Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Kızlar kesinlikle tartılmayın moral bozukluğundan başka birşey değil

Çünkü biz kadınların vücudu ödem felan tutabilyor ondan değişkenlik oluyor

Haftada 2 konusunda kararlıyım şu an.
ama bu şekilde kendimi kontrol edemediğimi düşünüyorum.
Ne durumda olduğumu bilip azalma yoksa yüklenmiyorum.

Kilo vermeniz durduysa ..

1. Sağlıklı beslendiğinizi sanıyorsunuz ama aslında değil

Hala diyet kola içiyor musunuz?( Birileri dikkatli okusun ) Ya da düşük karbonhidratlı da olsa diyet ürünler mi tüketiyorsunuz? Ya da içinde adını okuyamadığınız birçok şey içeren? Konu sadece düşük karbonhidrat tüketip kilo vermek değil, bağımlılıkları beslememek ve sağlıklı yaşamak. Gerisi kendiliğinden geliyor zaten.

2. Çok fazla stres altındasınız

Duygusal stres, fiziksel stres, mali stres, ilişki stresi… Dört yanımızdan bastırıyor ve bedenimiz bunlar arasında bir ayrım yapmıyor, stres strestir diyor ve başa çıkabilmek için kortizol üretiyor. (Kortizonun vücutta üretileni yani) Bu da kasların yıkılmasına, insülin direncinin artmasına ve yağ depolanmasına yol açar. Yüzbinlerce yıl boyunca stresin anlamı, ölmek ya da hayatta kalmaktı. Yoğundu ama sık değildi. Ama şimdi hayatımızın her anı stres neredeyse, trafik, patron, bilmemne derken stres kilolarınızı tutabilir.

3. Karbonhidrat tüketiminizi kontrol etmeniz gerekiyor

Kilo vermek için karbonhidratlada bitiyor iş malum. O yüzden sandığınızdan fazla tüketiyor olabilirsiniz. Yapabileceğiniz en doğru şey tüm hazır gıdalardan, dolayısıyla gizli şekerlerden uzak durmak olacaktır. Meyveyi kesmek de denenebilir.

4. Kas Yapıyorsunuz

Terazilere çok da takılmamak gerekir, ne de olsa ayna her zaman doğruyu söyler. Paleo beslenme yağ yakımını arttırırken kas yapımını ve kemik yoğunluğunu arttırır ve bu değişimler terazide görülmez. Kendinizi iyi hissediyorsanız, aynada bile, yağ oranınızı ölçtürün veya karın çevrenizin ölçüsünü takip etmek de iyi bir yöntemdir.

5. Yeterince aktif değilsiniz

İnsan evden çıkıp, arabaya oturup, masanın başına geçip oturup, sonra arabaya yine oturup eve dönüp tv karşısında oturmak için yapılmamış. Ayaklarımız var ve de günde en azından 45 dakika yürümemiz gerekiyor. Doğanıza bu kadar da aykırı davranmayın.

6. Kronik kardiyonun esiri oldunuz

Çok uzun süreler maksimum kalp hızının %75′inin üstünde kaldığınızda, glikojen yakarsınız. Bunun sonucunda da vücudunuz daha fazla şeker ister ve karbonhidratlara saldırırsınız. Ama özellikle de aşırı kardiyonun yarattığı stres ile kortizol salgılayarak kilo alıp, kas kaybederek ve bir yandan yaparken diğer yandan yıkarsınız.

7. Molalı Oruçları denemediniz

Herşeyi denemenize rağmen kilo veremiyorsanız, platoyu aşmada molalı oruçlar çok işe yarayabilir. Molalı oruç ne derseniz, yemek yediğiniz aralığı 8 saat ile sınırlamak. Mesela öğlen 12:00′de ilk yemeği yiyorsanız, son yemeği 20:00′de yiyin.

8. Çok fazla yiyorsunuz

Karbonhidratları kesmek tek başına mucize değildir ve ne de olsa az karbonhidrat yiyorum diye ihtiyacınız olandan çok daha fazla yiyecek tüketebilirsiniz. Kalorileri saymıyor olmak bazılarında ters tepebiliyor ve bir yeme bozukluğunun yerini diğeri alabiliyor ve düşük karbonhidratlı gıdalardan çok fazla tüketilebiliyor. Nihayetinde amacımız sağlıklı beslenmek ve bu da ihtiyacımız kadar yemek anlamına geliyor. Oturup 100g kaju yerseniz, birşeyler yanlış olacaktır.

