Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

G gokce41

Sabah

Limonlu ılık su

Domates-Salatalık-Roka
1 dilim peynir
1 dilim tam t. e.

Ara

Şekersiz Türk kahvesi

Öğlen

Salata yanında yoğurt

Akşam

Kıymalı kabak yemeği.
Salata
Ayran

Zhre_ Zhre_ 1.5 lt su
Kalori bugün biraz düşmüş mü:)
Ama sebze protein kh herşey var menü de
G gokce41 :nazar:

Ayçiçekyağı için sağlıksız diyorlar. Mısırözü içinde gdo'lu mısırlarla yapıyorlar diyorlar. :KK43:
Evet ayşem malesef ki doğru.en çok yaptığımız hatada kızartmaları ayçiçekle yapıyo olmamız.
Her yemeği hakiki zeytinyağı ile yapıyorum zaten 2 kaşık bişi kıllanıyorum,misafir gelince yiyemezler belki diye fındık yağı kullanıyorum,kızartma yapmam ama oldu da yapıldı fındık yağıyla yapıyorum.

Kalori bugün biraz düşmüş mü:)
Ama sebze protein kh herşey var menü de
G gokce41 :nazar:

Kalori sanırım bugün daha da düşecek midem alt üst. :(
Bakalım, uymaya çalışıyorum elden geldiğince okumuştum besin gruplarının menüde olması gerektiğini. Bende ayran yoğurt bi şekilde katmaya çalışıyorum. Sporu da hakkıyla yapsam süper olacak ama işte o kısım tam olmuyor. :D

Evet ayşem malesef ki doğru.en çok yaptığımız hatada kızartmaları ayçiçekle yapıyo olmamız.
Her yemeği hakiki zeytinyağı ile yapıyorum zaten 2 kaşık bişi kıllanıyorum,misafir gelince yiyemezler belki diye fındık yağı kullanıyorum,kızartma yapmam ama oldu da yapıldı fındık yağıyla yapıyorum.

Fındık yağı ağır mı abla?
Annemle kullanacağız ama cesaret edemiyoruz nasıl güzel mi? Etrafımızda hiç kullanan yok tadını dahi bilmiyorum ben. :KK43:
Ama çok öneriyorlar.

birde korluk modu nedir biraz açıklar mısın :KK200:
Bazal metabolizmamizin bir hızı var. Bizim yatar yada oturur vaziyette vücudumuzun çalışması için gerekli olan enerji. Bu genelde kadınlarda 1500-2000 arası. Diyelimki bizim bazal metabolizma hızı 1500. Günlük 1200 kalorilik bir diyet yaparsak bunun eksik 300kalorilik kısmının da yağ depolarindan yada kaslarımızdan karşılayacak. Bu da bizim kilo vermemiz demek. Buna sporuda eklersek daha çok kalori harcamamız demek. Vücutta bu 300 kaloriyi çok önemsemeyecek. Ama sen 700-800 kalorilik diyetler yaptığın da 2-3gun kilo vereceksin. Vücut bakacak depolar hızla tükeniyor hemen acil durum. Kıtlık yakın depolara ve giriş yok. Ihtiyacimiz olan enerjide karşılanmıyor diyecek. Sonuç olarak ilk yapacağı şey metabolizma hızını düşürecek. Sonra senin aldığın tüm besinleri depolamaya başlayacak. Normalde biz günlük yediklerimizden aldığımız enerjiyi kullanır, fazlasini depolarız. Günlük ihtiyaçtan fazlasını kullanırsak da bunu depodan karşılarız. Kıtlık modu ise aldığımız enerjiyi kullanmayıp depolamak demek. Böyle durumlardan kurtulmak için de dengeli beslenme, bol su ve bol hareket etmemizi tavsiye ediyorlar.

Fındık yağı ağır mı abla?
Annemle kullanacağız ama cesaret edemiyoruz nasıl güzel mi? Etrafımızda hiç kullanan yok tadını dahi bilmiyorum ben. :KK43:
Ama çok öneriyorlar.
yok yok hafif etlilerde de güzel oluyor, her şeye yakışıyor. zeytinyağ daha ağır herkes yiyemeyebiliyor.

Back
X