- 9 Kasım 2015
- 1.106
- 2.294
- 83
- 40
Yine ameliyat deme bana; bak muska77 arkadaşımız var örnek olarak kilosunun yarısını vermiş nerdeyse, yapılamayacak birşey değil yani. Tıkınırcasına yeme bozukluğu da neymiş, herşey senin beyninde bitiyor biliyorsun; kaçamak yaptığın Zaman nasılsa diyet gitti, mahvettim, bugünlük yiteyim yarın başlarım dersen yemeye devam ediyorsun ama hemen toparlanıp devam edersen çok hasarsız atlatıyorsun olayı. Hemen kendine gel olumsuz düşünüp vücudunu kötü etkileme tamam mı ?Geçen Cuma kontrole doktora gitmiştim. Tıkanırcasına yeme bozukluğu var bende. Uzun zaman bunu kabullenmemiştim. Bu aslında kilo almamın birebir sebebi değil. Depresyon+ Anksiyeteden kaynaklı. Şimdi tedavi oluyorum ama bu bozukluk tamamen tedavi edilebilir mi ? Emin değilim. Şimdi internetten bakıyordum ilaç içtim tedavi oldum olarak bitecek bir durum değil bu tıkanırcasına yemek yeme olayı. Doktorum inişli çıkışlı dönemlerde ara sıra yine bunu yaşayabileceğimi söyledi. Asıl önemli olan bunu yaptıktan sonra başaramadım, yapamadım, mahvettim deyip salmamak dedi. Mükemmel olmak zorunda değilmişim. Aslında haklı ama işte kocaman bir ama var. Mükemmelliyetçi yanımı törpülüyorum uzun zamandır, yine de ömür boyunca savaşacağım bu yeme bozukluğuyla ve inanın moralim bozulmuştu. Az önce mezuniyet hikayelerini okuyunca tekrar başarabileceğime inandım. Hayat bu inişli deyip önüme bakacağım ve bende başaracağım inşallah. Keşke aç kapa düğmesi olsa şu olayın. Şimdi bana kızacaksınız ama dönüp dolaşıp aklım yine ameliyat /operasyona gidiyor. Bu yolu seçersem bir daha midemi büyütmemek için kendime daha kolay sahip çıkacağım. Fakat düşünüyorum şuan yine kendimi cezalandırdığım yada ödüllendirdiğim ruh halim olursa tıkanırcasına yersem, midem zaten genişlemeye aşırı müsait ve her şeyi alabilecek kapasitede olacak. Yaşadıklarım tekrar olacak korkusu sardı beni. İçimde garip bir hüzün, ayrıca neşeli bir güç var. 10 dk önce kendimi çok güçlü hissediyordum şuan çok kırılgan.