13 aylık bebek ve atarax

Maşallah süphanallah nazar değmesin kuzucuğa. İnan dediklerinin çoğunu bende yaptım ama benim ki ilk 6 ay kolikti ve sonra diş vs bu günlere geldik çok şükür. Ne bileyim Allah'ın izniyle düzelir inşallah uykuları
Bir şey daha eklemek istiyorum yatırdığım yerde asla gece lambası yok. Işık çocuğun konforlu uyumasını engeller.. doyururken bile asla ışık açmam sokaktan gelen lambanın ışığı yetiyor. Ben en başından beri sadece ışık konusunda dikkatli oldum. Onun dışında ses gürültü vs bunları hiç engellemedim.

Olmasın bir süre

Gece uyanınca ne yapıyorsunuz mesela

Meme mi emiyor mama mı yiyor agucuk mu yapıyor

Ağlıyor mu

Üstü terli oluyor değişiyor musun

Uyanınca tekrar dalamıyor galiba

Oda aydınlık mı evde ya da dışarıda ses mi var
Canım kendi odasında yatağında uyuyor. Bizimle denedik hiç uyumuyor. Gece lambası var odasında. Ağlıyor ben ya da babası gidince susuyor. Su veriyoruz pış pışlıyoruz. Emmedi maalesef o yüzden bazı gecelere acaba aç mı diye mama veriyoruz. Ayağımda sallıyorum uyuyor yatağa koyuyorum uyanıyor. Sonra ışığı açıyoruz oynuyor. Sabah 5-6 gibi tekrar uyuyor. Yalnız son 1 aydır böyle. Dr götürdük kan tahlili ultrason vs yapıldı çooookkk şükür normal dedi. Diş olabilir huy olabilir dedi

2 yaşında kızım hala bebek gibi gece uyanıp mizmizlar ağlar .istediği kadar gece geç yatsın sabah erkenden uyanır o yüzden nekadar erken uyutursam okadar kâr. Gün içinde park bahçe kostururuz öğlen uyuyor o yetiyor sanırım ..öyle yoruldum ki hem bedenen hem ruhen. .çok iyi anlıyorum uykusuzluk çok zor .mesela gün içinde yoruldum gece dinleneyim desem yok .büyüdükce duzelecegini beklerken daha kötü oldu bizimki ve 18.aydan sonra bu kadar değişti. Bebekken hiç bir problem yoktu allah yardımcımız olsun

merhaba arkadaşlar. Geçen de konu açmıştım kızım uyumuyor diye. Bir çok öneri geldi sağolun hemen hemen hepsini yaptım ama yok. Günde 1 kez öğlenleri uyuyor. O da yarım saat,40 dk, 1 saat bazende 1,5 saat oluyor. Ama geceleri yok. Mesala dün 11 de yattı ve 1 de kalktı sonra 6 da yattı ve sabah 7.30 da kalktı. Arkadaşım atarax diye bir hap söyledi. Doktorumuza soracam. Birazda googledan baktım. Siz ne diyorsunuz. İçim el vermiyor ilaç vermeye. Ne yapmalıyım...
Sakın sakın, kullanmayın. Biz 3 yaşında alerji için verdik, ağır ilaç . Heleki bebeğe , sakın vermeyin

2 yaşında kızım hala bebek gibi gece uyanıp mizmizlar ağlar .istediği kadar gece geç yatsın sabah erkenden uyanır o yüzden nekadar erken uyutursam okadar kâr. Gün içinde park bahçe kostururuz öğlen uyuyor o yetiyor sanırım ..öyle yoruldum ki hem bedenen hem ruhen. .çok iyi anlıyorum uykusuzluk çok zor .mesela gün içinde yoruldum gece dinleneyim desem yok .büyüdükce duzelecegini beklerken daha kötü oldu bizimki ve 18.aydan sonra bu kadar değişti. Bebekken hiç bir problem yoktu allah yardımcımız olsun
Sizi çok iyi anlıyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah tez zamanda düzene girer kuzuların uykuları.

Maşallah süphanallah kuzulara. Yaa size zahmet olmazsa tam olarak nasıl bir uyku eğitimi verdiğinizi ayrıntılı yazar mısınız bana. İnan işe yararsa hep dualarımda olursaun. Yaramazsada Allah razı olsun
İlk gün güzelce karnı doyacak, oyun oynanacak, banyo edilecek, pijamalar giyilecek ve konuşarak yatağına gidilecek. Eğer emiyorsa bebeğin kendi odasinda emzirirsin ve öperek uyku vakti iyi geceler canim deyip odadan çıkmalısın. İster loş ışık yaparsin odasına korkmasın. Sen çıkınca yaygarayi koparacak. Hemen gitmiyorsun. 10 dakika sonra gidip yumsak ses tonu ile yatagindan almadan hadi uyku vakti tatlım deyip yine odadan çıkıyorsun. Uyuyana kadar devam ediyorsum bu sekilde ama her içeri girişini uzatman gerek. Önce 10 dakika ile başladıysan sonraki 15,20,25 diye uzatarak olmalı. Diyelim ki 1 saatte uyudu ertesi gün yarım saatte uyur. Ama kararli ol. Başarirsin ben inaniyorum çünkü başka yok canim

