-400 ler havalarda uçuşuyordu sabah baktım da
Yok yok şükür
Yok ya ben yorgun uyanıyorum hep
Bunları ve daha beterlerını yasıyorum ben
Kı o anlamda demedım ki
Sızın havanız yerınde olsun yeter kuzum
Askım tan ıfade edemedım sanırım onu yazarken
Aslında başka bırsey demek ıstedım
Sebep varsa bıleyım önlem alayım dıye şeyettım
-9 derecede donuyom
Çocukla 1.5 saat nasıl yapıyon kuzum
Ne yapıyon bıde
Hahhhh işte bu son cumlenı anlatmaya çalıştım ben
Ne güzel ya
Bu cok etkıli ki vücut daha dar ınce duruyor
Kovalamakta kalma yakala kız
Canım ben öküZ modunda yedım
Dr duzenın neyse onu ye demıstı çünkü
Bugün ılac kullanımınada baslıyacam ınsallah utanmayacağım menülerle gelırım
Onu hiç ıcemıyorum
Zorla resmen
He bacım bendede gaz var zatı
Ay nehır hıc haz etmem bu cümbür cemaat ıslerden oysa
Mutlu olsunlar yeter ne dıyeyım
Geldım kuzum
Sagolasın
Hıc bılmıyom bu belgeselci
Ay sagol bır bakıyım hemen
Sagol canım benım
Adı şeker
Kendısı dusman mübarek
Çiko şeker dıgıl demı :)
Kolay gelsın kızlar
Bugün eklerım canım
Lezzetlı görünüyor afıyet olsun
Cumaya gıder insallah
Aaaa kız bu ne
Aksam getırsen hadı fılmın yanında gıderı varda
Bu saatte kımse yemez balım
Kola cok ıse yarar
WC ve lavabo temızlıgınde
Tamam canım alıp şakların şimdi hava soguk Ağustos’ta ıcerız sen üzülme
Olur böyle moral bozma canım
Ben asıtlı bırsey sevmem zaten
Süt yokmu lımonla kestır lor olur
Canım süt icin su ve kalıtelı besın yeterlı
Bende bakıyım bır merak ettım
İnsallah
Yol soruyor kız
Bunu tuttum bengi
Her takıldığını sor canım
Aman dıkkatlı ye cal olarak bomba gıbıler
Nabız kontrolude yap canısı
Neyı ne zaman yedıgınde onemlı bence
Gıtsın yağlar hadı bakalım
Sırf pro ağırlıklı beslenme kalp hastası yapar aman dıkkat kuzum
Yeterlı sıvı ve protein alıyormusun
peki.bu fazla spor sayılmaz normal aktivite. yani fazla fazla proteine ihtiyacın yok. bir öğün protein 1 öğün sebze yemeği idealdir.
02 Şubat-05 Şubat arası Menü durumu
Eki Görüntüle 2106346
Ellerine sağlık güzel bir excel olmuş..
boşluklar için yardımcı olur musunuz?
aday arkadaşlar başlangıç tarihleriyle beni etiketlerse bugün içinde sevinirim
zerra 25 Ocak geliş kilosu 106,3
Evet tatlım. Diyette ne önemli ise o konular üzerinde durmaya çalışıyorum :) Öğleden sonra da su içmekte zorlananlara alışabilmeleri için tavsiye makalesi paylaşacağım inşallah :)
Evet içemeyen arkadaşlarımın için çok faydalı olacağını düşünüyorum :)
Selam kizlar bol hareketli az kalorili hafta olsun insallah hepimiz icin :))
Bugun kontrol amacli kilo bildirimi yapiyorduk kimse yapmamis sanki.
Ben sabitim canlar :))
Amin cannım bol eksili bir hafta olsun inşallah
Günümüzde kişi başına ortalama 10 ile 30 çay kaşığı, bir başka deyişle 40-120 gram şeker tüketildiği yapılan çalışmalarda ortaya konmuş. Ancak Dünya Sağlık Örgütü'nün raporuna göre; şekerin günlük kalori ihtiyacımızın yüzde 10’undan fazlasını oluşturmaması gerekiyor.
