Bebek Beslenmesi 13 aylık bebek anneleri..kaç ögün yediriyorsumuz?neler yiyor?paylasalim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Kar_Tanem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2012
614
88
123
Benimde 13 aylik oldu bebegim..beraber bebislerimize neler yediriyoruz burdan paylasalim..fikir edinelim bir birimizden.

uyku esnasında yada uyanınca aptamil devam sütü. arı mama. tarhana çorbası, şehriye çorbası ya da sebze çorbası, meyve püresi, hazır yoğurtlar
benim kızım çok yemek seçer:)

siz neler yediriyorsunuz

benim kızımda 13 aylık,yoğurt,çeşitli çorbalar veriyorum.pilavları yoğurtla karıştırıp veriyorum.ama meyveyi yediremiyorum pek.bu konuda fikri olan varmı,nasıl yedirebilirim.

benim kızımda 13 aylık,yoğurt,çeşitli çorbalar veriyorum.pilavları yoğurtla karıştırıp veriyorum.ama meyveyi yediremiyorum pek.bu konuda fikri olan varmı,nasıl yedirebilirim.

benim oğlumda 13.5 aylık ben meyve salatası yapıyorum yarım kivi yr armut yr elma çeyrek muzu eziyorum cam rendede yr portakalı sıkıp suyunuda ekliyorum birazda çam balı katıp karıştırıyorum tadı harika oluyo ayrıca içinde her türlü meyve var balda var oğlum seviyo 1 yaşından küçükse bebeğiniz pekmez ekleyeblirsiniz

oğlum 12.ayında artık tuz şeker bal süt vermeye başlasam mı
bu arada her şeyi rondodan geçirdiğim için oğlum katı yiyemiyor

oğlum 12.ayında artık tuz şeker bal süt vermeye başlasam mı
bu arada her şeyi rondodan geçirdiğim için oğlum katı yiyemiyor

oğlum 14 aylık olacak yakında tuz vermiyorum hala şekeride muhallebinin içeriğinde olduğu için ordan alıyor onun dışında şekerde vermiyorum bal kahvaltıda mutlaka veriyorum balparmak ın çam balı inek sütü veriyorum aptamilden çocuğa gına geldi sütü severek içiyor benim oğlum katı yiyebiliyor alıştırın bence pilav makarna et sebzeyi ısırarak yiyebiliyor bende biberondan nasıl kurtulurum onu düşünüyorum bardağa geçmek lazım artık

meraba benım kızımda 14 aylık asla süt içmiyor sadece çorba içiyor o kadar oda zorla hala 9 kg emzırıyorum sadece buna sıgınıyorum sızce yeterlı mıbıde pekmez verıyorum

meraba benım kızımda 14 aylık asla süt içmiyor sadece çorba içiyor o kadar oda zorla hala 9 kg emzırıyorum sadece buna sıgınıyorum sızce yeterlı mıbıde pekmez verıyorum

anne sütü alan bebeklerin inek sütüne alışması zor oluyor tadı ve yapısı farklı olduğu için ama kilosu az geldi bana süt sevmiyor çorba seviyorsa yoğurt çorbası ver çorbasına keçi peyniri ekle ben kahvaltıda tahin pekmez veriyorum az yiyorsa yediklerini zenginleştirin

anne sütü alan bebeklerin inek sütüne alışması zor oluyor tadı ve yapısı farklı olduğu için ama kilosu az geldi bana süt sevmiyor çorba seviyorsa yoğurt çorbası ver çorbasına keçi peyniri ekle ben kahvaltıda tahin pekmez veriyorum az yiyorsa yediklerini zenginleştirin

merhaba. sanki benim kızımı anlatıyorsun.aynı durumdayız bizde.14 aylık ve 9 kilo. kızım önceden pekmezi çok seviyordu ama şimdi ondan da bıktı galiba yemek istemiyor. "çocuğum yemek yemiyor" isimli bir kitap okuyorum. eğer anne sütü veriyorsunuz zorlamayın anne sütü vermeye devam edin diyor. şimdi onu deniyorum. çünkü zorladığım zaman daha kötü oluyor hiç yemek yemiyor o zaman. istediği her zaman emziriyorum.şimdiye kadar kilo aldıramadım bakalım bu yöntemle nasıl olacak.

pekmezi tahinle karıştırıp verin yada meyveye karıştırın

canım sıkıldıysa bir hafta kadar ara ver.ara verince daha güzel yiyor.
yada arkadaşın dediği gibi tahin-pekmez yapıp,içine azda ceviz ezip verebilrisin öylede güzel oluyor.

benim kızımda çok zor yemek yiyen bir bebek. kızımın yemek yemesi için televizyonda onun dikkatini çekecek şeyler açıyorum. yada balkona çıkartıp orda konuşa konuşa (bak cik cik, hav hav vs.) yediriyorum. başka hiç bir şekilde yemiyor. kızıma meyve yediremiyorum. önerebileceğiniz tarifler var mı meyveli, ya da nasıl verirsem yedirebilirim meyveyi. bu arada hazır meyve pürelerini yiyor.

bu arada benim kızımda 12 aylık ve 8 kilo. ama minyon bir bebek bizimki. dotora götürdük sağlıklı olması yeter bebekler aşırı zayıf olmadıkça kiloyu sorun yapmayın dedi. her bebeğin yapısı farklıdır. sık hasta olmuyorsa gelişimi diğer bebeklerden aşağı değilse sorun etmeyin hanımlar. biliyorum yemeyen bebekle uğraşması zor ama ne yapalım önemli olan sağlığı. bize göre yemiyordur ama aldığı gıdalar yetiyordur ona.

canım benimkide iştahsız bebek.
ve aynı şekilde meyveyi yediremiyordum.bir-iki ay kavanoz verdim.
arada bi yine kendim ezip yedirdim.bir süre yiyor sonra geri sıkılıyordu.
tek yediğimiz meyve muz.içine süt katıp yediriyordum.o şekilde fena yemiyordu.
canım kitapta okuduğuma göre meyvenin yaşı,kurusu,konservesi,dondurulmuşu hepsi faydalıymış.
yani sen arada bir taze meyvelerden ezip vermeye çalış ama yinede
yoğurduna katabilirsin ama bizimki öyle yemiyordu.ama sütle fena yemiyordu.
muhallebi yediriyorsan az az katabilirsin içine.tek vitamini alsında nasıl alırsa artık

bende geçen gün ev yoğurtuna çilekleri ezip balla karıştırıp verdim ağzına sürmedi değişik şeyler vermeye çalışıyorum yok yemedi paşa ben yedim tadı harikaydı yemeyenin malını yerler

teşekkür ederim denıycem

kzılar benim oğlumunda kilosu fazla dietteyiz neredeyse ..

nohutu kuru fasulyeyi haşlayın kabuklarını soyup ezin öyle yedirin çok faydalı tabi ikisini karıştırıp değil ayrı ayrı menülerde
ama mutlaka kabukları soyulmalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…