• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

bu sabah kontrole gittim doktor herşey normal dedi ve tüp bebek sürecine girdik bol bol vitamin takviye verdi omega 3 fln çinko b vitamini kan sulandırıcı coraspin inş bunlar kilo yapmıyordur :KK17: bu ay sonuda hormon iğnelerine başlıyoruz Allah ın izniyle inş. yarın sabahta tüp bebek için rapor çıkarmaya gidiyoruz telaşlar başladı :anneadayı:
bnlar kilo aldırmaz ama iştah açabilir dikkat et canım..
inşallah hayırlı sağlıklı bir şeklde evlat versin rabbim

ben katılmak isterim ama yarın da hastanede olcam baya bir vakit geçirebilirim orda. tam olarak ne yapmamız gerekiyor liste nasıl ben uymaya çalışayım ona göre

toplamaz toplamaz bişeycik olmaz bol bol su içiyorum :KK66:
çok kolay hastanede yemeğini bir kavanoza koyup yanında taşıyabilirsin.
sabah 6 yumurtayı haşla. bunların sarılarını ayır (kedilere verebilirsin) beyazları doğra içine bol maydonoz dereotu taze nane istersen taze soğan doğra. 100 gr lor koy. lor tuzsuz ise tuz at. işteğe bağlı olarak acıbiber ekleyebilirsin. 3 öğünde hepsini ye.
sabah istersen 1 yumurta ve 30 gr lor ile bir kahvaltı yapabilirsin, extra ara öğün olarak 2 ceviz 10 badem veya 10 fındık hakkın var.
bol su iç..

yok mu başka eggfaste gelen... :KK53:
emzirenler hariç...
sevimlimmm sevimlimmm bak sana da uyar yumurta kokusu falan yok sarısı olmadığı için.
NEHIR34 NEHIR34 de gelsin,
Allonsy Allonsy herderdedeva herderdedeva

Tatlım ben yapamam sanırım. Yarın yabancı misafirlerim var. Onları öğlen şirket yemeğine götüreceğim. Onların yanında da yiyemem. Birde yumurtanın beyazını tek başına yiyemem ben hiç. Yani tamam içine birşeyler karıştırıyoruz ama sarısız yumurta yiyemem. Midem bulanır hemen. O yüzden kusuruma bakmayın. Ama yarın dikkat edeceğim. Yarış aklımda :)

günaydın kızlar...
güneşli bir günden hepinize kucak dolusu sevgiler selamlar
Sevgilerrr canımm bugün hava süperr

Evet kızlarrr Bengi__ Bengi__ 'nin tavsiyesi üzerine bugünki makalemiz "Glisemik İndeks". Öncelikle glisemik indeks nedir ? Gİ sınıflandırması, yüksek Gİ'li besinlerin zararları gibi konuları aşağıda bulabilirsiniz. Ek olarak bir tablo ekledim ama o yeterli olmayacağı için sizlere bir link paylaşacağım. Orda birçok besinin Gİ'sini bulabilirsiniz.
Glisemik-indeks-diyeti-300x180.jpg

Glisemik indeks, karbonhidrat içeren gıdaların kan şekerini nasıl yükselttiğini ölçen bir değerdir. Gıdalar, referans alınan bir gıdaya kıyaslanır; bu gıda glikoz ya da beyaz ekmektir.

Yüksek glisemik indekse sahip bir gıda kan şekerini (kandaki glikoz seviyesini) orta ya da düşük glisemik indeksli bir gıdadan daha hızlı yükseltir.

