en azından sağlıklı düşük kalorili yeterli proteinli 3 öğün ye.değerli vaktinizi ayırıp aydinlattiginiz için çook teşekkür ederim.
söylediklerinizi dikkate alıp diyet listemi duzenliycem.
sabahları süt + 2 yumurtaen azından sağlıklı düşük kalorili yeterli proteinli 3 öğün ye.
Anlayabiliyorum seni canım ama bu durum senin ihmalinden olmamış. Ben kendimden korkmaya başladım ama. Az yiyince gerçekten göğsüm dolmuyor, dünkü hatama düşmeyeceğim. Bugün daha dikkatli olacağım diyetim konusunda.Masallahh ben hic emziremedim kuzumu ;((( kizim cook emmek istedi ama bende hic sut olmadi neler neler yaptık pompalar neler denedik ciks olmadi..en son dr gittik dédi zorlama artik olmuyorsa.. göğüslerim yara oldu pompalamaktan...ne sular içtim ne bitki caylari ictim.. eczanelerden aldim denedim olmadi... o yuzden emziren anne gorunce diyorum saglikli seyler ye ama sutun kalitesini yada sutun azalmasına izin verme...
kahvaltı 2 yumurta
1 bardak süt
akşam yemeği ; 1salatalik, 1 havuç ,1 greyfurt ,yarım demet roka, 2 fındık büyüklüğünde zencefil ,yarım limon + 1 bardak yeşil çayla yapılmış karışım ..
+ akşam 3 mil Leslie
malesef azçok az değil mi kuzum..
spor yapmıyorsan bu kadar protein fazla. akşam 7 yk sebze yemeği ve yoğurt tavsiye ederim. bazende 1 kepçe çorba olabilir yanında.sabahları süt + 2 yumurta
öğlen tavuk haşlama
akşam da kırmızı et ya da balık yeterli olur mu ?
protein alımı için yani.
aslında ben bol proteinle beslenmeyi düşünüyodum ama dün tesadufen karşıma bi diyetisyen çıktı onun söylediklerini Göz önüne alarak aksamlari o karisimdan yemeyi düşündüm.
Ama yazdığınız yazıyı okuyunca açıkçası sizinki daha bi kafama yatti
geçmiş olsun canım. bak 1600 kalori sana da bazen az yiyorsun diyordum.Kızlar ben geldım
Cok kotuydu ya
10 saat açlık uzerıne kan verdım
Sonra bır tatlı su verdıler 1 saat sonra tekrar kan aldılar ama ben baygınlık gecırdım öyle kötü ot tat sonra tatlı yeyınce kötü oldum
Sonra ıkı saat sonra kan aldılarEki Görüntüle 2106422 sonuclarım böyle kızlar
Dr metformın yazdı bu değerler Türkçede hızlı şekeri ıfade edıyormus
Ama stresten de olabılırmıs
Şeker hastalığı olabılmemı kontrol ıcın ıyı olmuş
Ama benım tatlı kh yetınceki üşüme uyku basması halsızlık
Arada basan doymama ataklarım bununla ilgili degılmış
Onlar ıcınde hormon testlerı
Troıd testlerı yaptı
13 ünde bellı olacak
Şimdilik metformin benı bıraz rahatlatırmış
Kızlar benı anladınız aylardır dıyet ve delı sporlara rağmen yol alamıyorum
Ben boşluğa kürek çekmektense bır sorun varsa onu öğrenmeye uğraşmak ıcın bırsey varsada çıksın dedım
Kadın şeker bır tıp
Güven zayıflıyaz sağlığında yerınde olacak dedı
Uyku bozukluğum ıcın tedavı olmalısın dedı
Uykusuzluk sekerı ve kıloyu etkılıyormus
Şimdilik liste vs vermedı
1600 cal yemeye çalış dedı
Özellikle sordum öğün sayısını
Yenı tıp a göre 3 yada 6 öğün hatta ıkı öğün onemlı degıl
Kişi kendını nasıl hıssederse öyle yemelı dedı
Kızlar şimdik böyle
Gecmişe gidem ben
-400 ler havalarda uçuşuyordu sabah baktım daGunaydin arkadaslar. Bol neseli bol bereketli saglikli amaaa tarti da bol bol eksili bir hafta olsun.
Biz hafta basindan isi sıkı tutalim 6.takim faktoru var neme lazim.
