Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Hamsi aldım Rabiacım.
İİlk kez denedim becerdim sanırım temizlemeyi.
Fırında değil de tavada nasıl yapabilirim ki yağsız olarak ?
tavada buğulama gibi yapabilirsin.
tavanın en alt katmanına soğan koy. ister halka yap ister yemeklik. üstüne 1 sıra yuvarlak ince dilimlediğin patates ve en üste de hamsi koyuyorsun. üzerine salçalı su gezdir. domates mevsimi tabi, istersen salça yerine taze domates rendele.. sonra kapağı kapat ve patatesler yumuşayana kadar pişir. çabuk pişer hamsi.

Çok teşekkür ederim Rabiacımm ..
Becerebilirim inşallah ..

Çok teşekkür ederim Rabiacımm ..
Becerebilirim inşallah ..
becerirsin canım hiçbir zorluğu yok.
hatta seviyorsan 1-2 diş sarımsak at, ince ince doğrayıp. pek güzel olur
piştikten sonra üzerine maydanoz da serpebilirsin.

adı üzerinde buğulama olduğu için tavana su eklemeyi unutma. domates eklersen o da güzel sulanır. çok aşırı su eklemene gerek yok, arada kontrol edersin su durumunu. gerekirse sıcak su ekleyebilirsin canım.

ha bu çok uzun iş geldiyse hamsi çok az yağda kızarır. tavana az bir yağ koy. sonra üzerine hamsileri tek sıra haline diz. kapağı kapat. o yüzü pişince diğer yüzünü çevir. büyükçe bir tavan olacak, bütün hamsileri tek sıra dizeceksin. anlatabilmişmdir umarım?

deryoşummm ne güzelll olmuşsun ya ciddenn incecik duruyosun balımm süpersinnnnn

masalımm sana gelince kız nasıl sürdün eliniiii ben elime alınca balığı bi tuhaf oluyom kaldıki temizlemekkk helalll olsunnn

Rabiacım yarın yapayım diyorum da yarın da saf proteine başlayayım diyorum bir kaç gün.
Sebzesiz yapsam belki daha iyi olabilir.
Bu yağlı kağıtlar var ya onu tavaya koyup üstüne dizsem olur mu ki?
Zaten az yaparım çok yiyemem.

Bacım bölümüm gereği hayvanları kesmeye alışığım zaten.
BU sene neler kesmedim ki.
Balığı da temizlerken özellikle inceledim.
Bazılarının göz merceğini falan çıkardım.

gözz merceğini miiiiii

şoklardayımmmmm kes bacım kesss ama banada öğret yaaaa

2 gündür okulda huzursuz günler geçiriyorum. zümremin bitanesi sıktı canbımı dün kadın hep kıskanıyor ya o kadar bariz belli ki. ne yapsam onu yapıyor makyajıma kadar inceliyor aynısından alıyor öğrencilerime ne alsam aynısını alıyor vs acayip hırslı yani. herneyse onun bazı davranışlarını görünce tedbirli oldum mesafe koymaya karar verdim aramıza.

sonra bu aralar tayin hakkımızla ilgili değişiklikler oldu öğretmenlerin şubatta eş durumu istmeleri kesinleşirse kalkacak. sadece yazın istyebilecez tayin. öğrenciler açısından iyi sık öğretmen değiştirmemiş olacaklar. ama gel görki benim gibiler napsın. herneyse sadcee yazın olsa neyse bulunduğun yerde 3 yıl kalma şartıda varmış ben bunu da duyunca hiç keyfim kalmadısınıfıma gideyim dedim. sınıfa gittim 2 tane bebek anneleri uyutmuş başlarında oturuyolar arkadaşlar. o kadar sınıf içinde benimkini seçmişler bebek uyutacak 2 haftadır seslenmedim temizlik yapmıştık istedikleri gibi kullandılar yediler içtiler.hiç bişe demedim.sınıfımı hazırlamam gerekiyodu hepsini son güne bıraktım onlar yüzünden artık bugün hazırlamam lazımdı pazartesi öğrenciler gelecek. herneyse sınıfa girdim topuklu ayakkabım ses çıkarıyormuş çocuk uyanmış kadın başladı bana zaten sınıfını kullanıyoruz diye suratın beş karış topuğunun sesinden de uyandılar. ses yapıyorsun kaç gündür hep böylesin. yahu ben sınıfımada giremeyeceksem napim daha gerizekalı. onada ağzının payını kibar kibar verince arkadaşlarda gülçin öyle biri değil sen alınganlık yapıyorsun deyincve kadın biraz sonra özür diledi. aptal zaten moralim bozuktu daha da bozdu. osmanın gizli gizli ağladığı gibi ağlasamda rahatlasam. zaten reglde olmadım onun veridği stres sancıda var. üfffffff noluyo ya nazar mıdır nedir neşeme nazar değdi sanırım çünkü nereye gitsem orda muhabbet olurdu ama 2 gündür noluyo anlamadım.

gözz merceğini miiiiii

şoklardayımmmmm kes bacım kesss ama banada öğret yaaaa

Acayip stres attırıyor onlarda
Kalbi kesip incelerken hele, birinin kalbine saplar gibi sapladım.