9. Dolaplarınızı Paleolaştırmadınız

Boşuna dememiş atalarımız gözden uzak, gönülden ırak diye. Eğer evde çikolata olmazsa, yiyemezsiniz de.

10. Sağlıklı dengeye ulaştınız

Siz aynı fikirde olmayabilirsiniz ama vücudunuz ideal kilosuna ulaşmıştır. Hepimiz dergilerden fırlamış mankenler gibi gözükmek durumunda değiliz malesef ve sağlıklı bir dengedeysek, gerçekten bu dengeyi bozmak istiyor muyuz?

11. İradeniz zayıf

İrade de kas gibi, kullandıkça kuvvetlenir, kullanmayınca zayıflar.
Spora gidemiyor musunuz? O zaman yürüyüş yapmayı hedefleyin. Çikolatayı bırakamıyor musunuz? O zaman bugünü çikolatasız geçirmeyi hedefleyin. Bazen de tam tersi olur. Hergün hergün spora mı gitmek istiyorsunuz? Kaslarınızın dinlenmesi lazım, tekrar spora gitmemek için irade göstermek gerekebilir.

12. Bahaneleriniz çok

Gün boyu yememeniz gereken şeylerle ilgili iç tartışmalar yaşıyorsanız ve siz sonuçta sol tarafınızdaki meleği dinleyip kaybediyorsanız, çok fazla bahaneniz vardır. Bunların kökenine inmek gerekli olacaktır.

13. Yeterince uyumuyorsunuz

Kronik uykusuzluk da kortizol salgılanmasına sebep olur. Yağ yakıcı büyüme hormonları en çok derin uykuda görülür. Her gün en azından 7-8 saat uyuyun.

14. Yeterince zaman vermediniz

Bazıları karbonhidratları keser kesmez anında sonuç görse de, bazılarının bazen 1 ay alışma süreci geçirmeleri gerekir. Yine de, bunun uzun vadeli bir hayat biçimi olduğu unutulmamalıdır. Ana amaç kilo vermek değil sağlıklı olmaktır.

15. Çok fazla süt ürünü tüketiyorsunuz

Bazıları süt ürünlerine gerçekten reaksiyon verir, günlük hayatta bir tepki görülmese de ve süt ürünlerini kesmek sihiri gerçekleştirir. Öte yandan süt ürünleri de insülin salgılattırır.

gene ben geldim kayınvaldemle bimekse gittik bana kettle aldık
akşam üstüde inicem misafirlik için nevresim takımı bakıcam

Alışveriş zamanı desene ..
HAyırlı olsunn ..

evet canım yavaş yavaş alıyoruz eşyalarımızı 10 ay dediğin nedir ki bi bakarsın gelmiş zaman ..

gelelim dün yediklerimeee
sabah 1 poğça peynir çay domates
öğle dışardaydım ve çok toktummm soda ve milkshake içtim
akşam yarım tabak makarna yedim 1 kase eşliğinde
sonrasındada bir şeftali

bugun ise
kahwaltıda 1 dilim ekmek peynir çayyy
bu ara hiç birşey istemiyor canım boyna sulu şeyler istiyor midem bulanıyor üff üşüttüm herhalde hiç iyi değil midem

10 ay sonra mı taşınıyorsunuz ?
Ayy hayırlısı olsun ne güzel ..

Evet dün yediklerin konusunda yoruma başlayayım.
Daha genel olarak yediklerini bilmediğimden tam yorum yapamıyorum ama poğaça ayda yılda bir yenilebilecek bir şey.
Sabah bol karbonhidratla başlıyorsun.
Hem gün içinde acıkmana hem de yağlarının yanmamasına neden olacaktır.
Akşam yine makarna.
Glisemik indeksi de oldukça yüksek bir karbonhidrat.
Aşırı karbonhidrat yüklemesi olmuş.
1. si kolay kolay kilo veremezsin.
2. si versen bile giden yağlarının yerine kas koyamayacağından ( protein tüketimi az olduğundan ) çok kolay geri alırsın.
Buna dikkat etmeni tavsiye ederim.

