günaydın kızlar misfirlerim daha burda
bugün kahvaltlda patates kızatması yedimmalesef
aaaa sendemi kaptanim biz seni ornek aliyoruz ne olacak simdi
saka bir tarafa nefsi koreltmek lazim arada olur boyle kacamaklar.afiyet olsun
gunaydin canim
aman dikkat et kendine hastalanmada
kizlar tatil tatil dedim adamin basinin etini yedim
yarin sabah 3yada 4 gunlugune fransaya gidiyoruz
ama izin almiyorum ins firsat buldukca ugrar paylasimda bulunurum..
Benim kuzu da 26 mart canım. 5 gün var aramız..
2 saat uyudum geldim.. sevmiyorum uykuyu ya, zaman kaybı gibi geliyo bana
Ama kızım yüzünden uyuyorum artık mecbur, kafam aklım berrak olmalı..
bende diyetteyken yeni tarifler denemeyi yapmayı çok seviyorum kendim ymiyorum ya daha bi özeniyom yaparkennncanimcim ins istedigin bir yer olur allah gonlune gore versinsen o tuhaf bakan insanlari hic takma
bu arada ben yemek kitabi almayi birak yanindan bile gecmiyorum ne gorsem icim gidiyor
he ya bende severim ama neden cok pismanim
valla sarma gelene kadar gayet basarili bir gundu benim icin
saba :5 y.k cornflases 1 kase yogurtla..
oglen :1 haslanmis yumurta peynir yarim dilim ekmekle..
ara :1 armut taki sarma gelene kadar gun icinde butun yedigim bu
yedim ya yedim bu son baska yok aman bir tane daha derken yedim koskoca tabak sarmayi
evet canım kefir çok yararlı ben çok seviyorum ama burdaki marketlerde bulamadımmmmKızlar okuyordum kefirin faydalarını da ağzım açık kaldı sizinle de paylaşmak istedim.
İŞTE KEFİR' İN YARARLARI:
* Bağışıklık sistemini güçlendirdiğinden mikrobik enfeksiyonlara karşı vücut direncini arttırır.
* Astım ve alerjiye karşı direnç oluşturur.
* Büyümeye güçlü destek sağlar.
* İhtiyaç duyulan enerji için mükemmel destek verir.
* Beyin hücrelerini aktif hale getirir ve beyinsel dinamizmi arttırır.
* Obeziteye ve aşırı zayıflamaya karşı frenleyicidir.
* Bağırsak florasını düzenler eder.
* Cilt güzelliğine ve parlaklığına olumlu etkileri vardır.
* Saçları güçlendirir.
* Gençlik döneminin etkin, enerjik ve aktif bir dönem olması için unutulmaz bir partnerdir.
* Gençlik ve dinçlik duygusunun sürekli olmasını sağlar.
* Yorgunluk ve strese karşı koruyucu bir kalkan görevi görür.
* Cinsel fonksiyonların devamlı olmasında aktiflik kazandırır.
* Kanı temizler, kolesterolü dengeler ve yüksek tansiyonu düşürür
* Damar sertliğini ve kalp krizi riskini önler.
* Uykusuzluğu gidericidir. Spor yapan kişiler için enerji deposudur.
* Sindirimi kolaylaştırır.
* Kemoterapi tedavisi sırasında vücudun güçlü kalmasını ve beslenmenin devamlı olmasını sağlar.
* Selülitlere karşı etkilidir.
* Bir çok hastalığın oluşumunu ilk başlangıçtan itibaren hemen önler.
* Alkol alanlar bakımından kaybolan vitaminlerin geri kazanılmasında tam bir takviye sağlar.
* Saç dökülmelerini azaltır.
* Doğum kontrol hapı ve idrar söktürücü ilaç kullananlara yardımcıdır
* Antibiyotik ilaçlar vücuttaki tüm vitaminleri ve bakterileri öldürdüğü için; doğal savunma ve savaş ordularını kurarak doğal antibiyotik görevi yapar.
* Antioksidan özellikleriye hücre yenilenmesine katkıda bulunur.
* Menopoz dönemindeki riskleri azaltır
* Aşırı yıpranmayı ve yaşlanmayı yavaşlatır.
* Damar sertliğini önler
* Uzun ve sağlıklı bir ömür trendine yönelik metabolizmanın mimarıdır. Kemiklerin ve kasların kuvvetli kalmasına destek sağlar.
