1 yıldır evliliğine adapte olamıyorum

Mutlumutluoglu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2021
13
-4
1
32
1 yıllık evliyim ama kendimi tam olarak evli gibi hissedemiyorum, burada bazen okuyorum kadınlar o kadar sabırlı o kadar olmadık şeylere bile susuyorlar ki hayret ediyorum ama özeniyorum da. Çünkü mesela KV bana bı laf soksa deliye döner ortalığı ateşe veresim gelir veya eşim bana ufak bi densizlik yapsa aklıma gelen ilk çözüm boşanmak olur. Hiç yapıcı veya sabırlı,alttan almasını bilen bı insan değilim hemen aniden parlar, eşimi de ailesini de alttan alamam kavga büyür vs. Ben evliliğine uygun değil miyim yoksa adapte mi olamadım bilmiyorum. Aslında eşimi seviyorum annesiyle de aram iyi (maşallah diyim) ama ne bileyim ya neden mutlu değilim bilmiyorum psikologa mı gitsem acaba. Siz evliliğinizi nasıl ve hangi motivasyonla yürütüyorsunuz bana anlatır mısınız belki aklım başıma gelir belki sizden birşeyler öğrenirim

Evli değilim o yüzden tavsiye veremeyeceğim. Tavsiyeler üzerine düzelmezseniz, psikologa görünün.

Evlilik önce sabır gerektiriyo.Hersey dozunda olmalı babamın çok sevdiğim bir sözü vardır “kendini ezdirme ama kimseyi de ezme” ..yani tabiki herseye sus otur demiyorum ama bazen de susmazsan o evlilik fazla yürümez.adapte olabilmen için de dediğin gibi yardım alabilirsin ya da kendini frenlemesini öğrenmelisin

Bende aynı sizin gibiyim herşeyi yakıp yıkmak geliyor o an bazı durumlarda.ama malesef düğüne olmuyor evlisinz çocuklar var susuyorsunz hemde en tahammül edemediğiniz şeylere bile .ben bile basardiysam sende yaparsın.bu arada 13 yıllık evliyim.cunku kimseyi değiştiremezsiniz çocuğunuzda var dayanıyorsunz.

Ortada bir sorun yoksa sabır göstermeniz gereken bir durumda olmuyor. Bende çok dik bir insanım yıllardır kırmadık birbirimizi. Evliliği sürdürmek icinde uyum sağlamak içinde ekstra kimsenin bir çaba sarf ettiğini düşünmüyorum. Ben etmiyorum ya da ev işi dediğiniz yemek yapmak dediğimiz zaten hayat icinde bekar veya evli olsan yaptığın şeyler. Eşimi seviyorum, onunlu birlikte kurduğumuz bu evde de o yüzden mutluyum mutlu olmak için çabam yok. Aslında hayatınızin bu olduğunu düşünüp akışa biraksaniz daha rahat olur ne yapmak lazım diye düşünmek sizi strese sokar. Ama cinsellikle veya anlaşma da probleminiz varsa destek alabilirsiniz erkenden bu yük üstünüzdeb kalkmış olur

Bende başlarda öyleydim. 1 yıllık 3 ay evliyim yavas yavas duruldum . Hatta eşimde öyleydi ama onda da değişim var. Bende de sabır yoktu tartışmalar oldu ama şimdi bi olay olduğunda daha ılımlıyım hatta eşim de benmle konuşurken daha rahat konusuyor demekki benm sinirim abi yükselmelerim yüzündenmiş adam gelir konusır benmle şimdi .. sanırım biraz zaman gerekiyor. Oylanacak bir şeyler bulun kafanızı dağıtacak. Kv ile ilgili sorunum yok görümcemle de öyle gerçi mesafe koyduğumdan rahatım en basından beri öyle aman aman sorunumuz olmadı şükür

Evlilik karşılıklı fedakarlık gerektirir, en ufak seyde gemileri yakıcaksanız karşı tarafa da güvensizlik aşılamış olursunuz. Acaba eşinizle aranızdaki uyum ve sevgide sıkıntı mı var. Fazla naz aşık usandırır derler adam da dayanamaz fazla bu tavırlarınıza

Mutlaka içinize sinmeyen bişeyler vardır neden mutlu değilsiniz kendiniz bunun cevabını en iyi verebilirsiniz.Durup dururken mutsuz olunmaz.

Bence siz esinizi sevmiyorsunuz sevdiginizi zannediyorsunuz. Diger konuda yazdiklarinizdan bunu cikardim. Esiniz sizi hos tutmasina ragmen durmadan acigini ariyorsunuz size deger vermesinde bile art niyet ariyorsunuz. Nasil tanistiniz gorucu usulumu?

Bence siz esinizi sevmiyorsunuz sevdiginizi zannediyorsunuz. Diger konuda yazdiklarinizdan bunu cikardim. Esiniz sizi hos tutmasina ragmen durmadan acigini ariyorsunuz size deger vermesinde bile art niyet ariyorsunuz. Nasil tanistiniz gorucu usulumu?
Bence de çünkü ortada sorun bile yok, insanlar neler yaşıyor da hala sabrediyor sevdikleri için (ha çok ciddi şeylerde sevgi var diye de sabredilmemeli elbette)

Benim de öyle tam da dediğiniz gibi hatta mesela en ufacık bir sorun yaşadığımızda bile ilk aklıma gelen çözüm benim de boşanma oluyor.Hemen o zaman ayrılalım olmuyorsa diyorum kendi kendime.Yani tam oturmuyor kişiliklerimiz eşlerle bence.Sevgi ayrı şey her sevdiğimizle iyi geçiniriz diye bir şey yok aslında.Mesela benim eşimle karakterlerimiz çok farklı bazen diyorum başkasıyla evlenseydim daha mı mutlu olurdum acaba diye.Ama çok seviyorum onu mesela o ayrı konu.Ne yapılabilire gelince bir süre çocuk yapmayın diyebileceğim tek şey bu.

Aşk sevgiyle yürür. Eşine kiyamazsın tirnağına taş değsin istemezsin..birlikte gezmek dizi izlemek sohbet etmek boş boş oturmak hoşuna gider. Sarilmak çok iyi gelir. Tabi bireysel vakit gecirmek de lazım. En onemlisi de kimse kimseyi degiştirmeye çalişmamalı. Sevmek saygi duymak ve uzulmesine kiyamamak

Cidden bende bunu bazen kendimde de gözlemliyorum , bişeyler hep iyi gidince insan aksiyon mu arıyordur nedir bişeyler batıyor gibi oluyor sanki

Şey konusu sanırım bu, '' Çok iyi kaynanam var çok iyi kocam var, huyuma giderler üstüme titrerler, bunun yanında benim de şükürsüzlük edip kadir kıymet bilmeme gibi bir lüksüm var, sefam olllsun.''

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…