Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Teşekkür ederim canım, yemişe geçti..
Hangi şehirde idin? Ben Kayseri'de oturuyorum aslen Kahramanmaraş lıyım..
Bizde dolma, sarma, kısır, Antep köfte, eşkili çorba, et kabağı gibi yemeklere mutlaka sıvı sumak ekşisi konur..çok lezzetli olur mutlaka denemelisin...
Marketlerde de satılıyo gerçi ama ev yapımı olan daha eşki ve bereketli oluyo.. hala maraşta ev de eşki çıkaran tanıdıklarım var, ben ordan yarım kilo alıyorum, ev yapımı olan eşki o kadar kuvvetli ki sık kullandığım halde bana yarım kilo, 1 yıl yetiyo..
Oh oh maşallah canım aslında çokta faydalıymış dediğin gibi elde yapım gibi asla olmuyorlar. İstanbulda oturuyorum Aslen karadenizliyim ama Doğma büyüme Edirnedeyim. Eşim Malatyalı ondan öğrendim o yöreye ait yemekleri antep köftesini kısırı bazı otları:) benim halam da maraşta oturuyor merkezde Abdülhamit camisi vardı sanırım oralarda. :) malatyaya gittiğimizde bazen maraşa da gidiyoruz firik vardı onu çok beğenmiştim:) bide fıstıkla birlikte kuru tarhana cipsini:)

Oh oh maşallah canım aslında çokta faydalıymış dediğin gibi elde yapım gibi asla olmuyorlar. Aslen karadenizliyim ama Doğma büyüme Edirnedeyim. Eşim Malatyalı ondan öğrendim o yöreye ait yemekleri antep köftesini kısırı bazı otları:) benim halam da maraşta oturuyor merkezde Abdülhamit camisi vardı sanırım oralarda. :) malatyaya gittiğimizde bazen maraşa da gidiyoruz firik vardı onu çok beğenmiştim:) bide fıstıkla birlikte kuru tarhana cipsini:)
Ay inanmıyorum, Maraşta Abdülhamithan camisinin yakınında 6 yıl oturdum. Şuan annemgilin evi de orda, caminin yakınında..

Evet, firik ve tarhanamız enfestir, cevizle badem yada fıstıkla çok iyi gider...ilk defa yiyen beğenmez yiyemez firiği pek, sen iyi yiyebilmişsin👍

Ay inanmıyorum, Maraşta Abdülhamithan camisinin yakınında 6 yıl oturdum. Şuan annemgilin evi de orda, caminin yakınında..

Evet, firik ve tarhanamız enfestir, cevizle badem yada fıstıkla çok iyi gider...ilk defa yiyen beğenmez yiyemez firiği pek, sen iyi yiyebilmişsin👍
Ay gercekmiii :KK200: dünya gerçekten çok küçük canım yaa.. ben çok begendim oraları ya hele o camiyi çook beğenmiştim. kısmet olursa bu sene eylül ekim gibi tekrar gidicez kimbilir bakarsın karşılaşırız bile :KK36:
Ya ben farklı tatları denemeye bayılırıııım firiği de fıstıkla yemiştim bademle de çok merak ettim şimdi ya. Evde maraş Tarhanam vardı dibi çok ufalanmıştı bende onu çorba yapmıştım. Bizim oralarda tarhanamız toz ve kırmzı. Beyaz tarhana görünce çok şaşırmıştım :KK33:

Ay gercekmiii :KK200: dünya gerçekten çok küçük canım yaa.. ben çok begendim oraları ya hele o camiyi çook beğenmiştim. kısmet olursa bu sene eylül ekim gibi tekrar gidicez kimbilir bakarsın karşılaşırız bile :KK36:
Ya ben farklı tatları denemeye bayılırıııım firiği de fıstıkla yemiştim bademle de çok merak ettim şimdi ya. Evde maraş Tarhanam vardı dibi çok ufalanmıştı bende onu çorba yapmıştım. Bizim oralarda tarhanamız toz ve kırmzı. Beyaz tarhana görünce çok şaşırmıştım :KK33:
Niye olmasın, dünya küçük:KK66:
Evet tarhanamız beyaz.
Polokey ne zamandır yemiyorum, aklıma düşürdün, şuan tarhana ceviz yiyorum:kk77:

Kız neyini anlatayım çoğusu düşman gibi selam var o kadar bir tek karşı komşum var çok yaşlılar onlar çok iyi. Benim bulunduğum sokakta diyim sitede hiç Türk yok yalnızım diyorum inanmıyon mu bacım boşuna depresyonlara girmedim. LAydLiNe LAydLiNe
Hele bir üst komşu var Sabri bey gibi hep camda nasıl çöp atıyorum doğru çöp kutusunda doğru çöp mü veya eşim arabayla geliyor mesela arabanın sesi motoru biraz güçlü ses çıkarıyor bakıyor ki doğru yere, doğru mu park etmişiz yoksa azıcık çizginin dışında mı :KK45::KK45::KK45::oha::oha::KK47::KK47:

Cidden mi yaaaa çok anlatmamıştın sen bunları. Yalnız olduğunu biliyordum da bu kadar olduğunu bilmiyordum. Ama biz varız canım hiç yalnız sayılmazsın. :KK200:

İyi geceler hanımlar :KK54:

Bugun menü yazmakta geçe kaldım

Sahur
1 has. Yum., 1 domates, salatalık, 1 dikim peynir, 3 zeytin, 1 ceviz

15.00 1 ceviz
17.00 2 sikim köfte
19.00 5 yk yoğurtlu makarna (dayanamadim)
20.00 1 tabak lahana yemeği
21.30 yarım dilim ıslak kek (çok ısrar ettiler🤪)

20 dk tempolu yürüyüş
30 saat kardiyo hareketleri
2 lt su.

İyi geceler hanımlar :KK54:

Bugun menü yazmakta geçe kaldım

Sahur
1 has. Yum., 1 domates, salatalık, 1 dikim peynir, 3 zeytin, 1 ceviz

15.00 1 ceviz
17.00 2 sikim köfte
19.00 5 yk yoğurtlu makarna (dayanamadim)
20.00 1 tabak lahana yemeği
21.30 yarım dilim ıslak kek (çok ısrar ettiler🤪)

20 dk tempolu yürüyüş
30 saat kardiyo hareketleri
2 lt su.

Bakalım bu hafta tartı bize neler söyleyecek :işsiz::işsiz:

Canım çok hafif olmuş, tebrik ederim ama çok çok az beslenmişsin bence, bu şekilde devam edersen vücut buna alışıyor kıtlık moduna giriyor ve ne kadar az yeyip spor yapsanda kilo verme duruyor..bende senin gibi çok az beslenerek 2 hafta üst üste çok iyi kilo verdim. Biraz fazla yüklenmişim kendime, normal diyetime döndüğümde spor da yaptığım halde vücudum kıtlığa alıştığı için gram veremedim hatta üzerine aldım..Halbuki önceden bu şekilde haftada 1 kiloya yakın verebiliyorum.. Bence biraz daha doyurucu ve sağlıklı beslenmelisin..Yine de sen bilirsin tabi, bi fikir vermek istedim..

Ayşegül'e kesinlikle katılıyorum Milyaay Milyaay cim.. biz burada muhabbet olsun, gaz olsun diye 2 dedik ama amacımız tabiki sağlıklı kilo verebilmek.. 2, 2 verip verememektense 1 verelim devamı gelsin.. az olsun bizim olsun 🤪 (2 kilo veremeyecegini anlayinca yan çizen ben :KK70::KK70:)

Kızlar bence ramazanda bizi uykusuzlukta etkiliyor. Ben neredeyse her gün sahura kadar oturuyorum çalışmadığım günler. Sabah da erken kalkıyorum. Kızların dersleri var. Evde sıkıldılar iyice onlarla ilgileniyorum. Ev işi, yemek derken yine sahura kadar ayaktayım. Uyku önemli uyku :işsiz: :işsiz:

