1.sınıf

zamaneannesi97

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2022
14
1
36
28
Arkadaşlar bir konuda fikire ihtiyacım var çocugum 1.sınıfa gidiyor, öğretmenimizin eğitimine saygı duyuyorum fakat hiç bir etkinlikte yokuz 29 ekim 10 kasım yerli malı bu tarz önemli günlerde hiç bir etkinlik olmadı.
Etkinlik ten kastım bir şiir, bir tekerleme gibi hiç bir konu işlemedi.
10 şubeyiz hangi veliye sorsam hepsi yapıyor bizim öğretmen de yok böyle en basiti bir 29 ekim şiiri ezber yapabilirdi.. Ki sınıf içinde dersi işle geç modunda 3 ay oldu çocuklari teşvik etmek için bir adım görmedim yanlış miyim bilmiyorum okulda yapan onca öğretmen olmasa neyse dicem ama dümdüz okuma öğrenip geçiyor..
3 ay oldu çocugum hakkında hiç bir bilgim yok meselâ bilgilendirme de yok..
Kendim gidip bilgi aldım nasıl diye çok iyi sorun olmadıgını söyledi onun dışında hiç bir bilgi yok..
Bir sorun oldu meselakonuşuyoruö rahatsız çocugum diye çocugunuz o çocuktan uzak durcak yapcak bi şey yok diye yaklaşımı oldu.
Bilmiyorum üzülüyorum hani daha küçükler eğlenerek, teşvikle öğrenmek daha iyi değil mi dümdüz fotokopi veriyor yap götür kitabı yap yaz gel..
Kıyaslamak değil amacım ama diğer 4 5 şubede olan arkadaşlar var görüyorum diyorumki aynı okul aynı sistem niye bizde yok..

Her öğretmenin tarzı farklıdır
İlkokuldayken bizim öğretmen her etkinliği yapardı pijama partisi yerli malı önemli ve özel günler olsun
Diğer şubelerdeki öğretmenler de izleyici olarak katılıyordu
Ama şöyle bi durum var o zamanda veliler şikayet ediyordu etkinlikte ihtiyaç kostüm vs herseye katılım olmasın diye öğretmeni şikayet eden bile olmuştu
Hiç unutmam c şubesinin öğretmeni hiç bir etkinlik vs yapmazdı ama çok iyi bir öğretmendi öğrencileri falan çok memnundu keza velilerde
Müfredata göre gittiği sürece bi problem olmaz yani

Evet biliyorum farklı tabiki de çocugum mesela çok aktif katılım sağlayan bir çocuk ve çok seviyor topluca şiir şarkı söylemek olsun bunlar a yatkın..
Müfredat a göre işliyor evet ama iş olarak düşünün öğretip geçiyor yani..
Bu tarz özel günlerde veya sosyal etkinliklerde pasif olmak iyi mi bilemiyorum..
Bu tarz etkinlikler çocuklara sosyal beceri görsel olarak hafiza katıcagını düşünüyorum

Çoçuklara yaklaşımı nasıl adaletlimi kayırma var mı mesela her hangi bi durum söz konusu olduğunda iletişime geçiyor mu veya tam tersi bişey olmaz diyip göz ardı ediyor mu
Çoçuklarla iletişimi nasıl sınıftayken falan
Bunlar daha çok önemli aslında
Etkinlik vs belki birinci sınıf diye yapmayabilir belki… 4 sene berabersiniz illaki yapar merak etmeyin

Valahi bir şey olmaz kafasında rahat bir öğretmen..
Şöyle diyim bizden önce 4 sene okuttugu öğrencinin annesiyle memleketlim çıktı konuştuk ve hiç bir etkinlik sosyal aktivite de yokmuş dersi anlatır geçermiş böyle söyledi mesela

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…