12 yıllık evlilik ve ihanet

yesil cay

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2021
76
97
3
38
Epey zor günler yaşıyorum. 12 yıllık evliyim. Evlendiğim kişi ile (artık eşim diyemiyorum) üniversitede tanıştık. Kayınvalidem ve kayınpederim çok iyi insanlardı, fakat uzun süren zorlu hastalıkları vardı. O yıllarda zor günler yaşandı. Eşim sandığım kişi hastaneden, acillerden, doktordan bıkmıştı ama içine atardı. Ben de mümkün olduğunca ortamı yumuşattım. Neredeyse hiç kavgasızdık, mutluyduk, birbirimizi çok da severdik, hep yanyana olalım isterdik.
Bu arada sağlığından hep korkar öksürse kötü bir şey olduğunu düşünür. Büyük ihtimalle ailesiyle olan yaşadıklarından dolayı.
Sonra ben bir sağlık problemi yaşadım, şu anda iyiyim. Fakat o esnada kendisi acayip değişti, yanımda zaman geçirmek istemiyordu. Sürekli alkol. Tahmin ettiğiniz gibi aldatıyormuş beni, iş yerinden bir x kişisiyle. Aylarca hem de. Evli olduğunu da saklamamış. Düzgün, kültürlü, iyi bir işi olan, sürekli beni ne kadar çok sevdiğini anlatan, bu adamdan hiç beklemezdim, çok yıkıldım. Pişmanım, ben naptım falan yok yani, bu kadar pişkinlik inanılmaz. Sonra da ben bunları niye yaptım bilmiyorum demeye başladı. Ama olayı bitirmek yok, af dilemek yok.
Tabii ki boşanmak istiyorum. Karakterim de sakindir olay yaratma derdinde değilim. Çok ağladım, resmen yaşlandım, ama onu rezil edicek bi insan değilim maalesef. Uzatacağını da biliyorum, çünkü istemiyormuş ayrılmak benden. Fark etmez, başka yolu var mı? ilk etapta ev ayıralım dedim, herkes nerede yaşayacaksa yaşasın. Çünkü aynı evde olmak istemiyorum tek gün bile. Ben yoluma devam edeceğimi gösterince korkmaya başladı. İstediğin kadar özgürlük, al napıcaksan yap. Ama bana gelip gelip seni çok seviyorum, senden ayrı yaşayamam, sen en yakın dostumsun, niye bunları yaptım ve hala devam ediyorum bilmiyorum gibi konuşup duruyor ya çok sinirim bozuluyor. Kesinlikle duymuyor cevap vermiyorum.
Bir insana özgürlük vermişsin sevinip mutlu olması gerekmez mi, madem bunları yapıcaktı? Niye gitmiyor?
Aynı evde oda arkadaşıyız, o gelince ben odama gidiyorum görmek istemiyorum. Yemeğimi bile kendime kadar yapıp yiyorum. Ailesinin dairesi var boş, rahatlıkla çıkabilir oraya. Niye uzatırsın ki? Çık git rahat rahat devam et.
Güçlü durmaya çalışıyorum ama kalbim çok feci ağrıyor ve yalnızken gözlerim hep dolu dolu. Ailem dediğim, güvendiğim, en yakın arkadaşım beni böyle yaraladı. Çok sevmiş çok destek olmuştum ona yıllarca, o da bana. Sırtımdan bu şekilde bıçaklanmayı affedemiyorum, çok çok üzgünüm. Aşka sevgiye hiç inancım yok artık, kimseye de güvenim yok.

Sizi hala seviyor dememizi mi bekliyorsunuz ? Duymak istediğiniz bu gibi.. ama sevseydi başkasıyla olmazdı. Aldattı ve bitti. Bitirmezseniz yine aldatılacaksınız.
12 yıl uzun süre. İnsan aldatıldığını değil de geçmişin doğru olup olmadığını sorguluyor. Hala seven bir insan bunları yapmaz. Zaten o yüzden yolları ayırıyorum. Sizden beni sevdiğini söylemenizi beklemiyorum her halde. Haksızlık şu, madem yaptın çek git. Arkandaki insanı rahat bırak. Her şey için ben çabalıyorum, ev ayırmak, hayatımı yeniden kurmak. Kendisi bir gitmeyi bile beceremedi, kızgınlığım bu.

