Hayırdır cnm bişeymi olduda geçmiş olsunIyi geceler kızlar nasılsınız bugün çok çok saçma bir gündü bütün günü hastanede geçirdim
Sabah 10da 1 peynirli poaça
Saat 3buçukta bir peynirli bir biberli poacayiyecek başka şey yoktu kantinde sadece abur cuburlar vardı
1 saat yürüyüş yaptım artık ne kadar yakılabilirsekaptan beni kovirsin mi
Fitwell i denediniz mi o da güzel daha önce kullanmıştımBana da diyetkolik çok çok sade geldi aradığım birçok şeyi bulamadım özellikle kalori hesabı yapacakken. Alışkanlıktıe belki de. Ama bazı yönlerini beğendim su sayacı ölçülerin olduğu kısım vs. Şimdilik ikisi de duruyor telefonda:)
Kız canım benimki de.Aynen canım büyük kız 8. sınıf küçük kız 1. sınıf nasıl denk getirdim bilmiyorum ama çok zormuş böyle denk gelmesiBizde de var whatsapp grubu ama şükür sizinki gibi değil. Sanırım öğretmeniniz biraz hırslı. Şükür bizimki öyle değil. Ama sınıfın durumu da gayet iyi şükür. Seninki kız mıydı erkek miydi? Sınıfın hırslı olduğu durumlarda bence çok dikkat edilmeli çocuğa. Hırs hiç iyi bir şey değil. Bize öğretmenimiz ödevleri veriyor. Bugün şu konu yapılacak şu dersten. Bu konu yapılacak bu dersten diye. Yapan fotoğrafını çekip atıyor. En son da dün her gün yatmadan önce mutlaka yarım saat kitap okunacak dedi. Biraz dikkatli olman lazım gibi hissettim ben senin için. pessinus canım sen ne düşünüyorsun bu konuda? Senin de fikrini merak ettim.
Görümcem rahatsızdı canım onu götürdüm tahliller vs 4 buçukta anca eve geldim hastane yorgunluğu var üstümde bide yürüyüş yapayım dedim yeterince kalorili şeyler yedimHayırdır cnm bişeymi olduda geçmiş olsun
Yok canım denemedim o da mı bu tarz bir uygulamaFitwell i denediniz mi o da güzel daha önce kullanmıştım
Haklısın canım.Ah ah ben de ilkokulda çalışıyorum canım ve bu sınıf whatsapp gruplarından muzdaribiz maalesef kimi zaman öğretmen kimi zaman velilerin hırsları yüzünden arada çocuklar mahvoluyor. Şu dönemde çocuklara aşırı yüklenmenin gereksiz olduğunu düşünüyorum sizin öğretmeniniz ayarında tutmuş ev okul değil sonuçta dersten ibaret olamaz ev etkinlikleri aileyle birlikte yapılan şeyler daha değerli bu dönemde. Çünkü zaten olağan dışı bir süreçten geçiyoruz. Öğretmen konusunda bir şey diyemeyeceğim fazla ama çocuğa sorumluluklarımız hatırlatılmalı kendi sorumluluklarımızdan örnekler verilmeli ve onun enerjisi ölçüsünde plan hazırlanarak yapılmalı her şey. Yani çocuğun da fikirleri alınmalı dikkatinin en iyi olduğu zamanlar göz önünde bulundurulmalı evdeki diğer etkinliklere de yer verilmeli. Mesela çocuğun tv de izleyeceği bir şey varsa tutup da o saate ödev yapalım diyr getirmemeli. Onun kendince plan yapması konusunda teşvik edilmeli. Ödev isim itibariyle itici geliyor çocuklar da kaçınıyor hele de dozu kaçtıysa çok fena. Dediğim gibi hepimizin sorumluluklarının olduğunu yapmadığımızda nelerle karşılaşacağımızı anlatarak sonuca ulaşabiliriz. Bazen yaparak yaşayarak öğrenmesi de iyi olacaktır. Velilerime ödev ya da sorumluluklarını yapmayan çocukları varsa bir gün bazı sorumlulukları aksatın mesela bulaşık çamaşır yıkamayın yemek yapmayın nasıl etkilendiğini görsün diyorum:)
Aslına bakarsanız o bu tarz uygulamaların ilk çıkanı diye biliyorum ben uzun süre kullandım. Ama yediklerimin kalorisi moralimi çok bozunca ve telefonu değiştirince tekrar yüklemedim. Spor , su hatırlatıcı, günlük öğün kaydı hepsi vardı onda da.Yok canım denemedim o da mı bu tarz bir uygulama
Benim kızım da 1 e gidiyor. Biraz da çocuk demekle değil ama görmekle yapıyor. Benim eşim kitap okumayı çok sever. Akşamları belli saatlerde tv açık olur. Genelde kapalıdır ve biz hep kitap okuruz. Çocuk da haliyle kitap okuyor. Bu yıl. Okumayı öğrendi ve 125 olmuş okuduğu kitap. Yani demekle pek zor yapıyorlar maalesef.Haklısın canım.
Sorumluluk verince yapıyor bizimki.
Ama ben istiyorum ki anne kitap okudum desin.
Yok illa sen diyeceksin o zaman yapar.
Hiç sesimi yükseltme de gerek yok.
Ben söylediğim anda direk yapar ama çocuğun kendisinin içinden gelmiyor.
Yapı meselesi .
