- 29 Mayıs 2010
- 31.250
- 84.558
- 1.123
kısmet canım bazı şeyler hiç canını sıkma sağ saliim gider sağ salim döner inşallah....ne guzel babam da oyle demisti ama para biriktirmesi lazimdi dugun ev masraflari icin o yuzden bu zamana kaldi malesef![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kısmet canım bazı şeyler hiç canını sıkma sağ saliim gider sağ salim döner inşallah....ne guzel babam da oyle demisti ama para biriktirmesi lazimdi dugun ev masraflari icin o yuzden bu zamana kaldi malesef![]()
bende tahlil yaptırdım ayrı ayrı çıkıyor demir ayrı ? ferritin ayrı ? dur içimizde doktor olan bir arkadaş var ona soralım @merryangel canım yanlış hatırlamıyorsan sen doktordun değil mi ? ferritin ve demir düşüklüğü birbirinden ayrı mı ?
Canim ferritin demir ayni sey bidr demir baglama kapasitesi var o yuksekse ferro sanol baslar doktorun. Genelde 60 in altinda olmasini istemezler benim suan 9 ama demir baglamam 250 o nedenle ferro kullaniyorum
canım 6 aylık ayrılık ilişkinize çok büyük renk katabilir.kisa donem Allaha sukur. nereye gideceği belli degil daha. ben memlekete donucem ailemin yanina. esimin ailesi de benimkiler de aydin didim de
canım ben yeşil çayı sabahları kocaman büyük bir bardakla aç karnına içiyordum içer içmez wcye gidiyordum.....sonra iştahım azalıyordu gün içinde sevinmiştim ohhh buldum bi iştah kesen wcyede götüren daha ne isteyeyim bilinçsizce böyle her sabah içerdim diyet yapmasamda wcye çıkarıyor diye içmeye başladım.... sonrası ani bir kalp çarpıntısı halsizlikle dr gittim serum takıldı falan vs... demirim çook düşük çıktı tabiii diyet yapıyordum o dönem hep sebze yiiyordum nadiren et yerdim tavuk zaten pek yemem....
dr yeşil çay bağırsakları hızlı hareketlendirdiği için besinler gerekli emilimi sağlamadan boşaltım oluyor dedi.... bu yüzden bırak dedi... haaa bide o ara ne mide yanması olurdu anlamatam gastrit vardı... meğerse oda yeşil çaydanmış yeşil çay gastriti azdırımış iyice.... aldığım mide ilaçlarıda demir eksikliğine sebep olurmuş.. öyle bir kısır döngü kiii ben yeşil çay içiyorum sonra midem yanıyor ilaç alıyorum vucudda demir kalmamıştı dr gittiğimde 4.2 idi ferritin....
maltofer diye ilaç verdi 3 ay kullandım ama sonra bağırsak floramı bozdu karnımda bağırsaklarımda ağrı yapmaya başladı.... dr gittim 7,5 çıktı ferritin... dr bırak ilacı yedikleirne dikkat et bağırsakların dinlensin dedi... bıraktım yediklerime dikkat eederek 11,2 lere çıkardım... kuru üzüm ,ete, cigere ağırlık verdim...
açıkcası yanlış diyetle yeşil çayın fazlasını içerek bide aç karnına neredeyse yarım litre içiyordum saçımın dökülmesine sebep oldum.... şimdi diyetimde çook kasmıyorum az az gitsin ama sağlıklı olayım modundyaım... o kalp atışı ile hastaneye gittiğimde ölecem sandım aklımdaki tek şey kızımdı![]()
canım ben yeşil çayı sabahları kocaman büyük bir bardakla aç karnına içiyordum içer içmez wcye gidiyordum.....sonra iştahım azalıyordu gün içinde sevinmiştim ohhh buldum bi iştah kesen wcyede götüren daha ne isteyeyim bilinçsizce böyle her sabah içerdim diyet yapmasamda wcye çıkarıyor diye içmeye başladım.... sonrası ani bir kalp çarpıntısı halsizlikle dr gittim serum takıldı falan vs... demirim çook düşük çıktı tabiii diyet yapıyordum o dönem hep sebze yiiyordum nadiren et yerdim tavuk zaten pek yemem....
