Kaptan maalesef artık o kadar alıştık o kadar suskun bir millet olduk ki kimse duymuyor, görmüyor, susuyor. Artık haber izlemekten nefret ediyorum. Allah rahmet eylesin. Yakınlarına sabır versin. Sonumuz suriyeden beter olacağa benziyor
Evet menemende :) Gittim gördüm sevdim. Bende istanbul dışında yaşayamam diyordum. Ama izmir, eskişehir gibi şehirlere gidince gerçekten yaşadığımı, nefes aldığımı hissettim. Kalabalıkta yalnız hissetmiyorsun. Bir yerlere koşturmuyorsun. İnsanlarla göz göze gelince gülümsüyorlar. İstanbul'da çok şeye hasretiz. Şimdi biri benle göz göze gelse aklından en geçiyor, ne kötülük yapacak diye bekliyorum. İstanbul'un keyfini süremiyoruz bile. Pazar günü cam açıp nefes almak kuşları dinlemek istiyorum. Kendi sesimi duyabilmek istiyorum. Hafta sonu bir yerden bir yere gitmek bile saatler sürüyor. Gitsende kalabalıktan zevk alamıyorsun. Bilmiyorum İstanbul beni öldürüyor... Hele her sabah o trafikte kendimi çok kötü hissediyorum. Yaşayabilmek için saatler önceden yollara dökülüyoruz. Kendimi istekli köle gibi hissediyorum. Bir sürü insan bir kaç insanı zengin etmek için her gün yollara dökülüyoruz. Aldığımız parayla zaten ancak geçiniyoruz. Mandıra filozofu filmi etrafımdaki bir sürü kişiye saçma geliyor , belki biraz uç bir örnek ama o kadar doğru ki. Düşünüyorum. Başımıza bir şey gelse doğada tek basıma kalsam bir geceyi çıkaramam. Hangi ot yenir bilmem, ne zehirlidir bilmem. Nasıl ateş yakılır bilmem. Hiç bir şey bilmiyoruz ve bu beni ürkütüyor. Bunun olması için elektriğin bir kaç gün olmaması yeterli olur. Çok korkunc. Köylü insanları şuan çok kıskanıyorum. Hepsi sağlıklı dinç. Artık şehirdeki herşey oralardada var ama topraktan kopmuyorlar. Bir şekilde yaşayıp gidiyorlar. Ben işten çıkarılsam bir şekilde yaşayıp gidemem bile... Ayy çok karamsar oldu galiba. Kısaca ben istanbuldan gitmek istiyorum.:)
Bu arada benim kardeşimde dokuz eylülde okuyor:)