Yahu yarın tarti günü olmasa bana yaptıracaksanız susun kız yeter şikayet edecem siziHiç deme bizde de özlüyoruz bildiğin haşhaşlı gozlemeyi. Yapılmazsa büyük eksikliktel tel dökülür ya bide hobaaaaa
Kesinlikle zaman yönetimi sıkıntımız var.Süper o zaman:) ya bizim toplum olarak biraz sıkıntılarımız var zamanı yönetmeyi bilmiyoruz planlama yapmayı hele hiç bilmiyoruz misal ben hala plan yapıp o plana sadık kalmayı beceremedim sanırım az daha zamanı var. Çocuklar küçükken çok zor maalesef sürekli ihtiyaç çıkıyor tuvalet yemek vs vs. Düzelir değil mi? Deneyimli anneler gaz vermenize ihtiyacım var
Geçmiş olsun cnm, tüm gün 2 poğaça yemişsin cnm yanlış görmedim demi eğer öyleyse hiç bişey yememişsinki nası durdun tüm gün onlarlaGörümcem rahatsızdı canım onu götürdüm tahliller vs 4 buçukta anca eve geldim hastane yorgunluğu var üstümde bide yürüyüş yapayım dedim yeterince kalorili şeyler yedim
Ikı değil 3 poaca yedimGeçmiş olsun cnm, tüm gün 2 poğaça yemişsin cnm yanlış görmedim demi eğer öyleyse hiç bişey yememişsinki nası durdun tüm gün onlarla
Bizde de ben ve ablası çok kitap okuruz.Benim kızım da 1 e gidiyor. Biraz da çocuk demekle değil ama görmekle yapıyor. Benim eşim kitap okumayı çok sever. Akşamları belli saatlerde tv açık olur. Genelde kapalıdır ve biz hep kitap okuruz. Çocuk da haliyle kitap okuyor. Bu yıl. Okumayı öğrendi ve 125 olmuş okuduğu kitap. Yani demekle pek zor yapıyorlar maalesef.
Kesinlikle canım bir de onu motive edecek şeyi tam olarak bulamamış olabilirsiniz.Haklısın canım.
Sorumluluk verince yapıyor bizimki.
Ama ben istiyorum ki anne kitap okudum desin.
Yok illa sen diyeceksin o zaman yapar.
Hiç sesimi yükseltme de gerek yok.
Ben söylediğim anda direk yapar ama çocuğun kendisinin içinden gelmiyor.
Yapı meselesi .
Biri 19 aylık diğeri 4.5 yaşında canım küçükler ikisi de. Haliyle zorlanıyorum birazKesinlikle zaman yönetimi sıkıntımız var.
Ben de katılıyorum buna.
Çocuklar büyüyünce daha rahat oluyor canım.
Benim biri 13 diğeri 7 yaşında.
Eskiye göre çok rahatım.
Seninkiler ne kadar
Yanına 1 kaç kaşık yoğurt ye cnm yada elmanın üstüne tarçın serpip yersen daha tok tutar, insülin direncini birden çıkarmaz hemIkı değil 3 poaca yedimşimdi midem acayip kazınıyor açlıktan ölüyorum resmen en iyisi uyumak ama uyuyamiyorum da eşim 3 saat sonra yetişecek onu bekliycem şimdi acligimi bastırmak için 1 elma yiyecem
Tamam kuzum demiyecemYanına 1 kaç kaşık yoğurt ye cnm yada elmanın üstüne tarçın serpip yersen daha tok tutar, insülin direncini birden çıkarmaz hem
Acaba evin küçükleri mi biraz farklılarBizde de ben ve ablası çok kitap okuruz.
Ama o kitap okumak istemiyor.
Hepimiz bahçeye çıkıyoruz alıyoruz kitaplarımızı.
Biz okurken küçük kızıma bakıyorum bahçeyi suluyor.
Çiçekleri tımarlıyor.
7 yaşında ama çiçek ekmeye sulamaya bayılır.
Nasıl budanır nereden budanır bilir mesela. Babasından göre göre öğrenmiş.
İlgi meselesi. Ben bilmem.
Kitap sayısına bakarsan sayı çok bizim.
Biz sınıf olarak kasım sonu harfleri bitirdik.
Kasım sonundan 13 marta kadar 81 kitap okudum.
Öğretmenimiz türkiye haritası vermişti onu boyadık. Oradan hatırlıyorum.
Karantinada. Beri de kitap defteri tuttuk ilgisini çeker diye
86 oldu.
Herhalde biz sınıftan etkikeniyoruz biraz.
LGS ye hazırlanır gibiler maşallah.
Sen ne öğretmeniydin canım bu arada? Ben rehberlik öğretmeniyimBizde de ben ve ablası çok kitap okuruz.
Ama o kitap okumak istemiyor.
Hepimiz bahçeye çıkıyoruz alıyoruz kitaplarımızı.
Biz okurken küçük kızıma bakıyorum bahçeyi suluyor.
Çiçekleri tımarlıyor.
7 yaşında ama çiçek ekmeye sulamaya bayılır.
Nasıl budanır nereden budanır bilir mesela. Babasından göre göre öğrenmiş.
İlgi meselesi. Ben bilmem.
Kitap sayısına bakarsan sayı çok bizim.
Biz sınıf olarak kasım sonu harfleri bitirdik.
Kasım sonundan 13 marta kadar 81 kitap okudum.
Öğretmenimiz türkiye haritası vermişti onu boyadık. Oradan hatırlıyorum.
Karantinada. Beri de kitap defteri tuttuk ilgisini çeker diye
86 oldu.
Herhalde biz sınıftan etkikeniyoruz biraz.
LGS ye hazırlanır gibiler maşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?