GI değerini hesaplayarak planlayacağınız bir öğünde düşük ya da orta glisemik indeksli gıdalar seçmelisiniz. Eğer yüksek glisemik indeksli bir gıda tüketecekseniz, yanında düşük GI değerine sahip bir gıda da yiyebilirsiniz.

images

Glisemik indeksi değerleri şöyledir:

0-55 Düşük glisemik indeksli gıdalar

56-69 Orta glisemik indeksli gıdalar

70-100 Yüksek glisemik indeksli gıdalar

Bir Gıdanın Glisemik İndeksini Ne Etkiler?
Bir gıdadaki yağ ve lif içeriği, o gıdanın GI değerini düşürebilir. Genel bir kural olarak, bir yiyeceği ne kadar çok pişirir ya da işlemden geçirirseniz, GI değeri o kadar yükselir; ama bu her durumda geçerli değildir.

Aşağıda bir gıdanın GI değerini etkileyebilecek diğer faktörler sıralanmıştır:

• Olgunluk ve saklama süresi — bir sebze ya da meyve ne kadar olgunsa, GI değeri o kadar yüksektir.
  • İşlenme — meyve suyu, meyveden daha yüksek bir GI değerine sahiptir; patates püresinin GI değeri, patatesten daha yüksektir, gibi.
  • Pişirme yöntemi — yiyeceklerin pişirilme süreleri (“al dente” kıvamında pişmiş makarnanın GI değeri, tam pişmiş makarnadan daha düşüktür)
  • Çeşitlilik — esmer pirinçten üretilen beyaz pirincin GI değeri esmer pirinçten daha düşüktür ama beyaz pirincin GI değeri esmer pirinçten daha yüksektir.

kan-sekeri-11.png

Glisemik İndeksi Yüksek Besinlerin Zararları:
Şimdi glisemik indeksi yüksek besinlerin vücudumuza verdiği etkilerden bahsedelim.

• Kan şekerinde ani yükselme ani azalma. Bunun sonucu ani insülin değişimleri ve şekerin azaltılması için ani olarak yağ olarak depolama işlemi.
  • Yemeğin çok kısa süre sonrasında tekrar yeme isteğinin gelmesi.
  • Pankreasın aşırı yorulması.
  • Aşırı tüketimi sonucu yağ depolanarak obeziteye sebep olmaktadır.
  • Kalp hastalıkları riski artmaktadır.
  • Diyabet hastalığına sebep olmaktadır.
DÜŞÜK Gİ'Lİ BESLENMEYE BAŞLAMAKLA VÜCUDUMUZDA NE GİBİ DEĞİŞİKLİKLER MEYDANA GELİYOR?

1. AÇLIK hissetmeyiz.
2. Ara öğün olarak göbek yağımızı ve iç yağ depolarımızı kullanırız.
3. Uzun süre acıkmayız- verdiğimiz kiloları geri almayız-
4. Yağlarımız daha hızla erir.
5. Kilomuzu daha hızlı veririz. Kilo verilir alınmaz ve verilen kiloda kalınır.
6. Belimiz incelir ve ince kalır.
7. Hiç bir şekilde halsiz, isteksiz,- sıkıntılı ve umutsuz olmayız.
8. Kaslarıımız erimez.
9. Su kaybımız olmaz.
10. Karaciğer yağımız erir.
11. Metabolizmamızda yavaşlama olmaz.
12. Bütün gün dinç ve enerjik hissederiz, halsizlik ve bitkinlik olmaz.
13. Rahatlıkla fizik aktivitemize devam edebiliriz.
14. Gün boyunca kan insulin düzeyi düşük kalır.-acıkma hissi olmamasının nedenidir-
15. Kan İnsülin ve Leptin düzeyleri normale döner.
16. Yağlarımız depolanmaz, erimeye devam eder. -Enerji sağlamak için kendi yağlarımız yanmaktadır-
17. Kan şekerimizde iniş çıkış olmaz. –acıkma hissi yok olmuştur-
18. Kan yağlarımız normalleşir: HDL yükselir, Trigliseridler düşer.
19. Barsaklarımız düzenli çalışmaya başlar.
20. Obezite önlenmiş olur.
21. Obezite sonucu gelişen tüm sağlık sorunları ortaya çıkmaz, çıkmış olanlar da düzelir.
22. Tansiyonumuz normalleşir.
23. Kalp hastalıkları görülmez.
24. Felç, inme görülmez.
25. Her türlü kanser oluşmaz.- aşırı kilo kanser nedenidir-
26. Şeker hastalığı gelişmez, varsa şeker kontrolü daha kolay olur, hatta düzelir.
27. Şeker hastalığına bağlı tehlikeli komplikasyonlar azalarak yok olur.
28. Eklem ağrıları, artrit gelişmez.
29. Düşüncelerimiz beraklaşır.
30. Uykularımız düzene girer, horlama biter.
31. Vücut bağışıklık sistemi güçlenir.
32. Bakteri,virus, alerji yapan ve kanser yapan etkenlerle hastalanma zorlaşır.
33. Hastalanınca da kısa süre içinde sağlığımızı kazanırız.

