Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

1 saat yürüyceğim demiştim ama 45 dak. ancak yürüyebildim benden şimdilik bu kadar
akşam da sütümü içer günü kapatırım sanırım
1 meyveyi de tv seyrederken yerim

öyle aslında biz kızım doğana kadar yeni evli gibiydik. Kim önce eve geldiyse ötekini öper karşılar, yatmadan ve kalkınca öperdik birbirimizi. Şimdi eşim eve geldiğinde önce kızımızı görüyor, sonra ben aklına geliyorum gelip öpüyor. Sabah erken gidiyor, aman sakın beni uyandırma diyorum, gece malum kalkmışım kaç defa. Akşam hep kızımızla ilgileniyoruz, tek sohbetimiz kızımız oldu. Ama bir şey var ve bence çok güzel ve özel, 1999 ekiminde tanıştık, o gün bugün birbirimize hiç ismimizle hitap etmedik, hep canım deriz ve bu hiç değişmedi. Ama eskiyor tabi ilişkiler, canlı tutmaya çalışmalı, ama kimsenin buna hali yok, hep yorgunuz.
Canım paylaşım alanına bildirdim yardımcılığını. Cuma günleri ben listeyi yaparım sen kontrol edersin. Pek iş yok cuma dışında zaten. Biz kendimize işler üretebiliriz, mesela herkesin yediklerini, sporlarının listelerini toparlamak, ne kadar kilo verdiklerini. Bilmem ben de düşünüyorum sürekli, takımımızı motive etmek ve başarmak için neler yapabiliriz diye.

evet ya kesinlikle yeni bişeyler yapmalıyız bende kendi çapımda dosyalama yapabilirim kim ne yemiş ne kadar spor yapmış bu arada ben daha başlamadan yürüyerek zayıflayanlardan atılmış olabilirim bildirim yapmayı unuttum) neyi o hafta kaçırmış ondan sonrada ceza verilecek kişiyede ortak bir karar alalım ve o cezayı verelim hep savunurum baskı başarıyı ve güveni doğurur

ıŞTE BENıM KıLO ALMA SEBEBıM HEHEHE

ısveç'in Linköping Üniversitesi'nde yapılan uzun araştırmalar neticesinde stres ile obezite arasında bağ olduğu tespit edilirken, stresli ailelerde yetişen çocuklarda özgüven eksikliği yaşadığı da gözler önüne serildi. ısveçli araştırmacılar yapılan bir dizi ölçüm ve deneylerde; stresli ailelerde yetişen çocukların obeziteye, aşırı kiloya 2-3 kat daha fazla eğimli olduklarını ortaya koydu.

Araştırmalar 1997 ile 1999 tarihleri arasında doğmuş olan 17 bin çocuk üzerinde yapılırken, araştırmada mülakatlar ve röportajlar yapılması yanı sıra, dört değişik zamanda çocukların ailelerine anketler dolduruldu. Düzenli olarak da çocukların vücut ölçüleri alınırken, araştırma kapsamında 126 çocuğun da ağzından alınan enzimlerdeki stres hormonu kortizonları ölçüldü.

Bu geniş çaplı araştırmada yer alanlardan Felix-Sebastian Koch, araştırma hakkında, "Araştırmalarımız neticesinde obezite ile stres arasında açık bir bağlantısı olduğunu görüyoruz." dedi.

Koch, basın toplantısı ile çalışması hakkında daha geniş bilgi vereceğini söylerken, her altı 5 yaşındaki çocuktan birisinin aşırı kilolu olduğunu ekledi. Koch'un teorisine göre, stresin verdiği yaşam biçimi çocuklardaki obeziteyi arttırıyor, bu ise; "teselli yemekleri" ya da düzensiz ve hızlı yemekten kaynaklanabiliyor. Araştırmanın daha da devam edeceğini belirten Koch, bu olayın arkasındaki mekanizmayı tam olarak ortaya koyacaklarını kaydetti.