* Oestropoz ve Alzheimer hastalığına karşı direnç oluşturur.
* Başta Prostat ve bağırsak kanseri olmak üzere bir çok kanseri önleyici etkisi olduğu bilinmektedir.
* Bellek zayıflığını ve dikkat azalmasını engeller.
* Kronik güçsüzlüğe karşı kuvveti arttırır.
* Görme zayıflığını ve katarakt oluşumunu önler.
* Serbest radikallerin, ağır metallerin ve zehirli gazların vücuttaki olumsuz etkilerini azaltır.
* Kronik depresyona karşı olumlu iyileştirmeler gerçekleştirir.
* Genç yaşlanmayı sistemize eder.
* Mutlu bir yaşlılık dönemi için vazgeçilmez doğal bir dosttur.
o zaman benim eriyip bitmem lazımmmSüt İç
Kilo vermek için katı diyetler yapmak yerine vücut sağlığı için çok faydalı olan süt ve süt ürünlerini tüketerek zayıflayabileceğinizi biliyor muydunuz? Diyetisyen Canan Aksoy tüm detaylarıyla süt içerek zayıflamanın, yağları eritmenin mümkün olduğunu anlatıyor. Belki de şimdiye kadar veremediğiniz kilolardan süt sayesinde kurtulacaksınız!
Yağda eriyen vitaminler açısından inek veya koyun sütünün beslenmenin temel öğelerinden olduğunu belirten Diyetisyen Canan Aksoy, sütün bilinmeyen bir yönüne dikkat çekti, özellikle de fazla yağlarından kurtularak kilo vermek isteyenler için sütün iyi bir alternatif olduğunu söyledi.
Diyetisyen Canan Aksoy, “Sütün içindeki kalsiyum doğal bir yağ attırıcıdır. Sütle ilgili yapılan çalışmalar göstermiştir ki; öğünlerde alınan süt ve süt ürünleri, öğünle beraber alınan yağın emilimini azaltıyor ve sütteki kalsiyum yağa yapışarak, yağın bağırsaklar yoluyla atılmasını sağlıyor. Bu nedenle zayıflamak isteyenlere öğünlerinde yağsız süt ve yoğurda yer vermesini öneriyoruz” dedi.
Sütün tansiyonu düzenlemeye de yardımcı olduğunu belirten Aksoy, sütün diğer etkileri hakkında ise şöyle konuştu:
“Sütün içinde bulunan kalsiyum ve potasyum, kan basıncının düşmesini sağlıyor. Kalsiyum vücuttaki tuz dengesi üzerinde de rol oynuyor ve tansiyonun düzenlenmesine etki ediyor. Ayrıca süt, kolon kanserine karşı da koruyucu. Kalsiyum safra asitlerine bağlanarak, bu yağların hücresel çoğalmasını azaltıyor ve kansere karşı koruyucu etki yapıyor.
Kalsiyumun kemik yoğunluğunu arttırdığını, bu yüzden bebeklik çağından itibaren her yaş grubunun kemik ve diş sağlığını korumak için tüketilmesi gerektiğini hepimiz biliyoruz. Süt, yaşlanmayla beraber osteoporoz yani, kemik erimesi riskini azaltır, çocuklarda kemik yoğunluğunun artmasını sağlar. Süt ve süt ürünleri, protein, kalsiyum, fosfor, magnezyum, potasyum, çinko, A vitamini ve B12 vitamini açısından zengindir. Bu vitamin ve minerallerin hepsinin ayrı ayrı pek çok görevi bulunmaktadır. Özetle sağlığı korumak için beslenmede günde en az 2 bardak süt-yoğurt veya kefir gibi ürünlere yer vermek gerekiyor."
Hızlı yeme alışkanlığı çok kötü bir alışkanlık aslında.
Farkındaysan altında bu yatıyor.
Eğer yavaş yavaş yeseydin, hem tadını alabilecektin.
Hem de yerken dur ben ne yapıyorum diye kendine hakim olmuş olacaktın.
Bundan sonra öyle bir kaçamak yapmak üzere olduğunda önce bırak tabağı dur düşün.
Vazgeçeceksin zaten.
Ve direk buraya yaz birisi durdurur seni.
Mesela ben biraz önce olsa kesin yerdim diyordum şimdi düşününce yok 1 tane bile yemezdim çünkü 1 tane yesem devamı gelirdi diye düşünüyorum.