Yok yok şükürKötü birşey olmasın inşallah canım.Güzel haberlerini bekliyoruz
Yok ya ben yorgun uyanıyorum hep7 de uyudum 8.15 te uyandim canim. Dun cok misafirim vardi onlarla cay kahve bolca tukettim normalde uykumu kacirmazdi ama o sebep oldu yada baska birsey mi ama bildigin uyumadim butun gece. Isin garibi butun gece uyumusum gibi geliyor dahalen uyku belirtisi yok. Ama ben kendimi biliyorum illa ki gun icerisinde sizarim bir koselerde.
Bunları ve daha beterlerını yasıyorum benBunu bende yasadim endokrin uzmanina gittim aclik ve tokluk butun degerlerime bakildi...bisey cikmadi...
Hatta ben cok acikiyordum dr herzaman yaptigin kahvalti resmini cek getir dedi.. resmi gorunce bu ne dedi bunu bende yesem bir saat sonra acıkırım demişti...cook yakindim dr millet spor yapar tartiya cikar eksi 100 de olsa verir demistim ben 10 gun gunde 1.5 saat spor yaptim tartida 200 arti ciktim dedim... dr tartiya bakma inceldigine bak dedi ...
Insallah bisey cikmaz canim. .
Kı o anlamda demedım kiGunaydin canim. Tovbe yarabbim. Dertlere doyamiyoruz sabah sabah
Sızın havanız yerınde olsun yeter kuzumGünaydın kızlar, hava çok kasvetli ama yine de güzel bir gün olsun
Askım tan ıfade edemedım sanırım onu yazarkenO nasıl laf öyle :) kiloyu salla sana birşey olmasın, herşeyin başı sağlık
-9 derecede donuyomGunaydin. Izmir de bu sabah yagmurlu canim. Guzel bir gun olsun arkadasim.
Çocukla 1.5 saat nasıl yapıyon kuzumCanim gunde 2 lt su iciyorum...ama spor benim hep hayatimda var.. mesala dr gittigim zamanlar 75 kiloydum ama kimse inanmazdi 75 olduguma ince gorunurdum.. simdi 69lardayim herkes bana cook iyisin diyorlar halbuki onlardan siskoyum.. spor sayesinde hep sıkı vucudum...bu aralar cok spor yapamiyorum babam 10 gundur bizde misafir olunca zor yoksa gunluk 1.5 saat spor yapiyorum..
Hahhhh işte bu son cumlenı anlatmaya çalıştım benInsallah canim. Ya kendini cok ac birakiyordun ki vucut korumaya aliyordu kendini yada su yeterli icmeyip hem meto nu yavaslatip hem de vucudun da odem olusumuna sebep oluyordun o zaman. Eger bir saglik sorunu yokta bu sekilde arti geliyorsan baska aciklamasi yoktur herhalde.
Ne güzel yaOsmaniyede gunluk guneslik sanki bahar gelmis kuslar cıvıl civil..
Bu cok etkıli ki vücut daha dar ınce duruyorEe kas kutlen fazla o zaman canim. 1 kilo pamukla 1 kilo demir in kapladigi hic bir olur mu ? Yagla kasta ayni sekilde.
Kovalamakta kalma yakala kızyanına gelirsem seni sopa ile kovalarım.
Canım ben öküZ modunda yedım02 Şubat-05 Şubat arası Menü durumu
Eki Görüntüle 2106346
boşluklar için yardımcı olur musunuz?
ada81 @LifeandFeel @Zen71
menü paylaşımı yapmış ama fark etmediğim varsa lütfen yazsın.
Onu hiç ıcemıyorumEvet tatlım. Diyette ne önemli ise o konular üzerinde durmaya çalışıyorum :) Öğleden sonra da su içmekte zorlananlara alışabilmeleri için tavsiye makalesi paylaşacağım inşallah :)
He bacım bendede gaz var zatıSenin kemiklerin agir canim :)))
Ay nehır hıc haz etmem bu cümbür cemaat ıslerden oysaHosgeldin kaptanim merak ettik seni cok sukur iyisin.
Uzun ve yorucu yolculuk sonunda hersey tatliya baglanmis guzel seylere vesile olmussunuz cok sukur.
Geldım kuzum
Hıc bılmıyom bu belgeselciThat sugar belgeseli çok etkili kızlar izlemeyenler varsa mutlaka izlesin
Ay sagol bır bakıyım hemenaynen bak o aklıma gelmedi hemen bir link atayım.
https://www.fullhdfilmizlesene.org/belgesel-izle/that-sugar-film/
arkadaşlar herkes lütfen yukarıda ki belgeseli mutlaka izlesin.
Sagol canım benımNedemek kilo verebilmek icin hastaliga davetiyemi cikariyon berilim yaa sen saglikli olda en kotu vitamin degerlerin eksik olsun insallah bence oyledir.