Çünkü fazla şekeri vücut tolere edemiyor ve şeker zamanla birikim yaparak birçok ciddi sağlık sorununa neden olabiliyor. Amerikan Kalp Cemiyeti’nin yayınladığı rakamlara göre; günlük olarak alınabilecek şeker miktarı erkekler için 35 gram (150 kalori), kadınlar içinse 20 gram (100 kalori) olmalı.
Vücuda hiçbir faydası yok!
Şeker; şeker pancarından elde edilen, “beyaz şeker” olarak adlandırdığımız ve yarı yarıya fruktoz ile glukozdan oluşan bir bileşik. Protein, yağ, vitamin ve mineral gibi hiçbir besin öğesi içermiyor. Posa içeriği de olmayan boş kalori aslında. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayça Güleryüz bu nedenle rafine edilmiş beyaz şekere vücudun hiç ihtiyacı olmadığına dikkat çekerek sözlerine şöyle devam ediyor:
“Rafine şeker ve çoğu gıdanın içinde bulunan yüksek oranda fruktoz içeren mısır şurupları vücudumuzda karaciğer tarafından metabolize ediliyor. Bu da karaciğerin daha fazla çalışması anlamına geliyor. Bunun aksine günlük olarak tükettiğimiz ve kaliteli karbonhidrat kaynağı olarak adlandırdığımız tahıllar ile baklagillerden aldığımız şeker ise sadece glukoza dönüşerek vücudun her hücresinde kullanılıyor. Dolayısıyla kaliteli karbonhidrat kaynakları, yani tahıllar ile baklagiller rafine şeker veya fruktoz şurupları gibi hem boş enerji kaynağı değil, hem de vücuda zarar vermeden şeker ihtiyacımızı karşılıyor” açıklamasında bulundu.
Ciltte kırışıklık nedeni
Şeker molekülleri vücutta fazla miktarda bulunduğunda proteinlere bağlanarak proteinin yapısını değiştiriyorlar ve bu olaya da “glikasyon” deniyor. Bu birleşme sonucu cildin en önemli yapıları olan kollajen ve elastin proteinleri zarar görebiliyor. Cildin elastikliğini ve sıkılığını sağlayan elastin ile kollajenin şeker molekülleri tarafından hasar görmesi de ciltte sarkma, kırışıklık ve yüzeyde bozulmalara sebep olabiliyor.
Eki Görüntüle 2106365
Hafızayı zayıflatıyor
Avustralya Ulusal Üniversitesi'nde yapılan çalışmaya göre; kan şekerinin uzun süre normal değerlerin üzerinde seyretmesi sonucu bu kişilerde beynin küçülme riski normal bireylere göre daha fazla oluyor. Avusturalya Ulusal Üniversitesi'nden araştırmanın sahibi Profesör Dr. Nicolas Cherbuin beyinde hafızayı oluşturan kısımlarda oluşan küçülmenin de hafıza sorunlarını ortaya çıkarabileceğini beliriyor. Fazla şeker tüketimi ayrıca dikkat eksikliği ve öğrenme güçlüğü de yapabiliyor.
Kanser riskini artırıyor
Amerika Diyet Rehberi'nin 2010 yılı raporlarında, diyetle ilgili 5 kronik hastalığın varlığından söz edilmiş. Bu hastalıkların en önemlilerinden biri ise kanser. Doğal olarak şeker içeren tahıllar, süt ve süt ürünleri, kurubaklagiller aynı zamanda kansere koruyucu olarak görev yapan vitamin, mineral, antioksidan ve fitokimyasallar gibi maddeler içeriyorlar. Bunun aksine sofra şekeri boş kalori olmasının yanı sıra hiçbir koruyucu madde içermiyor.
Vücudun savunma sistemini zayıflatıyor
Bağışıklık sistemimizin önemli bir parçası olan alyuvar hücreleri, C vitamini ile şeker moleküllerinin yarışı arasında kalabiliyor. Şeker ile benzer molekül yapısına sahip olan C vitamini şekerin fazla tüketimi sonucu bağışıklık hücreleri tarafından kullanılamıyor ve bağışıklık sistemini zayıflatmaya sebep oluyor. Bunun sonucunda da hastalıklara yakalanma riski daha da yükselmiş oluyor.
