Bengicim , yarin tartida bi oynama olursa faydasini görürsen lutfen yaz.. bende persembe bunu yapmayi dusunuyorum.. tek gunmu yapiliyor ?
Ben bir anda diyete karar verdim, bu yaşıma kadar da gerçek anlamda hiç diyet yapmamıştım. Çok tecrübesizim bu konuda, bayağı hatalar yapabilirim. Dün bayağı yüklendiğimden süt az gelmiş olacak ki, gece iki kere emen bebeğim dört kez uyandı. Eşime sipariş vereceğim, Kuruyemiş aldıracağım :))tavuk soteyi nasıl yapıyorsun ben hiç yağ koymuyorum. eğer öyleyse 3 yemek kaşığı çok az 7 yk kaşığı yiyebilrisin. yağlı ise suyundan kesinlikle koyma.
meyvenin yanına mutlaka yanına 1 porsiyon süt ürünü veya 1 porsiyon kuruyemiş koymalısın yoksa seni acıktırır.
ayrıca sabahları 1 dilim (25 gr )tam buğday ekmeği yemekten bir şey olmaz. sonuçta hiç karbonhidrat almazsan vücut tatlı krizine girebilir.
1 porsiyon süt ürünü
30 gr beyaz peynir (kibrit kutusu)
20 gr kasar
20 gr tulum peyniri
50 gr lor
200 gr yogurt (su bardağı)
200 mlt süt ( su bardağı)
200 mlt kefir (su bardağı)
1 porsiyon kuruyemiş(çiğ ve tuzsuz)
10 badem
2 ceviz
10 fındık
10 fıstık
20 gr kabak çekirdeği
7 zeytin
kusura bakmayın yeni başladığım için kuralları pek bilmiyorum zamanla ogrenicegime inanıyorum.bu kadar az yemek doğru değil.
bu diyet değil ölüm orucu. diyet sürdürülebilir olmalı.
MENÜ PAYLAŞIMI YAPILIRKEN DİKKAT EDİLECEKLER
1-menülerin başında tarih yazacak
2-öğünlerin saatleri belirtilecek
3-sohbet şeklinde değil de alt alta yazılacak
4-miktarlar mutlaka yazılacak
yardımlarınız için teşekkürler..
Birazdan bende izleyecem ayni etki bendedr olur insallah..Vallaha kızlar şekerle alakalı o paylaşımı yaptıktan sonra yemekhanede kemalpaşa tatlısı vardı ve ben yemedimmmmYerine ayran içtim. Hiç canım da çekmedi. Bence o yazıyı favorilerinize ekleyin ve eliniz her şekere giderken ona bir bakın. Emin olun engelliyor
sakın moralini bozma
hergün 1 saat 6km yürümeye çalış mutlaka. yediklerini azaltma.
Evettttt kızlar ilk makale paylaşımımız gelsin. Aslında girişi bununla yapmayı özellikle istedim. Çünkü özellikleBengi__ 'nin her seferinde anlattığı konu bu. "Diyette en çok yapılan hatalar". Evet hepimiz kilo vermek istiyoruz ama verelim derken bazen yanlış adımlar atabiliyoruz. İşte dikkat etmemiz gereken başlıklar şunlar:
Öğün Atlamak
En sık yapılan diyet hataları listesinde 1. numaraya öğün atlamak oturur galiba. Çevrenizde 'Az yersem, kahvaltımı geç yapıp öğün atlarsam kilo verebilirim', 'Akşam yemeklerini tüketmezsen kilo verirsin' diye düşünen bir çok insan vardır. Ancak öğün atlamanın metabolizmada yaklaşık olarak %60'lara kadar yavaşlamaya neden olduğu bildirilmektedir. Günde 5-6 kez gibi sık öğün yapıp, hem daha az kalori alabilir, hem de sürekli doygunluk hissi yaşamış olursun.
Karbonhidratın Önemi
Yine son dönemin gözde akımı, ekmeği kes kilo ver! En sık yapılan diyet hatasıdır. Ekmek, pilav, makarna gibi karbonhidrat kaynaklarını tamamen beslenmeden çıkarmaya çalışarak, protein arttırıp kilo kaybetmeye çalışmak! Bu şekilde kilo kaybı sağlamak ne derece mümkün? Cevabı: Evet, kilo kaybı mümkün ama sorulması gereken esas soru şu ki; bu nasıl bir kilo kaybı? Uzun süre beslenmesinden karbonhidratı kesen kişilerin metabolizması karbonhidrat kaynağını kaslarını kullanarak elde etmeye başlar, bu da kas kaybı anlamına gelir ve beraberinde su da atılır. Yani diyette karbonhidratı kesen kimse tartıdaki sonucu görünce kilo verdiği yanılgısına düşer ancak gerçek olan vücudun kaybettiği yağ değil, kas ve sudur. Yine fazla protein alımı böbreğin işlevini doğru şekilde yerine getirememesinden, kemikler için gerekli kalsiyumun emilememesine ve ilerleyen zamanlarda kemik erimesi rahatsızlığına kadar gidebilmesine kadar sağlığı olumsuz etkileri söz konusudur.
