Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Ya kızlar aslında ben bugün menü yazmak istemiyorum çünkü ramazan başladığından beri ilk kez çok yedim ya

Sahur 3.00
2 yumurta
1 kase hoşaf

İftar 20.00
1 tabak kuru fasulye
Dünden kalan oğlanın lahmacunu (kendim yapmıştım emeğe yazık dedim ve yedim)
1 kase hoşaf
Biraz karpuz ve erik

Saat 22.00 de
Çay ve 2 fındık kadar tuzlu kurabiye
1 avuç çekirdek
Ve ahh 4 jelibon
((
Spor olarakta 30 mekik 70 ip atlama
Suyu tamamlamaya çalışıcam

Bir zamanlar yaşadığımız şehirde bahçem Reyhan doluydu ne çok yapardım. Bu sene de bahçeme serptim tohum reyhanın. Umarım çıkar yine yaparım yazın bol bol

Bir zamanlar yaşadığımız şehirde bahçem Reyhan doluydu ne çok yapardım. Bu sene de bahçeme serptim tohum reyhanın. Umarım çıkar yine yaparım yazın bol bol ☺
Ay çıkar inşallah ben ilk kez yaptım çok beğendim bahçemde olsa inan hergün yaparım :) çok faydalı birşey

Benim bu günkü menüm:

Sahur

Domates salatalık karanfil çayı

iftar

1 tabak kuru fasülye
Yarım tabak bulgur pilavı
1 dilim pide

su 2 lt
Spor 5 bin Adım

bulgur +suyu 2 lt ye tamamlamaya çalışmam şuan 100 kg hissettiriyor Bu arada cuma kilo bildirimi yapacak mıyım ben ?

Canım ben etsiz çiğköfte kalorisinden hesaplamıştım, bi sıkımı 40-50 kaloriden hesaplayabilirsin
5 sıkım yedim 250 kalori
Beğendiniz mi merak ettim, afiyet olsun

harikaa Çok lezzetliydi canım teşekkür ederim tekrar tarif için baya bı yogurduk bı dahakine diyorum az ılık suyla mi islatsak daha kolay yoğrulur ama baya bı yapmam artık çünkü yediriyo dur demezsen 10-15 yenir rahat

Eşkim şu sahurda ki ekmeği yumurtayla değiştirsek mi ki artik

İftar için

Sanada

Ben bir senin olcunle yaptım. 2 ye yakın zeytin yağ. Gerçekten dediğin gibi yağli lezzeti geliyo

Teşekkür ederim canım tarif için aktardan alayım reyhan ilk fırsatta yapayım. Bı Antep sıkması aklımdaydı yaptım bugün bide Reyhan şerbeti.. baharatları otları çok seviyorum.. mutlaka yapicam

Arkadasim geldi spor yattı benim yapsam yapilirda bugün uyumadım doğru dürüst basım agriyor
Menüm
Sahur standart
2 has. yumurta, domates, salatalık, 1 dilim beyaz peynir, 1 ceviz

İftar
1 adet hurma
5 adet Antep sıkması, 2 servis kaşığı kabak sarması yoğurtlu (2 tane kabak dolması olarak hesapladim), salata

21.00
1 küçük tuzlu kurabiye ev yapımı
Suyumu 2 ye tamamlarim

Hala çok tokum sahurda az yerim heralde.. inşallah,

340 kl sahur+ 600 kl iftar ve sonrası(526 cikiyoda 600 diyim düz)
700 kalori açığım var nerden baksanız.. hadi inşallah gidiyodur kilocuklar
75 i bı gorebilsem varya deli gibi motive olucam.. ilk hedefim 75 sonra 70 nihai hedef 65 tabi..en son 2002 de 67 idim en son hatirladigim

Canım ben yine bu kalori konusuna atlamış olacağım ama kendinize bu eziyeti yapmayın 1000 kalorinin altında almamaya çalışın bir süre kilo verseniz de sonradan duracak. Takıldığım nokta şu bir de hadi zayıflarken 600 kaloriyle beslendiniz peki ya sonra koruma döneminde kaç kaloriyle besleneceksiniz? Yanlış anlama nolur sürdürülebilir bir diyet ya da beslenme şekli olmadığı için takılıyorum. Bu hafta 1300-1400 kalorinin altına düşmediğim halde baya bir gitti benim tatlı işini kestim sadece. Lütfen sürdürülebilir bir yaklaşım bul hemşerim sağlığın için. Yanlış anlama olur mu?

