1 yasında bebeği kreşe vermek

Yazik ya ne kresi.nasil kiyacaksiniz ya isten cik ya kv baksin.cocugunu dusunmelisin kendinden once.ayrica babane ve ananeler bakmak zorunda degil ki.bakiciya asla birakmayin neler yapiyorlar bebeklere.aslinda onun su ara bir tek size ihtiyaci var acidim ya bebege.benimde ikinci kizim 10 aylik hayatta kimseye birakamammm

Kv gibi bir nimet bulmuşsunuz baktiracak öpüp basiniza koyun valla. Benim o da yok.

Cocugunuza hor davrnasalar kreste. Hangisini tercih edersin bunu dusun bence.

Kaynannin sana kotu davranmasi mi, Dili olmayan bebegine kuzuna bakicinin kotu davranmasi mi?

Bazı kreslerde 5 aylik bile aldiklarini duydum...ama işte nasil guveniceksin
Buyuk cesaret...

Benim yaşadığım ülkede aşırı normal bir durum. 3 aydan sonra kreşe başlama şansı var bebeklerin- çoğu genelde 12-18 ay arasi başlıyor ama. sorunlu bir toplum olduğumuza inanmiyorum.
Güvenilir bir kreş bulursan neden olmasin

Henüz kendini ifade edemeyen bir bebeğin kreşe gönderilmemesi taraftarıyım. Benimde 1 yaşına girmek üzere olan bir bebeğim var. Neler duyuyoruz dünyanın en iyi kreşide olsa göndermem. Cocugun dillenip az bucuk kendini ifade edip tuvalet alışkanlıgı kazanana kadar kaynana katlan Cocugun için. Ayrıca heryere de kaynanı götürmek zorunda değilsin.

İşten çıkma tabiki de
Kreşleri bi araştır, içine sinen bir yer varsa neden olmasın?
Kayınvalide zaten bakmak istemiyormuş.
Kreş ücreti ile bakıcı ücreti birbirine yakınsa bakıcı daha iyi olabilir

Seni cok iyi anladim, bebegime annem bakiyor olmasina ragmen (cok ta iyi bakiyor o ayri) bende krese vermeyi dusundum, hem annemin de butun duzeni kaciyor, babam evde bekar hayati annem bizim evde misafir gibi, hem de gercekten evimin icinde birinin surekli olmasi, esinle basbasa hicbirsey yaoamiyor olmak ( bu ailenin yaninda konusulmamasi gereken bir konu dahi olabilir illaki bir etkinlik gerekmiyor) cok zor oluyor cidden. Biz esimle ay sonu butce hesaplarimizi bile ayni odada otururken cep tel yazisaraj yapmak zorunda kaliyoruz bazen. Hem senin hem annenin duzeni kaciyor cok zor oluyor...

Guvenebileceginiz bir kres olursa neden olmasin,ama cok iyi arastirmak ve kamera ile gun icinde mutlaka izleyebileceginiz bir kres olmali...

Su isten cik cocugunu bak diyenleri de anlamiyorum, cocugumu kimseye birakamam diyenleri hele hic anlamiyorum, biz zaten tamamen keyfimizden kucucuk bebelerimizi birakip ise gidiyoruz, iskoligiz!

Calismak zorunda olmak diye birsey var insanlarin anlayamadigi... 3 aylik bebegini birakip ise donmek zorunda kalmis bir anne olarak soyluyorum, her sabah aglaya aglaya evden cikmak, bazen tum gece uyumadan basinda bekleyip alarmin sesiyle haziranmaya baslayip sifir uykuyla gidip calismak, hasta, huysuz oldugunda hele hele o evden cikmanin nasil bir iskence oldugunu mecbur olmayan bilemez! Bebegine kendi bakabilen calismayan, ya da cocuktan sonra ara verebilen anneler, dunyanin en sansli annelerinden olduklarini ne olur unutmasin, herkes sizin kadar sansli olamiyor ne yazikki...

Kendine kıyamayıp bebeğine mi kıyacaksın

20 aylık verdim oğlumu. iyi de bir kreşti. 1 ayın 3 haftası hastaydı. iş yerin rahat izin veriyor olmalı bu durumda. çünkü ateşli çocuk kreşe yollanmaz.
sonracıma oğlanın kolu kırıldı falan. çünkü benim oğlan geç yürüdü. o ilk yürüme çağlarında pat küt düşüyordu zor oldu.
bence kayınvaliden için sık dişini. sonra çok ararsın

kv ni çok iyi anlıyorum benim de 2 çocuğum var büyüğü zaten 2 hafta sonra 2 yaşında olacak.
KVnin hayatını ben yaşıyorum, h.içi anne-babamın evindeyim h.sonu kendi evimdeyim. Bazen evli miyim bekar mı belli değilmiş gibi hissediyorum. Emin olun kv için de kolay bir durum değil sürekli düzen bozmak.

Bakıcı neden tercih etmiyorsunuz? Çok zaruri olmadıkça 2 yaş öncesi kreş tercih edilmese daha iyi olur bence de.

Kendimden örnek vereyim. Geçen kış kv bizimle kaldı haftasonu evine gitti. Aslında evi uzak değildi vasıta ile maksimum 10 dakika. Akşam gidebilirdi ama yorulup üşeniyordu.

Benim kv iyi bir kadındır çok severim ama gerçekten aynı evde zorlandım. Anne olduğu için kontrol mekanizmaları daha aktif. Sana evli kadın muamelesi değil de evin kızı muamelesi yapılması çok sinir bozucu oluyor.

Eşimle arada bir huzursuzluk çıkardı aramızda. Ama bu kış (yazın onun evinde bakıldı) o kadar takmadım. Artık huyunu biliyordum ve oğluma güzel bakıyordu. Benim kadar hassastı vs.
Sonuçta o da oğlu ve torunu için düzenini bozdu diye empati kurdum..

3 ay önce de bizim sokağımızdan ev tuttuk. Artık sabah gelip akşam evine gidiyor. O da çok rahat etti böyle. Akşam kafasını dinliyor.

Bence siz de bu ihtimali düşünün. 1 yaş kreş için çok küçük. Ben çocuğun en azından derdini anlatana kadar konuşması gerektiğini düşünüyorum.
Ya da evde bakıcı..

Ben sizin cocugunuzun yerinde olmak istemezdim. Bence cocuk anne sevgisiyle buyumeli. Cocuk isten paradan once gelir.

Gerçekten mi?
Emin olun siz demeseniz çalışan kadınlar olarak bunu bilemezdik..
Tuzu kurular da böyle yazmıyor mu ifrit oluyorum..

Ben durup dururken kayınvalişdem bakmasın demiyorum suan pek gönüllü bakamadıgını söylüyorum ... onu da cok iyi anlıyorum eşinden de uzak.. Bulmuş da bunamışlık yapmıyorum yani kızlarr... çok zor bi durum bunu yaşamayan anlayamaz.. Bakıcı eşim istemiyo kreş ona daha mantıklı geliyo bana kalsa ikiside mantıklı değil de işteee iştee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…