Her Gün Tartılmayın!
Diyeti uygulamaya başlayınca merak içerisinde olduğumuz için her gün tartılırız. Gün içerisinde bile ödem artışı, kabızlık gibi kiloyu etkileyebilen değişimler ile tartıya çıktığınızda kendinizi kilo almış olarak görebilirsiniz. Bu durum sizin motivasyon kaybınıza neden olabilir. Haftada 1 kez tartılmanız kilo kontrolünüz için yeterli olacaktır.
Suyun Önemi
Suya yeterli değeri vermemek diğer yapılan hatalardandır. Suyun önemini unutmamalıyız. Çay ve kahve su yerine geçmemekle beraber, vücutta fazla miktarda su tutulumuna neden olmaktadır. Çay ve kahvenin miktarlarını azaltabilir, bunların yerine bitki çayları tüketebilirsiniz. Gün içerisinde en az 8 bardak su içmeyi ihmal etmeyin.
Meyvede şeker fazla asla yememeliyim! Meyveler fazla miktarda şeker içerirler ancak porsiyon kontrolü yapılarak tüketilmesi gün içinde alınması gereken karbonhidrat, vitamin ve minerali sağlar. Aynı zamanda antioksidan miktarları yüksek olduğu için metabolizmayı hızlandırır ve bağışıklık sisteminizi güçlenmesine yardımcı olarak hastalıklara karşı koruma oluşturur.
Aç Kalmak Çözüm Değil
Hızlı kilo vereyim derken aç kalmak hataların başında geliyor. Kilo kaybı hızının haftada, vücut ağırlığına göre orantılı olarak ortalama yarım ile bir buçuk kilo arasında olması önerilir. Hızlı kilo vermek kas kayıplarına neden olabileceği gibi aynı zamanda kilo verdikten sonra hızlı bir şekilde bu kiloları almanıza neden olur.
18'den sonra Yemek yememek
Her bireyin yaşam tarzı farklıdır ve sabah uyanma akşam yatma, iş saatleri değişkendir. Saat 20.00’de evine gelebilen bir birey bu kurala uyacak olsaydı, öğle yemeğinden sonra yediği küçük bir ara öğünle tüm akşamını geçirecekti. Bir süre sonra sürekli atıştırmalıklarla karnını doyurmayı tercih edecek ve hem sağlıksız hem de kilo yapıcı yiyecekler tercih edecekti. Akşam saat 21.00’de uyuyan bir birey için bu saat belki doğru olabilir. Ama gece 24.00 de uyuyan bir kişi için çok erken bir saat olacaktır. Diyetler bireye özgüdür ve onun günlük yaşantısına uyum sağlamalıdır.
Düşük kalorili veya light besin diyerek yenilen miktarı abartmak:
Ürünün üzerinde düşük kalorili, az yağlı veya light yazıyor olması hiç kalori içermediği anlamına gelmez. Enerjisi düşürülmüş bir besindir ya da enerjisi daha azdır ama enerjisi yok değildir. Enerjisi diğer bisküvilere göre yüzde 30 azaltılmış 6-8 adet diyet bisküvi yediğinizde 3-4 adet diyet olmayan üründeki kaloriyi alırsınız.
Yağı Tamamen Kesmek
Diyet sırasında yağı, karbonhidratı ya da proteini tamamen kesmek doğru olmaz. Yağı tamamen kesmek, vücudun onu depolamaya başlamasına neden oluyor. Beslenmemizden yağı çıkarırsak, vücudumuz yağ stoklarını kullanmak yerine onları korumaya alıyor. Tabii ki bu durum bizim, çok yağlı, kızartma ya da fast food türü besinleri tüketmemiz anlamına gelmez. Fakat yağın bizim için gerekli olduğunu da unutmamak gerekiyor. Yemekleri, miktarına dikkat ederek zeytinyağı ile pişirmek; ara öğünlerde fındık, badem ve ceviz gibi kuruyemişleri tüketmek faydalı yağ almamızı sağlayarak diyetimizin örüntüsünü tamamlamaktadır.
