• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1.sınıfa göndermelimiyim karar veremiyorum.sizce?

Normal okul şartlarında böyle oluyor. Ancak eğer bu yıl boyunca devamsızlığa bakılmazsa çocuğunuz gözden kaçıp, otomatik olarak ikinci sınıfa geçebilir. Mart'tan beri eğitimde herşey belirsiz, kafalar karışık. Çok güvenmeyin derim.
Sürekli öğretmeniyle iletişim halinde olurum artık.Bu sene hersey çok karışık malesef ..

Aralik sonu 2013lu kizimi bu sene baslatiyorum. Sinif ogretmeni oldgm icin kaygim yok. Sizinki ertelenmeli diyorum.Ben pandemi olmadgi halde gecen sene tercih etmedim.Kiziniz sinifinda belki de en kucuk olacak.Buyuk olmasi daha avantajli oluyor.

Hanimlar su konuda atladiginiz bir sey var,aralarda okudum da eskiden 7 yasinda gonderiliyordu diyenler olmus. Bundan 30 yil once de 6 yasi doldurunca yani 72 aylikken zorunluydu 1. Sinif. Milli egitim 6 yasi dolduran cocugu 7 olarak goruyor. Benim oglum ana okulunda ve 15 gun sonra 5 yasini dolduracak,dolayisiyla 6 yas grubunda. Milli egitimin bu hesabini bilmeyenler bosu bosuna 8-9 yaslara kadar bekletti cocugunu. Pandemiden once de herkes istiyordu ki cocugu sinifin en buyugu olsun. Anlamsiz.6 yasi dolduran cocugun yeri ilkokul 1’dir. su anda pandemiden cekinip gec yollamak isteyebilirsiniz ama dogrusu 6 yasi doldurmaktir haberiniz olsun.
Birinci sınıfta okul olgunluğu ayı ortalama 72-84( Eylül doğumlular) aydır. 72 aydan küçük çocukların (yani Ekim Kasım Aralık ayı ve bir sonraki yıl doğumlular) birinci sınıfa başlaması eğitimciler ve pedagoglar tarafından pek önerilmez. Sekiz dokuz yaşında ki çocuklar hiç tartışma konusu olmamıştı ki. Sekiz yaşındaki bir çocuk 96 aylıktır. Çok büyüktür yani

Hanimlar su konuda atladiginiz bir sey var,aralarda okudum da eskiden 7 yasinda gonderiliyordu diyenler olmus. Bundan 30 yil once de 6 yasi doldurunca yani 72 aylikken zorunluydu 1. Sinif. Milli egitim 6 yasi dolduran cocugu 7 olarak goruyor. Benim oglum ana okulunda ve 15 gun sonra 5 yasini dolduracak,dolayisiyla 6 yas grubunda. Milli egitimin bu hesabini bilmeyenler bosu bosuna 8-9 yaslara kadar bekletti cocugunu. Pandemiden once de herkes istiyordu ki cocugu sinifin en buyugu olsun. Anlamsiz.6 yasi dolduran cocugun yeri ilkokul 1’dir. su anda pandemiden cekinip gec yollamak isteyebilirsiniz ama dogrusu 6 yasi doldurmaktir haberiniz olsun.
Şu şekilde mebin hesabı

Eklentiler

• IMG_20200910_222130.webp
    IMG_20200910_222130.webp
    18,1 KB · Görüntüleme: 95
herkese merhaba
2014 aralık dogumllu kızımı ilkokula yazdırdım fakat malum süreçten dolayı gönderip göndermeme konusunda hala tereddüt yaşıyorum.
şöyle ki;
ben çalışıyorum ve babannesi bakıyor.babanne ağır şeker hastası.kızımın ola ki okuldan eve hastalık getirmesi çok ciddi bir sorun olur babannesı için.
bunun dışında 1.hafta 1 ders,2.hafta 2 ders derken belki birkaç hafta sonra komple online olucak 1.sınıflarda.dolayısıyla sağlam bir temel alamayacak gibi geliyor..öğretmenle yüzyüze başlamayacak eğitim hayatı..
hadi diyelım onlıne oldu,bu seferde babanneyle o sisteme bağlanması egitm görmesi vs hep sorun,ben evde değilim,öyle bilgisayarı acıp baglanmaları vs bile hep sorun..
69 aylık olması bir avantaj.bir çok kişi pandemı olmadıgı dönemlerde dahi çocugunu bu yaşta göndermiyor okula.1 yıl beklemek çok ciddi bir zaman kaybı olusturmayacak bizim için..
ama bir yandan da yıl kaybetmesin tüm çocuklar ne yaşıyacaksa kızım da kaderini yaşasın diyorum..ikileme düşüyorum..
siz olsanız ne yapardınz bu şartlarda?
göndermek mi mantıklı,1 yıl beklemek mi?
teşekkürler şimdiden..
yerinizde olsam göndermem okula. Hiç bir şey kaybetmez çocuğunuz bence. Ay olarak küçük zaten .