dr yeşil çay bağırsakları hızlı hareketlendirdiği için besinler gerekli emilimi sağlamadan boşaltım oluyor dedi.... bu yüzden bırak dedi... haaa bide o ara ne mide yanması olurdu anlamatam gastrit vardı... meğerse oda yeşil çaydanmış yeşil çay gastriti azdırımış iyice.... aldığım mide ilaçlarıda demir eksikliğine sebep olurmuş.. öyle bir kısır döngü kiii ben yeşil çay içiyorum sonra midem yanıyor ilaç alıyorum vucudda demir kalmamıştı dr gittiğimde 4.2 idi ferritin....
maltofer diye ilaç verdi 3 ay kullandım ama sonra bağırsak floramı bozdu karnımda bağırsaklarımda ağrı yapmaya başladı.... dr gittim 7,5 çıktı ferritin... dr bırak ilacı yedikleirne dikkat et bağırsakların dinlensin dedi... bıraktım yediklerime dikkat eederek 11,2 lere çıkardım... kuru üzüm ,ete, cigere ağırlık verdim...
açıkcası yanlış diyetle yeşil çayın fazlasını içerek bide aç karnına neredeyse yarım litre içiyordum saçımın dökülmesine sebep oldum.... şimdi diyetimde çook kasmıyorum az az gitsin ama sağlıklı olayım modundyaım... o kalp atışı ile hastaneye gittiğimde ölecem sandım aklımdaki tek şey kızımdı![]()
Yok kız merryangel doktr değildi doktr olan geldi iki gün yazdı gitti. Hgb mi bakım yazım canım
Burcu aynı şeymi anladım aynı olsa ada ya doktr neden farklı demiş ki bende merak ettim şimdi benim demirim kaç
Oo baya abartmissin canim bitti caylarinin hepsi belli bi miktardan sonra zararli cunku zayoflamak icin icilenlerin geneli bagirsak bosaltimi yada su atilimini hizlandirir mesela benim bi arkadasim sinameki kullanmisti ishal gibiydi sonra tansiyonlari yulsek gitmeye basladi megersem ondanmis
Canim simdi demir ferritin demir baglama bakilit kanda
Demir bildigin kanda bulunan molekul
Ferritin demirin kanda doolasimini saglayan protein
Demir baglama kapasiteside kan akisinin miktarina gore vucudunun baglayabilecegi miktardir
Ferritin az olunca demir baglaman istersen tavan olsun demirin dusuk olur bu nedenle doktorlar ya ferro sanol baslarlar yada ferritin agirlikli bi demir ilaci yani sonucta ikiside ayni kapiya cikar o nedenle ayni dedim.
Benim.mesela direj demir eksikligi ferritinim orta duzeyde baglamam cok iyi ama vucuda demir girisi yok ki kirmixi et filan dolu yerim yani vucut demiri emmio
Anladım canım benim ferritin e baktı 16 oldukça düşük ama demir ilacı vermedi hamileyken verilen ferro senol var ama kullanmak istemiyorum
Bende artik mecburiyetten kullaniyorum canim goz altlarim filab mor otesi oldu resmen
Artıların çoğu gitti ama dün akşam kaçırdım yine. Cumaya kesin eksideyim ama daha fazlası için uğraşacağım çünkü bugün de dışarıdaydım istediğim gibi olmadı menüm dikkat ediyorum ama normal düzendeki gibi olmuyor.
Ne komik rakamlar 52evet şeker düşünce el ayak titrer vuducu halsiz bırakır..... dün ablam anltattı bi diyetisyene sormuş mutlaka günlük 2 dilim ekmek tüketin yoksa çook halsiz düşersiniz mutluluk hormonu salğılanmaz demiş.... 2 dilim tam buğday ekmeği günlük yemelisiniz demiş .. ablamda 56 olmuşşş diyete başlamışşşş ideal kilosu 52 miş dedim ahhh ahhh sende mi diyete başladınhayatında diyet nedir bilmezdi...
Bende bugün misafir vardıEvet olabilir :)
Rüyamda bugün milka çikolatası yiyordum
Dün çocuklar ve eşim yemişti ondan rüyama girmiş:)
Aynen çorbayı iki kere yazmışım. Halbuki normal bi akşam yemeği bence ama sabah ve öğlen çok bişey yemediğim için öylede gözükmüs olabilircanım nasılsın şimdi
afiyet olsun çorbayı iki kez yazınca liste kabarık görünmüş
su az olmuş
inşallah canım perşembe cuma daha iyi olur
canım geçmiş olsun daha çok küçük
bizim evde ekmeksiz olmaz
20 Mart menüm
Sabah 8 bucukta
1 haşlanmış yumurta
1 hurma
Saat 10 buçukta 1 elma
Kayisiyla çay
Saat 1 de öğle yemeği