Bebek Beslenmesi 10aya giren bebeklerde uyku

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

selcanefe

herşey güzel olsun
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2007
493
32
318
Sivas
bebekleriniz 9 ayı bitirdi nerdeyse 10 bitecek uyku düzenini kurabildiniz mi artık hergün saat 8 oldu uyku saati geldi diyebiliyor musunuz geceleri kaç saat uyuyorlar akşam 8de yatıp sabah 8 veya 7 de uyanan bebekler var mı ben efeyi günde 3 defa uyutuyorum sabah 9.30 öğlen 2 akşam 7 fakat 7de yatırınca 1saat sonra uyanıyor yada uyanmayınca ben uyandırıyorum gece uyumayacak sanıyorum fakat bugün anladım ki efe 12 de uyuyor ve sabaha kadar uykuyu alamıyor gündüz çok uyuyor zaten geceleri tam bir uykusuda yok sürekli sancılanıyor gece beslenmemiz de bitti siz bana fikir verir misiniz bu akşam uyandırmama kararı aldım gece uyumamasına razıyım uyandırmayacağım bakalım kaç saat uyuyacak 1 ay önce 12 de uyanır mama yer geri yatardı bakalım bugünde mama içip uyuyacak mı sizler nasıl yapıyorsunuz anneler

ipek sabah 8-9 arası uyanır
10:30-11 gibi uyur yaklaşık 13e kadar
saat 4 gibi yine uyur yaklaşık 18e kadar
gece uykusuna 21:30 da yatar
sabah uyanana kadar belki 1 kere mama için uyanır

emirhan sabah 7:30 açar gözlerini ama uyku gözlerden akar ayaklarıma alır sallarım 8 gibi dalar 8.30 en geç 08.45 de uyanır ama bu sabah 9:30 uyandı.10-10:30 kahvaltı zamanı 12:00 uykuya yatar 13:30-14:00arası uynanır,17:00 gibi tekrar uyur 18:30 gibi kalkar gecede 9:30 yatar.geceleri bazen sadece emmeye kalkıyor bazende ayaklarda sallanmak istiyor sallayıp tekrar yatağına yatırıyorum yani geceleri sık sık kalkıyor.

Benim oğlum kısaca "hacıyatmaz" sabah 7.00-7.30 kalkış, 10.30 yatış 11.00 kalkış sonra keyfi olursa 15.00-15.30 gece 21.30 yatış ve sabaha kadar en az 3 kere uyanış pışpışlama ile zor uyuma....

Bilge de sabah 8:30 gibi kalkıyor,bakıcıya giderken biz uyandıryoruz . 10 gibi bi uyuyor 1 saat kadar , bir de öğleden sonra 1 bucuk gibi,uyuyor 1-2 saat,seninki gibi akşam tutturuyor uyuyacagım diye 6-7 gibi, ondan sonra da gece uykusu sarkıyor,eskiden 22 de uyurdu,şimdi değişiyor, 22-23 civarı.
Ben de bu uyku ve yemek saatlerinden muzdaribim.-yemek konusu da sıkıntılı bu sıra-Herşey saatli olmalı sanırım,bebekler rutini severmiş.

7:30 uyanış
09:30-10:00 kısa uyku
13:30-15:30 uzun uyku
20:30 yatış
23:30 mama ile beslenme
07:30 uyanış
gece de arada bir uyanır pışpışlanır

burada uyku düzenini kuran arkadaşlara nasıl imrendim anlatamam.Taylan sabah 08:00 de kalktı ve öğleden sonra 16:30 da zor bela uyudu bizim hep uyku sorunumuz oldu.Sekiz aylıkken kendisnin uyku alışkanlığını kazanması için bir ay uğraştım onu bırakıyordum yatağa yanınada bir oyuncak gece 02:00 hala kendi kendine oyun oynuyor sonra daha fazla dayanamayı ben alıp uyutuyordum böyle bir ay gitti gece 02:00 de uyuduk sabah 09:00 kalkar ve doktor konturolunde Taylan o ay hiç gelişmemişti ne boy atmış ne kilo almış durduğu yerde saymış.Kolları sıvadım şimdi başlıyorum akşam 20:30 da uyutma çabalarına gece 22:30 da uyutuyorum bazen sallayarak bazen emzirerek bazen uyumadan önce hava bile aldırıyorum.Belki o fazla gaz sancısı olmasaydı bugün itibariyle sekinci dişini patlatmasaydı taylan da daha sağlıklı uyuyacaktı.Benim uyku alışkanlığı kazanacak diye bir umudum kalmadı kazandırabilen arkadaşlarımıda tebrik ederim....Bu arada eğer Efe uyurken sen onu beslemek için sakın uyandırma uykuda beslenme kadar değerli bir kere yattımı kaldırırsan uykusu kaçar beslenme saatini uyuku saatine göre ayarlarsın.

