Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası 11 aylık bebeğime bakacak gündüzlü bakıcı arıyorum...acil !!!

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

yoncimik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2011
48
0
36
İstanbul
11 AYLIK KIZ BEBEĞİME BAKACAK,AYNI ZAMANDA EV İŞLERİNİ DE YAPACAK TEMİZLİK-ÜTÜ-YEMEK-EV TOPLAMA VS..GÜNDÜZ HAFTA İÇİ ÇALIŞACAK ( ORTALAMA 8 SAAT ), 45 YAŞINI GEÇMEMİŞ,BEBEK BAKIMI KONUSUNDA TECRÜBELİ,SAĞLIK SORUNU OLMAYAN,SİGARA KULLANMAYAN BİR BAKICIYA ÇOK ACİL İHTİYACIM VAR...ÜCRET EN FAZLA 1.100 TL OLABİLİR...:emir_bebek:

ŞEHİR = İSTANBUL
SEMT=KADIKÖY VEYA ÜSKÜDAR

ev işi olunca bakıcılar pek yanaşmıyor. benim bakıcı sabah 7,30 akşam 17,30 ile 18.00 arası geliyor.

sadece çocuğa bakıyor. başka hiç bir şey yok. O yatınca oda yatıyor. 800 tl veriyorum..

zaten bebeğiniz küçük , en hareketli dönemi olacak .. Kadın bu kadar iş yaparsa birinden birini suistimal edecek.

Ev kazalarıda artıyor. Çünkü yürme çağlarında o kadar düşüp, kalkıyorlar ki. Hep yanıbaşlarınd olmak gerekiyor.

Benim kzıma bakmak için geldiğinde 11,5 aylıkdı. Ben ev işi yapamam dedi. Bende , kabul ettim. Çünkü arkadaşlarımın bakıcılarından

tanık olduğum ev kazalarından dolayı... Bana hiç mazeret göstermeyeceksiniz. Sırf işiniz bebek olacak.

Öğünleri, yemesi, meyvesi yoğurdu...

aksi takdirde kadın mutfakda iş yaparken, beşikten düşmeler.. Çocukların çek yattan düşmeleri, hatta bir arkadaşımın çocuğu kadın

çamaşır asarken başına videoyu düşürmüş.

zaten 2,5 ile 3 yaşında kreşe vereceğim diye düşündüm. Dişimi hala sıkıyorum. Ona 800 tl verip, 15 günde bir temizlik ve ütü için

kadın alıyorum. bir şeye denk gelirsem de " senin başka işin yok, işin kızım diyorum" .. hatta günde 2,5 saat bizim ki oyun grubunuda

gidiyor...

Doğru söylüyorsunuz ama evde de iş yapacak insan lazım bana...rahatsızlığım olduğundan ben iş yapamıyorum haftada bir temizlikçi getirsem rakam yükseliyor..hem bakıcı ücreti hem temizlikçi...15günde bir gelse tamam ama gündelik işler ne olacak?napıcağımı şaşırdım :43: elbette kızım önemli...yürüyecek yakında...ama işlerde var..off

merhaba
bencede bakınızın tek işi cocugunuza bakmak olmalıdır. zaten bır ınsanın gun içinde bu kadar işe yetmesi imkansız yeter ama kazalr dıkkatsızlıkler olur ıster ıstemez..düşünün siz evde olsanız sizde asla yetemezsiniz...yiğenımın bakıcısı oncelerı sizin istediğiniz gibiydi en son duru sandalyeden düşüp kaşını şişirince yemek yapırodum goremedim dedib yemek yapma dedık...bırgun gene bufak bır kaza bız delırdık sebep evi süprüüyordum duymadım oldu bunun üzerine tek işin bu cocuk dendı o zaman ıyıydı...temizliği haftalık sizde yaaprsınız bir pazar eşininiz kızınızı dısarı cıkarsa sızde yarımgunde halledersınız en kotu ayda bır veya 1,5 ayda bır dip köşe için alırsınız kadın..ayrıca 1100 de pahalı gibi sankı daha uyguna bulurusnuz..

