11 yaşındaki kızım...

cocuklarimcanlarim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2014
3.315
3.912
248
Merhaba arkadaşlar, akıl akıldan üstündür o yüzden sizin fikirleriniz benim için çok önemli. Gelelim konuya, bu yıl 5. sınıfa giden kızımın ders notları hızla düşüyor. İlk 4 sene dersleri mükemmel olan kızım bu sene her yeni sınavda biraz daha başarısız oluyor. En son bugün sosyalden 43 aldım anne dedi ki ilk yazılısı 93'tü. Hiçbir zaman bir kıyaslama içine girmedim ya da yüksek beklentilerim olmadı ama onun derslerinden bu kadar kopması canımı sıkmaya başladı. Ödevlerini yapıyor her gün onda bir sıkıntı yok ama hemen bir an önce yapıp kaldırayım derdinde. Kitap okumayı sevdiremiyorum, aile içinde kitap okuma saati dahi yaptık, ama biz kitap okurken kızımız kitabı yüzüne kapatıp sırf kitap okumasın diye uyuya kaldı. Hafta sonları okul kursuna gönderdik, fakat orada da ders üniteleri eş zamanlı gitmediği için faydası olmadı. Bu dönem böyle geçti zaten ama ikinci dönemde özel öğretmen mi tutsam acaba evde haftanın belirli günleri gelip birebir derslerinde yardımcı olabileceği. Ben elimden geldiğince yardımcı oluyorum hatta her zaman yardımcıyım ama biraz ders çalış gel çalıştırayım diyince hemen agresifleşiyor bunaldım yeter artık diyor, kendi haline bırakmayı denedim sıkılmasın diye ama gördüm ki o da çözüm olmadı. Sadece matematikte çok iyi onun dışında işleme dayalı olmayan dersleri hiç sevmiyor. Ne yapabilirim bu konuda farklı önerileri olan arkadaşlar lütfen yardımcı olun.

Son düzenleme:
Ilkokulda çocuklarin notlari şişiriliyor. Ortaokula gecince birden düştü oluyor. Cok uzerine gitmeyin. Herkesin bir kapasitesi var. Her çocugun ilgi ve yetenekleri farklidir. Bunlari keşfetmeye çalışın.

bi sorunu mu var hıc konustunuz mu arkadaslarıyla öğretmenlerıyle bılıyorsunuz ergenlıge gırıyor bunun da etkısı vardır.. özel hoca tutmadan once sorunu anlamaya calısın..

Ilkokulda çocuklarin notlari şişiriliyor. Ortaokula gecince birden düştü oluyor. Cok uzerine gitmeyin. Herkesin bir kapasitesi var. Her çocugun ilgi ve yetenekleri farklidir. Bunlari keşfetmeye çalışın.

Haklısınız, bir de 4. sınıfı biraz sorunlu geçti, ilk üç yıl okutan öğretmenimiz sağlık sorunlarından dolayı emekli oldu. 4. sınıfta başka bir öğretmen başladı onun da çocuğu rahatsızlandı 3-4 ay rapor aldı. Sonra geçici süreliğine başka bir öğretmen geldi.

bi sorunu mu var hıc konustunuz mu arkadaslarıyla öğretmenlerıyle bılıyorsunuz ergenlıge gırıyor bunun da etkısı vardır.. özel hoca tutmadan once sorunu anlamaya calısın..

Sürekli konuşuyorum iki arkadaş gibiyiz biz normalde hiçbir sorunu yok hiçbir öğretmeniyle de bir sorunu yok hepsini çok seviyor olsa mutlaka anlatır diye düşünüyorum. Gerçi ergenlik dönemleri başladı sanırım biraz asileşti de bir şey söylesek bir sinir ki sormayın gitsin küçük hanımda.

regl oldu mu ? cunku genelde o yaslarda gırılıyor ergenlıge.. kendım uysal gecırdım ama kardesımden bezdık resmen bezdık....

regl oldu mu ? cunku genelde o yaslarda gırılıyor ergenlıge.. kendım uysal gecırdım ama kardesımden bezdık resmen bezdık....