Diş çürüklerine neden oluyor
Ağzımızda pek çok farklı bakteri yaşıyor. Bunlardan bazıları dişlerimize fayda sağlarken, bazıları ise hasar veriyor. Basit şekerlerle beslenen zararlı bakteriler fırçalama veya tükürük ile temizlenmezlerse şekeri aside dönüştürerek ağzımızın içinde asidik bir ortam oluşmasına yol açıyor. Bu asitlerin diş minesinin en üst tabakasında yer alan ve dişlerimizin korunmasını sağlayan mineralleri çözmesi sonucu da diş çürükleri oluşuyor.
Obeziteye yol açıyor
Günümüzün önemli hastalıklarından biri olan obezitenin temel nedeni, aşırı şeker tüketmek. Yapılan çalışmalar açıkça gösteriyor ki fazla miktarlarda ve devamlı olarak şeker tüketildiğinde karaciğer şekerin bileşeni olan fruktozu yağ olarak depoluyor. Bunun sonucunda da özellikle bel çevresinde yağlanma hızla artıyor.
Karaciğer yağlanmasını tetikliyor
Karaciğerde fazla trigliserid birikimi yağlı bir karaciğere sahip olmanıza neden olabiliyor. Yapılan çalışmalar da gösteriyor ki fazla fruktoz tüketimi trigliseridlerin yükselmesine yol açarak karaciğer yağlanmasını tetikleyebiliyor. Ayrıca fazla şeker tüketimi sonucu kilo artışı ve bunun sonucunda obezite ile gelen insülin direnci de karaciğer yağlanmasını tetikleyebilen diğer unsuru oluşturuyor.
Kalbe zarar veriyor
Institute of Medicine'ın raporuna göre şeker kötü kolesterol olarak bilinen LDL ve trigliseridlerin yükselmelerine neden olarak damar tıkanıklığına yol açabiliyor. Damarların içindeki bu parçacıkların artması da kalp krizi riskini yükseltiyor.
Mutsuzluk nedeni
Şeker, “mutluluk hormonu” olarak bilinen serotonin hormonunun salgılanmasını tetiklediği için keyif verici özelliği kişilerde bağımlılık yaratabiliyor. Beyinde bağımlılık yaratan etkisi de içinde şeker olan besinler tüketilmediği zaman mutsuzlukla sonuçlanabiliyor. Çünkü bağımlılık nedeniyle en ufak bir sorunda gerektiğinden fazla şeker ve tatlı tüketmek zamanla kilo alımına, bu tablo da mutsuzluğa sürüklüyor.
İnsülin direncine sebep oluyor
Vücudumuzdaki en önemli hormonlardan biri olan insülin kan şekerini düzenlemeye yardımcı oluyor. İnsülin direnci; kandaki şekerin hücre içerisine girmesi sonucunda kullanılamaması demek. Yapılan birçok çalışma şeker tüketiminin insülin direncine yol açtığını gösteriyor. İnsülin direnci oluşan kişilerde de metabolik sendrom, obezite, tip 2 diyabet ile kalp damar hastalıkları riski artıyor.
Ben normalde çayı ve kahveyi şekersiz içiyordum ama tatlı düşkünlüğüm vardı, çok şükür diyete başladığımdan beri şeker kullanmıyorum. İnsanın yedikte daha da yiyesi geliyor, anlık mutluluk yaşatıp sonrasında depresyona sokuyor insanı
Tamamdır canım bende hazırladım ilk öğünü yedim üç litre limonlu su hazırladım kolay gelsin bize o zaman
Hadi bakalımmm inşallah güzel sonuçlar elde edersiniz.
