Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

30 dk kardiyo tamamdir 👍🏻💥😎

Yarın Hıdırellez bu gece bakliyatlarnizin kapaklarını açık tutun, dileklerinizi gül ağacına yoksa herhangi bir canlı çiçeğe asin.. Evlerimize Hızır ugrasin, bereket bolluk eksik olmasın.. dileklerimiz kabul olsun.. hastalarımıza şifa, dertlerimize deva olsun.. ❤🙏✨🌾🍀

komşulara versen daha iyi olur sanki dolma neyse de mozaik pasta o_O
apartmanımız da sadece Alman komşular var pek samimiyet yok çünkü hepsi yaşlılar bir tane bile olsa Türk komşum yok :KK35: pasta bu arada bitti
Mozaik pasta bitmedi mi daha?:KK57: Bi kaç gün önce yapmıştın sanki..benimkiler onu bi oturuşta yerler:KK48: nasıl kaldı bugüne kadar, seninkiler pasta sevmiyo mu?
ben çok az yiyorum hergün azar azar yedim eşim de yok, olduğunda da sevmedi çocuklar yedi çoğunu ama evde başka şeyler olunca biliyorsun burası Abur cubur cenneti ben çocuklara ölçülü kararında veriyorum bu tarz şeyleri
Ben evde tatlı türü şeyler pek yapmıyorum ara sıra kek ve misafir gelirse işte birşeyler yapıyorum
Benim diyette en büyük sınavım bu pasta tatlılarla oluyo, hafta da 2-3 kere pasta kek tatlı vs pişiyor bizim evde, biri bitmeden diğerinin planını yapıyorlar..gözümün önünde olunca da yemeden dayanmak çok zor oluyor:işsiz:
tabi ki çok zor
O yüzden çok az yapmak lazım onlar yesin kalksın
Mesela çocuklar muffin istiyor onlara göre yapmaya çalışıyorum bana kalmasın diye

Sahur
2,3 tatlı kaşığı nutella

İftar
Fırında kıymalı sebze
Yoğurt, Salata
1 çatal mozaik
Avuç içi kadar yumurtalı ekmek
2 dilim kuşbaşılı pide
1 lokma döner
Kavun ve çilek :KK47:

yeni yedim suyu içiyorum halen
Spor yok
Alıntı yapmışım önceden kalmış bu böyle burada :KK70: :KK70: Ahh Gönül ahhhh :olamaz:
Iyi geceler kızlar
Bende menumü paylaşıp kacayim çok yorgunum uykum var bugün bende batırmış olabilirim ama eşim evde olunca ne kadar dikkat etsemde tek olduğum gibi edemiyirum
Sabah 11 de
1 kaşarlı sucuklu tost🙄🙄🙄 (Eşim sabah uyanıp hazırlamış yok diyip kirazmazdım😶😶😶😶🤔)
Akşam 6 da 1 küçük boy lahmacun
Domates salatalık
Bol bol su miktarı yazmıyorum çünkü çok su içiyorum 🙄
30 dakika egzersiz 45 dakika leslie
Şu an ayakta duracak halim yok kendimi çok yorgun hissediyorum
Sağlıksız bir menü olmuş aslıda fazla yememişsin ama karbonhidrat ağırlıklı olunca dengeyi bozuyor biraz.
Selamlar :KK54: önce menüm

Sahur, 1 has. Yum., 3 zeytin, 1 dilim beyaz peynir, 1 tk tahin pekmez

Saat 16.00 2 adet Antep sikma

18.30 1 adet salatalık

İftar 20.00
1 kase çorba, 4 yk musakka, 6 yk peynirli sade makarna

Spor şimdi yapacağım, 1.5 lt kadar su içtim sahura kadar 2 yi geçer.
Makarna'dan bir süre uzak durmak daha faydalı bu dönemde.
İyi geceler arkadaşlar. Grupta benim gibi tatlıya dayanamayan arkadaşları gördükçe seviniyorum 😄ama Ramazan bitince daha çok dikkat edeceğimize inanıyorum az kaldı herşey daha güzel ve özenli olacak inşallah. Benim menüm :

sahur
1 kase zerdeçallı yoğurt

iftar
2 biber dolması
1 kase cacık
Yarım kase tavuk çorbası

1 kahve yanında çikolatalı gofret (az kaldı bitmek üzere 🤣)
2 lt su
Hafif besleniyorsun aslında çok güzel ama o gofret hep bozuyor işi :KK70::KK70:
apartmanımız da sadece Alman komşular var pek samimiyet yok çünkü hepsi yaşlılar bir tane bile olsa Türk komşum yok :KK35: pasta bu arada bitti
ben çok az yiyorum hergün azar azar yedim eşim de yok, olduğunda da sevmedi çocuklar yedi çoğunu ama evde başka şeyler olunca biliyorsun burası Abur cubur cenneti ben çocuklara ölçülü kararında veriyorum bu tarz şeyleri
Ben evde tatlı türü şeyler pek yapmıyorum ara sıra kek ve misafir gelirse işte birşeyler yapıyorum
tabi ki çok zor
O yüzden çok az yapmak lazım onlar yesin kalksın
Mesela çocuklar muffin istiyor onlara göre yapmaya çalışıyorum bana kalmasın diye

