• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

10 aylık bebeğimle düğün ve eşimle kavga

Arkadaşlar kizim çok huysuz dis cikartiyor. Ateslendi devamli. Katiliyor ağlamaktan hele uykusuzluga tahamulu yok O yuzden kendi akrabalarimin dugunune bile gitmedik saygi duyarim yorumlariniza esimde mesafe oldugi icin bizim birakmak istemedi yalniz gitmedi. Öğlen saati ugradik oturuk konustuk kuzeniyle

Yoook çok şükür yavru iyi.

Klasik eleştiri dozumu aldım sağ olsunlar.

Şu anneliği bir türlü beceremedim mütemadiyen linç,eleştiri alıyorum benzer konulardan.
Çok şükür abla kuzu iyi olsunda 🙏
Yaş olarak senden küçüğüm(31) ama iki çocuktan tecrübemle şunu diyebilirim ki konu annelikse herkesin doğrusu kendisine oluyor. Ve hepsi doğru oluyor bence.(çok uç örnekler hariç) Sen kendi doğrularınla buyutursun başkası kendi dogrusuyla. Takılma hiç. Ama herseyinde fazlası zarar abla. Yani çocuğu hiç umursamadan gece gunduz dışarı çıkarmakta fazla hep ona göre yaşamakta fazla. Arada bazı şeyler esnetilebilir bence. Benim kız 3 yaşında oğlan 6 yaşında dediğim gibi normalde 9 da uyurlar ama bir plan oldugunda o günlük daha farklı saatlere kayar bu durum sonra yine eski düzene geri döner. Ama tabi çocuktan çocuğa gorede değişir bazı çocuklar aşırı zor olabiliyor. Sen kimsenin yorumuna bakma herkes kendi dogrusuyla yetiştiriyor..

Onlar kim ki seni eleştiriyorlar ? Ağızlarının payını ver Allah aşkına ya
Bu defa susmadım zaten.

Yoruldum çok.

Ben hiç kimsenin anneliğini,bebeğini,babalığını eleştirmem.

Ama millet takmış kafayı bize.

O kadar benzer konuydu ki…

İsteyen geç uyutsun isteyen televizyon izletsin bana ne?

Bize niye karışıyorlar?

Eski konularıza da baktım da mart ayında 1 yaşında olan çocuğunuz haziran ayında nasıl 10 aylık oldu?
Eşinizle de zaten hukukken de birbirinize girmişsiniz, ortalık sorundan geçilmiyor. Çocuğu da eksik etmemişsiniz tabi bu mükemmel evliliğe. Siz sorun çıkartmaya yer arıyorsunuz bence, burada da çocuğun büyüklüğünü değiştirerek olayları kendinize çevirip bizden destek almaya çalışıyorsunuz.

7 aylık bebeğim var, bir sürü organizasyona davet edildik hepsinde uykusuna vs denk geliyordu ama bir şekilde gitmemiz gereken yere her zaman gittik. Gidemediğimiz yere eşim gitti geldi vs.

Ben çocukların aileye uyum sağlaması gerektiğini düşünüyorum.

Abartı yani bence, enişte bey haklı diyeceğim de o da madem ben gidip geleyim deseydi.

Düğün sosyalleşme değildir ki sadece,davete icabettir.İnsan mutlu gününde eş dost akraba görmek ister yanında.Yoksa çoğu insan pek de keyif almaz öyle kalabalık ortamlardan ama katılır.
Burada da herkes söylemiş ,bende haklılık oyumu sonuna kadar eşten yana kullanıyorum.Kadınların istemedikleri şeylerde çocukları bahane ettiğini düşünüyorum,burada olduğu gibi.
Hahaha doğru valla biraz da bahane 😏 ben düğünlerden nefret eden biriyim yakın akrabaya mecburiyetten giderim, yarın da bir düğünümüz var bebeğimi bahane ettim gitmiycem😚😚kayınvalidem çok ısrarcı biridir eşimden cekinmezse bin defa söyler, eşim fırsat vermez yolunu keser çoğu zaman, yoksa 4 aylik bebek durmadan emzirmeye kalkicam düğüne gitmemin anlamı olmayacak

Ben aynı sehirdeki kuzenimin düğününe mazeretsiz katılmamıştim.
Ne var yani, alt tarafı düğün. istemeyen, kendisini zora sokacak olan, oflayacak puflayacak olan da benimkine gelmesin, dert değil.
Kendi düğünümde sadece orada bulunmaktan, benim mutlu anima tanıklık etmekten çok mutlu olan insan görmek isterim.
Ben de sadece gerçekten sevdiğim insanların düğününe giderim.
Ablam bebeği küçükken eve msiafir bile kabul etmezdi uyku saatinde (misafir dediği de ben,annem babam🥴) kuzenin düğününe de gelmezdi heralde