Kizlaaar size ogle atistirmasi icin cips ve kola getirdim bol bol yiyin emi
Ne kadar paylaşımcısınız :)
Cuma günü 94.800
Pazartesi 94.800
Aynı çıktım hiç kilo vermemisim
Olsun cankııız hergün kilo veremezsiin ki arada bir durur sen ne moralini ne de diyetini bozma tatlım
Ben bir anda diyete karar verdim, bu yaşıma kadar da gerçek anlamda hiç diyet yapmamıştım. Çok tecrübesizim bu konuda, bayağı hatalar yapabilirim. Dün bayağı yüklendiğimden süt az gelmiş olacak ki, gece iki kere emen bebeğim dört kez uyandı. Eşime sipariş vereceğim, Kuruyemiş aldıracağım :))
Hatalar yapıla yapıla öğrenilir benim de oluyor elbetteki hatalarım moral bozmak yok, devamm :) Evet iyi fikir toplasın gelsin eşin yemişleriiii :)
Vallaha kızlar şekerle alakalı o paylaşımı yaptıktan sonra yemekhanede kemalpaşa tatlısı vardı ve ben yemedimmmmYerine ayran içtim. Hiç canım da çekmedi. Bence o yazıyı favorilerinize ekleyin ve eliniz her şekere giderken ona bir bakın. Emin olun engelliyor
İradene sahip olunca insan aşşıırrı mutlu olmuyor ya? Oh afiyet olsuuuun :)
Kızlar ben geldım
Cok kotuydu ya
10 saat açlık uzerıne kan verdım
Sonra bır tatlı su verdıler 1 saat sonra tekrar kan aldılar ama ben baygınlık gecırdım öyle kötü ot tat sonra tatlı yeyınce kötü oldum
Sonra ıkı saat sonra kan aldılarEki Görüntüle 2106422 sonuclarım böyle kızlar
Dr metformın yazdı bu değerler Türkçede hızlı şekeri ıfade edıyormus
Ama stresten de olabılırmıs
Şeker hastalığı olabılmemı kontrol ıcın ıyı olmuş
Ama benım tatlı kh yetınceki üşüme uyku basması halsızlık
Arada basan doymama ataklarım bununla ilgili degılmış
Onlar ıcınde hormon testlerı
Troıd testlerı yaptı
13 ünde bellı olacak
Şimdilik metformin benı bıraz rahatlatırmış
Kızlar benı anladınız aylardır dıyet ve delı sporlara rağmen yol alamıyorum
Ben boşluğa kürek çekmektense bır sorun varsa onu öğrenmeye uğraşmak ıcın bırsey varsada çıksın dedım
Kadın şeker bır tıp
Güven zayıflıyaz sağlığında yerınde olacak dedı
Uyku bozukluğum ıcın tedavı olmalısın dedı
Uykusuzluk sekerı ve kıloyu etkılıyormus
Şimdilik liste vs vermedı
1600 cal yemeye çalış dedı
Özellikle sordum öğün sayısını
Yenı tıp a göre 3 yada 6 öğün hatta ıkı öğün onemlı degıl
Kişi kendını nasıl hıssederse öyle yemelı dedı
Kızlar şimdik böyle
Gecmişe gidem ben
Geçmiş olsun canımm, inşallah 13ünde herşey belli olur
sabahları süt + 2 yumurta
öğlen tavuk haşlama
akşam da kırmızı et ya da balık yeterli olur mu ?
protein alımı için yani.
aslında ben bol proteinle beslenmeyi düşünüyodum ama dün tesadufen karşıma bi diyetisyen çıktı onun söylediklerini Göz önüne alarak aksamlari o karisimdan yemeyi düşündüm.
Ama yazdığınız yazıyı okuyunca açıkçası sizinki daha bi kafama yatti
Ben genelde öğlen sebze yiyorsam akşam protein alıyorum, yada spor yapacaksam 2 ana öğünde de protein yiyebiliyorum
o kaloriler çok doğru ölçüm yapmaz. eğer ciddi fayda sağlamak istiyorsan boş vakit geçirmiş olmasını istemiyorsan 1 saatlik yürüyüşte en azından 5,5 km mesefe gitmiş ol. hızın 6 olsun. hiç bir şey yapmamaktan iyidir ama zaten o 1 saati yürüyüş bantından geçiriyorsun daha verimli olursa iyi olmaz mı?
terlemiyorsan spor yapmış sayılmazsın.
Sabahtan beri yazamadım kızlaar, kaldıramadım kafamı bilgisayardan.. Malum maaş dönemi geliyor, harıl harıl bordro vs ile uğraşıyorum. Bir kaç gün daha böyle yoğunluğum sürecek gibi fırsat buldukça yazmaya çalışacağımmm..