Son düzenleme:
derin sabah 10:30 da kalkar.oglen 13:00te uyur bazen bır bazen ıkı saat.ogleden sonra 16:30-17:00 gıbı uyur.19:00-20:00 gıbı kalkar.eger gece 23:00 te uyursa bır saat sonra kalkar.gece 2-3 ekadar oturur.gece uykularındada yarım saatte bır uyanır.sabaha kadar 10 kere uyanıyor.acaba gunduz uyudugu ıcınmı uyumuyor dıyorum ama gunduz uyutmadıgım zamanlardada aynıydı.11.aya gırdık hala uyku duzenımız yok

benimki kaçta yatarsa yatsın sabah 6 da kalkar.kafayı yiyecem.işe ölü gibi gidiyorum geceleri 4-5 defa kalkar.anlamadım büyüdükçe azıyor

o gece efeyi uyandırmadım ve o da uyumak istiyormuş sadece 11 den sonra mama yedi sabah 4e kadar uyudu fakat 4den sonra pışpışlamalar başladı tam bir uyku uyuyan yok galiba bu arada canım ben efeyi beslemek için uyandırmıyorum gce uyur diye erken kaldırıp geç yatırıyodum şimdi akışına bıraktım sabah 9.30 ve öğlen 1.30 uykusunu kesin alıyor sabah pek derin uyumuyo bazen 1 saat öğlen 1.5 saat uyuyor genelde akşamda 5 veya 6da mutlaka uyuyor sonrada geç yatıyor malesef yine de gece çok uyanıyor aslında geç yatırmaya bilerek alışsın istiyorum yaşına az kaldı ve akşamları dedelere gidince yada misafirliğe gidince ayağımda sallamakla geçiriyorum geç uyuyunca oyun oynuyor daha mutlu insanlarlka oturuyor ah bide gece uyanmasa ama malesef zamankla düzelir inşallah hepimize allah sabırlar veriyo sevgileri of desekte yetiyor bize

ah ah bu konuda muzdariplerdenim kizimin sabah uyanisi 11 gece yatis 3 inanin yanlis duymadiniz en erken 1di bazen tum gun uzerimde kapi disari cikamiyorum bir bardak su icmeye yada bir wc gidemiyorum cildiriyordu aglamaktan dun 9-12ay zeka refleks gelisimi kontrolu vardi cocuk klinigine gittik doktor uyuma kismina gelince sok gecirdi burda cocuklarin yatis saati 8en gec ne yapmam gerektigini anlatti dun uygulamaya gectim basarili olucam ilk raundu ben aldim simdi siz dr uykuya yatana kadar rutin gunu yazayim dediki
1)erken yattigi icin erken kalkicak 7de kalkar kahvaltisini ver dedi ardindan ara ogun meyva ardindan oglen,araogun,aksam muhallebisi vaya yemegi mutlaka dus alicak ve yatis sutu (aptamil veya emzireceksiniz)saat 8de yataga birakilacak kesinlikle uyuyarak yatirma yok ayik olacak oda karanlik olucak sonra basini oksayip ninni soyleyip konusulucak 20dkk bu sekilde dalmazsa odadan cik dedi ikinci yontemde yataga birak vedalas op odasindan cik dedi agliyacak cunku bu onun silahi seni kullandigini bildigi tek metod 15dkk arayla odaya gir aglasada yanina otur kucaga almak yok dedi ilk yontemdede ayni iyimi diye kontrol edip cikilicakmis bunu belki 1hafta yapicaksin belki cok agliycak ama 1hafta sonunda sen kazanacaksin cunku uyku heleki gece beslenmesinden onemli bebeklerin uzamasi kilo alimi gece uykusu-sabah arasi oluyormus kesinlikle agliycak sabirli ol,birde cok onemli gece uyaninca mama vermiyeceksin sen verdikce o o saatte her gece uyanmayi aliskanlik haline getirecek aksam ogununu veya sut gr mini arttir gece sadece su dedi neyse
gelelim dun geceye muhallbisini yedi saat 6da banyo yapti oynadik yagladim pijamalar giyildi 230gr aptamili icti biraz daha oynadi baktim gazida cikti altini kontrol ettim ve odasina gittik yatagina biraktim yaninda koltuga oturdum 8den 8.30a kadar konustum ce oynadik karanliga gozumuz alisinca dahada eglenceli oldu ve onu emzikle birakip ciktim 5dkk sonra basladi aglamaya saat 10a kadar 8.30-10durmadan agladi ben 20dkk bir kontrol ettim kucagima almadan sevdim oksadim ciktim ve uyudu iceri girdim uzerini orttum sanmayin olay bitti ara ara kalkip agladi sadece yanina gittim ama kucaklamadim en son 12de agladi ve gecede defalarca kalkan cocuk saat 7.30 gule oynaya kalkti o beni delirttigi kahvaltiyi sildi supurdu hatta 2kaseye baslasam yiyecekti gun icinde kisa kisa 2defa uyudu az vallahi dun cok uzuldum o agladi ben agladim ama dayandim yoksa duzen oturtamiycam kizanlar olabilir yada ben aglatamam diyenler inanin uyku onun icin onemli hemde cok simdi bu gece 2.raund basliyor dun saat 9da doktorum aradi sakin pes etme diye arkadaslarim aradi inanin cok zordu bu gece 2.raund basliyor bakalim 1hafta sonra vuslata erip kizima uyku duzenine alistirabilecekmiyim size bunu ornek olsun diye yazdim umarim kizim duzene girer 1hafta sonunda topik acip hergun alistirma duzenini 7gunu detayli yazarim ve tabi sonucu