Adı şekerGünümüzde kişi başına ortalama 10 ile 30 çay kaşığı, bir başka deyişle 40-120 gram şeker tüketildiği yapılan çalışmalarda ortaya konmuş. Ancak Dünya Sağlık Örgütü'nün raporuna göre; şekerin günlük kalori ihtiyacımızın yüzde 10’undan fazlasını oluşturmaması gerekiyor.
Çünkü fazla şekeri vücut tolere edemiyor ve şeker zamanla birikim yaparak birçok ciddi sağlık sorununa neden olabiliyor. Amerikan Kalp Cemiyeti’nin yayınladığı rakamlara göre; günlük olarak alınabilecek şeker miktarı erkekler için 35 gram (150 kalori), kadınlar içinse 20 gram (100 kalori) olmalı.
Vücuda hiçbir faydası yok!
Şeker; şeker pancarından elde edilen, “beyaz şeker” olarak adlandırdığımız ve yarı yarıya fruktoz ile glukozdan oluşan bir bileşik. Protein, yağ, vitamin ve mineral gibi hiçbir besin öğesi içermiyor. Posa içeriği de olmayan boş kalori aslında. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayça Güleryüz bu nedenle rafine edilmiş beyaz şekere vücudun hiç ihtiyacı olmadığına dikkat çekerek sözlerine şöyle devam ediyor:
“Rafine şeker ve çoğu gıdanın içinde bulunan yüksek oranda fruktoz içeren mısır şurupları vücudumuzda karaciğer tarafından metabolize ediliyor. Bu da karaciğerin daha fazla çalışması anlamına geliyor. Bunun aksine günlük olarak tükettiğimiz ve kaliteli karbonhidrat kaynağı olarak adlandırdığımız tahıllar ile baklagillerden aldığımız şeker ise sadece glukoza dönüşerek vücudun her hücresinde kullanılıyor. Dolayısıyla kaliteli karbonhidrat kaynakları, yani tahıllar ile baklagiller rafine şeker veya fruktoz şurupları gibi hem boş enerji kaynağı değil, hem de vücuda zarar vermeden şeker ihtiyacımızı karşılıyor” açıklamasında bulundu.
Ciltte kırışıklık nedeni
Şeker molekülleri vücutta fazla miktarda bulunduğunda proteinlere bağlanarak proteinin yapısını değiştiriyorlar ve bu olaya da “glikasyon” deniyor. Bu birleşme sonucu cildin en önemli yapıları olan kollajen ve elastin proteinleri zarar görebiliyor. Cildin elastikliğini ve sıkılığını sağlayan elastin ile kollajenin şeker molekülleri tarafından hasar görmesi de ciltte sarkma, kırışıklık ve yüzeyde bozulmalara sebep olabiliyor.
Eki Görüntüle 2106365
Hafızayı zayıflatıyor
Avustralya Ulusal Üniversitesi'nde yapılan çalışmaya göre; kan şekerinin uzun süre normal değerlerin üzerinde seyretmesi sonucu bu kişilerde beynin küçülme riski normal bireylere göre daha fazla oluyor. Avusturalya Ulusal Üniversitesi'nden araştırmanın sahibi Profesör Dr. Nicolas Cherbuin beyinde hafızayı oluşturan kısımlarda oluşan küçülmenin de hafıza sorunlarını ortaya çıkarabileceğini beliriyor. Fazla şeker tüketimi ayrıca dikkat eksikliği ve öğrenme güçlüğü de yapabiliyor.
Kanser riskini artırıyor
Amerika Diyet Rehberi'nin 2010 yılı raporlarında, diyetle ilgili 5 kronik hastalığın varlığından söz edilmiş. Bu hastalıkların en önemlilerinden biri ise kanser. Doğal olarak şeker içeren tahıllar, süt ve süt ürünleri, kurubaklagiller aynı zamanda kansere koruyucu olarak görev yapan vitamin, mineral, antioksidan ve fitokimyasallar gibi maddeler içeriyorlar. Bunun aksine sofra şekeri boş kalori olmasının yanı sıra hiçbir koruyucu madde içermiyor.
Vücudun savunma sistemini zayıflatıyor
Bağışıklık sistemimizin önemli bir parçası olan alyuvar hücreleri, C vitamini ile şeker moleküllerinin yarışı arasında kalabiliyor. Şeker ile benzer molekül yapısına sahip olan C vitamini şekerin fazla tüketimi sonucu bağışıklık hücreleri tarafından kullanılamıyor ve bağışıklık sistemini zayıflatmaya sebep oluyor. Bunun sonucunda da hastalıklara yakalanma riski daha da yükselmiş oluyor.
