1 yıl içerisinde Amh 2 kat yükseldi çok şaşkınım 😲

sevgili39

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2024
1.568
721
43
41
Merhaba arkadaşlar lar yaş 40
2.5 senelik evliyim ilk evlendiğinde beri bebek istiyoruz ama nasip olmadı. 2şılama 2 opu 2 transfer gördüm ama yine nasip olmadı. 2 sene önce amh 3.45 di .geçen sene yani 1 sene evvel 2.46 çıkmıştı Nisan ayında. Bu yıl da 4 gün önce verdim amh testi 3. Tüp bebeğe başlamak için amh için kan verdim ama şokoldum 4.156 çıkmış normal de bu azalan bir hormon yükselmesi çok nadir olan bir şey o da virgülden sonra olan sayılar yükselir küsürat olarak . Ama 2 katı yükselmiş bu normal birşey mi biraz tedirgin oldum acaba sonradan pcos falan mı oldum ben genelde onların yüksek oluyor diyor doktorlar. Adetim günü gününe gelir hiç şaşmaz. Pcos olunca adet olmak bile sıkıntı diyorlar. Kafam karıştı . 1 senedir takviye kullandım onlar mı yükseltti acaba . Umarım iyi bir şeydir 😳😳 normalin dışında bir şey olursa gelişme olursa insan ister istemez sters oluyor. Dip not olarak bütün amh ler aynı devlet hastanesinde verildi. Yanlış olma ihtimali yoktur sanırım değil mi

Amh sonradan yukseldigini hic duymamistim. Yas ilerledikce de dusmesi normaldir. Ben 37 yasimda over kanseriyim ve benimkinin tipinin tek belirteci amh ve inhibinmis. (gebelikte ikili tarama adinda yapilan test). Bunlar haricinde hicbir kanser paneli taramalarinda, ultrasonlarda mr'larda belirti vermedi. Kucuk bi Cikolata kisti gibi duruyodu. Amh 5lerde çıkardı benim. Pcos'tur dediler. Tup bebekci de cok yumurta aliriz diye yuksek doz gonalFler ile tümörü patlatana kadar anlamadi. Devlet hastaneleride ozelde proflarda, kimse suphelenmemisti. Hatta ankarada acil ameliyat eden doc dr bile anlamadi. Patolojide cikti meydana. Gercekten kaliteli bir jinekolog onkolog doktora durumunuzu anlatarak muayene olun.
Korkutmak amacli yazmadim, yaşadım, canimi yaktilar, dikkatli olun diye yaziyorum.

Amh sonradan yukseldigini hic duymamistim. Yas ilerledikce de dusmesi normaldir. Ben 37 yasimda over kanseriyim ve benimkinin tipinin tek belirteci amh ve inhibinmis. (gebelikte ikili tarama adinda yapilan test). Bunlar haricinde hicbir kanser paneli taramalarinda, ultrasonlarda mr'larda belirti vermedi. Kucuk bi Cikolata kisti gibi duruyodu. Amh 5lerde çıkardı benim. Pcos'tur dediler. Tup bebekci de cok yumurta aliriz diye yuksek doz gonalFler ile tümörü patlatana kadar anlamadi. Devlet hastaneleride ozelde proflarda, kimse suphelenmemisti. Hatta ankarada acil ameliyat eden doc dr bile anlamadi. Patolojide cikti meydana. Gercekten kaliteli bir jinekolog onkolog doktora durumunuzu anlatarak muayene olun.
Korkutmak amacli yazmadim, yaşadım, canimi yaktilar, dikkatli olun diye yaziyorum.
Geçmiş olsun cnm 1 hafta sonra randevum var soracağım doktor a

Amh değeri değil de ultrasonda görünen daha önemli. Değer aylara göre değişkenlik gösterebilirmiş.

Benim amh 1.75 di takviyelerden sonra 3.96 dedi. Doktoruma bu nasıl olur dedim yumurta vardı diğer olan yumurtaları dışarı çıkardık dedi. Yani gizli yumurta olabiliyormuş bende şaşırmıştım ameliyat olduğum halde hemde
A çok şaşırdım cnm daha neler duyacağız göreceğiz. Peki bi sakınca vs bir şey dedi mi acaba cnm. İyimiymiş mi yoksa sakıncalı mı bu konuda bilgilendirme yapıldı mı . Ben pcos falan oldum sanırım dedim de sonradan olunuyor mumknu da bilmiyorum kafam karışık

Benim amh 1.75 di takviyelerden sonra 3.96 dedi. Doktoruma bu nasıl olur dedim yumurta vardı diğer olan yumurtaları dışarı çıkardık dedi. Yani gizli yumurta olabiliyormuş bende şaşırmıştım ameliyat olduğum halde hemde
Siz ne ameliyati oldunuz acaba, gizli yumartalari ortaya cikaran.. gecmis olsun

Amh sonucunun genel geçerliliği yok.
Ultrasonda görünen yumurta ve kalitesi önemli…
Evet bazı doktor lar da sizin gibi söylüyor bazıları da önemli olduğunu söylüyor tabi 40myaş üstü için cnm. Bu hormonun azaldığını yaşa bağlı çok duydum ama yükseldiğini ilk defa gördüm şaşırdım. Hani yükselir de küsürqt olarak biliyorum 2 kat birden yükselince insan ister istemez acaba bir sıkıntı mı var diyor