1.1oo den fazla bile istiyorlar..o yüzden başka bir temizlikçi kadın da getirmek istemiyorum açıkçası..ama kendim yapacak gücümde yok malesef..:44:

merhaba
bencede bakınızın tek işi cocugunuza bakmak olmalıdır. zaten bır ınsanın gun içinde bu kadar işe yetmesi imkansız yeter ama kazalr dıkkatsızlıkler olur ıster ıstemez..düşünün siz evde olsanız sizde asla yetemezsiniz...yiğenımın bakıcısı oncelerı sizin istediğiniz gibiydi en son duru sandalyeden düşüp kaşını şişirince yemek yapırodum goremedim dedib yemek yapma dedık...bırgun gene bufak bır kaza bız delırdık sebep evi süprüüyordum duymadım oldu bunun üzerine tek işin bu cocuk dendı o zaman ıyıydı...temizliği haftalık sizde yaaprsınız bir pazar eşininiz kızınızı dısarı cıkarsa sızde yarımgunde halledersınız en kotu ayda bır veya 1,5 ayda bır dip köşe için alırsınız kadın..ayrıca 1100 de pahalı gibi sankı daha uyguna bulurusnuz..

arkadaşa katılıyorum.. Benim gibi yapın. 750 ile 800 arası yolu olmayan birini bulun... Daha sonra haftalık birini alıp, temizliği ona yaptırın.Bu kadınlar çok fenalar yaa............ Valla bizim ki söylemesi ayıp , kıçını kaldırıp çiçek dahi sulamıyor. Lütfen siz her şeyi baştan konuşun. Gerçi onlar kılıfına uyduruyor. :46:

merhabalar..bana kalırsa birazda kendimizi o bakıcı dediimiz insanların yerine koymalıyız..mesela ben bebek çocuk bakıcılık işi arıyorum.ailenin bana güvendiini beni ailelerinden biri gibi benimsediini hissedersem (çocuğa ilgim her duurumda aynı olur çünkü onun hiçbir kabahati yok çocuk masum bir melek) ama ev işlerine ilgimde ona göre olur.sırf ailenin bana verdii değeri gözönüne alarak evde boş vaktim olunca benim işim olmasa bile elimden geleni yapmaya çalışırım..ama eğer anlarsam ki, haftada bir eve alacakları temizlikçinin parasını bile benim maaşımdan kırpmaya çalışıyorlar o zaman benim işim sadece çocuk olur.ve çocuk uyuduunda bakıcınında uyumasını yadırgamamalısınız..sonuçta o insan yaklaşık onbir hatta oniki saat sizin evinizde kalıyor ve onun işi bu.onunda geçindireceği bir evi var.keser misali hep kendimize yontarsak karşı tarafta elbette kendine yontacaktır.birkere bu zihniyeti değiştirmelisiniz işveren anneler olarak.bir kere eve temizliğe yardımcı deil, çocuğunuza bakıcı alıyorsunuz.önce bunu bi ayırdetmelisiniz.nasılsa ben bu parayı veriyorum, kardır temizlikçiye vereceğim parayıda aradan çıkarayım temizliğide yapsın hazır maaş alıyor derseniz o zaman kaybedersiniz.size işyerinizde nasılsa bukadar maaş ödüyoruz, birde temizlikçiye ne gerek var temizliğide siz yapacaksınız denmiyorsa,sizde en değerli varlığınızı emanet ettiğiniz insana bunu yapmamalısınız..ben mesela 1500 tl düşünüyorum.ama anne kendisi evdeymiş gibi aklı asla evinde kalmayacak.çocuk emin bir elde olacak.bir anne için bundan daha önemli bir şey olmamalı.ama görüyorumki para daha ön planda maalesef...

