12 haftalık hamileler adım adım burdan ilerleyelim doğumaa kadar :49:

slm kızlar ebn alanyadayım ..su an 13 haftalıgız ve pazartesı gunu doktor randevumuz vardı doktor cıınsıyetını gorduugnu soyledı ..ben emınım dedı kız...ama genede 14 subatta randevu verdı bakıcakmıs ...bulantılrım cok oluyor acaba ne zmn gecer ..ögurtu seklınde oluyor ngenelıkle...2 li test yapıldı hersye cok gzl dedı doktor ense kalınlıgıgda ıyımıs...

Bende 16 haftalık oldum o kıpırtıları bende hissediyorum daha önce olmuyordu 1 haftadır oluyor. Dün dr gittim 3 lü test için o arada sordum bişeyler bi kıpırtılar var damar atması gibi dedim daha çok erken ama hissedebilirsin dedi dr umutlandım valla işallah bebeğimdir:) ilk defa kilosunu da öğrenmiş buluyorum 153 gr mış bebeğim :)) ve geçen 2 li teste gittiğimde büyük ihtimal erkek demişti bu sefer gittiğimde kesin erkek dedi zaten erkek çocukları duyduğuma göre çabuk gösteriyormuş kendisini hayırlısı bakalım :) sağlıklı bir şekilde alalım kucağımıza da cinsiyetinin çokta önemi yok ..

bahar
normalde hafiflemiş olması lazım bulantılarının ama kişiden kişiye değişiyor inşallah kurtulursun bulantılarından

bende 16+4 hamıleyım bulantılarım bıraz daha rahat ama hala kendımı aptal gibi hıssedıyorum ısten arta kalan zamanlarda surekli uyuyorum.hala yemek pısıremıyorum.
benım kasılmalar seklınde agrılarım oluyo dr normal oldugunu soyluyo ama bazen uykumdan bıle uyandırıyor.ikili testımz gayet guzel cıktı dr bebegımızın cınsıyetını 15.hafta da ve cok net soyledı.oğlumuzu sabırsızlıkla bekliyoruz. ikili testten sonra dr afp diye bır test yapılacagını 3lu test yapılmıyacagını soyledı sizlerde afp tahlılı yaptırdınızmı?

Duyduğuma göre bazı drlar 2lisi iyi çıkan hastalarına 3 lü test yaptırmalarına gerek görmüyormuş onun yerine afp tahlili yaptırıp Nöral tüp defekti (NTD) risk tahmini için tek başına AFP değeri ile gebelik haftası karşılaştırılıp, anne adayının kilosuna göre düzeltmeler sonrası risk tahmini yapıyorlarmış. NTD durumlarında nöral dokuyu örten yapıdaki açıklık şeklindeki defektten amnios sıvısına ve buradan da anne adayının kanına normalden fazla AFP hormonu geçiyor. Bu yüzden AFP değeri gebelik haftasına göre olması gerekenden daha yüksek çıkar. Yükseklik ne kadar fazla olursa bebekte NTD varolma riski o kadar yüksek olarak belirlenir. İkiz ve çoğul gebelik, bebekte böbrek hastalıkları, omfalosel ve gastroşizis gibi bebeğin karın önduvarında açıklık olması durumlarında da anne adayının kanında AFP yüksek çıkar. Bu durumların büyük bir kısmı ultrasonda nispeten kolay ayırtedilir.
Burada ki en önemli nokta testin yapıldığı anda gebelik haftasının doğru belirlenmiş ve bilgisayara doğru girilmiş olmasıdır. Anne adayının gebelik haftası sanılandan büyükse bu durumda AFP yüksek çıkacak ve testte NTD riski gerçekte olduğundan yüksek çıkacaktır.

Sizde de 3 lü test yapılmasada drlar bir takım riskleri yinde göz ardı edemezler ve mutlaka AFP hormonuna bakma gereği duyarlar..benim dr 2li testim iyi çıkmasına rağmen 3lü testimide görmek istedi bakalım bu gün öğreniceğim sonuçlarımı.. Sonuçlarımız güzel çıkar işallah..

Merhaba
benim doktorum 3lü tarama testi istermi bilmiyorum
ama genelde özel hastaneler istiyor bu ayın 26 sında giderim sanırım benim ilk 3 ay bulantım olmadı ama son günlerde bulanıyorum hamilelik süreci çok garipmiş gerçekten yaşanmadan anlaşılmıyor

sağlıklı bir şekilde geçiririz inşallah sonuçlarımızı paylaşalım burda hepimize fikir olur

ya ben sordum 3lü test yapmıycazmı diye oda artık 3lü testin cok guvenılırlıgı yok bısey varsa ıkılı testte cıkıyor dedı. afp ile ilgili okadar cok sey okudumki bir an önce yaptırıp sonucunu almak ıstıyorum ama randevumda 29 ocakta ölçüm yapılcak ertesi gün kan varcem 4gündede sonuç çıkıyor.cok sabırsızlanıyorum.yarrdım ve cevaplarınız ıcın cok tesekkur ederim.

