ya arkadaslarr anlayamıorum ben suanda 28 haftalık hamileyimm 40 haftayı tamamlarsam 10 aylık olmuş olmuomu cocuk yaa suanda 7.ayımdaym 40 haftayı doldurursam 9 ayı geçmiş oluooo... nasıl hesaplıcaz anlamıorummmm.... kuzenimde 23 haftalık hamile doktrun verdği tarihe hesaplıoruz nerdeyse 11 aylık cıkıo d: diyoruz bizim sülaleden kaynaklanıo herhalde d: nasıl hesaplıcazzz...
cok tesekkür ederim cvp verdiğinz icin :)) şu altta yazdıgınz gbi hesaplayınca bi problem yok ama işte 40 hafta hesaplayınca öle oluo :) annneme soruorum dioki kömüşlerin hamileliği 10 ay sürer kızım bi problemmi war sende hehehh :))
ee gebelik zaten 42 hafta değil mi? daha doğrusu, aslında bebek yaşı son adet tarihine göre hesaplandığı için 2 hafta artısı var. bir de 9 ay 10 gün ne demek, 9 ay bitmiş, 10 aydan da gün alınmış demek. genelde bebekler 38. haftadan sonra doğar. ama ben 41. haftayı göreni de biliyorum. biyolojik saatinize güvenin, bırakın ne zaman hazırsa o zaman gelsin.
Doğum için 7 gün 1 hafta hesabıyla hareket edilip 28 gün 4 haftaya denk gelmiş yani 1 ay sayılmış oluyor. Fakat kullandığımız takvimde şubat hariç tüm aylar ya 30 ya da 31 çektiğinden her ayı biz 2-3 günü normalden fazla düşünüyoruz :) haliyle bizim bir ayımızla bebişin 1 ayı tam örtüşmüyor :) bu durumda 40 hafta da 10 aya denk gelmiyor :)))