O yüzden acele etme dur düşün önce.
İkna edebiliriz seni yememen için.
larry crowne ' a gittik canım... tom hanks ve julia roberts oynuyor... fena değildi... aman aman çok güzel de değildi.... değişiklik oldu...
sen hiç bişiy yememişsinki başlığı değiştir bence yemediklerim filan yapşaka bi yana maş ama çok az geldi en azından güzel bi kahvaltı iyi olurmuş...
kızlar sıcak su torbalarını dikkatli kullanın bi arkadaşımın arkadaşının kardeşinin karnında patlamış iç organlarını yakmış ağır yaralıydı sonra ne oldu bilmiyorum... bunu duyddum duyalı sadece ayaklarıma koyabiliyorum....
ben aklımdan yemekler geçince 10 sn sonra filan yemiş oluyorum bunları düşünmeye vakit kalmıyor...
ben seviyorum tadını ekşi ayran gibi mayhoş mayhoş... hafif soda karıştırılmış bi havası var...
k
su elma sirkesini
ben de buliim bari
mutlaka vardir heralde burda da
bizim mutfaktaki sirkelere baktim
ev arkadaslarima ait olan
-susam sirkesi
-beyaz sarap sirkesi
-soya sirkesi
bole fantastik sirkeler var! :):) bi elma yok heralde
alsam suya damlatip icsem
ise yarar mi yoksa
kotu kotu seyler icen ve zayiflayamayan kiz mi olurum acaba?? :):)
suandaki en buyuk eksikligim sporsuzluk..
ama mumkun diil malesef
agustosta hele cok onemli bi sinav calismasi donemine giricem
dinlenme sansim zmaanim hic biseym olmicak.
yani ben spor yapamicam
simdi ip falan atlyirom da
veremicem mi acaba bu kilolari ah ah..
bugün yediklerim
sabah klasik kahaltımı yazmıştım...
öğlen bi gevrek 1 dlm peynir 4 zeytin çay
akşam
3 kaşık bulgur pilavı
1 kase yoğurt
sinemada patlamış mısır ve dondurma
ama bi gün öncesine göre bi nebze daha iyi deme masalcım... çok kızmaya gerek yok yani... hem sen mısırla dondurmayıda çok seviyosundur... serenanın sarmaları gibi....
bugün menü paylaşımı yapamayacağım..hepinize kötü örnek olurum..dukan amcada güçlendirmeye geçildiğinde haftada 6 gün herşeyi yiyorsun bir gün saf pro günü yapıyorsun bu durumda RABİA ben menü paylaşımı yapmasam..zira öyle diyete uygun tarzda olamayabilyor..aslında seyir evreme devam edecektim ama annemlerde güçlendirmeye geçtim kalan 3 kiloda onda gidecek inşallah..
inş cnm kaç gündür sporda yapmıyorum yarın onuda yapıyım diyorum en azından leslie filan.... hava acayip sıcak otururken terliyorum spor o yüzden çok zor geliyo bu aralar... bu arada yine baş ağrım tuttu... çıkıyorum herkese iyi geceler....