BU arada bir yerde okudum maden suyuyla ilgili bir yazı.
Aklıma sen geldin, geçen sormuştun sanırım.
Maden suyunu yemekten en azından 2-3 saat sonra içmemiz gerekiyormuş.
Oysa biz sindirime yardımcı olsun diye genelde yemekten sonra içerdik değil mi?
Büyük bir yanlış.
Sindirimi hızlandırıyor ve yediklerimizi hemen depo olarak saklamamızı sağlıyor.
Oysa yavaş yavaş sindirsek biz onları enerji olarak kullanacağız ..

saol cnm kalktım biraz biraz yapmaya çalışıyoum bi kalkıyorm bi oturuyorum artık olduğu kadar....
balım kaymağım öncelikle geçmişş olsunn nedir biz bayanların bu ağrısı yaaa inşşş çabucak geçer ağrınn
hmmm tşkler cnm güzel bilgiler için hepsini geçtim süt ürünleriiiiii bak bunu bilmiyodum cidden düzensiz uyku da var tabiiii günlük 6 saat en fazla oda tam uyku denilemez yarım yamalak

1453 formulün çok güzell hoşuma gitti bacım 13 bizim sayımızzz
başta diyete başlamadan ölçüm yaptırmıştım ama bi yerde okudum sürekli kilo verildiğinde tiroid gerektiği işlevi göremiyo yazıyodu ondan şüphe ettim bide belirtileri arasında saç dökülmesi falan vardı bu aralar aşırı derecede saçlarım dökülüyoo dokunmaya korkuyorum avuçla geliyooofffffffff stres oldum yine:18:

bende zaten bağırsak problemi hep varrr ondanda anlayamam kiii en iyisi test hematolojiye gidince doktora rica edip onada baaktırayım bide randevu alabilsem hastanedennn....her hastanedede yokkiiii
ay ne problemliyim yaaa

hemen öğle yemeğimi yazayım

Menü

Çorba-Haşlanmış tavuk-patates kızartma-pilav-kavun-domates/salatalık

Ben
Az Çorba - iki but tavuk-domates/salatalık-kavun

Protein konusunda pek sınırlamaya gitme.
O yüzden 2 but çok iyi olmuş.
Domates salatalık az çorba harika ..
Çok büyük bir şey değil ama sen zaten önceden de çok kötü beslenmediğinden ufak şeylere dikkat etmen gerekiyor sanırım kilo vermek için.
Kavun.
Oldukça şekerli ve glisemik indeksi yüksek bir meyve.
Kİlo verme konusunda oldukça olumsuz bir etki yapabilir.

Süt ürünleri konusunda ben de oldukça şaşırdım.
Çünkü karatay da aşırı açlık durumunda süt ve ayran tüketilmesi söyleniyor
Hadi ya aşırı kilo verme de mi olumsuz etkiliyormuş tiroidi ?
İStersen sen yine de bir ölçtür ne olur ne olmaz.
Çünkü dediğin gibi saç dökülmesi de belirtilerinden.

1 dilimdi o kadar etkiler mi?

Ona da dikkat edeyim yinede belli olmaz

evet dün çoook düzensiz bir beslenme oldu en azından sabah poğçayı yememeliydim ama evdeki herkes kahwaltı yapmış tek başıma yaptım sodayıda genelde canım kola veya meyve suyu istediğinde onlara saldırmayayım diye içiyorum çok nadir yemeklerden sonra içerim ama genelde kola niyetine aralarda

bu arada sodanın yanına ayranıda ekliyorum onuda yemeklerin yanına akşamda çorba ve menemen yesem olurmu
birde şeftali nasıl sence soonrası için

1 dilimdi o kadar etkiler mi?

Ona da dikkat edeyim yinede belli olmaz
1 dilimin etkileyeceğini hiç zannetmiyorum.
Sadece dikkatimi çektiği için söyledim yoksa menün gayet güzeldi ..

Soda aralar için oldukça ideal bir sıvı.
Ben vücudun eksik mineralleri tamamlar.
Sadece yemekten sonra içme yeter.
Ayran, bol protein ve proteinin yaklaşık 1/3 ü sindirilirken harcanıyor.
Bu da çok güzel bir şey.

Akşam için çorba ve menemen gayet uygun.
Tabi fazla kaçırmadan ve yemeğini geç saate bırakmadan.