kesinlikle katılıyorum 2013 doğumlu çocuk bu yıl 2. sınıf olmalı 1 değil 2014 lüler nasıl 1 e başlamasın .motor becerileri gelişmiş olması ailede iyi eğitilmiş olması anaokulunda çizgi çalışması vs. yapmış olması yeterli .eğitim çok uzun artık ingilizce hazırlık var üniversite de .bunun master ı var iş araması var kpss si var .zaman kaybı da önemli bence çocuk için .16.5 yaşında üniversiteye başladım 1. sınıfı okumadığımiçin en küçük de bendim hiç te zorlanmadım .

herkese merhaba
2014 aralık dogumllu kızımı ilkokula yazdırdım fakat malum süreçten dolayı gönderip göndermeme konusunda hala tereddüt yaşıyorum.
şöyle ki;
ben çalışıyorum ve babannesi bakıyor.babanne ağır şeker hastası.kızımın ola ki okuldan eve hastalık getirmesi çok ciddi bir sorun olur babannesı için.
bunun dışında 1.hafta 1 ders,2.hafta 2 ders derken belki birkaç hafta sonra komple online olucak 1.sınıflarda.dolayısıyla sağlam bir temel alamayacak gibi geliyor..öğretmenle yüzyüze başlamayacak eğitim hayatı..
hadi diyelım onlıne oldu,bu seferde babanneyle o sisteme bağlanması egitm görmesi vs hep sorun,ben evde değilim,öyle bilgisayarı acıp baglanmaları vs bile hep sorun..
69 aylık olması bir avantaj.bir çok kişi pandemı olmadıgı dönemlerde dahi çocugunu bu yaşta göndermiyor okula.1 yıl beklemek çok ciddi bir zaman kaybı olusturmayacak bizim için..
ama bir yandan da yıl kaybetmesin tüm çocuklar ne yaşıyacaksa kızım da kaderini yaşasın diyorum..ikileme düşüyorum..
teşekkürler şimdiden..
Ben göndermezdim bu şartlarda
Yaşı çok büyük değil okulların sürekli ve düzenli açılması epey bir zaman alacak gibi
Ayrıca çocuktan baaanneye hastalık bulaşması çok olası

Birinci sınıfta okul olgunluğu ayı ortalama 72-84( Eylül doğumlular) aydır. 72 aydan küçük çocukların (yani Ekim Kasım Aralık ayı ve bir sonraki yıl doğumlular) birinci sınıfa başlaması eğitimciler ve pedagoglar tarafından pek önerilmez. Sekiz dokuz yaşında ki çocuklar hiç tartışma konusu olmamıştı ki. Sekiz yaşındaki bir çocuk 96 aylıktır. Çok büyüktür yani
Tamam iste 6 yasini bitiren cocugu meb 7 olarak kabul ediyor. Ama o cocuk 7 yasinda olmuyor biyolojik olarak 6 yasinda oluyor. Yani icinde bulundugumuz yas degil bitirdigimiz yas biyolojik yasimiz. Hep 6 yas cok kucuk 7 yasinda olsun dedikleri icin veliler ondan soyleme geregi duydum. Benim cevremde 86 aylik,90 aylik cocuklar var ailelerinin ilkokul yasi geldi artik yollayalim dedikleri. Neredeyse 8 yas yahu,abarttilar bence

Ben listemdeki kasımaralık doğumluları çağırıp ertelemelerini isteyeceğim. Normalde de küçük olmaları sorun, şimdi hepten sorun. Bence göndermeyin.
gönderip göndermemek çocuk ve ailenin kararıdır ben öğretmenlerin müdahale etmesini yönlendirmesini doğru bulmuyorum yaş konusunda.sevdiğim bir üyesiniz ama bu konuda farklı düşünüyoruz maalesef

2
Tamam iste 6 yasini bitiren cocugu meb 7 olarak kabul ediyor. Ama o cocuk 7 yasinda olmuyor biyolojik olarak 6 yasinda oluyor. Yani icinde bulundugumuz yas degil bitirdigimiz yas biyolojik yasimiz. Hep 6 yas cok kucuk 7 yasinda olsun dedikleri icin veliler ondan soyleme geregi duydum. Benim cevremde 86 aylik,90 aylik cocuklar var ailelerinin ilkokul yasi geldi artik yollayalim dedikleri. Neredeyse 8 yas yahu,abarttilar bence
2010 başlarında doğmuş öğrenci var 4. sınıfta tam saçmalık.daha küçük öğrencilere resmen öğreten adam gibi ablalık yapıyor .çocuğa da yazık dikteyle öğretmek istediği küçük arkadaşlarına da