Diş çürüklerine neden oluyor
Ağzımızda pek çok farklı bakteri yaşıyor. Bunlardan bazıları dişlerimize fayda sağlarken, bazıları ise hasar veriyor. Basit şekerlerle beslenen zararlı bakteriler fırçalama veya tükürük ile temizlenmezlerse şekeri aside dönüştürerek ağzımızın içinde asidik bir ortam oluşmasına yol açıyor. Bu asitlerin diş minesinin en üst tabakasında yer alan ve dişlerimizin korunmasını sağlayan mineralleri çözmesi sonucu da diş çürükleri oluşuyor.
Obeziteye yol açıyor
Günümüzün önemli hastalıklarından biri olan obezitenin temel nedeni, aşırı şeker tüketmek. Yapılan çalışmalar açıkça gösteriyor ki fazla miktarlarda ve devamlı olarak şeker tüketildiğinde karaciğer şekerin bileşeni olan fruktozu yağ olarak depoluyor. Bunun sonucunda da özellikle bel çevresinde yağlanma hızla artıyor.
Karaciğer yağlanmasını tetikliyor
Karaciğerde fazla trigliserid birikimi yağlı bir karaciğere sahip olmanıza neden olabiliyor. Yapılan çalışmalar da gösteriyor ki fazla fruktoz tüketimi trigliseridlerin yükselmesine yol açarak karaciğer yağlanmasını tetikleyebiliyor. Ayrıca fazla şeker tüketimi sonucu kilo artışı ve bunun sonucunda obezite ile gelen insülin direnci de karaciğer yağlanmasını tetikleyebilen diğer unsuru oluşturuyor.
Kalbe zarar veriyor
Institute of Medicine'ın raporuna göre şeker kötü kolesterol olarak bilinen LDL ve trigliseridlerin yükselmelerine neden olarak damar tıkanıklığına yol açabiliyor. Damarların içindeki bu parçacıkların artması da kalp krizi riskini yükseltiyor.
Mutsuzluk nedeni
Şeker, “mutluluk hormonu” olarak bilinen serotonin hormonunun salgılanmasını tetiklediği için keyif verici özelliği kişilerde bağımlılık yaratabiliyor. Beyinde bağımlılık yaratan etkisi de içinde şeker olan besinler tüketilmediği zaman mutsuzlukla sonuçlanabiliyor. Çünkü bağımlılık nedeniyle en ufak bir sorunda gerektiğinden fazla şeker ve tatlı tüketmek zamanla kilo alımına, bu tablo da mutsuzluğa sürüklüyor.
İnsülin direncine sebep oluyor
Vücudumuzdaki en önemli hormonlardan biri olan insülin kan şekerini düzenlemeye yardımcı oluyor. İnsülin direnci; kandaki şekerin hücre içerisine girmesi sonucunda kullanılamaması demek. Yapılan birçok çalışma şeker tüketiminin insülin direncine yol açtığını gösteriyor. İnsülin direnci oluşan kişilerde de metabolik sendrom, obezite, tip 2 diyabet ile kalp damar hastalıkları riski artıyor.
Çiko şeker dıgıl demı :)harikasın..
hala şeker yemek isteyen var mı?
Kolay gelsın kızlar
Bugün eklerım canımberilceee hoşgeldin.
sende de menü paylaşımı bekliyorum.
ilk sayfaya bunu yazabilirsin
KİŞİ GÖREV AÇIKLAMA
Allonsy ---- makale paylaşma--- günlük olarak diyet haberleri motivasyon sağlıklı bilgiler ile ilgi paylaşım yapmak
@philosophergirl-----su ve vücut ölçüleri takibi----günlük içilen su miktarını pazartesi günleri yayınlama 15 günde bir üyelerin ölçülerinin alınıp yayınlanması
@sevimlimmm ----cuma yüzde hesaplama--- @berilceee ile koordineli olarak cuma sonuç paylaşımını yapma ve hesaplama ayrıca pazartesi kilo takibi
ada81 ------ eski kayıtları tutma ----paylaşılan güzel öneri tarif vs. bunların kaydını tutup istenildiğinde yayınlamak
zerra ----- mesaj takibi ----üyelerin günlük mesaj sayılarının takibi ve pazartesi günü yayınlanması girmeyen üyelerin uyarılması
@Behmen---- adaylar ---- yeni üyelerin takibi listeye ne zaman gireceklerinin takibi adayların adaptasyonu
@herderdedeva----- tarif paylaşımı ------günlük olarak en yeni şaşırtıcı tarifleri bulup paylaşmak
@NEHIR34 ve @Zen71 ----- arabulucu---- üyeler arasında gerçekleşebilecek problemlerin orta yolu bulunarak çözüme ulaştırılması
@Bademellaa----- Moral motivasyon----- özel hayatında problem yaşayan üyelere moral motivasyon sağlamak. destek olmak. bir nevi güzin abla.