Nuray_36,çok haklısınız! Nihayet sadece para düşünmeyen insanlar da var! Sizi tebrik ediyorum! Bende bakıcı iş ariyorum fakat ev işleri ve yemek yapmayı kabul etmediğim için iş bulamiyorum...Kimse kusura bakmasın ama ben sadece Türkiyede böyle bir uygulama gördüm...hem çocuğa bak hem yemek hemde temizlik yap...Ne ise,söylenecek çok şey var, ama bazen susmak en hayırlısıdır!:19:

kızlar allah aşkına,
bakıcının tek işi çocuğa bakmak nedemek!
çocuk öğlen en az 2 saat uyur
haftada 10 saat eder,
bir yer silmek, toz almak bu kadar mı zor yani...

lütfen annelerimizi gözününüz önüne getirin. 3 çocuğa bakıp evinde hiç bir işini eksik etmeyen insanlardı.

adı ustunde cocuk bakıcısı tabıkı sadece cocuk bakacak cocugunun basına ben ıs yapıyorken bısey gelse kabul etcekmısın demıcekmısın bana senın ısın sadece cocuk ne halt yıyordun dıye ev ısı yapmak zorunda degılız en basta anlasırken ne konustuysak o sonradan ay ben yok oyle demedım yok soyle demedım dıyemezsınız bende bır cocuk bakıcısıyım 2 senedır aynı yerde calısıyorum 8 yasında ıkızlere bakıyorum bırı hıperaktıf bırı down sendromlu engellı bır cocuk ıkısıde sabah 9 aksam 3 okuldalar ozel olan cocugumu ben goturup getırıyorum o resmen benım hayatım canım bırtanem tmm cocuklar ayrılmaz ama o cok ozel benım ıcın onunla aramızda oyle bır bag varkı anlatamam onlar okuldayken ben evı toparlıyoum yemek yıkıyorum hergun ıstusnasız 2 makına camasır yıkıyorum kurutup utuluyorum bu ıslerı yapmaya mecbur degılım bız en basta sadece yer sılıp supurme ve sadece cocukların yemegı olarak anlasmıstık 15 gunde bır bayan gelıyordu 6 aydır kadında gelmıyor bana ınce gtemızlık yap dıyemıyor sadece 1 kere soyledı ben sadece bakıcı oldugumu hatırlattım ve bır daha soylemedı cumartesı gunlerı kendısı yapıyor ve ben 1250 maas + sıgortam var sabah 7.30 ıs bası aksam 7.30 cıkıs saatım ve evımle aynı sokakda aksamlarıda esı bırakıyor eve patronumla cok tartısırız cocuk konusunda cunku hasta olanla saglıklı olanı cok ayrım yapıyorlar ne alınırsa saglıklıya ne ısterse olur oburu can degıl sankı bırkac kere ayrılma derecesıne kadar tartıstık ama sonra ozur dılıyor baska bıseye kızıp sınırını benden aldıgını soluyor bende sırf o down lu oglum ıcın kabul ettım bız o kadar ıyıyızkı onla yazları onlarla yazlıklarına gıderım ben oglumu alıp kendı yazlıgımıza gıderım hafta sonları bende kalır 23 nısanlarda alır onu stad a kutlamaları ızleırım parklara gotururum onunla alısverıs merkezlerını gezerız cocuk benden baska kımsenın lafını kesınlıkle dınlemez herseyı doker kırar fırlatır ama bana o kadar bagımlıkı ben ona buraya otur kalkmıcaksın desem ben kalk dıyene kadar kalkmaz sarılır sarılır oper gozumun ıcıne bakar onu ne kadar cok sevdıgımın farkında anne bıle demeden hande dedı cunku anne babayı dogu durust gormuyor bıle yavrum aksam onlar gelmeden yatıyor aksam gordugu son yuz benım sabah gordugu ılk yuz benım bana alısmasında bu cocuck kıme alıssın cok uzub oldu farkındayım kısaca bakıcı dıyıp gecmeyın bakıcı var cocugunuza annesıymıs gıbı bakar bakıcı var atar ortaya ne halı varsa gorsu der cocugunuzun degerını bılın ve onlara layıkıyla bakacak bırını bulun ıyı aksamlar

Back
X