Spor yapmamak
Egzersiz yapmak vücuttaki yağ kütlesinin daha hızlı erimesini sağlarken aynı zamanda kas kütlesinin artmasını da sağlayacaktır. Bu artış sayesinde hem metabolizma hızı artacak hem de birey daha sıkı bir vücuda sahip olacaktır. Bazen görürsünüz aynı yaş, kilo ve boydaki kişiler arasında bazen 1-2 beden fark görülür. Bunun nedeni vücutta ki kas-yağ kütlesi dengesi arasındaki farklılıktır. Siz tartıda 60 kg gözükebilirsiniz ancak önemli olan bunun ne kadarının kas ne kadarının yağ olduğudur. Düzenli olarak egzersiz yapan kişilerin vücudunda kas kütlesi artacağı için vücut daha sıkı gözükecek ve olduğunuz kilodan daha ince gözükmenizi sağlayacaktır. Bu nedenle diyetle birlikte egzersiz yapmak çok önemlidir.
Spor yapmak stres, yorgunluk, dikkat dağınıklığı, çabuk ve gereksiz sinirlenme gibi diyetin yan etkilerinin de ortadan kalmasını sağlar. Çünkü spor mutluluk hormonu olarak da bilinen seratorin hormonunun salgılanmasını sağlar. Bu hormon sizin kendinizi daha güçlü, sağlıklı ve mutlu hissetmenizi sağlar. Bu nedenle kesinlikle diyetin stres boyutu ile baş etmek isterseniz spor yapmalısınız.
dayana biliyorsan 3 gün süper olur ama fazla sıkmamak kahvaltıyla desteklemek lazım. ben kilo düşüşü ölçüsü olamam. bende çoğu şey işe yaramaz. ama seni de harika etkisi olabilir.Bengicim , yarin tartida bi oynama olursa faydasini görürsen lutfen yaz.. bende persembe bunu yapmayi dusunuyorum.. tek gunmu yapiliyor ?
Birde dun markette lor bulamadim yagsiz beyaz peynirlede olur mu canim ?
hergün yürüyüyorsun biliyorum ama 6km'ye ulaşabiliyor musun?Tmm cnm ztn hergün yürüyorum 1saat
Belki kısır şişkinlik yapmıştır
ara öğünlerinde medine hurması yersen bol suyla sütün kalitesi ve miktarı artar canım..Ben bir anda diyete karar verdim, bu yaşıma kadar da gerçek anlamda hiç diyet yapmamıştım. Çok tecrübesizim bu konuda, bayağı hatalar yapabilirim. Dün bayağı yüklendiğimden süt az gelmiş olacak ki, gece iki kere emen bebeğim dört kez uyandı. Eşime sipariş vereceğim, Kuruyemiş aldıracağım :))
ben okumadan etkili oldu sabah kahvemi şekersiz içtimVallaha kızlar şekerle alakalı o paylaşımı yaptıktan sonra yemekhanede kemalpaşa tatlısı vardı ve ben yemedimmmmYerine ayran içtim. Hiç canım da çekmedi. Bence o yazıyı favorilerinize ekleyin ve eliniz her şekere giderken ona bir bakın. Emin olun engelliyor
hergün yürüyüyorsun biliyorum ama 6km'ye ulaşabiliyor musun?
6dan sonra bir şey yememene bir şey demiyorum.kusura bakmayın yeni başladığım için kuralları pek bilmiyorum zamanla ogrenicegime inanıyorum.
Bir de ben bu şekil yapmazsam kilo veremiyorum.ilk dogumumdan sonra 76 dan 56 ya düştüm.
akşam 6 dan sonra hicbirsey yememeyi tercih ediyorum.
ara öğün olarak şekersiz Türk Kahvesi yeterli geliyor , suyla pek aram olmadigindan 2 lt ancak.
hemen düzenleme yapiyorum
hız değil ulaşılan mesefe diyordum ki sen hız olarak 6km/saat ulaşmıyor musun?????Yürüme hızını soruyorsan hayir
Yuruyus bandinda mi yuruyorsun canim.. ben ilk 5 dakika 5.5 ile yuruyorum sonra 5.8 cikariyorum hizini en son 6.5 ile tamamliyorum yuruyusumu. Bazen aralarda 7 ve ustu yapip kosmayi deniyorum sanirim o zaman interval yapmis oluyorum...Yürüme hızını soruyorsan hayir
Masallahh ben hic emziremedim kuzumu ;((( kizim cook emmek istedi ama bende hic sut olmadi neler neler yaptık pompalar neler denedik ciks olmadi..en son dr gittik dédi zorlama artik olmuyorsa.. göğüslerim yara oldu pompalamaktan...ne sular içtim ne bitki caylari ictim.. eczanelerden aldim denedim olmadi... o yuzden emziren anne gorunce diyorum saglikli seyler ye ama sutun kalitesini yada sutun azalmasına izin verme...zerra canım bebeğim 3 aylık, maşşallah diyin oğluşuma biraz iştahlı :) hurma evet mantıklı ve çok lezzetli. Onu da aldırayım eşime
ne kadar güzel etkili bir yöntem. eğimide %1 yaparsan süper..Yuruyus bandinda mi yuruyorsun canim.. ben ilk 5 dakika 5.5 ile yuruyorum sonra 5.8 cikariyorum hizini en son 6.5 ile tamamliyorum yuruyusumu. Bazen aralarda 7 ve ustu yapip kosmayi deniyorum sanirim o zaman interval yapmis oluyorum...