Son düzenleme:
nuraycım bekliyorum haberlerini walla
ben de birkaç kere denedim bunu çok ağladı, ağladıkça iyice azdı, başaramadım, dayanamadım daha doğrusu
sürekli ayağa kalkıyor defne de hiç uyuyacak gibi durmuyor bırakınca
bizim de dehe uyku düzenimiz pek yok
hergün değişik saatlerde uyur, bazen gündüz 1 kere uyuyor geç kalktıysa, 2 saat falan, az bence
ilk aylarında gece 2-3 e kadar uyumazdı
yavaş yavaş erkene çektik saati
normal koşullarda 10a doğru uyuyor geceleri, sabah 7.45 te uyandırıyoruz, bakıcıya gidiyor
erken kalkınca 2 kere uyuyor gündüz

fusfuscugum benim kiz alisti erken yatmaya ilk bolumu uyguladim ilk gun 3,5saat agladi yeminle oldum kahrimdan ama her 10 dkk yanina girdim kucagima almadim en son 6da muhallebi verdim hergece banyo yaptiriyorum banyodan sonra egleniyoruz saat 715gibi sutu iciyor saat 8de yataga birakiyorum oooo gor ne bagirma cagirma ama 3,5 saat aglamiyor saat 8.30a kadar agliyor sizliyor sonrada kendini yataga birakiyor sabah 7ye kadar bazen uyaniyor su veriyorum yine devam ediyor bundan once dr gitmistim beni cocuklari goturup sosyallesmesini sagladigin yerler var oraya yolladi goturmeye basladim uyku duzenine girmesinede yardimci oldu buyuk olcude orada aktivitelerde yoruluyor gun icinde 1,5saati gecirmiyorum uyku olarak 3.gunde alisti sukur ama gercekten cok aglayarak alisti dr kesinlikle almiycaksin kucagina basini oksa konus sarki turku masal oku ama almak yok karanlik oda sart tabi en az 9gunde alisicak aglamasiyla seni kandirmasina izin verme bu en iyi bildigi demisti bana 9gunde olmasada 3.gunumuzde ilerleme buyuk ama hala bir yarim saat aglayip inatlasiyor sesine dayanman ve iyi komsularina bagli benim evim mustakil iki yanimda bahce alani var o yuzden rahattim ama apartmanda cok zor olurdu eger yapabilirsen uygularim dersen yap arkadasim aglasin inan aglamakla cocuk olmez wc gidemiyordum sinirlerim harapti kendime ayiracak 5dkk yoktu dus almaya yoruluyordum esimi bekliyordum saat 2de 3te yattimi bende pil coktan bitiyordu simdi sukur esim 12de isten geliyor oyuzden 8-12 arasi bana ait dun kac aydir sacimi boyadim oje surup kasimi aldim bu gunden itibarende spor dvd lerine basliycam hayattan kopmustum simdi ikimizde daha mutluyuz yukaridaki aciklama yeterli sanirim eger daha aciklamali yaz dersen yazarim bir denersin

