.Sonra da daha da söylene söylene çıkıyorum. Ne halkın koyunluğu kalıyor, ne marketin adiliği :kızgın:

Back
X