Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

canım senin demir yada d vitamini düşüklüğü olabilir bi baktır .... hiç hali kalmaz insanın bilirim

Canım, demir 16 d vitamini 75 b12 250-300 civarı
Nasıl sence.
Eşim gitti sonuçları almaya doktra demiş demir hapı istiyor değerlerine netten bakmış demiş :)
Doktrda eşin taş gbi demiş benim anlamadığım zaten demir alt sınır 10-120 benimki en alta yakın nasıl eksik değil dedi.

Allah yardimcin olsun canim. ne biliyim istemsiz agliyorum öyle :KK43:

Canım canım.
Kısa dönemdir yapar gelir nereye gidecek? Sen ailenden mi kalcan

Nasıl sence.
Eşim gitti sonuçları almaya doktra demiş demir hapı istiyor değerlerine netten bakmış demiş :)
Doktrda eşin taş gbi demiş benim anlamadığım zaten demir alt sınır 10-120 benimki en alta yakın nasıl eksik değil dedi.

Canım canım.
canım d vitamin ve b12 gayet iyi ama demirin düşük ? peki ferritinin kaç canım yani kan depon ? mesala benim ferritinim kan depom çoook düşük çıkmıştı 4.2 demirimde düşüktü ama snırılar içindeydi... ferritin düşüklüğüde halsiz bırakıyor kalp çarpıntısı ve kulak çınlaması yapıyor ....

canım d vitamin ve b12 gayet iyi ama demirin düşük ? peki ferritinin kaç canım yani kan depon ? mesala benim ferritinim kan depom çoook düşük çıkmıştı 4.2 demirimde düşüktü ama snırılar içindeydi... ferritin düşüklüğüde halsiz bırakıyor kalp çarpıntısı ve kulak çınlaması yapıyor ....

Canım ferritin demir diilmydi :)
Ferritin 16 işte :(

bu yüzden dr çook iyi demiş ferritin sınırın üstünde bayanların genelde hep öyle oluyormuş ;) çok yüksek çıkmıyor peki hgb kaç ?

Şimdi baktım da ferritin demir deposu yazıyor :)
Kan sonucumda da sadece ferritin var canım
bende tahlil yaptırdım ayrı ayrı çıkıyor demir ayrı ? ferritin ayrı ? dur içimizde doktor olan bir arkadaş var ona soralım merryangel merryangel canım yanlış hatırlamıyorsan sen doktordun değil mi ? ferritin ve demir düşüklüğü birbirinden ayrı mı ?

bende tahlil yaptırdım ayrı ayrı çıkıyor demir ayrı ? ferritin ayrı ? dur içimizde doktor olan bir arkadaş var ona soralım merryangel merryangel canım yanlış hatırlamıyorsan sen doktordun değil mi ? ferritin ve demir düşüklüğü birbirinden ayrı mı ?

Canim ferritin demir ayni sey bidr demir baglama kapasitesi var o yuksekse ferro sanol baslar doktorun. Genelde 60 in altinda olmasini istemezler benim suan 9 ama demir baglamam 250 o nedenle ferro kullaniyorum

Canim ferritin demir ayni sey bidr demir baglama kapasitesi var o yuksekse ferro sanol baslar doktorun. Genelde 60 in altinda olmasini istemezler benim suan 9 ama demir baglamam 250 o nedenle ferro kullaniyorum
benim demir bağlama kapasitem 332 çok yüksek çıkmıştı ama demirim 35 civarında ferritinim 11,2 idi en son hgb 12,1 çıktı ilaç almıyorum .... yeşil çayı bıraktım yavaş yavaş düzelmeye başladı.. bide kırmızı ete ciğere ağırlık verdim ...

benim demir bağlama kapasitem 332 çok yüksek çıkmıştı ama demirim 35 civarında ferritinim 11,2 idi en son hgb 12,1 çıktı ilaç almıyorum .... yeşil çayı bıraktım yavaş yavaş düzelmeye başladı.. bide kırmızı ete ciğere ağırlık verdim ...

Canim yesilcayi cok mu iciodun cunku gunde 2 fincandan fazla icersen bi sure sonra bagirsaklarda demir mineral filan emilimini engellio cunku vucuttan suyu uzaklastirma ozelligi var olani hemen atio disario demir dusuklugu kilo vermrnede engel olabilir. Bence bi hekime basvurup ilac alabilirsin cnm

Canim yesilcayi cok mu iciodun cunku gunde 2 fincandan fazla icersen bi sure sonra bagirsaklarda demir mineral filan emilimini engellio cunku vucuttan suyu uzaklastirma ozelligi var olani hemen atio disario demir dusuklugu kilo vermrnede engel olabilir. Bence bi hekime basvurup ilac alabilirsin cnm
canım ben yeşil çayı sabahları kocaman büyük bir bardakla aç karnına içiyordum içer içmez wcye gidiyordum.....sonra iştahım azalıyordu gün içinde sevinmiştim ohhh buldum bi iştah kesen wcyede götüren daha ne isteyeyim bilinçsizce böyle her sabah içerdim diyet yapmasamda wcye çıkarıyor diye içmeye başladım.... sonrası ani bir kalp çarpıntısı halsizlikle dr gittim serum takıldı falan vs... demirim çook düşük çıktı tabiii diyet yapıyordum o dönem hep sebze yiiyordum nadiren et yerdim tavuk zaten pek yemem....

dr yeşil çay bağırsakları hızlı hareketlendirdiği için besinler gerekli emilimi sağlamadan boşaltım oluyor dedi.... bu yüzden bırak dedi... haaa bide o ara ne mide yanması olurdu anlamatam gastrit vardı... meğerse oda yeşil çaydanmış yeşil çay gastriti azdırımış iyice.... aldığım mide ilaçlarıda demir eksikliğine sebep olurmuş.. öyle bir kısır döngü kiii ben yeşil çay içiyorum sonra midem yanıyor ilaç alıyorum vucudda demir kalmamıştı dr gittiğimde 4.2 idi ferritin....

maltofer diye ilaç verdi 3 ay kullandım ama sonra bağırsak floramı bozdu karnımda bağırsaklarımda ağrı yapmaya başladı.... dr gittim 7,5 çıktı ferritin... dr bırak ilacı yedikleirne dikkat et bağırsakların dinlensin dedi... bıraktım yediklerime dikkat eederek 11,2 lere çıkardım... kuru üzüm ,ete, cigere ağırlık verdim...

açıkcası yanlış diyetle yeşil çayın fazlasını içerek bide aç karnına neredeyse yarım litre içiyordum saçımın dökülmesine sebep oldum.... şimdi diyetimde çook kasmıyorum az az gitsin ama sağlıklı olayım modundyaım... o kalp atışı ile hastaneye gittiğimde ölecem sandım aklımdaki tek şey kızımdı :cry::cry::cry:

Nasıl sence.

Canım canım.
kisa donem Allaha sukur. nereye gideceği belli degil daha. ben memlekete donucem ailemin yanina. esimin ailesi de benimkiler de aydin didim de

benimde eşim nişandan önce gitti geldi babam nişanı kabul etmedi askerliğini yapsın gelsin nişan takalım dedi :KK66:) 6 ay yaptı gelir gelmez bir hafta içinde nişan takılmıştı :KK66:))
ne guzel babam da oyle demisti ama para biriktirmesi lazimdi dugun ev masraflari icin o yuzden bu zamana kaldi malesef :cry:

Back
X