Gİ değerli için ----- http://www.kolaydoktor.com/saglik-i...nme/besinlerin-glisemik-indeks-tablosu/0503/1

https://gidabilinci.com/glisemik-indeks-nedir-saglikla-iliskisi-ve-tablo-gosterimi

glisemik-indeksi-yiyeceklerin-dusuk-ve-yuksek-jpga5BBA7rZ.jpg
Tam da benim için olmuş bu makale

akşam kurufasülyenin yanında pilav yemediğin için seni alkışlıyorum.
elma ve sütü beraber tüketebilirsin.hatta elmayı ince ince dilimle üzerine tarçın dök. yavaş yavaş ye emin ol 2-3 eşma yemiş gibi hissedeceksiniz.

arkadaşlar hemen burada önemli bir konuya değinmek istiyorum. yemeğiniz size nasıl fazla görünür.
küçük tabaklar kullanın,
koyu renk tabaklar kullanın
meyveleri küçük parçalara bölüp tabağa koyun elinizde yemeyin.
yavaş yavaş çiğneyerek yiyin.
yemekten önce 1 bardak su için
öğün aralarında acıkırsanız önce su için çünkü susuzluk ile açlık çok kolay karıştırılır.
yemekle beraber su içmeyin.
tüm yemeklerinizin yanına bol yeşillik koyun.
önce düşük kalorili şeylerden yemeye başlayın mesela salata.
karbonhidratları yemeğin sonuna doğru yiyin.
Süpersin kuzum uygulayacağım yazdıklarını
bu sabah kontrole gittim doktor herşey normal dedi ve tüp bebek sürecine girdik bol bol vitamin takviye verdi omega 3 fln çinko b vitamini kan sulandırıcı coraspin inş bunlar kilo yapmıyordur :KK17: bu ay sonuda hormon iğnelerine başlıyoruz Allah ın izniyle inş. yarın sabahta tüp bebek için rapor çıkarmaya gidiyoruz telaşlar başladı :anneadayı:
Kuzumm hadi en güzeliyle sağlık sıhhatle olsun.gelsin bebişimiz ❤

Tatlım ben yapamam sanırım. Yarın yabancı misafirlerim var. Onları öğlen şirket yemeğine götüreceğim. Onların yanında da yiyemem. Birde yumurtanın beyazını tek başına yiyemem ben hiç. Yani tamam içine birşeyler karıştırıyoruz ama sarısız yumurta yiyemem. Midem bulanır hemen. O yüzden kusuruma bakmayın. Ama yarın dikkat edeceğim. Yarış aklımda :)
tamam canım..

bnlar kilo aldırmaz ama iştah açabilir dikkat et canım..
inşallah hayırlı sağlıklı bir şeklde evlat versin rabbim

amin cnm Allah razı olsun elimden geldiğince dikkat edicem tekrar kilo almak istemiyorum hemde daha tam veremedim

