bana çikileta verdiler çekmeceye attım gelen birine vereceğimKesinlikle istemiyorum dadiğim halde işyerinde elime zorla baklava tutuşturdular, yedim mi, hayır, yanımdan geçen üç beş kişiye ikram ettim, biri kabul etti ve yedi gitti, ohh be
Ekmek vücuda gitti ve basit şeker olarak işlem gördü ya canım, vücut daha da basit şeker gönder diyor sana, biraz bekleyebilirsen geçecektir tatlı isteğin, ancak alıştırırsan hep isteyecek, ani şeker yükselmesi ve düşmeleriyle seni hep sağlıksız beslenmeye itecektir, benim bildiğim bu kuzumkızlar öğlen ton balıklı salata yedim, ama ton balığı çok azdı içinde, yanına da sırf oburluktan bir dilim kepekli ekmek yedim, ama yemekhaneden çıktığımda canım nasıl tatlı çekiyordu anlatamam.. yemekten sonra tatlı can çekmesini pek iyi yorumlamazlar genelde..
arkadaşımın gazıyla kahve almaya gittik, kendime soya sütlü şekersiz soğuk latte aldım, illa çikolata alalım dedi, bir tane bitter çikolata aldık zar gibi olanlardan.. ben küçük bir parça kopardım ve bana yeter, tüm isteğimi bastırdı deyip bıraktım.
ama şimdi neden ihtiyaç duyuyorum ekstra yemeye diye düşünüyorum..
Dikkat etmek lazım, şahsen cuma günü ipimi çekmek isteyen arkadaşlarım olduğunu düşünüyorumbana çikileta verdiler çekmeceye attım gelen birine vereceğim
Kesinlikle istemiyorum dadiğim halde işyerinde elime zorla baklava tutuşturdular, yedim mi, hayır, yanımdan geçen üç beş kişiye ikram ettim, biri kabul etti ve yedi gitti, ohh be
Ekmek vücuda gitti ve basit şeker olarak işlem gördü ya canım, vücut daha da basit şeker gönder diyor sana, biraz bekleyebilirsen geçecektir tatlı isteğin, ancak alıştırırsan hep isteyecek, ani şeker yükselmesi ve düşmeleriyle seni hep sağlıksız beslenmeye itecektir, benim bildiğim bu kuzum
Dikkat etmek lazım, şahsen cuma günü ipimi çekmek isteyen arkadaşlarım olduğunu düşünüyorum
Afiyet olsun canim. Chiayi hazirladiktan sonra en iyisi bir iki kere saatte bir filan karistirmak degilse topak kalabilir.kızlarım dünki menümü paylaşmadım;
önce onu yazayım;
sabah; 1 bardak badem sütü, yanına 6 medine hurması ( sözde hurma detoksu yapıyorum ama yalan :) )
öğlen; 5 şiş ciğer, ama yani 5 diyince siz şimdi kocaaaman düşüneceksiniz, normal çöp şiş tarzında ( ayrıca yağlarını da çıkardım, kalır geriye 4 şiş), salata, pişmiş soğan az, 1 bardak şalgam, 2 dilim lavaş ( lavaş da kağıt gibi inceydi, büyüklükleri avcum kadar)
akşam; 1 tabak haşlanmış karnabahar, brokoli, 3 yk yoğurt, 2 yk patlıcan ezme
su;3,5 lt
spor; yok ( konser vardı)
bugün sabah da, badem sütüne chia attım puding yapayım diye, içine kuru kayısı ve tarçın koydum da, ben sanırım yanlış yapıyorum ya, yiyemedim kendisini.. yarısını bıraktım..
Ne guzel canim iyiki sabah yapmissin sporunu.annem aradı, kızım spora gitmesen olur mu bu akşam diyor, kardeşim de hasta ilgilenmesi lazım, ama araya almış, neden çünkü aşure yapacakmış yardım et diyor, ayrıca kuru fasülye yaptım bizde yemek yersiniz diyor..
