1 yıl dolmadan boşanma

blackys

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2011
626
190
123
Merhaba, evliliğimin ilk günlerinden beri aşırı sinirli bir eşim var, şu anda da evliliğimizin ilk aylarındayız. Küçücük sebeplerden tartışma çıkarır, bağırır köpürür. Üzerime yürümüşlüğü de var. En sonunda hakaret ve küfür de oldu. Bir gün mutluysak üç gün mutsuz ve küsüz. Boşanmak istiyorum ama 1 yıl dolmadan anlaşmalı boşanamıyor muyuz? Akıl verebilir misiniz bana

Sanırım olmuyor, bir senenin dolması bekleniyor.
Terapist falan denediniz mi?
denemedik. neden dil dökeyim ki sorunlu taraf halinden çok memnun kendi herhangi bir çözü yolu düşünmüyor. ben alttan almayı da denedim bağırdığında susmayı da her seferinde daha çok tepeme çıktı. hep kadınlar uğraşıyor evliliği kurtarmak için erkekler terapiste bile gitmek için ikna edilmeyi bekliyor.

bu yaşımda neden bunu çekeyim? ayrıca işim de var kimseye muhtaç değilim. çocuğumuz da yok.

Bi şey soracağım, cidden bu tipler evlenmeden önce kendini belli etmiyor mu?bu kadar oscarlık oyuncular mı, ve o kadar zaman maske ile dolaşabiliyorlar mı? Yoksa sizler görmezden gelip, nasılsa evlenince düzelir mantalitesi güdüp, görmemezlikten mi geliyorsunuz ve bile bile lades oluyor? Cidden merak ettiğim için soruyorum, çünkü benim mantığım bu olayı ve durumu almıyor..

E daha neden evlenmiş manyak adam evcilik mi sanıyo evliliği

1 yıl dolmadan anlaşmalı boşanma davası açamayacak bir çift;

çekişmeli boşanma davası açarak mevcut boşanma nedeninin ispatını somut deliller ile bu durumu ispatlayarak

ve karşı tarafında bu boşanma sebebini kabul etmesi ve tanıkların ön duruşmada dinlenmesi ile hızlı bir şekilde çekişmeli boşanmak mümkündür.

Oluyor . Arkadaşım 1 aylık evliydi anlaşmalı şekilde boşandı.
İyi ki boşandı . Onun kocası da çok asabi idi...
Hakkınız da hayırlısı olsun ama nereden dönerseniz kar bunu unutmayın

etrafımda fazlasıyla mantıklı bir insan olarak tanınırım. sevgiliyken melekti, nişanlanınca biraz daha serbest bıraktı ama nişan atacak kadar sinir yoktu. bir de şöyle bir durum var evli değilken bağırsa çağırsa ne kapatırsınız telefonu bakarsınız keyfinize evlenınce öyle değil sürekli burun buruna. yani size şöyle diyeyim bu adamlar sevgiliyken melek, evlenince tamamen salıyorlar özlerini gösteriyorlar.

Cok severek evlendigim esimle ilk bir yilim zor geçti. Cunku ayni evde olma. Ev isleri , yemek alisma benim icinde zordu. Maddiyat vs .Ufak seylerden tartisma cikar ve ben cok alinirdim. Benim esimde sinirli.

Sonra zamanla konusrak vs cozduk olayi. Simdi birbirimizin huylarina gore hareket ediyoruz.

Asilamayacak sorunlariniz yoksa sakin olun. Konusmayi deneyin. Siz kendinize , kendine 1 gun ayirsin. Birlikte bir seyler yspmayi deneyin. Sinema ,yemek, eglence , gunubirlik gezi gibi.

Sinirliyken konusmamaya calisin , sakinlesince konusun.

Bu sekilde yani , genelde ilk yil biraz zor olabiliyor.

Boşanmış ve buna benzer bir durum yaşamış biri olarak diyorum ki..
Kesinlikle benim eski eşim inanılmaz iyi bir oyuncu idi. Ben biraz farklı olduğumuzu biliyordum ama evlenince hiç bilmediğim bir adamla karşılaştım.
Ailem 3.5 yıl bu şahsın ne olduğunu gram anlamadı.
Yani Allah kötüye denk getirmesin.

Anladım. Geçmiş olsun o halde şimdiden.

Evet ilk yılların zor geçtiği söylenir fakat bir tek kadınlara zormuş. adamlar sorunu çıkarıyor neden çekeyim neden..

konuşmayı da denedik ama en son hakaret, küfür ve tehdit işin içine girdi.

Ayrı evlerde yaşadıktan sonra 1 yıl beklemek neden sorun olsun ki?

Boşanma mevzusunu eşinizle konuştunuz mu?

Yaşadıklarınız çok üzücü. Rabbim tez zamanda feraha çıkarsın sizi. Ona da akıl ihsan eylesin.

Vallahi evlenmekten korkuyorum, zaten istemiyorum da, sağlığım, huzurum, keyfim yerinde, böyle oscarlık karakterleri okudukça, gördükçe, kararımın yerinde olduğunun bir kez daha sağlamasını yapıyorum.. Ben bir yıl dolmadan anlaşmalı, şiddetli geçimsizlik sebebi ile boşanılabileceğini biliyorum.. Tez zamanda kurtulursunuz inşallah ne diyeyim..

Oluyor . Arkadaşım 1 aylık evliydi anlaşmalı şekilde boşandı.
İyi ki boşandı . Onun kocası da çok asabi idi...
Hakkınız da hayırlısı olsun ama nereden dönerseniz kar bunu unutmayın
Sadece 1 ay mı?

Ya bu adamlar hiç mi evlilik öncesi sinyal vermiyor?

Ayyyy, Aminn... Rabbim bizi bizden iyi insanlar ile karşılaştırsın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…