Bu arada bugün kü tarifimiz tatlı mı olsun yemek mi olsuuun? Tatlı derken öyle şeker falan yok şimdiden söyleyeyiiim :)
su atar..Kızlar tv de misir püsküllü duymuştum
Bugün gittim aldım
Kilomu verdiriyor ödem mi atıyor
Ne ise yarıyor tam olarak bilen varmı
Içinde kiraz sapı fln da var
Odem atiyor canim.. kiraz sapini ben yaparim yalnız canim bu tarz bitkilerin bazilari tansiyon düşürür haberin olsun.. ben düşük tansiyonlu biriyim kuraz sapi icince boyle oluyorumKızlar tv de misir püsküllü duymuştum
Bugün gittim aldım
Kilomu verdiriyor ödem mi atıyor
Ne ise yarıyor tam olarak bilen varmı
Içinde kiraz sapı fln da var
02 Şubat-05 Şubat arası Menü durumu
Eki Görüntüle 2106346
boşluklar için yardımcı olur musunuz?
ada81 @LifeandFeel @Zen71
menü paylaşımı yapmış ama fark etmediğim varsa lütfen yazsın.
canım dikkat et hem kendine hemde yediklerine.. çok coşmuşsun..benim cuma operasyon olduğu için akşam 8,30 da 1 kase çorba vermişlerdi bir küçük bardak hazır yoğurt 3-4 kaşok kadar elma komposto gece eve gelirken eşim kokoreç ayran almıştı. sanırım bu kadardı
ctsi
sabah 1 çay 1 dilim kaşar 1 haşlanmış yumurta 1 dilim ekmek
saat4 gibi
5-6 kaşık kadar pilav üstü tavuk 1 sarma 1 dilim baklava ayran
akşam ekstra yedim mi hatırlamıyorum
pazar kahvaltıya kardeşime gittik arkadaşlar fln geldi
3-4 tane kızarmış patates
4-5 tane pankek üstüne çikolata
1 haşlanmış yumurta 2 çay
akşam yemeğe gittik
4 ızgara köfte
1 ızgara antrikot
salata
ayran
közlenmiş yeşil biber 1 tane
2 dilim ekmek
ara
2 çay
1 dilim triliçe
spor yok bu günlerde tansiyonum düşük ameliyattan beri o yüzden yapamıyorum ama bol bol su içmeye gayret ediyorum
canım dikkat et hem kendine hemde yediklerine.. çok coşmuşsun..
benim cuma operasyon olduğu için akşam 8,30 da 1 kase çorba vermişlerdi bir küçük bardak hazır yoğurt 3-4 kaşok kadar elma komposto gece eve gelirken eşim kokoreç ayran almıştı. sanırım bu kadardı
ctsi
sabah 1 çay 1 dilim kaşar 1 haşlanmış yumurta 1 dilim ekmek
saat4 gibi
5-6 kaşık kadar pilav üstü tavuk 1 sarma 1 dilim baklava ayran
akşam ekstra yedim mi hatırlamıyorum
pazar kahvaltıya kardeşime gittik arkadaşlar fln geldi
11:00
3-4 tane kızarmış patates
4-5 tane pankek üstüne çikolata
1 haşlanmış yumurta 2 çay
19:30
akşam yemeğe gittik
4 ızgara köfte
1 ızgara antrikot
salata
ayran
közlenmiş yeşil biber 1 tane
2 dilim ekmek
ara
2 çay
1 dilim triliçe
spor yok bu günlerde tansiyonum düşük ameliyattan beri o yüzden yapamıyorum ama bol bol su içmeye gayret ediyorum
Canım geçmiş olsun öncellikle inşallah toparlarsın kendini kısa zamanda.. Biraz fazla kaçırmışsın sankii..
Akşam yemeği çok güzelmiş, 2 dilim ekmek olmasa da olurmuş
Kızlar pazartesi bildirim mi yapılacaktı?
Ben o detayı kaçırmışım, ama sabah yeni haftaya başlıyorum diye tartıldım.
Sonuç; 104,9
Cuma: 105,3
Fark: -400 gram
Odem atiyor canim.. kiraz sapini ben yaparim yalnız canim bu tarz bitkilerin bazilari tansiyon düşürür haberin olsun.. ben düşük tansiyonlu biriyim kuraz sapi icince boyle oluyorum
su atar..
su atar yani ödem atar aynı şey. zayıflatır tabi vücuttan su çıkınca da zayıflarsınSadece su mu atar
Neden ozm tv de her diyetisyen için diyorki
Bi denicem bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?