@keryneia---- spor takibi----- günlük üyelerin yaptığı sporların takibini yapıp kaydını tutmak ve bu kayıtları pazartesi günü yayınlamak spor önerilerinde bulunmak. değişik spor videoları paylaşmak
Bengi__ ----- menü takibi -----menülerin yorumlanması menü takibi. pazartesi günleri menü paylaşımı yapanların listesinin yayınlanması
@aylahl ------izinlerin takibi
Lezzetlı görünüyor afıyet olsun
Cumaya gıder insallahKizlar ben bugun gec tartilabildim malum okullar acildi 7 saat dersim var.
Cuma 62
Bugün 62.2
Fark +200
Aaaa kız bu neKizlaaar size ogle atistirmasi icin cips ve kola getirdim bol bol yiyin emi
Kola cok ıse yararbizim üyelerini hiç biri kola içmez
Tamam canım alıp şakların şimdi hava soguk Ağustos’ta ıcerız sen üzülmeAsk olsun. Okadaaaarr yoldan getirdim kollarim koptu hepinize 2.5 lt aldim bitirin onlari
Olur böyle moral bozma canımCuma günü 94.800
Pazartesi 94.800
Aynı çıktım hiç kilo vermemisim
Ben asıtlı bırsey sevmem zatenbir yıldan fazladır bir yudum bile almadım. asla içmem.
Süt yokmu lımonla kestır lor olurBengicim , yarin tartida bi oynama olursa faydasini görürsen lutfen yaz.. bende persembe bunu yapmayi dusunuyorum.. tek gunmu yapiliyor ?
Birde dun markette lor bulamadim yagsiz beyaz peynirlede olur mu canim ?
Canım süt icin su ve kalıtelı besın yeterlıBen bir anda diyete karar verdim, bu yaşıma kadar da gerçek anlamda hiç diyet yapmamıştım. Çok tecrübesizim bu konuda, bayağı hatalar yapabilirim. Dün bayağı yüklendiğimden süt az gelmiş olacak ki, gece iki kere emen bebeğim dört kez uyandı. Eşime sipariş vereceğim, Kuruyemiş aldıracağım :))
Bende bakıyım bır merak ettımVallaha kızlar şekerle alakalı o paylaşımı yaptıktan sonra yemekhanede kemalpaşa tatlısı vardı ve ben yemedimmmmYerine ayran içtim. Hiç canım da çekmedi. Bence o yazıyı favorilerinize ekleyin ve eliniz her şekere giderken ona bir bakın. Emin olun engelliyor
İnsallahBirazdan bende izleyecem ayni etki bendedr olur insallah..
Yol soruyor kızYürüme hızını soruyorsan hayir
Bunu tuttum bengihız değil ulaşılan mesefe diyordum ki sen hız olarak 6km/saat ulaşmıyor musun?????
ya kuzum o zaman yürüdüm deme sen. koşubantın da dolaşmaya çıktım de..
Her takıldığını sor canımAllonsy canım çok teşekkür ederim, bilgiler çok faydalı olacak, kafamda zayıflamak için doğru bildiğim şeylerin yanlış olduğunu gördüm
Aman dıkkatlı ye cal olarak bomba gıbılerzerra canım bebeğim 3 aylık, maşşallah diyin oğluşuma biraz iştahlı :) hurma evet mantıklı ve çok lezzetli. Onu da aldırayım eşime
Nabız kontrolude yap canısıYuruyus bandinda mi yuruyorsun canim.. ben ilk 5 dakika 5.5 ile yuruyorum sonra 5.8 cikariyorum hizini en son 6.5 ile tamamliyorum yuruyusumu. Bazen aralarda 7 ve ustu yapip kosmayi deniyorum sanirim o zaman interval yapmis oluyorum...
Neyı ne zaman yedıgınde onemlı benceNaMIDiGeRBuzDoLaBI şu eski mesajlarımıza bir göz at
1000 kalorinin altında beslenirsen elbette kilo verirsin ama ne kadar sağlıklı bunu bir düşün.
