• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

Kremalar için birkaç yerde olumsuz yorum okuduğumdan beri kahveye bakış açım değişti. E kremasız da çok sert oluyor, içimi keyif vermiyor, en azından benim için öyle o yüzden yaşasın Türk kahvesi :kahve:

Türk kahvesini arkadaşlarla veya aileyle yani birkaç kişi bir aradayken içmeyi severim. yoksa kendime özel yapmam. benim favorim filtre kahve veya americano dur. ama kahveye aşırı düşkünlüğüm de yoktur. içerim ama sınırsız değil.

Iyi aksamlar hanimlar dun menu bildirmeti unuttum yine 🙁 Kacamaksiz ama karisik bir menum vardi.

Bugunun menusu
Sabah
2 haslanmis yumurta
1 haslanmis patates
Az tereyagi
1 dilim hellim peynir
Domates salatalik

Ara
3 kayisi buyuk boy
4 cig findik ici
1 medine hurmasi

Aksam
2 kasik pirinc pilavi
4 5 kasik bezelye yemegi
1 kase salata

Ne guzel gidiyordum ki kiz kardesime gectim ve cocuklara dondurma alirken bize de aldim
1 porsiyonluk algida maras var ya ondan yedim .
Aslinda niyeyse sucluluk da hissetmedim biraz da gergindim iyi geldi 😀
Suyu artik yazmaya gerek yok sanirim hava o kadar sicak ki su icmekten wc den cikamaz oldum.
Pişman olmana gerek yok canim dondurma yazin illaki yeniiyo ve en masum olan tatlilardan biri...hem haftasonu...abartmadan yediysen listeye not etmeye bie gerek yok. 🤗

Günaydın.Ben kahvaltı yapıp temizliğe devam edeyim.Daha mutfağı bitiremedim yaaa.Gerçi mutfak bitti mi evin yarısı bitmiş gibi geliyor bana.1 gün de tv ünitesi, gardırop, vestiyeri, koltuk ,baza altını halletsem kalan cam kapı gözüme görünmüyor zaten.Yardım da etmiyor benimkiler.Eşim de kızım da büyük temizlikte bi köşeye çekilirler.Söylesen zorla yapıp insanı sinir ederler.En iyisi kendim yapayım.
Aman onların yaptığından nolacak, en güzeli ayak altında dolaşmasınlar. Kolay gelsin canım

beni de al yanına senle geleyim Almanyaya :KK70:
valla sadece sebze beni de tutmuyor buse. illa protein olacak öğünde :KK53:
aynen öyle canım :KK66:
farklı sitelerde yorumları okudum. çok lezzetli diyorlar. 500 gramlığından aldım. evde benden başka içen yok. yeter bana. farklı kahveler denemek istiyorum. o nedenle küçük paket almaya çalışıyorum ve de çekirdek alıp kendim öğütüyorum. aslında bana 250 gramlık paket en ideali. ama 250 gramlık paketler de pahalıya geliyor. miktar büyüdükçe fiyat düşüyor. ama 1 kiloluk da fazla geliyor. bayatlar.
evde şu anda starbucks ın kenya ve guatemalası var. starbucks ın kahveleri de çok güzel ama bir ara fillerle yakın ilişkisi sorgulanmıştı o nedenle tereddütlerim var :KK70::KK70::KK70: başka kahve markaları alayım dedim :-)
saol canım benim. anladığım kadarıyla sen krema çekirdek takılıyorsun. ben dümdük medium kahve içiyordum bugüne kadar :-) hemi de sütsüz, kremasız, şekersiz :KK28::KK28::KK28: krema çekirdeğini ilk defa alıyorum.
kaşık ölçülü olunca dikkatimi çekti :-):-):-)
eridin gittin valla :KK60::KK200::nazar::KK200:
ege ve akdeniz fena. ama açıkçası ben yine de şükür ediyorum. çünkü antalya, muğla, adana buradan beter :KK35::KK35::KK35: bizim burada bu sıcaklar eylül sonuna kadar böyle :KK51::KK51::KK51:

canım kremalar zaten doğal krema olmadığı müddetçe yararlı değil. ama açıkçası krema seçeneğini merak ettim. ondan bir paket aldım. bakalım nasıl. nasıl hazırlıyorlar acaba çekirdekle kremayı mı karıştırıyorlar :KK64::KK64::KK64: ven çekirdek sipariş ettim o_O
Benimkide çekirdek, kreması nerde ayol
Bende sade içerim, süt, krema, şeker koymam

Çok şükür cnm,3 günlük oruç yapıcan mı yine?Bende 16/8 yapayım diyorum.Sonra 18/6 alışınca da 24 saatlik yapayım diye düşünüyorum.Gezoyla sen uzmansınız bu konularda,tavsiyen var mı nasıl yapayım? @MuMu85
16/8 iki öğün yap canım. mideyi çok rahatlatıyor. ara öğün de olmayınca süper oluyor. çok istersen arada kahvenin yanında ya da çayın yanında minik birşey atarsın ağzına.

Günaydın.Ben kahvaltı yapıp temizliğe devam edeyim.Daha mutfağı bitiremedim yaaa.Gerçi mutfak bitti mi evin yarısı bitmiş gibi geliyor bana.1 gün de tv ünitesi, gardırop, vestiyeri, koltuk ,baza altını halletsem kalan cam kapı gözüme görünmüyor zaten.Yardım da etmiyor benimkiler.Eşim de kızım da büyük temizlikte bi köşeye çekilirler.Söylesen zorla yapıp insanı sinir ederler.En iyisi kendim yapayım.
Kolay gelsin canim...

Türk kahvesini arkadaşlarla veya aileyle yani birkaç kişi bir aradayken içmeyi severim. yoksa kendime özel yapmam. benim favorim filtre kahve veya americano dur. ama kahveye aşırı düşkünlüğüm de yoktur. içerim ama sınırsız değil.
Kızımın diyet listesine koymuş diyetisyen, onun sayesinde artık her gün içerim 😁😁

Öyle deme benim bir arkadaşım var iki eli kanda olsa o kahveyi içer. Bir saatten sonra artık alışkanlık yapıyor demek ki..

Kızımın diyet listesine koymuş diyetisyen, onun sayesinde artık her gün içerim 😁😁

Öyle deme benim bir arkadaşım var iki eli kanda olsa o kahveyi içer. Bir saatten sonra artık alışkanlık yapıyor demek ki..

çayın da kahvenin de fazlası zararlı ama. günde 5-6 içenler var. şaşıyorum. Türk kahvesi bir de telveli olduğu için ağır oluyor. tamam metabolizmayı fişekliyor ama başka zararları var. ayarında içmek gerekli diye düşünüyorum. benim maksimum günde sabah ve öğleden sonra olmak üzere 2 yi geçmez. kimi sabah aç kanına 1 kupa içiyor şaşıyorum. benim mideme dokunur. ama içene de afiyet olsun :-):-):-)

gezegenfeza gezegenfeza arabica kahve çekirdekleri yüksek rakımda olduğundan dolayı çabuk böcekleniyormuş. dolayısıyla korumak için ilaçlanıyormuş. robusta kahve çekirdekleri deniz seviyesinde yani düşük rakımda olduğundan korunaklıymış. mutemelen organik dediğin kahve çekirdekleri robusta dır. robustanında aromaları güzel değil. topraksı ve kafeini yüksek :işsiz:

Kolay gelsin canım valla okurken ben yoruldm 🥶

Back
X