çok kolay hastanede yemeğini bir kavanoza koyup yanında taşıyabilirsin.
sabah 6 yumurtayı haşla. bunların sarılarını ayır (kedilere verebilirsin) beyazları doğra içine bol maydonoz dereotu taze nane istersen taze soğan doğra. 100 gr lor koy. lor tuzsuz ise tuz at. işteğe bağlı olarak acıbiber ekleyebilirsin. 3 öğünde hepsini ye.
sabah istersen 1 yumurta ve 30 gr lor ile bir kahvaltı yapabilirsin, extra ara öğün olarak 2 ceviz 10 badem veya 10 fındık hakkın var.
bol su iç..

tmm cnm bende markete çıkacaktım zaten hem yürüyüş yapmış olurum diye. stok yapayım gidip :KK76:

Sevgilerrr canımm bugün hava süperr

Tam da benim için olmuş bu makale

Süpersin kuzum uygulayacağım yazdıklarını

Kuzumm hadi en güzeliyle sağlık sıhhatle olsun.gelsin bebişimiz ❤

amin cnm Allah razı olsun

Sağlıkla ulaşırız inşallahh

Uzun zamandır dans etmiyordum bunu gördüğüm iyi oldu, akşam evde parti var :halay:

Kahvaltı ile öğle yemeği arasında 4,5 saat var, bu bana biraz fazla geldi.. 11,:30 - 12:00 gibi cevizi ekleseydin daha iyi olurdu sanki.

Tahin pekmez bütün gün susatmadı mı seni? Sahurda yumurta yesen, sana daha tok tutar, hemde biraz protein almış olursun.

Ben menünü beğendim arkadaşım, afiyet olsun.

Canım ara öğün yapsan şahane olur sanki :) Afiyet olsun..

Afiyet olsun arkadaşım :KK200:

Harikasın vallaahiii, bu sağlıklı yaşam altında bende öğrendim çok şükür 'hayır' diyebilmeyi:spor:

Afiyet olsun menün güzel

Sevimliimm öğle yemeğin yok senin :KK43: sabah 9da da kahvaltı yapmışsın iyi salmamışsın akşam yemeğine..
Öğlen en azından bir çorba yapsan daha iyi olur sanki canım

Tartıya az kaldııı, turşu su toplayacak canımm.. Afiyet olsun

Afiyet olsun canımm.

Afiyet olsun canım da kasnika nedir? İlk defa duydumm.

Kereviz salatası mayonezli olan mı?
Afiyet olsunnn

Ben light tonlardan alıyorum, onu da süzüyorum. Daha tuzsuz ve daha az yağlı oluyor.
Tavsiye ederim
Malesef öyle oldu canım bugun 10 saat dersim var mesela 10da evden ciktim aksam 8 de evde olacağim

Kızlar sizin kadar aktif olamıyorum beni mazur görün olur mu?
Kahvaltı:bol peynir, bir çk bal, dört zeytin, dört beş dilim hakiki sucuk, dört beş ceviz..
Kızlar ben Karatay usulü beslenmeye çalışıyorum onun için iki öğün yapıyorum

Gunaydin herkeseeee ,
Ben dr götürüyorum kizimi yine burun akintisi ve öksürük basladi :KK43:( dr gelip bu gecmis yaparim ..

Ya kıyamam bir salgındır, tüm bebeler hasta ya.. Allah şifa versin inşallah çabucak toplar bebiş.. :(

Evet kızlarrr Bengi__ Bengi__ 'nin tavsiyesi üzerine bugünki makalemiz "Glisemik İndeks". Öncelikle glisemik indeks nedir ? Gİ sınıflandırması, yüksek Gİ'li besinlerin zararları gibi konuları aşağıda bulabilirsiniz. Ek olarak bir tablo ekledim ama o yeterli olmayacağı için sizlere bir link paylaşacağım. Orda birçok besinin Gİ'sini bulabilirsiniz.
Glisemik-indeks-diyeti-300x180.jpg

Glisemik indeks, karbonhidrat içeren gıdaların kan şekerini nasıl yükselttiğini ölçen bir değerdir. Gıdalar, referans alınan bir gıdaya kıyaslanır; bu gıda glikoz ya da beyaz ekmektir.