Hayır henüz regl olmadı fakat çok asi, sürekli bir sinirli hali var tahammülsüz 5 yaşında kardeşi var ve kardeşinden alıyor sanki bütün hırsını sürekli ona bağırma halinde, eşyalarıma neden dokundun, çek şu ayağını şuradan gibi sebeplerden.

Kızına özel ders verdiğim bir anne de aynı sizin gibiydi, ailecek ellerinden gelen her şeyi yapıyorlardı fakat kızın aklı annesinin deyimiyle bir karış havadaydı. Ergenliğe girmeye başladığı için, okuldan beklentileri değişmiş ve kaygıları artmıştır muhtemelen. Ders dışında şeyleri de düşünebilmeye başladığı bir yaşın sınırını geçmiş artık.
Fazla üstüne giderek iyice küstürmemek önemli, etüt merkezi tarzı bir yere gönderebilirsiniz.

bu donemler hemen hemen her ergenlıge gıren kısıde olmustur bence.. rehber ogretmen var mı okulda ?

Lutfen ilkokul notlarına bakip beklenti icine girmeyin. Onlar gercek not degil
toplantilarda velilerim bazen soyluyor, ortaokula kadar cok iyiydi ondan sonra boyle oldu diye.
muhakkak bir adapte olma sureci var ama cocugun gercek kapasitesi ortaokulda ortaya cikiyor.
sekizinci siniftaki cocugunun notlarini hala kabullenemeyen velim var. Ilkokulda cok iyiydi diyor hala. Oysa uc senedir dersine giriyorum bir kez dahi ellinin uzerinde not almadi cocuk.
cocugunuzun gercek kapasitesinin farkina varin. Ozel ders dusunuyorsaniz bence en iyisi kucuk siniflarda aldirmak. Bes bunun icin uygun. Temeli saglam olur en azindan. Konular fazla ilerlemeden ve tabi cocuk da istiyorsa ozel ders dusunebilirsiniz.

Kızınızın üstüne gitmeyin.. Ergenlik sancısı bunlar :) Umarım uysal bir şekilde atlatmayı başarır. Şimdi ki gençler ne yazık ki böyle :)

bu donemler hemen hemen her ergenlıge gıren kısıde olmustur bence.. rehber ogretmen var mı okulda ?

Evet var rehber öğretmenle de görüştüm hem de iki kez, ilk görüşmede o da ergenliğe geçiş döneminde bu tip davranışlar sergileyebiliyorlar dedi ikinci kez görüştüğümde ise kızınızı okulda biraz gözlemledim aslında çok mutlu bir çocuk öyle durgun, içine kapanık bir çocuk değil bu çok önemli. Bu dönemlerde olabilecek tepkiler zamanla mutlaka düzelecektir dedi.

kızınızın okuluna gidip hocalarıyla konuşsanız onlarda fark etmiştir bu durumu. Notları bi anda bu kadar düşüyorsa kesin vardır birşey.Şöyle söylim kız kardeşim ilkokul 5 e giderken sınıf arkadaşının abisi gelmiş ve kız kardeşimi tehtit etmiş "kardeşimden yüksek not almıcaksın bir daha ders çalıştığını notlarının iyi olduğunu görmeyeyim , kardeşim sınıf birincisi olucak" demiş.. aynı bu şekilde bi anda notları düştü yardımcı olmaya çalıştık odaya çekildi ağladı.Biraz ipleri sıkı tutun derim.Ayrıca en önemlisi de her ay muhakkak kızınızın okuluna gidip öğretmenlerinden durumunu öğrenin,sınıftaki arkadaşlarıyla iletişime bakın..

ilkokulda not denen bişey sadece kağıt üzerinde var.
hepsi 5 olsa bile bu akademik başarısının yüksek olduğu anlamına gelmeyebilir.
sayısal derslere ilgisi var demek ki bu tür zekası yüksek.
farklı çalışma stilleri ve stratejileri kullanmaya teşvik ederek diğer derslerinin de iyi olmasına yardımcı olabilirsiniz.
mesela okul dersleri ile ilgili üyelikle satılan eğitici yayınlar var bilgisayar üzerinden resimler şekiller videolar vs. bu şekilde öğretiyor. bunları bi araştırın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…