YETERSİZ BESLENMENİN SONUÇLARI
sarkan derinin nedeni yetersiz beslenme sonucu kaslardan verilen kilodur. derinin sarkmaması için öncelikle deriyi tutacak kasa ihtiyacın var. kas inşası için yeterli protein almalısın. bu da en az kilon kadar gr protein almaktan geçer. spor yapan kişilerde kilosunun 1,2 katı kadar olmalı
özetle mesela ben 55 kiloyum diyelim spor yapıyorum 55 x 1,2 =66 gr bu minimum almam gerek miktar ben günlük 90 gr altında kalmamaya çalışıyorum.
bunu hesaplamak için bir telefon uygulaması kullanabilirsin.
fatsecret benim önerim.
ayrıca asla metabolizma hızının atında kalori almamak lazım. vücut yokluğa girer bunu nasıl hesaplayacaksın;
ya imkanın varsa vücut yağ analizi yaptıracaksın orada metabolizma hızın yazar veya aşağı yukarı sonuç veren şu link var.
https://www.agirsaglam.com/gunluk-kalori-ihtiyaci-hesaplama/
en iyi sonuç veren bu. kendimde denedim.
tüm bunlardan sonra yeterli protein aldıktan sonra kas inşası için yapabileceğin spor:
spor %30 etki eder
beslenme %70
yani sen ne kadar çok çalışsan da doğru beslenme olmazsa ASLA düzelmez.
ayrıca ne kadar zamandır yapıyorsun sarkmadan önem almak daha önemli sarktıktan sonra düzeltme cidden zor iş.
2-3 hatta 4 aylık düzenli beslenme ve spor lazım bunun için.
bazı şeyler cidden kolay değil. hatalarının geri döndürülmesi ciddi anlamda zor.
bunun için yazıp duruyorum kas kaybedeceksiniz diye..
KİLO VERMİYORUM
öncelikle şu psikolojiden çıkar kendini yediğim zaman veremiyorum diye.
kan tahlilerinde bir problemde olabilir son zamanlarda aşağıdaki testleri yaptırdın mı
glikoz
açlık insülin
HbA1C
kolesterol
HDL
LDL
Triglisit
üre
ürik asit
hemogram
Ferritin
demir bağlama
serbets T3
serbest T4
THS
B12
D vitamini
yaptırabiliyorsan incelenmesini isteyebillirsin. böylece kilo vermememin nedeninin hormanların değilde sen olduğundan emin olabiliriz.
ne kadar yediğin kadar NE YEDİĞİN de önemli..
bunun haricinde her gün tartılmaktan vazgeç. haftada 1 defa tartıl.
bazen tartıda eksi rakamı görmezsin ama yağ kaybedip spor yapıyorsan kas alırsın (kas alman sağlıklı beslenmeyle yeterli proteinle olur yoksa spor yaparak sadece kas eritirsin)
YETERSİZ BESLENMENİN SONUÇLARI
Kendinize iskence yapıp sonra geri alacaksınız o verdiklerinizi. Diyet yapmak iskence degil hayat tarzı olmalı..
Sürdürülebilir olmalı..
bu kadar az yiyerek metabolizmanı yavaşlatırsın. bir süre kilo verirsin ama sonra vücut korumaya alır. ayrıca böyel verilen kilo yağdan değil daha çok kastan götür. hiç sağlıklı değil. yiyerek kilo verilir önemli olan ne yediğindir.
bu metottan acilen vaz geçmen lazım. bir yerde düşüp bayılırsın.
Gıtsın yağlar hadı bakalımdeğerli vaktinizi ayırıp aydinlattiginiz için çook teşekkür ederim.
söylediklerinizi dikkate alıp diyet listemi duzenliycem.
Sırf pro ağırlıklı beslenme kalp hastası yapar aman dıkkat kuzumsabahları süt + 2 yumurta
öğlen tavuk haşlama
akşam da kırmızı et ya da balık yeterli olur mu ?
protein alımı için yani.
aslında ben bol proteinle beslenmeyi düşünüyodum ama dün tesadufen karşıma bi diyetisyen çıktı onun söylediklerini Göz önüne alarak aksamlari o karisimdan yemeyi düşündüm.