Sizin merhametiniz, dostluğunuz iyi geliyor belli ki, bir de 12 yıl uun bir zaman alışkanlıklar var. Ancak aldatmış hem de halen pişmanlığı yok. Adam sizin merhametinize arkadaşlığınızı bir de ev bakımınızı alayım dışarıda da hayatım sürsün diyor.
Özgürlük sundum niye gitmiyor diyorsunuz. Adam sunduğunuz özgürlüğü yaşamış ve yaşıyor zaten. evden ayrılıp niye sorumululuk alsın :işsiz:
fikir soruyorsanız, affetmeyin, adam da af dilemiyor zaten

Zor olacak ama geri adım atma . Canın yansa da devam et . Sanırım çocuk yok bu iyi bir şey
. Eşyalarını toplayın kapının önüne koyun . İçeri de almayın . Madem gitmiyor . Siz gönderin . Erkekler son zamanlarda çok eşliliğe heves eder oldu 😡 arpaları fazla geliyor herhalde

Tabii ki affedilecek tarafı yok dediğiniz gibi. Zaten o kadar zor zamanlar geçirdim ki öğrenmeden önce ve öğrendikten sonra, o günlere asla geri dönmek istemem. Ama niye dürüst olmaz ki aldatan, yolu açılınca gitmez. Hepsi mi böyledir. Birazda iç döküyorum heralde burda.

Epey zor günler yaşıyorum. 12 yıllık evliyim. Evlendiğim kişi ile (artık eşim diyemiyorum) üniversitede tanıştık. Kayınvalidem ve kayınpederim çok iyi insanlardı, fakat uzun süren zorlu hastalıkları vardı. O yıllarda zor günler yaşandı. Eşim sandığım kişi hastaneden, acillerden, doktordan bıkmıştı ama içine atardı. Ben de mümkün olduğunca ortamı yumuşattım. Neredeyse hiç kavgasızdık, mutluyduk, birbirimizi çok da severdik, hep yanyana olalım isterdik.
Bu arada sağlığından hep korkar öksürse kötü bir şey olduğunu düşünür. Büyük ihtimalle ailesiyle olan yaşadıklarından dolayı.
Sonra ben bir sağlık problemi yaşadım, şu anda iyiyim. Fakat o esnada kendisi acayip değişti, yanımda zaman geçirmek istemiyordu. Sürekli alkol. Tahmin ettiğiniz gibi aldatıyormuş beni, iş yerinden bir x kişisiyle. Aylarca hem de. Evli olduğunu da saklamamış. Düzgün, kültürlü, iyi bir işi olan, sürekli beni ne kadar çok sevdiğini anlatan, bu adamdan hiç beklemezdim, çok yıkıldım. Pişmanım, ben naptım falan yok yani, bu kadar pişkinlik inanılmaz. Sonra da ben bunları niye yaptım bilmiyorum demeye başladı. Ama olayı bitirmek yok, af dilemek yok.
Tabii ki boşanmak istiyorum. Karakterim de sakindir olay yaratma derdinde değilim. Çok ağladım, resmen yaşlandım, ama onu rezil edicek bi insan değilim maalesef. Uzatacağını da biliyorum, çünkü istemiyormuş ayrılmak benden. Fark etmez, başka yolu var mı? ilk etapta ev ayıralım dedim, herkes nerede yaşayacaksa yaşasın. Çünkü aynı evde olmak istemiyorum tek gün bile. Ben yoluma devam edeceğimi gösterince korkmaya başladı. İstediğin kadar özgürlük, al napıcaksan yap. Ama bana gelip gelip seni çok seviyorum, senden ayrı yaşayamam, sen en yakın dostumsun, niye bunları yaptım ve hala devam ediyorum bilmiyorum gibi konuşup duruyor ya çok sinirim bozuluyor. Kesinlikle duymuyor cevap vermiyorum.
Bir insana özgürlük vermişsin sevinip mutlu olması gerekmez mi, madem bunları yapıcaktı? Niye gitmiyor?
Aynı evde oda arkadaşıyız, o gelince ben odama gidiyorum görmek istemiyorum. Yemeğimi bile kendime kadar yapıp yiyorum. Ailesinin dairesi var boş, rahatlıkla çıkabilir oraya. Niye uzatırsın ki? Çık git rahat rahat devam et.
Güçlü durmaya çalışıyorum ama kalbim çok feci ağrıyor ve yalnızken gözlerim hep dolu dolu. Ailem dediğim, güvendiğim, en yakın arkadaşım beni böyle yaraladı. Çok sevmiş çok destek olmuştum ona yıllarca, o da bana. Sırtımdan bu şekilde bıçaklanmayı affedemiyorum, çok çok üzgünüm. Aşka sevgiye hiç inancım yok artık, kimseye de güvenim yok.
Üzüldüm 12 yılinizi verdiğiniz bı ş****siz çöp etmiş emeğinizi maalesef.suzin bı damla goz yaşıniza bile deymez...üstelik halâ ilişkisini sürdürüyormus pislik.kac yaşındasınız çocuk yok sanırım, maddi durumunuz nasıl, calisiyormusunuz? hiç bir saniye bile düşünmeyin boşanin. size yaptığını onu bosayarak onu hayatınızdan çıkartarak, kendinize sayginizi korumuş olursunuz.

