Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Ben bir anda diyete karar verdim, bu yaşıma kadar da gerçek anlamda hiç diyet yapmamıştım. Çok tecrübesizim bu konuda, bayağı hatalar yapabilirim. Dün bayağı yüklendiğimden süt az gelmiş olacak ki, gece iki kere emen bebeğim dört kez uyandı. Eşime sipariş vereceğim, Kuruyemiş aldıracağım :))

kusura bakmayın yeni başladığım için kuralları pek bilmiyorum zamanla ogrenicegime inanıyorum.

Bir de ben bu şekil yapmazsam kilo veremiyorum.ilk dogumumdan sonra 76 dan 56 ya düştüm.
akşam 6 dan sonra hicbirsey yememeyi tercih ediyorum.
ara öğün olarak şekersiz Türk Kahvesi yeterli geliyor , suyla pek aram olmadigindan 2 lt ancak.
hemen düzenleme yapiyorum

Vallaha kızlar şekerle alakalı o paylaşımı yaptıktan sonra yemekhanede kemalpaşa tatlısı vardı ve ben yemedimmmm Yerine ayran içtim. Hiç canım da çekmedi. Bence o yazıyı favorilerinize ekleyin ve eliniz her şekere giderken ona bir bakın. Emin olun engelliyor

Birazdan bende izleyecem ayni etki bendedr olur insallah..

Bilmece811 tatlım ben diyette en çok yapılan hatalar diye bir yazı paylaşmıştım. Daha önce diyet yapmadım dediğin için sana yazayım dedim. Aşağıda alıntıladım. Ordan okuyabilirsin :)

Bengicim , yarin tartida bi oynama olursa faydasini görürsen lutfen yaz.. bende persembe bunu yapmayi dusunuyorum.. tek gunmu yapiliyor ?
Birde dun markette lor bulamadim yagsiz beyaz peynirlede olur mu canim ?
dayana biliyorsan 3 gün süper olur ama fazla sıkmamak kahvaltıyla desteklemek lazım. ben kilo düşüşü ölçüsü olamam. bende çoğu şey işe yaramaz. ama seni de harika etkisi olabilir.
kilo vermekte sorun yaşamayan, ağır spor yapan ve emziren annelerin KESİNLİKLE YAPMAMASI lazım.

ara öğünlerinde medine hurması yersen bol suyla sütün kalitesi ve miktarı artar canım..
bebeğin kaç aylıktı bu arada
ben okumadan etkili oldu sabah kahvemi şekersiz içtim

6dan sonra bir şey yememene bir şey demiyorum.
cankizzzz yaza yaza tükenmiştim bunu. dur ondan bulup alıntı yapayım.

Yürüme hızını soruyorsan hayir
Yuruyus bandinda mi yuruyorsun canim.. ben ilk 5 dakika 5.5 ile yuruyorum sonra 5.8 cikariyorum hizini en son 6.5 ile tamamliyorum yuruyusumu. Bazen aralarda 7 ve ustu yapip kosmayi deniyorum sanirim o zaman interval yapmis oluyorum...

zerra canım bebeğim 3 aylık, maşşallah diyin oğluşuma biraz iştahlı :) hurma evet mantıklı ve çok lezzetli. Onu da aldırayım eşime
Masallahh ben hic emziremedim kuzumu ;((( kizim cook emmek istedi ama bende hic sut olmadi neler neler yaptık pompalar neler denedik ciks olmadi..en son dr gittik dédi zorlama artik olmuyorsa.. göğüslerim yara oldu pompalamaktan...ne sular içtim ne bitki caylari ictim.. eczanelerden aldim denedim olmadi... o yuzden emziren anne gorunce diyorum saglikli seyler ye ama sutun kalitesini yada sutun azalmasına izin verme...

NaMIDiGeRBuzDoLaBI şu eski mesajlarımıza bir göz at
1000 kalorinin altında beslenirsen elbette kilo verirsin ama ne kadar sağlıklı bunu bir düşün.