Nasıl alman komşular anlatsana biraz. Merak ettim :KK39:

Kız neyini anlatayım çoğusu düşman gibi selam var o kadar bir tek karşı komşum var çok yaşlılar onlar çok iyi. Benim bulunduğum sokakta diyim sitede hiç Türk yok yalnızım diyorum inanmıyon mu bacım boşuna depresyonlara girmedim. LAydLiNe LAydLiNe
Hele bir üst komşu var Sabri bey gibi hep camda nasıl çöp atıyorum doğru çöp kutusunda doğru çöp mü veya eşim arabayla geliyor mesela arabanın sesi motoru biraz güçlü ses çıkarıyor bakıyor ki doğru yere, doğru mu park etmişiz yoksa azıcık çizginin dışında mı :KK45::KK45::KK45::oha::oha::KK47::KK47:

Alıntı yapmışım önceden kalmış bu böyle burada :KK70: :KK70: Ahh Gönül ahhhh :olamaz:
Sağlıksız bir menü olmuş aslıda fazla yememişsin ama karbonhidrat ağırlıklı olunca dengeyi bozuyor biraz.
Makarna'dan bir süre uzak durmak daha faydalı bu dönemde.
Hafif besleniyorsun aslında çok güzel ama o gofret hep bozuyor işi :KK70::KK70:

Nasıl alman komşular anlatsana biraz. Merak ettim :KK39:
Evet kaptan biliyorum çok sağlıksız oldu o yüzden sporla telafi etmeye çalıştım bakalım cuma tartı nebdiyecek🙈🙈🙈🙈🙊🙊🙊🙊🙉

Selam kizceler
Kahvaltı 12 de
1 haşlanmış yumurta
Küçük bir parça peynir domates
Saat 4 te açlıktan başım döndü çok küçük çikolata 🙄🙄
Akşam 7 de
1 kâse yoğurt
1 lokma peynir
3 tane zeytin domates
2 yemek kaşığı fasulye
30 dakika egzersiz

Selam kizceler
Kahvaltı 12 de
1 haşlanmış yumurta
Küçük bir parça peynir domates
Saat 4 te açlıktan başım döndü çok küçük çikolata 🙄🙄
Akşam 7 de
1 kâse yoğurt
1 lokma peynir
3 tane zeytin domates
2 yemek kaşığı fasulye
30 dakika egzersiz
Canım çok hafif olmuş, tebrik ederim ama çok çok az beslenmişsin bence, bu şekilde devam edersen vücut buna alışıyor kıtlık moduna giriyor ve ne kadar az yeyip spor yapsanda kilo verme duruyor..bende senin gibi çok az beslenerek 2 hafta üst üste çok iyi kilo verdim. Biraz fazla yüklenmişim kendime, normal diyetime döndüğümde spor da yaptığım halde vücudum kıtlığa alıştığı için gram veremedim hatta üzerine aldım..Halbuki önceden bu şekilde haftada 1 kiloya yakın verebiliyorum.. Bence biraz daha doyurucu ve sağlıklı beslenmelisin..Yine de sen bilirsin tabi, bi fikir vermek istedim..

Selam kızlar

Sahur 3.30
2 haşlanmış yumurta
1 bardak süt
1 çatal bal
2 lokma ekmek

İftar 20.10
1 tabak kara lahana dolması (bulgurlu)
2 çatal dondurmalı kadayıf tatlısı

20 mekik
100 ip atlama

1.5 litre su (2 yapmaya çalışıcam)

Selam kızlar

Sahur 3.30
2 haşlanmış yumurta
1 bardak süt
1 çatal bal
2 lokma ekmek

İftar 20.10
1 tabak kara lahana dolması (bulgurlu)
2 çatal dondurmalı kadayıf tatlısı

20 mekik
100 ip atlama

1.5 litre su (2 yapmaya çalışıcam)
Afiyet olsun, güzel hafif ve sağlıklı görünüyor, karalahana dolması nasıl bişey merak ettim?
Hangi yöreye ait?
Salataya doğradığımız karalahana ile mi yapılıyo?