Ama yazdığınız yazıyı okuyunca açıkçası sizinki daha bi kafama yatti
Yeterlı sıvı ve protein alıyormusunAnlayabiliyorum seni canım ama bu durum senin ihmalinden olmamış. Ben kendimden korkmaya başladım ama. Az yiyince gerçekten göğsüm dolmuyor, dünkü hatama düşmeyeceğim. Bugün daha dikkatli olacağım diyetim konusunda.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu tatlım :)Allonsy canım çok teşekkür ederim, bilgiler çok faydalı olacak, kafamda zayıflamak için doğru bildiğim şeylerin yanlış olduğunu gördüm
Kızlar ben geldım
Cok kotuydu ya
10 saat açlık uzerıne kan verdım
Sonra bır tatlı su verdıler 1 saat sonra tekrar kan aldılar ama ben baygınlık gecırdım öyle kötü ot tat sonra tatlı yeyınce kötü oldum
Sonra ıkı saat sonra kan aldılarEki Görüntüle 2106422 sonuclarım böyle kızlar
Dr metformın yazdı bu değerler Türkçede hızlı şekeri ıfade edıyormus
Ama stresten de olabılırmıs
Şeker hastalığı olabılmemı kontrol ıcın ıyı olmuş
Ama benım tatlı kh yetınceki üşüme uyku basması halsızlık
Arada basan doymama ataklarım bununla ilgili degılmış
Onlar ıcınde hormon testlerı
Troıd testlerı yaptı
13 ünde bellı olacak
Şimdilik metformin benı bıraz rahatlatırmış
Kızlar benı anladınız aylardır dıyet ve delı sporlara rağmen yol alamıyorum
Ben boşluğa kürek çekmektense bır sorun varsa onu öğrenmeye uğraşmak ıcın bırsey varsada çıksın dedım
Kadın şeker bır tıp
Güven zayıflıyaz sağlığında yerınde olacak dedı
Uyku bozukluğum ıcın tedavı olmalısın dedı
Uykusuzluk sekerı ve kıloyu etkılıyormus
Şimdilik liste vs vermedı
1600 cal yemeye çalış dedı
Özellikle sordum öğün sayısını
Yenı tıp a göre 3 yada 6 öğün hatta ıkı öğün onemlı degıl
Kişi kendını nasıl hıssederse öyle yemelı dedı
Kızlar şimdik böyle
Gecmişe gidem ben
Yuruyus bandinda 1 saat yururum 15 dakika eliptik yaparim bazen 1 mil lesli ile sporumu taclandiririm. Bazen tv izlerken 45 dakika kondisyon bisiklet yaparim degisiyor.... sua aralar misafirim var diye cook yapamadim... carsamba gunu itibari ile sporumla sahalara donerim insallah...-400 ler havalarda uçuşuyordu sabah baktım da
Yok yok şükür
Yok ya ben yorgun uyanıyorum hep
Bunları ve daha beterlerını yasıyorum ben
Kı o anlamda demedım ki
Sızın havanız yerınde olsun yeter kuzum
Askım tan ıfade edemedım sanırım onu yazarken
Aslında başka bırsey demek ıstedım
Sebep varsa bıleyım önlem alayım dıye şeyettım
-9 derecede donuyom
Çocukla 1.5 saat nasıl yapıyon kuzum
Ne yapıyon bıde
Hahhhh işte bu son cumlenı anlatmaya çalıştım ben
Ne güzel ya
Bu cok etkıli ki vücut daha dar ınce duruyor
Kovalamakta kalma yakala kız
Canım ben öküZ modunda yedım
Dr duzenın neyse onu ye demıstı çünkü
Bugün ılac kullanımınada baslıyacam ınsallah utanmayacağım menülerle gelırım
Onu hiç ıcemıyorum
Zorla resmen
He bacım bendede gaz var zatı
Ay nehır hıc haz etmem bu cümbür cemaat ıslerden oysa
Mutlu olsunlar yeter ne dıyeyım
Geldım kuzum
Sagolasın
Hıc bılmıyom bu belgeselci
Ay sagol bır bakıyım hemen
Sagol canım benım
Adı şeker
Kendısı dusman mübarek
Çiko şeker dıgıl demı :)
Kolay gelsın kızlar
Bugün eklerım canım
Cumaya gıder insallah
Aaaa kız bu ne
Aksam getırsen hadı fılmın yanında gıderı varda
Bu saatte kımse yemez balım
Kola cok ıse yarar
WC ve lavabo temızlıgınde
Tamam canım alıp şakların şimdi hava soguk Ağustos’ta ıcerız sen üzülme
Olur böyle moral bozma canım
Ben asıtlı bırsey sevmem zaten
Süt yokmu lımonla kestır lor olur
Canım süt icin su ve kalıtelı besın yeterlı
Bende bakıyım bır merak ettım
İnsallah
Yol soruyor kız
Bunu tuttum bengi
Her takıldığını sor canım
Aman dıkkatlı ye cal olarak bomba gıbıler
Nabız kontrolude yap canısı
Neyı ne zaman yedıgınde onemlı bence
Gıtsın yağlar hadı bakalım
Sırf pro ağırlıklı beslenme kalp hastası yapar aman dıkkat kuzum
Yeterlı sıvı ve protein alıyormusun
hız değil ulaşılan mesefe diyordum ki sen hız olarak 6km/saat ulaşmıyor musun?????
ya kuzum o zaman yürüdüm deme sen. koşubantın da dolaşmaya çıktım de..