ama simdi dikkat ettim fusfus senin kizin duzeni fena degil sadece 10u saat 8.30a cekiceksin benimki saat 10da oyuna basliyordu senin isin cok daha kolay olur bence daha kolay alistirirsin eminim

arkadaım ne kadar guzel anlatmıssın ve benı anlatmıssın.bende senın yasadıklarını yasıyorum.oglum gece 1den once uyumuyor.keske ordakı ımkanlar burdada olsa belkı daha kolay duzene gırer bebekler.dedıgın gıbı apartmanda cocugu uyutmak bıraz zor.gece yarısı ınsan komsulardan cekınıyor.senın adına sevındım umarım bızım cocuklarda bır duzene gırerler yakın zamanda

ben bu yöntemi 1 ay önce uygulamıştım. çok ağır hastalık geçirmemize ve arada diş çıkarmamıza rağmen 1 aydır bozulmadı şükürler olsun. çok taviz vermemek lazım bu bıcırıklara sonra tepemize çıkıyorlar.
nnuray yaşadığın yerdeki imkanlar gerçekten müthiş buralarda malesef hiçbiri yok. belki bizim çocuklarımız çocuklarına yaşatabilirler birgün. arkadaş çocuklarıyla arada sırada görüştürüp sosyalleştirmeye çalışıyorum sadece. o da kırk yılda bir işte

burdaki imkanlar gercekten cocuklar icin cok iyi keske ayni seyler ordada olsa ama arkadas cocuklariniz olsun mutlaka kaynastirin burda dr dedigi gunde 1saatinizi ona ayirin simartin hoplatin dansedin ama telefonu bile acmayin diyor bu cok onemliymis bebek bile olsa o 1saati kaliteli gecirin diyorlar

bilmem mi canim ya yagli sacla kac gece yattim bilemezsin kasimi alicak vaktim yoktu orman adami gibi geziyordum kilo desen ayri sorun birde uzerine yorgunluk bezginlik asabiyet gece 2-3-4 kafasina gore yatiyordu artik saat 4ten sonra ne istersen yap olucak ismi kucakta tuvalete gidiyorduk evim musaitti aglamasina dayandim ama apartman olsaydi yinede goze almistim kapi kapi gezip anlatirdim haber verirdim sukur 3-4gundur rahatladim diyete basladim kendime bakmaya basladim biraz daha iyiyim Kericim saat 7.30 yataga gotur oncesinde dus aldir sutunu ver yada emzir karanlik odaya birak bence komsularina soyle cekiniyorsan meraklanma 2.gece ilki gibi aglamiyorlar aglasada sakin alma hem meraklanma o saatte kimse derin uykuda olmaz aglasin 5dkk bir kontrol et konus ninni soyle anlasin ki almiycaksin pes eder zaten ilk gun zor gecede kalkarsa su ver yine yatir sev oksa ninni mirilsan pis pisla arkadasim inan sen kazanirsin o bezecek aglamaktan yoksa iplerin onun elinde gezersin

bu gece erkencıyız.derın bey bıraz once uyudu.hemde ayagımda sallamadan.ınsallah bır saat sonra uyanmaz.yavas yavas degısecek galıba umudum var artık.

senın paylastıkların moral oluyor bızede sagol canım.bende bır kac gundur rejım yapıyorum ınsan kılosunu veremeyınce bırde mızmız bır cocugu olunca daha asabı oluyor sankı.uyanık oldugu saatlerde oyun havuzuna koyuyorum bende.hemen aglamaya baslıyor almam ıcın.bende bıraktıgım gıbı odadan cıkıyorum.benı gormeyınce oyun oynamaya baslıyor.bazende ısrarla aglamaya devam edıyor.dayanamayıp aldıgımda oluyor tabı.cok dogru soylemıssın ıpler onun elınde zırıl zırıl aglayan cocuk daha kucagıma aldıgım anda kıkır kıkır gulmeye baslıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…