Yüksek glisemik indekse sahip bir gıda kan şekerini (kandaki glikoz seviyesini) orta ya da düşük glisemik indeksli bir gıdadan daha hızlı yükseltir.

GI değerini hesaplayarak planlayacağınız bir öğünde düşük ya da orta glisemik indeksli gıdalar seçmelisiniz. Eğer yüksek glisemik indeksli bir gıda tüketecekseniz, yanında düşük GI değerine sahip bir gıda da yiyebilirsiniz.

images

Glisemik indeksi değerleri şöyledir:

0-55 Düşük glisemik indeksli gıdalar

56-69 Orta glisemik indeksli gıdalar

70-100 Yüksek glisemik indeksli gıdalar

Bir Gıdanın Glisemik İndeksini Ne Etkiler?
Bir gıdadaki yağ ve lif içeriği, o gıdanın GI değerini düşürebilir. Genel bir kural olarak, bir yiyeceği ne kadar çok pişirir ya da işlemden geçirirseniz, GI değeri o kadar yükselir; ama bu her durumda geçerli değildir.

Aşağıda bir gıdanın GI değerini etkileyebilecek diğer faktörler sıralanmıştır:

• Olgunluk ve saklama süresi — bir sebze ya da meyve ne kadar olgunsa, GI değeri o kadar yüksektir.
  • İşlenme — meyve suyu, meyveden daha yüksek bir GI değerine sahiptir; patates püresinin GI değeri, patatesten daha yüksektir, gibi.
  • Pişirme yöntemi — yiyeceklerin pişirilme süreleri (“al dente” kıvamında pişmiş makarnanın GI değeri, tam pişmiş makarnadan daha düşüktür)
  • Çeşitlilik — esmer pirinçten üretilen beyaz pirincin GI değeri esmer pirinçten daha düşüktür ama beyaz pirincin GI değeri esmer pirinçten daha yüksektir.

kan-sekeri-11.png

Glisemik İndeksi Yüksek Besinlerin Zararları:
Şimdi glisemik indeksi yüksek besinlerin vücudumuza verdiği etkilerden bahsedelim.

• Kan şekerinde ani yükselme ani azalma. Bunun sonucu ani insülin değişimleri ve şekerin azaltılması için ani olarak yağ olarak depolama işlemi.
  • Yemeğin çok kısa süre sonrasında tekrar yeme isteğinin gelmesi.
  • Pankreasın aşırı yorulması.
  • Aşırı tüketimi sonucu yağ depolanarak obeziteye sebep olmaktadır.
  • Kalp hastalıkları riski artmaktadır.
  • Diyabet hastalığına sebep olmaktadır.
DÜŞÜK Gİ'Lİ BESLENMEYE BAŞLAMAKLA VÜCUDUMUZDA NE GİBİ DEĞİŞİKLİKLER MEYDANA GELİYOR?