Kilo vermeye çalıştığınız halde başarılı olamıyor musunuz? Kendinizi sürekli halsiz ve yorgun hissediyor aynı zamanda konsantrasyon eksikliğinden mi yakınıyorsunuz? Sorununuz kansızlık (anemi) olabilir.

Kansızlığı oluşturan etmenler çeşitli olmakla birlikte genellikle beslenmeyle ilişkilidir. Dolayısıyla beslenmenizde yapacağınız küçük değişiklikler bu sorunu ortadan kaldırabilir.

En sık görülen anemi türü "demir eksikliği anemisi" dir. Demir, hücrelere oksijen taşınmasında görevlidir. Demir eksikliği durumunda dokulara yeterli oksijen gitmez, dolayısıyla metabolik faaliyetler aksar. Bu durum kilo vermenizi yavaşlatabilir hatta durdurabilir. Ayrıca halsizlik ve yorgunluk hissi oluşur, konsantrasyon eksikliği gibi problemler yaşanır. Bu, demirin yetersiz alınmasından kaynaklanabileceği gibi tüketilen yiyeceklerdeki demirin vücut tarafından kullanılamaması sonucu da oluşabilir.

oyüzden bende demir eksikliği tedavisi gördüğümdennnnnnn şimdi anladımkii tam 1 yıldır 20kiloyu vermekle cebelleşiyorum çok yavaş veriyorum diyorum sanırım bu yüzden mişşşş yeni öğrendim içim rahat ettiiii en kısa zamanda tahlillerimi yaptırmam lazımmm sevinsem mi üzülsem mi bilemedim

kızlar içinizde benim gibi demir eksikliği anemisi olan varsa bilgilerinizeeeee

ferdici eğer hormonların yavaş çalışıyorsa çook ağır kilo verirsin hatta o kadar çabana rağmen alırsında ... bende ilk çıktığında 3 aydamı ne 10 kiloya yakın aldım ...
belirtileri arasında saç dökülmesi adet düzensizlikleri ya çok gelme ya az gelme
ve en büyükkk belirtisi vucudda sıcaklık dengesizlikleri kışın bile balkona atletle çıkıyordum ... tişörtle işe gidiyor çoğu şeyde atlet giymiyordum içime

normalde kayınpederim 8 de geliyor .. o saatten sonra yiyiyorduk ama 7 ye indirdim oda bazı günler geç çıkıyorum işten evde 7 gibi oluyorum

normalde kayınpederim 8 de geliyor .. o saatten sonra yiyiyorduk ama 7 ye indirdim oda bazı günler geç çıkıyorum işten evde 7 gibi oluyorum

O zaman gayet güzel ..
Ekmek tüketmesen iyi olur çünkü karbonhidrat çok kaçmış.
Mümkün oldukça karbonhidrat miktarını düşürürsen iyi olur.
Öğünlerinde yoğurt ve üzerine biraz pul biber ilave edip yiyebilirsin.
Faydası olacağını düşünüyorum.

ekmek genelde sabahları yiyiorum birde şuan can sıkıntısından yiyiyorum okul açıldığında vaktim bile olmuyor ekmeği aklıma getirmeye

ekmek genelde sabahları yiyiorum birde şuan can sıkıntısından yiyiyorum okul açıldığında vaktim bile olmuyor ekmeği aklıma getirmeye

Ben de can sıkıntısından dünyaları yiyebilirim ama yapma bunu.
Kilolarını verdiğinde can sıkıntın da azalacaktır ama daha önemlisi sağlıklı olacaksın.

saol cnm...
aklında şüphe kalmasın yaptır testlerini ama kötü çıkarsada benim gibi kendini üzme boşuboşuna üzülmüşüm o kadar... her 10 kişiden 1inde olan bişey... ve tedavisi çok basit...

ay bende demir eksikliği anemiside var yok yok bende...

kızlar doğalgazcıları önümüzdeki haftaya aktardık... yalnız ben bu arada çok kötü bişiy yaptım... kendimi kaybettim dolapta bayramdan kalma berbat bayat hiç tadı olmayan tatlıları yedim... keşke atsaydım çok pişmanım... kaç tane yediğimi bile bilmiyorum o derece kendimi kaybetmşim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…