ah anam canım anam ne diyeyim ben şimdi. mecbur yardıma gidicem.. allahtan sabah az da olsa sporumu yapmıştım :)
Ondan suphemiz yok canimAkşama girip menumu yazamazsam yarın mutlaka yazarım kaçamak yapmiyorum merak etmeyin takima guzel bi eksi gelecek insallah :)
Slm canim Derya ben. Hayir kabul etme. Kilon gercekten gelinlik giymek icin fazla. Dikkat edersen verirsin dedigin gibi balayinda da cok rahat edersin.aynen bende..özellikle evdekiler bıktı benden.ya zayıfla ya da kabul et sus diyorlar :)
60 olmadi 65 olur. Ama en az 10 12ver canim. Ins dugunun de balayin da dusundugunden bile guzel olur60 kg ile gelin olmayı istiyorum.evet sanırım bayağı acil zayıflamam gerek.başıma ne geldiyse aşırı sosyal olmaktan geldi..eve mi kapansam ne yapsam.iyice bunalıma girerim artık :)
istanbul iki adım cidden gelir sopalarım.döv kız haklısın vallahi yapıştır en okkalisindan bir oklava ile çok sağlıksız menülerim epeydir bu yüzden de açlığım hatsafhada yok dolaba bir kaç çeşit yemek yapıyım bide duzelene kadar 1 2 dilim ekmek ekliyim akşamları hariç
tekrardan düzelecek inşallah abla bugün terane günü başlıyor ve nolacak bilmem kafam kazan gibi nefes alamıyorum
3 gün yapamam ki ben midem bulanır hemen 1 gün belki 2 belki ama
diyetisyene gönderdi ama devlet olduğu için klasik liste verip postalandim yani dirence özel bir liste değildi
hipoglisemi şeker hastalığınin ya düşüklüğü yada yüksekliğiydi o daha zor nasıl yapiyosun peki
haklısın sevip aynenn öyle devlet hastanelerinde bir özen yok bu konuda şekerine de tansiyonumada herşeye aynı liste üzerinden çalışıyor ben bu liste kişiye özel olmuyor mu dediğim de listeler aynı hazırlanıyor deyip kovaladı beni doktor hanım aslında kalan 10 kiloyu diyetisyen eşliğinde vermek isterim ama hele bir kaç haftalara duralım bakalım nolacak
bunun adı aç gözlüluk olabilirmi ya insanın canının çikolata istemesi nasıl birşey çok merak ediyorum eşimin de çikolata krizleri var nasıl ya iraden nerde diyorum. Alır yani saat 3 olsun canı istesin gider alır. Hayatım canın istediğinde onu reddet ve bunun hazzini birkaç saat sonra çikolatayi unuttugunda yaşa lütfen.kızlar öğlen ton balıklı salata yedim, ama ton balığı çok azdı içinde, yanına da sırf oburluktan bir dilim kepekli ekmek yedim, ama yemekhaneden çıktığımda canım nasıl tatlı çekiyordu anlatamam.. yemekten sonra tatlı can çekmesini pek iyi yorumlamazlar genelde..
arkadaşımın gazıyla kahve almaya gittik, kendime soya sütlü şekersiz soğuk latte aldım, illa çikolata alalım dedi, bir tane bitter çikolata aldık zar gibi olanlardan.. ben küçük bir parça kopardım ve bana yeter, tüm isteğimi bastırdı deyip bıraktım.
canım lütfen sakin ol. Bu iş senin beyninde bitiyor ya kaçamak yapıp sonu gelmeyen kaçamaklar a devam edersin yada beynini ben onu istemiyorum diye ikna edersin. Bir kaç kez bunu basardiginda inan kaçamak yapmaktan vazgeciyorsun. Ben buranin da etkisiyle ağzımdakini pişmanlık la geri cikarmis im dir. Kendini sev kendine değer ver ve gerisinin nasıl çorap sokugü gibi geldiği ni izle. Hoşgeldin bu arada ben Elif. Ayrıca doğru yerdesin.düzenlediğimde her şey yoluna giriyor da tek bir kaçamak yaptığımda arkası çok fena geliyor.bir de çok geziyorum,hafta sonu biralar falan..sosyal hayatımda çok etkiliyor.terapistim cumartesi tek öğün off verdi..dilediğin şeyleri ye sonra dengele kaldığın yerden devam et diyor..yeme bozukluğunu çözebilmem için.çünkü asıl sorunum dengeyi bulamamam.onun için çok uğraşıyorum..
Ay sabah bi ağladı bi ağladı salondaki oyuncakları gece topladım diye. Sen benim oyuncaklarimdan ne istiyorsun anne diyor eşşek. :))))Evet cnm çok haklısın gerçekten. Bende bişey demem kendim sinirlenirim ama ona bişey demem zaten. Bide benim oğlum çok yalnız hiç arkadaşı yok çevremizde. O yüzdende dağıtsın oynasın napim işim ne toplarım.
Güzel cnm afiyet olsun
Başınız sağolsun cnm kim öldü?