Canım çok hafif olmuş, tebrik ederim ama çok çok az beslenmişsin bence, bu şekilde devam edersen vücut buna alışıyor kıtlık moduna giriyor ve ne kadar az yeyip spor yapsanda kilo verme duruyor..bende senin gibi çok az beslenerek 2 hafta üst üste çok iyi kilo verdim. Biraz fazla yüklenmişim kendime, normal diyetime döndüğümde spor da yaptığım halde vücudum kıtlığa alıştığı için gram veremedim hatta üzerine aldım..Halbuki önceden bu şekilde haftada 1 kiloya yakın verebiliyorum.. Bence biraz daha doyurucu ve sağlıklı beslenmelisin..Yine de sen bilirsin tabi, bi fikir vermek istedim..
Evet canım haklısın 🤗vücut kıtlığa alışirsa kilo vermem durabilir yarından itibaren daha düzgün beslemeye çalışırım 😍😍😘😘😘😘uyardığın için teşekkürler balim😍😍😘😘😘

Afiyet olsun, güzel hafif ve sağlıklı görünüyor, karalahana dolması nasıl bişey merak ettim?
Hangi yöreye ait?
Salataya doğradığımız karalahana ile mi yapılıyo?
Sağ ol canım :KK36: karadeniz yöresine ait bi dolma canım salataya koyduğumuza biz mor lahana diyoruz. Bu pazı ile çok benziyor. El kadar koyu yeşil yapraklı bir ot. Otu ilk önce haşlıyoruz sonra soğumaya bırakıyoruz.
2 soğanı 1 bardak zeytinyağı ile kavurup salça, 2 bardak bulgur (aşurelik buğday ile daha güzel oluyor) biraz kıyma maydonoz salça tuz ve baharatlarla karıştırıp 1 su bardagı su ile pişiriyoruz. Sonra asma yaprağı sarar gibi sarıyoruz. Tencerenin altına biraz haşladığımız kaburgaları dizip üzerine sardığımız dolmaları diziyoruz. Etin suyu ile pişmeye bırakıyoruz. Biraz uğraşlı ama çok lezzetli oluyor denemeni tavsiye ederim canım :KK200:

Sağ ol canım :KK36: karadeniz yöresine ait bi dolma canım salataya koyduğumuza biz mor lahana diyoruz. Bu pazı ile çok benziyor. El kadar koyu yeşil yapraklı bir ot. Otu ilk önce haşlıyoruz sonra soğumaya bırakıyoruz.
2 soğanı 1 bardak zeytinyağı ile kavurup salça, 2 bardak bulgur (aşurelik buğday ile daha güzel oluyor) biraz kıyma maydonoz salça tuz ve baharatlarla karıştırıp 1 su bardagı su ile pişiriyoruz. Sonra asma yaprağı sarar gibi sarıyoruz. Tencerenin altına biraz haşladığımız kaburgaları dizip üzerine sardığımız dolmaları diziyoruz. Etin suyu ile pişmeye bırakıyoruz. Biraz uğraşlı ama çok lezzetli oluyor denemeni tavsiye ederim canım :KK200:
Biz ona pancar sarması deriz, sanırım aynı şeydir..koyu yeşil renkli dimi..büyüklüğü yaprak sarmasından daha uzun...
Var ya ben onu daha sararken pişmeden yarısını yiyorum:KK53: biz içine sıvı sumak ekşisi de katarız çok lezzetli oluyo..

Canım netten baktım şimdi ikisi de aynı şeymiş...pancar sarması yazıp aratınca karalahana sarması çıkıyo, altında da pancar sarması diye açıklamışlar...
O lezzeti bilmezmiyim hiç..

Ben de ilk okuduğumda mor lahana sandım, nasıl sarmışlar hayret dedim:KK48:

Biz ona pancar sarması deriz, sanırım aynı şeydir..koyu yeşil renkli dimi..büyüklüğü yaprak sarmasından daha uzun...
Var ya ben onu daha sararken pişmeden yarısını yiyorum:KK53: biz içine sıvı sumak ekşisi de katarız çok lezzetli oluyo..
Aynen aynen canım kaynanamgilde pancar diyordu :KK36: ya şu sıvı sumağı çok duydum ama bir türlü alıpta denemedim. Bir sonrakinde sumaklı şekilde denicem canım şimdiden merak ettim bile :KK36::KK5:

Canım netten baktım şimdi ikisi de aynı şeymiş...pancar sarması yazıp aratınca karalahana sarması çıkıyo, altında da pancar sarması diye açıklamışlar...
O lezzeti bilmezmiyim hiç..
Yakın olsaydın hemen ikram ederdim vallaa :KK200: ev sahibim sağolsun bahçemiz hep kara lahana ekili:KK36:

Yakın olsaydın hemen ikram ederdim vallaa :KK200: ev sahibim sağolsun bahçemiz hep kara lahana ekili:KK36:
Teşekkür ederim canım, yemişe geçti..
Hangi şehirde idin? Ben Kayseri'de oturuyorum aslen Kahramanmaraş lıyım..
Bizde dolma, sarma, kısır, Antep köfte, eşkili çorba, et kabağı gibi yemeklere mutlaka sıvı sumak ekşisi konur..çok lezzetli olur mutlaka denemelisin...
Marketlerde de satılıyo gerçi ama ev yapımı olan daha eşki ve bereketli oluyo.. hala maraşta ev de eşki çıkaran tanıdıklarım var, ben ordan yarım kilo alıyorum, ev yapımı olan eşki o kadar kuvvetli ki sık kullandığım halde bana yarım kilo, 1 yıl yetiyo..

Back
X