İlk gün güzelce karnı doyacak, oyun oynanacak, banyo edilecek, pijamalar giyilecek ve konuşarak yatağına gidilecek. Eğer emiyorsa bebeğin kendi odasinda emzirirsin ve öperek uyku vakti iyi geceler canim deyip odadan çıkmalısın. İster loş ışık yaparsin odasına korkmasın. Sen çıkınca yaygarayi koparacak. Hemen gitmiyorsun. 10 dakika sonra gidip yumsak ses tonu ile yatagindan almadan hadi uyku vakti tatlım deyip yine odadan çıkıyorsun. Uyuyana kadar devam ediyorsum bu sekilde ama her içeri girişini uzatman gerek. Önce 10 dakika ile başladıysan sonraki 15,20,25 diye uzatarak olmalı. Diyelim ki 1 saatte uyudu ertesi gün yarım saatte uyur. Ama kararli ol. Başarirsin ben inaniyorum çünkü başka yok canim
Süper dadı diye bir program vardı ordada izlemiştim bunu. Biraz internetten de araştırdım. Uygulayacam inşallah. Size de sonucu yazacam. Allah razı olsun

yok artık ne olur şaka diyin :KK57: çocuğa uyumuyor diye atarax verilir mi yahu, bırakın uyumasın, uykusuzluğun verdiği zarar ataraxın vereceğinin yanında hikaye...
kaynım (çocuk doktoru) çocuğuna uyusun diye calpol veren anneler var demişti de inanmamıştım... atarax vermeyi öneren, ve bu öneriyi düşünen düşünen bile varmış :işsiz:
Anestezi uzmanı bir anne çok az bir doz da verdiğini söylemişti, uyuması için. Şok olmuştum.. :bicak::oha::oha:

Ilac kullanma uyku egitimine basla hemen. Internetten araştır benim kizimda hic uyumuyordu 1 ayda duzene soktum.

Lütfen böyle bir şey yapmayın. Ataraks bildiğin antidepresan, bir yaşındaki bir bebek için çok zararlı bir ilaç. Uykusuz kalsın ama zehirlenmesin. Şuan ben ataraks tan daha hafif bir antidepresan kullanıyorum ama beni mahvediyor koskoca insan ben kaldıramıyorum, bu kadar küçük bir bebeği düşünmek bile istemiyorum. İlaç dışında başka yollar denemeye çalışın, uyku düzeni ilaç ile sağlanamamalı

Benim oğlum 2 sene boyunca uyku problemi çekti, tabi bende harap oldum. Zombi gibiydim artık. 9 aylıkken dayanamayıp dr.a gitmiştim ve atarax vermişti. İçim hiç elvermedi içirmeye. Çok zor zamanlar geçti fakat 2 yaşından sonra yavaş yavaş düzene girmeye başladı.

merhaba arkadaşlar. Geçen de konu açmıştım kızım uyumuyor diye. Bir çok öneri geldi sağolun hemen hemen hepsini yaptım ama yok. Günde 1 kez öğlenleri uyuyor. O da yarım saat,40 dk, 1 saat bazende 1,5 saat oluyor. Ama geceleri yok. Mesala dün 11 de yattı ve 1 de kalktı sonra 6 da yattı ve sabah 7.30 da kalktı. Arkadaşım atarax diye bir hap söyledi. Doktorumuza soracam. Birazda googledan baktım. Siz ne diyorsunuz. İçim el vermiyor ilaç vermeye. Ne yapmalıyım...
Sakin sakin boyle bir hataya dusmeyin. Doktora sormayin bile kizabilir. Buyuk insanlarin kullandigi bir depresyon ilacidir o.

Valla bu ilacı nasıl depresyon için veriyorlar anlamıyorum
Sağlıklı insanı depresyona sokar bu be :deli:
Uyuyamıyorum çarpıntıdan
Gözümden uyku akıyor oysaki
Sersemliğide cabası
Yalnız kızarıklık falan kalmadı kaşıntı da kalmadı
Sanırım bütün sinir hücrelerim relax modda :110:

Ben hazır yoğurt yediğinde bile dertleniyorum kimyasal aldı diye. 1 yaşındaki çocuğa antidepresan verilir mi Allah aşkına? Bunu uyku sorunlu bir çocuğa sahip anne söylüyor. Bir süre sonra biraz daha düzene girecek. Anne olmak uykusuz kalmak malesef. Biraz sabır.

Back
X