Koch, stresin çocukların özgüvenine yaptığı etkiyi de araştırırken, bu çalışmaya sekiz yaşlarındaki 3 bin 800 çocuk katıldı. Bu araştırmada çocuklara; sağlıkları ve kendilerini nasıl gördükleri soruldu. Burada da ailedeki stres durumları göz önünde bulundurulduğunda, ailelerdeki stres oranı arttıkça çocukların özgüveninin azaldığı görüldü. Araştırmadaki her 10 çocuktan 7'si kendisinden memnun olduğunu söylerken, diğerleri ya daha zayıf ya da daha kilolu olmak istediklerini söyledikleri öğrenildi. Koch bu hususla ilgili olarak da, "Sekiz yaşındaki bir çocuk eğer vücudundan memnun değilse, yanlış olan bir şeyler var. Bu da topluma gösterilen ideallere çocukların erişemediğini gösteriyor." diye konuştu

volumetrik diyet - Kadınlar Kulübü / KADIN KADINCA KADINLAR KULUBU
arkadaşlar burda güzel bir yazı var ben biraz nete erken giriryorum şimdi çıkacam
yediklerimi yazayımda gideyim bari

sabah 2-3 dilim ekmek
1 y.k.labne peynir
4 zeytin 2 kaşık reçel t.k

ara 1 elma
öğlen bi ot yemeği yedim ama neydi bilmiyorum küçük kahvaltı tabağıyla minicik yumurta
2 mercimek köfte

ara 1 süt elma
akşam kaçırdım galiba terbiyeli misket köfe içinde 1kaç patates ve 12 adet misket küçük köfte vardı
6 tane mercimek köfte
yarım kase yoğurt ve
4kaşık nohutlu pilav
aslında çok değilmiş be ya olması gerektiği gibi demi kızlar yarın görümcemle kocası gelecek
hiçbişeyi beğenmezlerde şimdi aman ya nasıl kötü bir haftaydı

95. Etap
6 - 13 mart
cuma yarıŞması sonuÇları

bırıncısı.............12. Takım
ıkıncısı............8. Takım
ucuncusu..........13. Takım
ebrikler arkadaşlar
her ne kadar katkımız olmasada tebrikler arkadaşlar anlaşılan yine kimsecikler yok kendim çaldım kendim oynadım ama yinede isteyince güzel şeyler oluyor bu haftadainşallah 1lik bizim olacak

Son düzenleme:
allah yuvanızın sıcaklığını eksik etmesin herzaman mulu olun amiinn

amin canım. Herkesin başına inşallah.

evet ya kesinlikle yeni bişeyler yapmalıyız bende kendi çapımda dosyalama yapabilirim kim ne yemiş ne kadar spor yapmış bu arada ben daha başlamadan yürüyerek zayıflayanlardan atılmış olabilirim bildirim yapmayı unuttum) neyi o hafta kaçırmış ondan sonrada ceza verilecek kişiyede ortak bir karar alalım ve o cezayı verelim hep savunurum baskı başarıyı ve güveni doğurur

bence yapabilirsin, güzel olur. Eyvah en büyük cezalar bana gelir o zaman :(

3. olduğumuza çok sevindim. Ben şimdi daha çok gaza gelirim.
Günlük rapor
Sabah peynir, reçel.
Öğlen akşam mantı olduğu için 4 susamlı çubukla geçiştirdim. Geçiştirdim yazdım ama pek geçiştirmek olmuyor bu, yemek yesem daha iyiydikaydirigubbakcemile3
Akşam yemeğimi erken yedim 2 tabak mantı:tomato: ve salata.

Kahvaltımı her zaman çayla yaparım. Çayıma kahveme şeker koymam bu yüzden yazma ihtiyacı duymuyorum.:kahve: Kahvaltıda ekmek yemezsem hem az yiyorum hemde daha geç acıkıyorum. Ekmek yediğim zaman doymak bilmiyorum.
Yaptığım sporu günlük değilde haftalık yazsam olur mu. Çünkü ben geç saatte yapıyorum, bazen yapıcam diyorum yapmıyorum. Yada ertesi gün yazarım. Mesela dün hiç spor yapmadım.Yapsaydım belki 60 gelirdim bugün.:oklava:
Bu ifadeleri hepsi çok hoşuma gidiyor, alakalı alakasız kullanıyorum bazen kaydirigubbakcemile3 :enbuyukkk:

kızlar ben de çıkmak zorunda kaldım. Eşim nöbetçi bugün bazen biz kızımla annemlere gidiyoruz bazen ablam geliyor bizimle kalıyor. ıngilterede 6 ay yanlız yaşadım ama burada korkuyorum tek kalmaya :utangac: neyse işte annemler de uğradılar, yeni gittiler, kızımı uyuttum, ablamla oturuyoruz o tel.ile konuşuyor nişanlısı ile, ben de bakayım dedim.