değerli vaktinizi ayırıp aydinlattiginiz için çook teşekkür ederim.NaMIDiGeRBuzDoLaBI şu eski mesajlarımıza bir göz at
1000 kalorinin altında beslenirsen elbette kilo verirsin ama ne kadar sağlıklı bunu bir düşün.
YETERSİZ BESLENMENİN SONUÇLARI
sarkan derinin nedeni yetersiz beslenme sonucu kaslardan verilen kilodur. derinin sarkmaması için öncelikle deriyi tutacak kasa ihtiyacın var. kas inşası için yeterli protein almalısın. bu da en az kilon kadar gr protein almaktan geçer. spor yapan kişilerde kilosunun 1,2 katı kadar olmalı
özetle mesela ben 55 kiloyum diyelim spor yapıyorum 55 x 1,2 =66 gr bu minimum almam gerek miktar ben günlük 90 gr altında kalmamaya çalışıyorum.
bunu hesaplamak için bir telefon uygulaması kullanabilirsin.
fatsecret benim önerim.
ayrıca asla metabolizma hızının atında kalori almamak lazım. vücut yokluğa girer bunu nasıl hesaplayacaksın;
ya imkanın varsa vücut yağ analizi yaptıracaksın orada metabolizma hızın yazar veya aşağı yukarı sonuç veren şu link var.
https://www.agirsaglam.com/gunluk-kalori-ihtiyaci-hesaplama/
en iyi sonuç veren bu. kendimde denedim.
tüm bunlardan sonra yeterli protein aldıktan sonra kas inşası için yapabileceğin spor:
spor %30 etki eder
beslenme %70
yani sen ne kadar çok çalışsan da doğru beslenme olmazsa ASLA düzelmez.
ayrıca ne kadar zamandır yapıyorsun sarkmadan önem almak daha önemli sarktıktan sonra düzeltme cidden zor iş.
2-3 hatta 4 aylık düzenli beslenme ve spor lazım bunun için.
bazı şeyler cidden kolay değil. hatalarının geri döndürülmesi ciddi anlamda zor.
bunun için yazıp duruyorum kas kaybedeceksiniz diye..
KİLO VERMİYORUM
öncelikle şu psikolojiden çıkar kendini yediğim zaman veremiyorum diye.
kan tahlilerinde bir problemde olabilir son zamanlarda aşağıdaki testleri yaptırdın mı
glikoz
açlık insülin
HbA1C
kolesterol
HDL
LDL
Triglisit
üre
ürik asit
hemogram
Ferritin
demir bağlama
serbets T3
serbest T4
THS
B12
D vitamini
yaptırabiliyorsan incelenmesini isteyebillirsin. böylece kilo vermememin nedeninin hormanların değilde sen olduğundan emin olabiliriz.
ne kadar yediğin kadar NE YEDİĞİN de önemli..
bunun haricinde her gün tartılmaktan vazgeç. haftada 1 defa tartıl.
bazen tartıda eksi rakamı görmezsin ama yağ kaybedip spor yapıyorsan kas alırsın (kas alman sağlıklı beslenmeyle yeterli proteinle olur yoksa spor yaparak sadece kas eritirsin)
YETERSİZ BESLENMENİN SONUÇLARI
Kendinize iskence yapıp sonra geri alacaksınız o verdiklerinizi. Diyet yapmak iskence degil hayat tarzı olmalı..
Sürdürülebilir olmalı..
bu kadar az yiyerek metabolizmanı yavaşlatırsın. bir süre kilo verirsin ama sonra vücut korumaya alır. ayrıca böyel verilen kilo yağdan değil daha çok kastan götür. hiç sağlıklı değil. yiyerek kilo verilir önemli olan ne yediğindir.
bu metottan acilen vaz geçmen lazım. bir yerde düşüp bayılırsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?