sana da çok geçmiş olsun canım. kanamalı düşüklerde adet daha erken oluyor. ölü doğumdan sonra adet süresi uzuyor. hemen bebek sahibi olup yeniden umutlanmak istiyorum.
benim sülalemde ve eşimin sülalesinde hiç bebek kaybı yok ilki benim bebeğim.araştırılsın istedim ama ilk ölümde normal karşılıyorlar. kesin bir sebebi vardır ve tekrarında aynı sorunla karşılaşıcam
Başın sağolsun...
Belki bir sebebi var, evet araştırmak gerekiyordur, ama belki de bir sebebi yok... İnsan çok isteyip kaybettiğinde illa bir sebep bekliyor, bir şey söylensin, bir daha aynı acıyı yaşamamak için alınabilecek tüm önlemler alınsın istiyor.
ÇOK DA HAKLI OLARAK!
İnan, seni çok iyi anlıyorum, bu yaz boş gebelik sebebiyle, bende aynı duyguları yaşadım. Kimine basit görünse de biz deli gibi çocuk istediğimizden işin içinden çıkamadık. Şimdide yeniden deniyoruz ama olmuyor.
Üzerimizde öyle bir stres var ki tüm ilişkimizi yıpratmaya başladı. Bazen düşünüyorumda, ne kadar duygusal zekası yerlerde sürünen insanlarmışız. Takılmış plak gibi şunu söyleyip durdum,
Bana bir sebep sunulsun. Bir önlem alınsın. Yolumuza öyle devam edilsin. Kan değerleri, yeni toxo testi, Patoloji raporu, pıhtılaşma, kromozom testi, yumurta ve spermin kromozom yapıları, kalitesi, aklına ne gelirse. İlk düşük olduğu için, devlet yapmıyor. Hepsi özel labratuarda, söylenmez hatta düşünülmez bile böyle durumda ama 4000 den fazla ücreti tuttu.
Elimde olan tek veri, eşimin biraz varikoseli varmış da haberimiz yokmuş, ondan gebe kalmam bu kadar zor oluyormuş, sorun çıkmasında %5 etkisi olabilirmiş...
Söylemek istediğim, bir sorun vardır mutlaka bir dahakine aynı şeyi yaşarız diye düşünme...
Bu seni daha da fazla stresin altına sokmaktan baka bir işe yaramaz.
Bir an önce toparlanmak için, yeni uğraşlar bul, acını yaşa, ama o noktada takılıp kalmamaya çalışırsan gelecekteki hamileleiğinde, seni stresten uzak tutar.
Umarım en hayırlısıyla ve sağlıkla, kucaklarınız dolar.
Tekrar başın sağolsun...