Şu şekilde mebin hesabı
Evet eylul ayini baz aliyorlar cunku. Bu durumun tantanasi neden simdi yapiliyor anlayamiyorum,30 yil once de boyleydi kimse o zaman demezdi cocugum cok kucuk diye. Eskiden de ocak dogumlu ile aralik dogumlu cocuk ayni siniftaydi. Annem de anneannem de eski ogretmenlerden, yasi kucuk cocuklarin daha kolay ogrendigini soylerler hep. Devir degisti de ondan mi bizim cocuklar boyle oldu simdi anlayamiyorum. 2014lulerin bu sene 1. Sinif olmasindan daha dogal bir sey yok bence. Pandemiden cekinenlere hak veririm o ayri bir konu ama bu yas muhabbeti senelerdir fazla abartiliyor. Zaten artik ilkokul 1 anasinifindan cok farkli degil. Eskiden ucurum vardi arada simdi okuma yazma bilerek ilkokula geliyor cocuklarimiz.

O ne oyle ya. Iyice cilki cikti her seyin.
pandemi sebebiyle göndermemek ayrı konu yaş sebebiyle göndermemek apayrı .yaşı büyük çocuklar daha başarılı oluyora kesinlikle katılmıyorum .çevremde kızımın okulunda en başarısız öğrenciler hep ay olarak en az 7 8 ay büyük olanlar .Miniklerse hem öğretmeni daha çok sayıp dinliyorlar hem de derslerine ve sosyal aktivitelere daha çok önem veriyorlar müzik spor vs. her yerde varlar :halay:

Ben okula 6 yaşına girer girmez başladım ama keşke başlamasaymışım.
Annemde sonradan bayağı pişman olmuş.
Sınıfımdakilerin çoğu 7 yaşını doldurmuştu.
Ayrıca o zamanlar sınıfta kalma daha fazla olduğu için 8 - 9 yaşında öğrencilerde vardı.
Ben aralarında epey minik kalıyordum.
Yorulup duruyordum yazarken anasınıfınada gitmiştim üstelik
Ne olursa olsun 3 ay bile çok şey fark ediyor çocukta

Ben okula 6 yaşına girer girmez başladım ama keşke başlamasaymışım.
Annemde sonradan bayağı pişman olmuş.
Sınıfımdakilerin çoğu 7 yaşını doldurmuştu.
Ayrıca o zamanlar sınıfta kalma daha fazla olduğu için 8 - 9 yaşında öğrencilerde vardı.
Ben aralarında epey minik kalıyordum.
Yorulup duruyordum yazarken anasınıfınada gitmiştim üstelik
Ne olursa olsun 3 ay bile çok şey fark ediyor çocukta
Bilemiyorum benim cocuklugumda yasi buyuk cocuk yoktu,hemen hemen herkes belli yas araligindaydi boyle 11-12 ay fark olan cocuklar ayni sinifta olmuyorlardi. Ayri sinif acilirdi eger varsa. Mutlaka dediginiz gibi okullar da vardir elbette. Yasi kucukler her zaman daha basarili oluyordu benim gozlemledigim,annemle anneannem de ayni sekilde hep kucuk gonderilmisler okula, hatta olmasi gerekenden daha kucuklermis. Ben kucuk gondermeyi dusunmem yani su bir ara yapilan 66 aylik gondermek kisminda yokum ama 69-72 ay araliginin gonderilmesi taraftariyim
Kendi adima elbette.

Son düzenleme:
herkese merhaba
şöyle ki;
teşekkürler şimdiden..
Ben öğretmenim. Inanın 66 aylık okula gönderilen nesil ziyan oldu. Pandemi olmasa bile 69 aylik bir çocuğun okula gönderilmesinden yana değilim. Öğrenme için kritik dönemler var, kritik dönemden kastım ne kadar erken o kadar iyi mantığı kesinlikle değil. Çocuğu bu yıl okula gönderirseniz eğitim yüz yüze olsa bile çocuk bir üst sınıfa geçtiğinde hep zorlanacak. Vaktinde okula giden çocuklarda bile müfredat sorunlari sebebiyle verilen bir konuyu 6. sınıfta anlamayıp 7. sınıfta kendi kendine çözüyorlar. Çünkü zekalarının olgunluğu o dönemin konularıni anlamaya müsait. Tavsiyem göndermemeniz yönünde olur. Hatta çocuğunu okula erken gönderen bir velim yaptığı hatanın farkına varıp ısrarla çocuğu sınıf tekrarına bırakmamızı istiyor, malesef sistem buna da izin vermiyor.

73 aylik oğlum yazdırdık. Ama göndermeyeceğim dışardan özel dersle halletmeye çalışacağım oğlum keşke aralık doğumlu olsaydi hic strese girmezdim. Bu sene başlamasın isterdim ama seneyede devam ederse o zaman mecbur gidecek.3 yaşında kreşe başladı simdi baya sıkıldı bu süreçte evde kendimiz dergi vs yapmak istiyoruz ama olmuyor

Back
X