YETERSİZ BESLENMENİN SONUÇLARI

sarkan derinin nedeni yetersiz beslenme sonucu kaslardan verilen kilodur. derinin sarkmaması için öncelikle deriyi tutacak kasa ihtiyacın var. kas inşası için yeterli protein almalısın. bu da en az kilon kadar gr protein almaktan geçer. spor yapan kişilerde kilosunun 1,2 katı kadar olmalı

özetle mesela ben 55 kiloyum diyelim spor yapıyorum 55 x 1,2 =66 gr bu minimum almam gerek miktar ben günlük 90 gr altında kalmamaya çalışıyorum.

bunu hesaplamak için bir telefon uygulaması kullanabilirsin.

fatsecret benim önerim.

ayrıca asla metabolizma hızının atında kalori almamak lazım. vücut yokluğa girer bunu nasıl hesaplayacaksın;

ya imkanın varsa vücut yağ analizi yaptıracaksın orada metabolizma hızın yazar veya aşağı yukarı sonuç veren şu link var.

https://www.agirsaglam.com/gunluk-kalori-ihtiyaci-hesaplama/

en iyi sonuç veren bu. kendimde denedim.

tüm bunlardan sonra yeterli protein aldıktan sonra kas inşası için yapabileceğin spor:

spor %30 etki eder

beslenme %70

yani sen ne kadar çok çalışsan da doğru beslenme olmazsa ASLA düzelmez.

ayrıca ne kadar zamandır yapıyorsun sarkmadan önem almak daha önemli sarktıktan sonra düzeltme cidden zor iş.

2-3 hatta 4 aylık düzenli beslenme ve spor lazım bunun için.

bazı şeyler cidden kolay değil. hatalarının geri döndürülmesi ciddi anlamda zor.

bunun için yazıp duruyorum kas kaybedeceksiniz diye..

KİLO VERMİYORUM

öncelikle şu psikolojiden çıkar kendini yediğim zaman veremiyorum diye.

kan tahlilerinde bir problemde olabilir son zamanlarda aşağıdaki testleri yaptırdın mı

glikoz

açlık insülin

HbA1C

kolesterol

HDL

LDL

Triglisit

üre

ürik asit

hemogram

Ferritin

demir bağlama

serbets T3

serbest T4

THS

B12

D vitamini

yaptırabiliyorsan incelenmesini isteyebillirsin. böylece kilo vermememin nedeninin hormanların değilde sen olduğundan emin olabiliriz.

ne kadar yediğin kadar NE YEDİĞİN de önemli..

bunun haricinde her gün tartılmaktan vazgeç. haftada 1 defa tartıl.

bazen tartıda eksi rakamı görmezsin ama yağ kaybedip spor yapıyorsan kas alırsın (kas alman sağlıklı beslenmeyle yeterli proteinle olur yoksa spor yaparak sadece kas eritirsin)

YETERSİZ BESLENMENİN SONUÇLARI

Kendinize iskence yapıp sonra geri alacaksınız o verdiklerinizi. Diyet yapmak iskence degil hayat tarzı olmalı..

Sürdürülebilir olmalı..

bu kadar az yiyerek metabolizmanı yavaşlatırsın. bir süre kilo verirsin ama sonra vücut korumaya alır. ayrıca böyel verilen kilo yağdan değil daha çok kastan götür. hiç sağlıklı değil. yiyerek kilo verilir önemli olan ne yediğindir.

bu metottan acilen vaz geçmen lazım. bir yerde düşüp bayılırsın.

Yuruyus bandinda mi yuruyorsun canim.. ben ilk 5 dakika 5.5 ile yuruyorum sonra 5.8 cikariyorum hizini en son 6.5 ile tamamliyorum yuruyusumu. Bazen aralarda 7 ve ustu yapip kosmayi deniyorum sanirim o zaman interval yapmis oluyorum...
ne kadar güzel etkili bir yöntem. eğimide %1 yaparsan süper..
interval ise candır...

değerli vaktinizi ayırıp aydinlattiginiz için çook teşekkür ederim.
söylediklerinizi dikkate alıp diyet listemi duzenliycem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…