1. AÇLIK hissetmeyiz.
2. Ara öğün olarak göbek yağımızı ve iç yağ depolarımızı kullanırız.
3. Uzun süre acıkmayız- verdiğimiz kiloları geri almayız-
4. Yağlarımız daha hızla erir.
5. Kilomuzu daha hızlı veririz. Kilo verilir alınmaz ve verilen kiloda kalınır.
6. Belimiz incelir ve ince kalır.
7. Hiç bir şekilde halsiz, isteksiz,- sıkıntılı ve umutsuz olmayız.
8. Kaslarıımız erimez.
9. Su kaybımız olmaz.
10. Karaciğer yağımız erir.
11. Metabolizmamızda yavaşlama olmaz.
12. Bütün gün dinç ve enerjik hissederiz, halsizlik ve bitkinlik olmaz.
13. Rahatlıkla fizik aktivitemize devam edebiliriz.
14. Gün boyunca kan insulin düzeyi düşük kalır.-acıkma hissi olmamasının nedenidir-
15. Kan İnsülin ve Leptin düzeyleri normale döner.
16. Yağlarımız depolanmaz, erimeye devam eder. -Enerji sağlamak için kendi yağlarımız yanmaktadır-
17. Kan şekerimizde iniş çıkış olmaz. –acıkma hissi yok olmuştur-
18. Kan yağlarımız normalleşir: HDL yükselir, Trigliseridler düşer.
19. Barsaklarımız düzenli çalışmaya başlar.
20. Obezite önlenmiş olur.
21. Obezite sonucu gelişen tüm sağlık sorunları ortaya çıkmaz, çıkmış olanlar da düzelir.
22. Tansiyonumuz normalleşir.
23. Kalp hastalıkları görülmez.
24. Felç, inme görülmez.
25. Her türlü kanser oluşmaz.- aşırı kilo kanser nedenidir-
26. Şeker hastalığı gelişmez, varsa şeker kontrolü daha kolay olur, hatta düzelir.
27. Şeker hastalığına bağlı tehlikeli komplikasyonlar azalarak yok olur.
28. Eklem ağrıları, artrit gelişmez.
29. Düşüncelerimiz beraklaşır.
30. Uykularımız düzene girer, horlama biter.
31. Vücut bağışıklık sistemi güçlenir.
32. Bakteri,virus, alerji yapan ve kanser yapan etkenlerle hastalanma zorlaşır.
33. Hastalanınca da kısa süre içinde sağlığımızı kazanırız.

Gİ değerli için ----- http://www.kolaydoktor.com/saglik-i...nme/besinlerin-glisemik-indeks-tablosu/0503/1

https://gidabilinci.com/glisemik-indeks-nedir-saglikla-iliskisi-ve-tablo-gosterimi

glisemik-indeksi-yiyeceklerin-dusuk-ve-yuksek-jpga5BBA7rZ.jpg

ooo şahane bilgiler vallahi, şimdi düşünüp geçmişte yaptığım hataları düşünüyorum ve inşallah gelecek zamanlarda da yapmam..

ben bi 6.takıma doğru gideyim bakalım neler yapıyorlar..
birazdan bir hurma eşliğinde sade türk kahvemi içeceğim

Oooh afiyet olsun, bende birazdan yapacağım kahvemi.

canım bütün tariflerdeki yağları silelim. hiç gerek olmuyor boş kalori... zaten kaşar var.. kaşarı da dil peyniri yapın bu tarfi için. daha az kalorili.

Tamam canım kaşar ya da dil gördüğümde yağı keseyim. Ben ayçicek yağı hiç kullanmam, herşeyi zeytinyağı.

kızlar menüler baya bir düzelmeye başladı
öyle değil mi Bengi__ Bengi__

Bir kaç kötü menüler var ama genel itibariyle iyi olduğumuzu düşünüyorum.

Sanmıyorum kilo aldıracağını, ancak bazı vitaminler ve demir ilaçları kabız yapıyor, ona dikkat etmek lazım sadece. Hakkınızda hayırlısı olsun canımm, inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız bebişinizi :)

yok mu başka eggfaste gelen... :KK53:
emzirenler hariç...
sevimlimmm sevimlimmm bak sana da uyar yumurta kokusu falan yok sarısı olmadığı için.
NEHIR34 NEHIR34 de gelsin,
Allonsy Allonsy herderdedeva herderdedeva

Bana gelme demiştin, kilo vermen zor olursa yap demiştin..

Selam 13.takımın güzelleriii nasılsınızz
Ben bi geçmişe gidip geleyimm:KK55:

Hoşgeldinnnn iyiyiz güzellik sen nasılsıııın

Bunu da şuraya bırakayım kızlar...

hvll9.jpg

Bi an benim fotoğrafımı paylaştın sandım, ama sağ alttaki :-)

Back
X