ev işi olunca bakıcılar pek yanaşmıyor. benim bakıcı sabah 7,30 akşam 17,30 ile 18.00 arası geliyor.
sadece çocuğa bakıyor. başka hiç bir şey yok. O yatınca oda yatıyor. 800 tl veriyorum..
zaten bebeğiniz küçük , en hareketli dönemi olacak .. Kadın bu kadar iş yaparsa birinden birini suistimal edecek.
Ev kazalarıda artıyor. Çünkü yürme çağlarında o kadar düşüp, kalkıyorlar ki. Hep yanıbaşlarınd olmak gerekiyor.
Benim kzıma bakmak için geldiğinde 11,5 aylıkdı. Ben ev işi yapamam dedi. Bende , kabul ettim. Çünkü arkadaşlarımın bakıcılarından
tanık olduğum ev kazalarından dolayı... Bana hiç mazeret göstermeyeceksiniz. Sırf işiniz bebek olacak.
Öğünleri, yemesi, meyvesi yoğurdu...
aksi takdirde kadın mutfakda iş yaparken, beşikten düşmeler.. Çocukların çek yattan düşmeleri, hatta bir arkadaşımın çocuğu kadın
çamaşır asarken başına videoyu düşürmüş.
zaten 2,5 ile 3 yaşında kreşe vereceğim diye düşündüm. Dişimi hala sıkıyorum. Ona 800 tl verip, 15 günde bir temizlik ve ütü için
kadın alıyorum. bir şeye denk gelirsem de " senin başka işin yok, işin kızım diyorum" .. hatta günde 2,5 saat bizim ki oyun grubunuda
gidiyor...