Yapma zaten bende yapmam bidaha eşimle 2 gün küs gezdik bu yüzden
Bende şu pudingi bi yapamadım ya. Güzel menü cnm afiyet olsun
Afiyet olsun cnm
Bitti zaten cnm son dibini sıyırmıştım. Almicam bidahada
Amaninn dikkat dikkat diyorum canım.annem aradı, kızım spora gitmesen olur mu bu akşam diyor, kardeşim de hasta ilgilenmesi lazım, ama araya almış, neden çünkü aşure yapacakmış yardım et diyor, ayrıca kuru fasülye yaptım bizde yemek yersiniz diyor..
ah anam canım anam ne diyeyim ben şimdi. mecbur yardıma gidicem.. allahtan sabah az da olsa sporumu yapmıştım :)
Son 2 3 haftadir eksilerim cok kucuk oluyor. Offf stres oldum. Reglydeyim ve artiyim.Sen söylememiş biz duymamış olalım canım önerini, yazıktır sana
Beslenme şeklini kavradıysan kendi kendine koçluk yapabilirsin, hepimiz diyetisyen olduk sayılır buralarda
Strese gerek yok, evinde ne varsa ölçülü bir menü hazırlayacaksın sadece
Canim ben is yerime de eve de kakao alip koydum. Aclik hissini bastiriyor ister sutle ister suyla ic dene bak.kızlar öğlen ton balıklı salata yedim, ama ton balığı çok azdı içinde, yanına da sırf oburluktan bir dilim kepekli ekmek yedim, ama yemekhaneden çıktığımda canım nasıl tatlı çekiyordu anlatamam.. yemekten sonra tatlı can çekmesini pek iyi yorumlamazlar genelde..
Afiyet olsun canim. Chiayi hazirladiktan sonra en iyisi bir iki kere saatte bir filan karistirmak degilse topak kalabilir.
Canim ben is yerime de eve de kakao alip koydum. Aclik hissini bastiriyor ister sutle ister suyla ic dene bak.
istanbul iki adım cidden gelir sopalarım.
bunun adı aç gözlüluk olabilirmi ya insanın canının çikolata istemesi nasıl birşey çok merak ediyorum eşimin de çikolata krizleri var nasıl ya iraden nerde diyorum. Alır yani saat 3 olsun canı istesin gider alır. Hayatım canın istediğinde onu reddet ve bunun hazzini birkaç saat sonra çikolatayi unuttugunda yaşa lütfen.
canım lütfen sakin ol. Bu iş senin beyninde bitiyor ya kaçamak yapıp sonu gelmeyen kaçamaklar a devam edersin yada beynini ben onu istemiyorum diye ikna edersin. Bir kaç kez bunu basardiginda inan kaçamak yapmaktan vazgeciyorsun. Ben buranin da etkisiyle ağzımdakini pişmanlık la geri cikarmis im dir. Kendini sev kendine değer ver ve gerisinin nasıl çorap sokugü gibi geldiği ni izle. Hoşgeldin bu arada ben Elif. Ayrıca doğru yerdesin.
Ay sabah bi ağladı bi ağladı salondaki oyuncakları gece topladım diye. Sen benim oyuncaklarimdan ne istiyorsun anne diyor eşşek. :))))
Amaninn dikkat dikkat diyorum canım.
istanbul iki adım cidden gelir sopalarım.
bunun adı aç gözlüluk olabilirmi ya insanın canının çikolata istemesi nasıl birşey çok merak ediyorum eşimin de çikolata krizleri var nasıl ya iraden nerde diyorum. Alır yani saat 3 olsun canı istesin gider alır. Hayatım canın istediğinde onu reddet ve bunun hazzini birkaç saat sonra çikolatayi unuttugunda yaşa lütfen.
canım lütfen sakin ol. Bu iş senin beyninde bitiyor ya kaçamak yapıp sonu gelmeyen kaçamaklar a devam edersin yada beynini ben onu istemiyorum diye ikna edersin. Bir kaç kez bunu basardiginda inan kaçamak yapmaktan vazgeciyorsun. Ben buranin da etkisiyle ağzımdakini pişmanlık la geri cikarmis im dir. Kendini sev kendine değer ver ve gerisinin nasıl çorap sokugü gibi geldiği ni izle. Hoşgeldin bu arada ben Elif. Ayrıca doğru yerdesin.
Ay sabah bi ağladı bi ağladı salondaki oyuncakları gece topladım diye. Sen benim oyuncaklarimdan ne istiyorsun anne diyor eşşek. :))))
Amaninn dikkat dikkat diyorum canım.
Slm canim Derya ben. Hayir kabul etme. Kilon gercekten gelinlik giymek icin fazla. Dikkat edersen verirsin dedigin gibi balayinda da cok rahat edersin.
ben olsam yemek yemezdim aşure yerdim çok severimakşam anneme gitmek istemiyorum.. o yiyeceklerin arasında olmak istemiyorum ama yardım etmem lazım.. fasülyeden de 2 kaşık yesem, 2 kaşık da yoğurt? olur mu ki? Allahtan aşüre yemem..
ben olsam yemek yemezdim aşure yerdim çok severim
Ah bu analar:)annem aradı, kızım spora gitmesen olur mu bu akşam diyor, kardeşim de hasta ilgilenmesi lazım, ama araya almış, neden çünkü aşure yapacakmış yardım et diyor, ayrıca kuru fasülye yaptım bizde yemek yersiniz diyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?