Merhaba arkadaslar esimin amcasinin cocugunun dugunu vardi aksam 9da basliyordu kizim 8 9 da uyuyor o saatlerde ve durmuyor cok hareketli ozelikle uykusuzluga tahamulu yok. eşim bisey olmaz deyip durdu bizde oğlende evlerine gittik 1saat oturduk gelemiyecegimizi soyledik. Ama eşimle şiddetli kavga ettik ayip olmuş cok ben kendi akrabalarim bile goturmuyorum. 3 4 yaş gelsin kendi koşturacak zaten dedim.şuan konuşmuyoruz Sizce kim hakli.
Şöyleki
Uzak akraba olsa kesinlikle çocuğumuzun düzeni bozulmasın diye bahanem olurdu gitmek istemezdim, heleki uykusu problemli bi bebekse.
Ama eşinizin kuzeni için bebeğin uyku saatini düzenleyebilrdiniz.
Öğlen uykusunu geçe kaydırabilirdiniz mesela. En azından orda uykusu çok gelir huysuzlanınca görünmüş de olurdunuz erken kalkardınız. Bebek var diye kimse de alınmazdı.
Eşiniz tek de olsa katılmalıydı. Ayıp olmuş sanki

Arkadaşlar kizim çok huysuz dis cikartiyor. Ateslendi devamli. Katiliyor ağlamaktan hele uykusuzluga tahamulu yok O yuzden kendi akrabalarimin dugunune bile gitmedik saygi duyarim yorumlariniza esimde mesafe oldugi icin bizim birakmak istemedi yalniz gitmedi. Öğlen saati ugradik oturuk konustuk kuzeniyle
Öğlen saati uğradıysanız kuzene çok da uzak değildir aynı şehirdedir diye düşünüyorum.
Eşinizin size bırakıp gitmek istememesi değil de siz tavır yaparsınız diye gitmek istememesi diye bir olay var bence.
Eşiniz gitmek istiyormuş belli kendi kuzeni sonuçta.

Eşiniz sizi bırakıp düğüne gitse ne olacak? Ne kadarlık bir mesafe var? Siz darlamış olmayasınız adamı?

Şu an tam da öyle bir yerden geliyoruz. Kızım dokuzda uyur. Başladı mızıldamaya, saat onu da geçince iyice durmadı herkes hadi çocuk durmuyor kalkın dedi. Yakın akraba sonuç itibariyle... Hastalık olsa ayrı bir mesele ama bir şekilde hayat tekdüze değil çok çok nadir de olsa esneklik payı olabilmeli.
Ki hadi ikna olmadınız, yine de eşiniz en azından kendi gitmeliydi.

Bu defa susmadım zaten.

Yoruldum çok.

Ben hiç kimsenin anneliğini,bebeğini,babalığını eleştirmem.

Ama millet takmış kafayı bize.

O kadar benzer konuydu ki…

İsteyen geç uyutsun isteyen televizyon izletsin bana ne?

Bize niye karışıyorlar?
Gerizekalı insanlar o yüzden

Herkesın cocuk buyutme yontemıne kımse karısamaz.
Bı tek sey soyleyebılırım,(4yas annesı konusuyor)
Cocuk sıze ayak uydurmazsa ,sız ona uydurursanız ısınız zor.
Benımkı sokakta buyudu benle, ama yıne de cok sorun yasıyorz.
Insan bıyerden sonra oraya gıtme,buraya gıtme(cocuk huysuzlanmasın dıye yapılıyor bılıyorm ama)bı bakmıssın kı evden dısarı cıkamıyorsun.
Mental saglık ıcın sosyallesme sart arkadaslar.
4 yas grubunda hele o sosyallesmelere cok ıhtıyacınız olacak🫣Ins olmaz ama 😀
Eve kapamayın kendınızı derım,alısırsa krızler sokakta daha kolay atlatılıyor.(Otobuste ınecegımız durak gelınce ınmeyecegız dıye kendını yerlere atmasını saymazsak tabı🤦🏻‍♀️😅)

Eski konularıza da baktım da mart ayında 1 yaşında olan çocuğunuz haziran ayında nasıl 10 aylık oldu?
Eşinizle de zaten hukukken de birbirinize girmişsiniz, ortalık sorundan geçilmiyor. Çocuğu da eksik etmemişsiniz tabi bu mükemmel evliliğe. Siz sorun çıkartmaya yer arıyorsunuz bence, burada da çocuğun büyüklüğünü değiştirerek olayları kendinize çevirip bizden destek almaya çalışıyorsunuz.

Benjamin Button ? 🙄 :KK53: Hakikaten 24 Mart 2023 konusunda, çocuk 1 yaşındaymış. Şu an 1 yaş 3 ay ( 15 aylık ) olsa gerek.

Benjamin Button ? 🙄 :KK53: Hakikaten 24 Mart 2023 konusunda, çocuk 1 yaşındaymış. Şu an 1 yaş 3 ay ( 15 aylık ) olsa gerek.
Sus sus karı koca bir tur daha birbirlerinden şikayetçi olacakları konu arıyor demekki 😂 benim için konu kapandı bitti.

Back
X