sağol canım. bana doktor kan değerlerin çok normal ne demire nede folik asite ihtiyacın var dedi fakat bazen dışarda hiç beklemediğin bir anda bayılıyorum benim asıl korkum bundan. birde geçen gün kanamam oldu doktor aktif kanama değil dedi ama hala devam ediyor sizlerde de oldumu? son olarakta bebek artık 5 gün önde gelişiyormuş bunun doğum zamanına etkisi varmı :) bitti :))

Son düzenleme:

canım benimde kanamam olmuştu doktorum bişey yok dedi ama yinede yinede bi iğne yaptı doktor ilk doğum tarihini ne dediyse o yoksa her ultrasyonda değişiyoo benimkide bayılmalar tansiyon düşüklüğünden oluyor bende bayılacak gibi oluyorum hemen yatıp ayaklarımı kaldırıyorum geçmiş olsun

slm kızlarr sabha uyandııgımda cok koyu renkte leke vardı kahve tonunda bu skeıdle bı sye yasayan varmı aranızda

bende 11hafta+5günlük hamileyim. Önümüzdeki haftasonu 2 li test yaptıracağız. Kusma yada bulantı gibi hiçbir şikayetim olmadı ve hala da yok. Çok şükür ikili test ne çıkacak çok merak ediyorum birde dr. kontrolunden en fazla 2 hafta geçtikten sonra acaba bebeğim iyimi diye bir endişe içerisine giriyorum dört gözle bir sonraki kontrolü bekliyorum. Galiba herkes böyle oluyor. bebişimizin gelmesine daha çok var ve zaman geçmiyor gibi

slm kızlarr sabha uyandııgımda cok koyu renkte leke vardı kahve tonunda bu skeıdle bı sye yasayan varmı aranızda

canım belki adet olduğun güne denk gelmiştir
bende yaşadım doktoruu aradım gel dedi gittim
bebişim iyiydi sağlıklı dedi stresten olabilir dedi dinlen dedi bi doktoruna görün derim
çok geçmiş olsun

canım allah sağlıklı kucağına almayı nasip etsin bebişlerimiz hareket edene kadar malesef o endişe bitmeyecek bende öyleyim 3 haftada bir gidiyorum doktora ama ölüyorum stresten 2 li tarama testinin sonuçlarını bizimle paylaşırmısın

canım kanaman için bir doktora gitseydin keşke ama seni rahatlatmak için şunu söyleyebilirim bana doktor kahverengi kanaman varsa çok korkma aktif kanaman yok demekki demişti. ama 10 gün boyunca yatmanı istiyorlar. ikili tets ile ilgilide ben pazartesi günü ikili test için devlet hastanesine gittim ( özellerde bu testin ücretleri baya pahalı diye) çocuğun ölçümlerini alan doktor hatalı ölçüm yapmış doktorlar beni baya korkuttu çocuğunuz kromozon hastası olma ihtimali yüksek, kalbinde de sorun olabilir vb. şekilde baya kötü seçenekler saydılar ve benden acil olarak ayrıntılı ultrasyon istediler bütün gece uyuyamadım stres yaptım üzüldüm.. neyse dün ayrıntılı ultrasyonu çektirdim ve ultrasyonu çeken doktor ölçümlerin hatalı olduğunu bebeğimin gayet sağlıklı olduğunu yanlızca iri bir bebek olduğunu söyledi. :))

cuma günüde sonuçlarımı alıcam inşallah ondan sonra sonuçlarımıda yazarım :)

slm kızlar gunaydın..bı sıkıntım var bı kac gundur gobek delıgmın etrafında ozellılle sag tarafa dogru cok kotu bı agrı var nefes alrıken bıle acıyo bu normalmı yasayan varmı ...ne yapmalıyım

canım aynı şey bendede oluoydu normalmiş karın genişlediği için oluyomuş
korkma benim şimdilerde geçti

kızlar benim KIZIM OLACAAAK
OKADAR MUTLUYUMKİ ANLATAMAM SİZE DARISI SİZLERİN BAŞINA
3 LÜ TARAMA TESTİ SONUCUMU BEKLİYORUM SONUCU PAYLAŞIRIM SİZLERLE

ne güzel sen öğrenebilmişsin cinsiyetini hayırlı evlatlar olsun da cinsiyeti farketmez. Bizimki hafta sonu cinsiyetini göstermedi bir daha ki kontrole kaldı dedi dr.muz. İkili testin sonucunu perşembe günü alacağım. Dr. ense kalınlığı ve baş popo mesafesini ölçtü. 1.70 ye 66.76mm çıktılar. Hayırlısıyla perşembe günü alacağımız iyi haberleri bekliyoruz. Sata göre 12+3 idi bizimki ultrasondaki ölçümlerde 13+4 olarak çıktı hızlı gelişiyor dedi dr.
Bu arada doğum fiyatını da öğrendim ssk'lıya 900 normal doğum 1300 sezeryan fiyatı. Biraz pahalı değil mi ya. Para biriktirmeye başlamalı şimdiden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…