babam kadayıf getirmiş, ben bir dilimin 1/4ünü yedim, eskiden olsa hepsini yerdim.
neler yedim yazayım, iyiydi bugün:
sabah: tost, biraz bal.
ara: piko (100 cal)
öğlen: yoğurtlu kabak, yaprak dolma
ara yok
akşam: tavuk göğüs salata, (makarna da vardı azdı, ısıttım dayanamadım, o arada ablam aradı geleceğim diye, ben de kurtuldum yemekten, ona bıraktım, ben yedim dedim)
1/4 (oldukça küçük, 1 parmak eninde) kadayıf.
spor: nivea body (40 dk.)

bugün nedense kimsecikler yok ya melis herne kadar katkımız olmasa tekrar 3. olduumuz için tebrik ediyorum belkide birinciliği benim ve veremeyen arkadaşlar yüzünden kaybettik ama inşallah önümüzdeki hafta başarırız bu arada bir fikrim var aramızdan biri her hafta bireyselde birincilik için yarışsın ne dersiniz

ArkadaŞlar ben lısteyı hazırladım yarından ıtıbaren herkes sporunu ne yedıĞını ne ıÇtıĞını ne kadar yedıĞını yazsın cumadan Öncekı gÜn durum deĞerlendırme toplantısı yapalım bÖylece bıgÜn sonrası ıÇın hazırlıklı oluru< yada cuma akŞamları da sonuÇlardan sonra deĞerlendırme yapabılırız eksıklerımızı gÖrmek ıÇın ama lÜtfen herkes yazarsa sevınırım

bugün nedense kimsecikler yok ya melis herne kadar katkımız olmasa tekrar 3. olduumuz için tebrik ediyorum belkide birinciliği benim ve veremeyen arkadaşlar yüzünden kaybettik ama inşallah önümüzdeki hafta başarırız bu arada bir fikrim var aramızdan biri her hafta bireyselde birincilik için yarışsın ne dersiniz

canım ben de neler yedim topladım 1 haftalık. Bakıyorum da çok abur cubur yemişim, iyi fazla kilo almamışım. Ben de 100 gr. aldım canım, haftaya telafi ederiz. Bu yediklerimizi yazma fikri iyi oldu, ne yemişim görebildim hatalarımı da.
Çok baskı olmaz mı? Çünkü yeni gelenler birinci olabiliyor, ilk rejime başlayan hızlı verebiliyor ya da şok diyetler falan. Bu sefer stres oluruz, hiç veremeyiz.:bbo:

ArkadaŞlar ben lİsteyİ hazırladım yarından İtİbaren herkes sporunu ne yedİĞİnİ ne İÇtİĞİnİ ne kadar yedİĞİnİ yazsın cumadan Öncekİ gÜn durum deĞerlendİrme toplantısı yapalım bÖylece bİgÜn sonrası İÇİn hazırlıklı oluru< yada cuma akŞamları da sonuÇlardan sonra deĞerlendİrme yapabİlİrİz eksİklerİmİzİ gÖrmek İÇİn ama lÜtfen herkes yazarsa sevİnİrİm

tamam canım bu çok iyi oldu.

evet aslında o konuyu hiç düşünmemiştim tamam ozaman ama lütfen herkes yediklerini yazsın ki eksiğimiz bulalım ve hatalarımızı düzeltelim

kaçırdıklarıma bakın, emziriyorum da almamışım kilo, çok utandım.
6mart: arada azıcık mozaik pasta :(
7 mart kaçırmamış görünüyorum.
8 mart: 1/2 simit
9 mart: kaçırmamışım
10 mart: 3 adet çubuk kraker. canım çok tatlı istedi, kalorilerine bakıp aldım halley (130 kalori)
11 mart: 2 miniş çikolata toplam 75 kalori, 2 sigara böreği biri patatesli biri kıymalı, 1 minik muffin (40 kalori)
12 mart: 2 kaşık pilav, 1 lahmacun
13 mart: piko, 1 parmak eninde kadayıf

neden veremediğimi anladınız herhalde.

Back
X