ayyyyyy benim gibi kargocu varken sorumu bu koyar bir poşete göndeririz hemi de indirimlisen nasıl göndercem diyince aklıma geldi bize tatile gidicem kedimi köpegimi otobüs almıyor kargoyayla yollar mısınız diyenler var ya kafayı yemişler valla
canlarum bizim ev saunadan farksız bir de site açıklık yerde çok esiyor sözde bu nasıl bir sıcak ya nefret ettim yazdan yemin ederim bu ne ya amaaaaaaaaaaaan
layyyyyyyyn şu fransızlar kadar aklımız yok he adamlar bildigin demir yıgınının adını eyfel koydular ne para kırıyorlar sırf eyfeli görmeye gidiyor millet oraya dünyaca ünlü gitsen baksan bi bok yok afederisiniz bildiginiz demir yıgını işte ama bizim bir dolu güzelliğimiz var aklımız sadece üç kağıtçılığa çalışssıntürkler acaip millet vesselam
ayyyyyy benim gibi kargocu varken sorumu bu koyar bir poşete göndeririz hemi de indirimlisen nasıl göndercem diyince aklıma geldi bize tatile gidicem kedimi köpegimi otobüs almıyor kargoyayla yollar mısınız diyenler var ya kafayı yemişler valla
ben de 63 falan olursam eger resim şeyettirmeyi düşünüyorum
canlarum bizim ev saunadan farksız bir de site açıklık yerde çok esiyor sözde bu nasıl bir sıcak ya nefret ettim yazdan yemin ederim bu ne ya amaaaaaaaaaaaan
benim de bugun kü menüm şöyleeeee:
sabah : yarım kaşarlı simit
ara : sütlü nescafe
öğlen : 2 adet köfte + pilav + az mercimek çorbası + salata
ara : 3 ü bir arada
akşam : yarım kaşarlı simit + 2 dene nugget + 1 sütlü nescafe
spor olarak da : sopa + dumbell + 40 dk yürüyüş
bu sıcakta spor hiç yapılmıyor kızlar yaa ben ki spor konusunda hiç üşenmem ama iki dk da pişiyorum sizde öylemisiniz akşamın dokuzunda bile nemden yürüyüş yapılmıyor ya
bende diyetteyken yeni tarifler denemeyi yapmayı çok seviyorum kendim ymiyorum ya daha bi özeniyom yaparkennnilginç bişiii
evet canım kefir çok yararlı ben çok seviyorum ama burdaki marketlerde bulamadımmmm
o zaman benim eriyip bitmem lazımmmsürekli süt ve ürünlriiii
ayyy hızlı yiyenlerden biride benimmm en fazlaa 5 dkk oda nadir yaniiii annem de der arkandan atlımı geliyo yavaş yee :18:
bugünkü menü
ara 1 bardak süt
sabah 2 yumurta 1.5 kk peynirrr
ara 1 form çay 3 dilim salam
öğlen 1 ton balığı
ara 1 form çay 3 dilim salam
aKŞAM yok
ara işyerinde 1 bardak ayran sonra spora gittim
spordan sonra evde 1.5 kase yoğurtt yulaf unlu
2.5-3 lt su 45 dk spor
ben kaçarrr kızlar hepinizi öpüyorum namazı kılar yatar benn hepicinizi öptüm yanacıklardannn kalın sağlıcaklaaaa
ne yemişim gene?
ne yemişim gene?
çok haklısın turtacım da nerden çıktı? paris'e mi gidiyosun?
Hee tabi kutuya koyar yollarız deseydin.
Bir ara hayvanlar için özel kargo var diye duymuştum ama ..
Önce bizimle paylaş ama ..
Biz önce görelim.
Güzel olmuş bence menün.
Nugetın kalorisi nasıl bilmiyorum ama ben de çok severim.
Yaşasın ya sevenler de varmış kefiri.
Merak ediyorumm
Ben de çok hızlı yerim de doyduğunu anlayamıyor insan.
dün yediğin tatlıdan bahsediyorukk canumm =)
hehe yok serena gidiyormuş da ordan aklıma geldi
yok cnm ya yasak kargoda canlı hayvan taşımak otobüsn firmaları vs tasırda bizim araçlarımız havasız koli vs dolu oluyor hangi akla hizmet sen kediyi köpeği koymak istiyorsun yaa gerizekalı bakamıycaksan alma nefret ediyorum böyle insanlardan
zaten sizinle paylaşıcam oraya koymam ben resim buraya koyucigimm
Geçen günkü macaron kız bu ..
Artık yeme bence sen bir şey.
dün yediğin tatlıdan bahsediyorukk canumm =)
hehe yok serena gidiyormuş da ordan aklıma geldi
kızlar geç uyandığım için öğlen 12 de 2 yumurta yedim (haşlama)
2 çay kaşığı ekmeksiz vişne reçeli..
öğlen yok. ara yok sadece su var..
akşamda 6 gibi 2.5 haşlama yumurta yedim.
kaynanama gittik iki kaşık pilav yedim. 2 bardak şekersiz çay içtim. iki tanede püskevit yedim.. bütün kaçamaklarım bunlardı eksiksiz yazdım
şimdiye kadar 4 litre su içtim. ve kaynanamdan dönerken yürüyerek döndük.. (40-45 dkk)
hepsi bu canlarım
yarın yine gidicem ev temizlemeye yardım edicem. boya yaptılar mutfağı dizayn ettiler evleri inşattan beter olmuş. yarın gidicem yine. akşama kadar olmam sabah erken kalkıp yemek yapıcam onlara sonra gidicem.. sizler naptınız nassınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?