A çok şaşırdım cnm daha neler duyacağız göreceğiz. Peki bi sakınca vs bir şey dedi mi acaba cnm. İyimiymiş mi yoksa sakıncalı mı bu konuda bilgilendirme yapıldı mı . Ben pcos falan oldum sanırım dedim de sonradan olunuyor mumknu da bilmiyorum kafam karışık
Ben iki ay takviye kullanarak aldım bu sonucu bi de. Sonra devlete gittim aşılama için rapor hakkımı kullanayım dedim bana sağ da pcos görüntüsü var dedi yani yumurtalar artmış oldu ya. Neyse 3 aşılama da tutmadı bana takviye veren doktoruma devam ettim senin neren pcos dedi. Sonra yani devlet ayrı bir şey diyor özel apayrı ama tabiki de kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum sonuçta erken menepoza girmicez 😂 bu arada aşılama da gonal F kullandım ama bi tane değil 5-6 yumurta büyümüş bile olmuştu yani gerçi üçü de tutmadı

Merhaba ben de yeni evlendigimde kontrol için olcturmustum. Sonra tüp Bebek tedavisi olan bir arkadaşımin Dr u soylemis bir takviye önerdi o zamanlarda normal gebe kalmaya çalışıyordum. O takviyeyi kullanınca iki katına çıktı. Sonra bıraktım baya pahalı bir takviye. Tekrardan düştü. Üniversite hastanesinde prof.a sormuştum yükselebilir demişti. Ama bence yumurtayı daha belirgin hale getiriyor o nedenle bu değer artıyor. Çünkü yumurta rezervi değişmez diye biliyorum. Fotosunu koyuyorum aynı devlet hastanesinde ölçülen değerler.
IMG_20250509_165548.webp

Ben iki ay takviye kullanarak aldım bu sonucu bi de. Sonra devlete gittim aşılama için rapor hakkımı kullanayım dedim bana sağ da pcos görüntüsü var dedi yani yumurtalar artmış oldu ya. Neyse 3 aşılama da tutmadı bana takviye veren doktoruma devam ettim senin neren pcos dedi. Sonra yani devlet ayrı bir şey diyor özel apayrı ama tabiki de kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum sonuçta erken menepoza girmicez 😂 bu arada aşılama da gonal F kullandım ama bi tane değil 5-6 yumurta büyümüş bile olmuştu yani gerçi üçü de tutmadı
Bende gonalf kullanmıştım 2 aşılama dada. Ama eşimde sorun vardı o zamanlar o yüzden tutmamıştı sanırım yoksa baya bir yumurtam vardı benimde.aynen menopoz a erken girmicez o iyi tarafı cnm. Adet düzenin nasıl? Benim günü gününe gelir hiç şaşmaz . Bu arada hangi takviyei kullanmıştın? Bende düzenli takviye kullanınca arttı 2 katı cnm

Ben çikolata kisti ameliyatı oldum amh 2.75 ti ameliyat sonrası 1.76 bir şey oldu sonra takviye kullandım amh 3.96 ama o takviyeyi baya iyi doktorların önerdiğini bile gördüm.
Gecmis olsun.. inositol iceren kombine takviyeler mi, isimleri nedir acaba kullandiginiz takviyelerin..

Merhaba ben de yeni evlendigimde kontrol için olcturmustum. Sonra tüp Bebek tedavisi olan bir arkadaşımin Dr u soylemis bir takviye önerdi o zamanlarda normal gebe kalmaya çalışıyordum. O takviyeyi kullanınca iki katına çıktı. Sonra bıraktım baya pahalı bir takviye. Tekrardan düştü. Üniversite hastanesinde prof.a sormuştum yükselebilir demişti. Ama bence yumurtayı daha belirgin hale getiriyor o nedenle bu değer artıyor. Çünkü yumurta rezervi değişmez diye biliyorum. Fotosunu koyuyorum aynı devlet hastanesinde ölçülen değerler.Eki Görüntüle 3589141
Hangi takviye yi kullanmıştın cnm

Bende gonalf kullanmıştım 2 aşılama dada. Ama eşimde sorun vardı o zamanlar o yüzden tutmamıştı sanırım yoksa baya bir yumurtam vardı benimde.aynen menopoz a erken girmicez o iyi tarafı cnm. Adet düzenin nasıl? Benim günü gününe gelir hiç şaşmaz . Bu arada hangi takviyei kullanmıştın?
Adetlerim hep düzenlidir ne zaman aşılama yaptırdım şimdi 28 günlük döngüm 30 oldu hormonlardan dolayı. Takviyenin adı Thanccs woman araştırın isterseniz.

Gecmis olsun.. inositol iceren kombine takviyeler mi, isimleri nedir acaba kullandiginiz takviyelerin..
Teşekkür ederim. Thanccs woman takviyenin adı ama benim gebelik meğer perde varmış onan oluşmamış. Gerçi sol da 6 cm çikolata kisti var ama bu ay Histo oldum doktorum perde gördü.

Adetlerim hep düzenlidir ne zaman aşılama yaptırdım şimdi 28 günlük döngüm 30 oldu hormonlardan dolayı. Takviyenin adı Thanccs woman araştırın isterseniz.
Bende femin alfa adlı bir takviye kullandım 3.4 ay cnm tabi omega ve b12 de kullandım bide zaten sağlıklı beslenirim oda etkili sanırım

Back
X