Kızlar bence ramazanda bizi uykusuzlukta etkiliyor. Ben neredeyse her gün sahura kadar oturuyorum çalışmadığım günler. Sabah da erken kalkıyorum. Kızların dersleri var. Evde sıkıldılar iyice onlarla ilgileniyorum. Ev işi, yemek derken yine sahura kadar ayaktayım. Uyku önemli uyku :işsiz: :işsiz:
Evet kaptan hele benim halim harap:( çocukları uyutup spor yapıyorum tam duş alacakken ya da hemen çıkışında oğlum sağolsun bir kalkıyor en az bir saat bırakmıyor tam sahur hazırlıyorum yemeye başlıyorum kızım tuvalete diye kalkıyor yaptır yatır derken sese oğlum kalkıyor tekrar uyutabilirsem uyutuyorum uyumazsa kucakta kalan yiyeceklerimi tüketiyorum derken ezan vakti geliyor pert bir halde en iyi ihtimal 4-4.30 gibi oğlumun yanında uyuyakalıyorum. Sabah da kurulmuş saat gibi 8.30 da kalkan oğlumla kalkıyorum ama vücudum artık dayanamıyor gün boyu uykulu ve bitik geziniyorum. Gündüz uyumaya dadandım bir de oğlum uyuyunca kendimi yatakta buluyorum. Kendime geliyorum iyi oluyor ama dengem bozuldu gün çok verimsiz geçiyor. Gündüz uyumasam geceyi edemiyorum yorgunluktan. Ne yapacağımı şaştım:(

Öyle.. düzen kalmadı zaten.. hele çocuklarla Allah yardımcınız olsun🙄

Evet kaptan hele benim halim harap:KK43: çocukları uyutup spor yapıyorum tam duş alacakken ya da hemen çıkışında oğlum sağolsun bir kalkıyor en az bir saat bırakmıyor tam sahur hazırlıyorum yemeye başlıyorum kızım tuvalete diye kalkıyor yaptır yatır derken sese oğlum kalkıyor tekrar uyutabilirsem uyutuyorum uyumazsa kucakta kalan yiyeceklerimi tüketiyorum derken ezan vakti geliyor pert bir halde en iyi ihtimal 4-4.30 gibi oğlumun yanında uyuyakalıyorum. Sabah da kurulmuş saat gibi 8.30 da kalkan oğlumla kalkıyorum ama vücudum artık dayanamıyor gün boyu uykulu ve bitik geziniyorum. Gündüz uyumaya dadandım bir de oğlum uyuyunca kendimi yatakta buluyorum. Kendime geliyorum iyi oluyor ama dengem bozuldu gün çok verimsiz geçiyor. Gündüz uyumasam geceyi edemiyorum yorgunluktan. Ne yapacağımı şaştım:KK43:

Allah yardimcin olsun canım.. en iyisi çocuklarla uyumak sanırım...

Öyle.. düzen kalmadı zaten.. hele çocuklarla Allah yardımcınız olsun🙄

Allah yardimcin olsun canım.. en iyisi çocuklarla uyumak sanırım...
Ramazanın ilk birkaç günü onu da denedim ama akşama kadar çocukların peşinde öyle çok yoruluyorum ki sahura kalkmakta zorlanıyorum ayrıca spor namına bir şey yapamıyorum:( of of

Sınav tarihi 1 ay erkene çekildi dikkat ediyorum yediklerime ama fazla aktif olamayacağım kusura bakmayın o_O

Allah kolaylık versin canım sana. Yediklerine dikkat et, iyi çalış ve cuma günleri bildirim yapmayı unutma. Onun haricinde istediğin gibi davranabilirsin anlaştık mı :KK68: :KK68:

Gunaydin kizlar.Herkes nasil?
Cok şükür bebeğimiz yogunbakimdan cıktı.Kardesimin sesi düzeldi.Artik bizde iyiyiz.Cok şükür Rabbime.Bi de su salgından kurtulsak.Dengemiz daha da düzelecek.

Ne kadar güzel bir haber :KK68: :KK68: İnşallah ondan da kurtulacağız ama en geç bir ay sonra onunla birlikte yaşamaya alışmamız gerekiyor yavaş yavaş. Çünkü bu hastalığın aşı bulunmadan son bulacağı yok gibi. Üzüldüğüm tek şey hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

Back
X