Kızlar hayırlı geceler..
Menülerinize yorum yapmıyorum. Affınıza sığınırım. Ne görsem canım çeker çünkü. Pek de serbest değilim beslenme konusunda.. Bir düzen oluşturmuş sayılmam. Gunlerim genellikle yorgun ve huzursuz geçiyor..

Şuraya şimdiye kadarki ramazan menülerimi ilistirivereyim tüm detaylarıyla..

Sahur saat 3.30-4.00 arası
3 yada 5 hurma ve 2 bardak su

Iftar saat 7.45 te
Menüde çorba varsa 1 kepçe kadar çorba yanına şu
Ardından 15 dk ara
Sonrasında 20.00-20.30 arasi günün yemeği.
Şimdiye kadar 1 tabak pırasa, 1 tabak kıymalı karnabahar, 1 tabak mantarlı pazı yedim. Hele pırasayı evde başka kimse yemediği için 3 gün dönüşümlü yemisimdir heralde

Sonrasında 2 saat bir şey içemiyorum. Bu demek oluyor ki çay kahve ve şu için 10.30 u bekliyorum. Bunları içip bitirmem 11.30 12 lere kadar sürüyor..

Sonrasında uyuyabilsene aşkolsun. Zaten 3 gibi sahura kalkiliyor. Ardından namazı bekle kerahati bekle derken. Gün açıklandığında 7 lere kadar ayakta kalıyorum.

Haliyle gece uykum yok. Salgılanan hormon yok. Ben muhtemelen bundan kilo aldım. Kafaya taktiğin serbest bırakamadığım için şişlik yaptı.

Yoksa ne bulgur pilavı yedim ne pide ne şekerli bir şey ne de odem yapıcı. Tamamen psikolojik ve nasıl düzelebileceğimi de bilemiyorum..

Haa bu arada bunların hangi birinin arasına sporu sıkıstirabilirim dahası napabilirim o konuda da cenderede gibiyim..

Sevgili güzin abla diye mi başlasaydım.. güya sadece menü yazıp çıkacaktım.. hangi ara buna bağladım ben de anlamadım ahahah

Kabak sarması hani şu kabağı ince ince kesip kızartıp arasına köfte koyuyorsun o mu?

Canım benim yanlış anlaşılacak bı durum yok.. Aksine teşekkür ederim düşüncenden ötürü
Şöyle ki normal yiyorum aslında almam gereken ortalama 1500 se ben bunun altında kalayım diye cabalamiyorum gerçekten.. yediklerimi yazıyorum almam gerekenin altında kaldığını gördükçe mutlu oluyorum.. kalori takibini yememek için degil yediklerimin kalorisini takip edebilmek için tutuyorum.. yani buna baslamam böyle oldu sonrası nasıl olur bilemiyorum tabi..

Son düzenleme:
Kabak sarması hani şu kabağı ince ince kesip kopartıp arasına köfte koyuyorsun o mu?
Evet canım soyacakla ince ince kesiyoruz.. içine dolma harcı yapıyoruz.. orjinali bulgur ama bizim ev ahalisi dolma harcını pirinçle seviyor. İçini koyup sarıp koparmadan koyduk biz. Pisirirkende tabak kapatıp normal dolma gibi pişirdik.

f

Bugün akşam birlikte yürüyelim mi?

Günaydın kaptan Allah kolaylık versin. Kızların nasıl iyiler mi?
Amin canım çok teşekkürler. Kızlar evde fiziken gayet sağlıklılar ama iyice sıkılıp bunaldılar. İşin kötüsü ben de aralıksız çalışıyorum. Büyük kızın hiç motivasyonu yok. Sınava 5 hafta kaldı. Tamamen bıraktı kendini. Nasıl davranacağım hiç bilmiyorum ama emekleri çöpe gitsin istemiyorum. Senin bi tavsiyen var mı canım bu konuda?
Günaydın kaptanım Allah kolaylık versin
Çok teşekkür ederim canım amin inşallah

Çöpe gitmez canım merak etme. Şu süreçte hepimizin motivasyonu bitik durumda onlar için de çok normal değil mi? Sürecin belirsizliği sizlerin çalışıyor oluşu vs hepsi birer etken. Bilemedim valla kaptan kızını tanımayınca ne desem boş oluyor:)

O kadar yazının arasında kerahati beklediğini gördüm nasıl mutlu oldum anlatamam.. seni tanımıyorum ama Allahım gönlünden geçen tüm güzellikleri ömrüne katsın, huzurun mutluluğun bol olsun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…