Hikayelerimiz benzer. Benimde 15 senelik evliliğim ihanet yüzünden bitti. 14. Senemizde kayınpederim akciğer kanseri sebebiyle vefat etti. Eşim ağır depresyona girdi. “Hayatta en sevdiğim insan öldü. Bundan sonrası umrumda değil” diye bir psikolojiye girdi. Ben hep geçici bir durum, düzelecek diye bekledim. Ama o kendine genç, İşviçreli bir kadın buldu. Bizim evliliğimiz 15 seneden sonra rutine binmişti. Yeni kadın onun için gençlik, heyecandı. Ben düzelmeyeceğine kanaat ettikten sonra boşandık. Eşimde o İsviçreli kadınla evlendi. Allah herkesin yolunu açık etsin. Bende tekrar evlendim. Bana değer veren, huzur bulduğum biriyle yuva kurdum. Allah’ın ilahi adaleti asla gecikmez.

Konuyu bilenler bilir nedense aklıma direk "Gokcenkatun" konusu geldi.sanki farkedilmemek için biraz değistirilmis hali
Anlayamıyorum bahsettiğinizin ne olduğunu? Açık açık anlatabilirsiniz ne demek istediğinizi. Sorunuz varsa cevap verebilirim. Benimkine benzer bir deneyim varsa okumak isterim.

Yazının alt metni bana “eşiniz ailesinde olan rahatsızlıklardan dolayı çok bunalmış, travma haline gelmiş. Siz de hastalık geçirince kaybetmekten korkmuş, aklı bulanmış o yüzden böyle saçma şeylere vurmuş.” Dememizi bekliyormuşsunuz gibi hissettirdi. Neden hala gitmiyor? Madem öyle çeksin gitsin? Soruları da öyle. Bence sizi sevip sevmediği konusu kafanızı çok kurcalıyor. Seven insan aldatmaz bu bir gerçek. 12 senenin hepsi yalan demek değil bu ama son dönemlerde sevgi kalmamış demek ki.

Evet çocuğumuz olmadı. İnanın arkadaşlarımdan da aynısını duyuyorum. Eşyalarını atmalıydım. Böyle bir şeyi ilk defa yaşıyorum bazen tepki bile veremiyorum, uyuşmuş gibiyim.
Zor olacak ama geri adım atma . Canın yansa da devam et . Sanırım çocuk yok bu iyi bir şey
. Eşyalarını toplayın kapının önüne koyun . İçeri de almayın . Madem gitmiyor . Siz gönderin . Erkekler son zamanlarda çok eşliliğe heves eder oldu 😡 arpaları fazla geliyor herhalde

Evet çok sevdiğim bir işim var, çocuk sahibi olsmadık. Kendi başıma idare edebilecek durumdayım. Sadece çok kötü bir darbeye uğradım. Bir sabah uyanıyorsunız ve hayatınız yalanmış gibi düşünün. Anne babanız diye bildiğiniz insanlar meğer anne babanız değilmiş gibi. Çok zor açıklaması. Herkesin gıpta ettiği bir ilişkiydi, sadece benim kafamda yaşadığım duygular değildi bunlar. O yüzden çok yaralandım.

Evet çocuğumuz olmadı. İnanın arkadaşlarımdan da aynısını duyuyorum. Eşyalarını atmalıydım. Böyle bir şeyi ilk defa yaşıyorum bazen tepki bile veremiyorum, uyuşmuş gibiyim.
Sakinliğini koruman iyi bir şey. En azından haklıyken haksız duruma düşmezsin . At eşyalarını , o da nereye gidiyorsa gitsin . Pislik .
Çok uzun zamandır berabersiniz . Canının yanması normal . Yara bandını bile çıkarırken canımız açıyor . Geçmişe çok takılmamakta fayda var.

Yaşadıklarınız için çok üzgünüm, şu anda umarım mutlusunuzdur. Sanırım benim eşimde de ölüm korkusu belirdi. Teşhis etmeye çalışmıyorum sebep aramıyorum ama hastalıklardan sonra olması tesadüf olamaz. Her şeyim ötesinde karakter sorunu bu. Zor anlarda patlamaz sağlam bir karakter.

Back
X