Oglende yenir ya niye oylr diyon-400 ler havalarda uçuşuyordu sabah baktım da
Yok yok şükür
Yok ya ben yorgun uyanıyorum hep
Bunları ve daha beterlerını yasıyorum ben
Kı o anlamda demedım ki
Sızın havanız yerınde olsun yeter kuzum
Askım tan ıfade edemedım sanırım onu yazarken
Aslında başka bırsey demek ıstedım
Sebep varsa bıleyım önlem alayım dıye şeyettım
-9 derecede donuyom
Çocukla 1.5 saat nasıl yapıyon kuzum
Ne yapıyon bıde
Hahhhh işte bu son cumlenı anlatmaya çalıştım ben
Ne güzel ya
Bu cok etkıli ki vücut daha dar ınce duruyor
Kovalamakta kalma yakala kız
Canım ben öküZ modunda yedım
Dr duzenın neyse onu ye demıstı çünkü
Bugün ılac kullanımınada baslıyacam ınsallah utanmayacağım menülerle gelırım
Onu hiç ıcemıyorum
Zorla resmen
He bacım bendede gaz var zatı
Ay nehır hıc haz etmem bu cümbür cemaat ıslerden oysa
Mutlu olsunlar yeter ne dıyeyım
Geldım kuzum
Sagolasın
Hıc bılmıyom bu belgeselci
Ay sagol bır bakıyım hemen
Sagol canım benım
Adı şeker
Kendısı dusman mübarek
Çiko şeker dıgıl demı :)
Kolay gelsın kızlar
Bugün eklerım canım
Cumaya gıder insallah
Aaaa kız bu ne
Aksam getırsen hadı fılmın yanında gıderı varda
Bu saatte kımse yemez balım
Kola cok ıse yarar
WC ve lavabo temızlıgınde
Tamam canım alıp şakların şimdi hava soguk Ağustos’ta ıcerız sen üzülme
Olur böyle moral bozma canım
Ben asıtlı bırsey sevmem zaten
Süt yokmu lımonla kestır lor olur
Canım süt icin su ve kalıtelı besın yeterlı
Bende bakıyım bır merak ettım
İnsallah
Yol soruyor kız
Bunu tuttum bengi
Her takıldığını sor canım
Aman dıkkatlı ye cal olarak bomba gıbıler
Nabız kontrolude yap canısı
Neyı ne zaman yedıgınde onemlı bence
Gıtsın yağlar hadı bakalım
Sırf pro ağırlıklı beslenme kalp hastası yapar aman dıkkat kuzum
Yeterlı sıvı ve protein alıyormusun
spor yapıyorum. Leslie 3 mil+ 20 artan squat 2 hafta sonra da pilates yapmayı düşünüyorum.spor yapmıyorsan bu kadar protein fazla. akşam 7 yk sebze yemeği ve yoğurt tavsiye ederim. bazende 1 kepçe çorba olabilir yanında.
ara öğün olarak süt ürünleriyle kuruyemişleri kombine edebilirsin.
proteinin yanında bol yeşil salata ye hem doyurucu hem sağlıklı hemde kalorisiz.
o kaloriler çok doğru ölçüm yapmaz. eğer ciddi fayda sağlamak istiyorsan boş vakit geçirmiş olmasını istemiyorsan 1 saatlik yürüyüşte en azından 5,5 km mesefe gitmiş ol. hızın 6 olsun. hiç bir şey yapmamaktan iyidir ama zaten o 1 saati yürüyüş bantından geçiriyorsun daha verimli olursa iyi olmaz mı?Niyeki 1saat hiç durmadan yürüyorum sonuçta ondada kalori yakıyorum
Dediğine hiç dikkat etmedim ben hep kalori ve kaç dk yürüdügüme bakıyordum cnm
eskiden yapardım sonra kolay gelmeye başladıJillian yapan var mi ben bi gun denedim 26 dakika suruyor ...offf offf iki gun egilip kalkamadim muthis butun kaslari çalıştırıyor...kizimin ayakkabilarini giydurmek icin 2 gun egilemedim
bu fazla spor sayılmaz normal aktivite. yani fazla fazla proteine ihtiyacın yok. bir öğün protein 1 öğün sebze yemeği idealdir.spor yapıyorum. Leslie 3 mil+ 20 artan squat 2 hafta sonra da pilates yapmayı düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?