İnsanlar kıskançlıktan ne yapacağını şaşırmışlar.
Anne dediğin kim Gülçincim öğretmen mi ?
Kendi sınıfları yok mu?
Bir de sana mı laf ediyorlar

Zümreni hiç takma o açık belli zaten, bariz kıskanç.
Bir de iyice zayıflıyorsun ona da bozulmuştur.

Sen tayin mi istemeyi düşünüyordun?
memnun değil misin yerinden ?
Nasıl ya ee eşinin tayini çıktı sen yine de 3 seneyi doldurmadan olmuyor mu?

Regl başlı başına olay zaten.
Ağrısı da psikolojisi de ..
Kadın olmak zor zanaat ..

ben öğle menümü yazmadım

Hemen yazayım
Menü
şehriye çorbası-türlü-pilav-cacık-üzüm

ben

şehriye çorba-türlünün taneleri-cacık-üzüm

Regl dönemine giriyorum yavaş yavaş iştahım açılmaya başladı

İmdattt

Çok güzel kilo vermeye başlamışken lütfen tatilde fazla kaçırma.
Gelmesin tekrar kilolar ..

Hilalim

biliyorsun ben bugünden sonra 5 gün yokum

Cuma bir aksilik olmazsa bildirim yapacağım

Tamam canım, izinli yazmıyorum cumaya kadar.
Eğer bildirim yapmazsan izinli yazarız ama yapmaya çalış.
Çünkü izinlilerden birisi gelirse sen izine çıkınca senin yerine yer falan dolar bir de ..

Dikkat edicem

Zaten önceki deneyimlerimden biliyorum balık salata yerdim

İnşallah öyle ollur yine

Kaçırırısam da yüzerimki yakayım onu

Cuma inşallah burda olucam

Dikkat edicem

Zaten önceki deneyimlerimden biliyorum balık salata yerdim

İnşallah öyle ollur yine

Kaçırırısam da yüzerimki yakayım onu

Cuma inşallah burda olucam

Spor avantajın olacak yüzme çok güzel bir avantaj.
Bu tatili kendi lehine çevirebilirsin.
Gayet sağlıklı ve leziz yiyecekler var aynen dediğin gibi balık.
Ama öncelikle bol bol eğlen ve stres at.

olumlu düşün canımmm ne kadar olumsuz düşünürsen negatifleri okadar çok üstüne çekersinnn
ben bile olduğum yerde bebeklerin annelerine sinirlendim sanki tapulu mallarıı işte insanlara böyle toleranslı olunca anlayış gösterince tepeye çıkmaya çalışmıyolar mı sinir ediyolarrr :84:regl zaten ayrı bişiii stresii falannn allah yardımcın olsunn kuşumm

Annende mi kaçırdın yemekleri ?
Yoksa bu hafta gayet iyiydin Melekcim.

Evet iyi gittim ama annemlerdeydim 2 gün.. ve onlarda geç yiyorlar bende hep beraber yiyelim istiyorum.Ne kadar yemek yemesemde, meyve şu bu derken illa bişiler yeniyor yinede (

Bu böyle olmaz.. kendime bu hafta çok katı kurallar koydum.Onları uygulamalıyım..

Ya Hilalcim birde şunu belirteyim:

Ayın 21 ine kadar yani çarşamba gününe kadar çok sıkı ders çalışmam lazım.Eşimle iddiaya girmiştik, sonucunu almalıyım.O yüzden çok fazla giremeyebilirim.Bilgilendirmek istedim...

ya benim sınıf öğretmenler odasına yakın ya tembellikleriden gelmişler kendi sınıflarına giderlerse koca popoları küçülür aman . zaten ilk yerleştiklerinde de sormadılar sonrada alıştılar bişe demeyince. neyse yaa da hala boğazım düğüm düğüm seneye güzel başlayaydım eyiydi. ağlasam rahatlaycam ama olmuyo. şarkı söylesenize ya kınayı getir aneyyy parmağın şettir aneyyy

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…