Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

günaydın kızlar çok yazmışsınız okuyamasdım yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz diyorum
hilal izin istiyorum 2 hafta çok hastayım buğazım kaslarım kemiklerim kırılıyor
oğlum hasta
kızım hasta
evde her iş duruyo yatıp dinlkenmem lazım
kendimi toplamalıyım

günaydın..hala hastayım ama daha iyiyim..sağlık bulunmaz bir nimet..herkes kendine dikkat etsin..

geçmiş olsun.
.bende aynıyım kemiklerim kırılıyor..
hepinize çok geçmiş olsun..
yat dinlen yoksa toparlayamazsın ..

çocukluya daha zor ilk gün hastalıktan kırlırken oğlumda sabaha kadar ayağımdaydı öksürük uyutmadı çocuğumu ve ben tamamen bittim.
MÜTİ sanada geçmiş olsun..

dün ağzıma doğru düzgün birşey sürmediğim halde + dayım ..aç kalmak kesinlikle kilo verdirmiyor..düzenli menü bol su erken yemeği bırakamak harika sonuçlar getiriyor..ve tabikide spor o kesinlikle olmalı son kararım budur arkedeşler..

Ben geldim kızlarr ..

Merhabalar kızlar...
Annemlerdeydik, yeni girdik eve..
Bi bakayım dedim size...
Yine çok hastalandımya, bi atlatamadım su kırgınlığı üzerimden... :2:

Yarın görüşürüz...

Dayababildin mi Melek yemeklere ?

Hilaaaaallllllllllll dayanamadım sabaha tartıldım 60 kiloyum sabaha kadar leptinde el verir belki daha da veririm ay inanamadım gözlerime

Geceden 1.9 kg az mı çıktın sabaha da 500 gitse sonuçta şişkinlik inecek falan harika olmuş valla.

Benim asla uygulayabileceğim bir menü değil sürekli yeniliyor çünkü.
Leptin de sonuçta bilimsel bir durum benim aklıma tam yatmış durumda.
Ama herkes kendine uyanı yaptığında elbet sonuçlar daha iyi olacaktır.

Valla tebrik ettim seni harikasın, eşin de pek marifetli kıymetini bil ..

Günaydın kıslar
bugün tartıda artıdayım... yaptığım kaçamakların mı yoksa adet olmanın sonucu mu bilemedim...:44: ortak çalışma diyelim

Bence de o tam bir iş birliği ...

Kız gel de anlat hadii ..

Günaydın arkadaşlar çok hastayım ya
Hafta benim için ii başlamadı...

Geçmiş olsun Melek ..
Benim içinde pek iyi değil ama bırakmamaya çalışıyorum kendimi.
Grip belirtileri başladı hafiften, bir de kalp sorunum mu ne çıkacak arada bir çarpıntı ve sıkıştırma oluyor.
Kalp hastalığı da ailede genetik zaten.
Üstüne reflü+ gastrit ağlayacaktım ağrıdan.
Uyuyamıyorum da ki, sonra sevdiceğim masal anlattı öyle uyumuşum.

Tamam Gülçin ..
Ama benim gibi kilo alıp dönme.

günaydın..hala hastayım ama daha iyiyim..sağlık bulunmaz bir nimet..herkes kendine dikkat etsin..

Geçmiş olsun Derya daha iyisindir umarım.

Ben bazen sıkıntılı olduğumda hiç bir şey yiyemiyorum baya eksi de çıkıyorum ama sonuçta geri gelen şeyler, bak ben de 3 öğün yapıyorum artık derya.
Bol su içiyorum.
Düzenli menü.
Yemeği erken bırakıyorum.
Spor yapıyorum.
Uyku düzenimi de oturtmaya çalışıyorum daha ne olsun değil mi ?
bir de aklıma takılmıştı neden omega 3ünü gece içmeye başladın?

20 01 0212
balkaymak;13
ferdici:11
ysfmir:22
aysegiğ:12
özlew19:22
betül:9
masal:64
aralık:1
melek:26
laydline:20
kızlar 21 inide akşama kadar bi ara sayarım
yatıcam

saol derya sizewde geçmiş olsun aynı ben sabahaca öksürdüm oğlum çok kötü hasta 10 aylık hala atlatamadı ayağişmda salladım öyle kızda öksürdü sabahaca tam bi rezalet bide benim basım tutulmuş gibi ağrıyo kıpırdatamıyorum biraz dinlencem kendime bekıcam 2 hafta sizdem ayrılcam ama kilo almıycam

çok geçmiş olsunnnnn
aynı fikirdeyim bacımmm gerçektende öyleee

geldimmm hilalimmmmmm

İştah Kontrolü İçin Öneriler

Birçoğumuz belirli dönemlerde iştahla ilgili problemler yaşamışızdır. Kilo problemi olanlar iştahlarının çok açık olmasından yakınırken, birçok anne de çocuğunun iştahının çok kapalı olduğundan ve bir türlü yemek yediremediğinden yakınır.

İştah bir yiyeceğin zevkle, istenerek ve arzulanarak yenmesi durumudur. Bir insanın hangi yiyeceklere karşı istek duyacağı öğrenilmiş bir davranıştır aslında. Milletler arasından tutun da coğrafi bölgelere kadar farklılıklar gösterir. Şöyle ki, bir Amerikalı için en güzel yemek soslu kocaman bir biftek ve kızarmış patates iken bir Japon için tütsülenmiş balık ve haşlanmış pirinç en iştah açan yiyeceklerdir. Mesela ülkemizde Güneydoğuda et ve bulgur ağırlıklı bir beslenme tercih edilirken, Ege Bölgesinde yaşayanlar içinse en tercih edilen yiyecekler sebze ve balıktır.

İştah beynimizdeki hipotalamus denilen bölgeden kontrol edilir. Burada açlık ve tokluk merkezleri vardır. Enerjimiz düştüğünde açlık merkezimiz devreye girer, iştahımız açılır, yemek hayali kurarız ve yeriz. Yemek yiyip doyunca beyindeki tokluk merkezi devreye girer ve yemeyi sonlandırırız. Dolayısı ile iştahımız kapanır.

Bazen duygu durumumuzun da bu merkezler üzerine etkisi vardır. Bazı insanlar üzülünce iştahlarının açıldığından ve çok yediklerinden yakınırlar. Bazıları ise üzüntüyle iştahlarının kesildiğinden ve yemek yiyemediklerinden yakınırlar. Aslında bütün canlıların ve insanın üzüntüye, sıkıntıya verdiği ilk tepki iştahının kesilmesidir. Önceleri sıkıntı ile yemek yemek ihtiyacı azalır. Ancak kişi kazara yiyip mutlu olduğunu fark edince sıkıntı karşısında yemeye başlar ve kilo alımı kaçınılmaz olur.

Bazı yiyeceklerin de iştah üzerine etkileri vardır. Özellikle şeker oranı yüksek yiyecekler vücutta insülin hormonunu arttırdıkları için iştahı açar. Şekerlemeler, tatlılar, muz, incir, tatlı karpuz, beyaz un, pirinç gibi yiyecekler buna en iyi örneklerdir. Bununla birlikte çok baharatlı yiyecekler, turşular, tuzlu yiyecekler ve alkol de iştah açan yiyeceklerin başında gelir.

Eğer çok iştahlıysanız ve bununla baş etmek istiyorsanız işte size bazı öneriler:

Yiyecekleri uzun süre çiğneyin. Mide ile beyin arasında tokluk sinyali 20 dakikada oluşuyor. O nedenle yavaş yemek, daha az yemeyi ve daha uzun süre tok kalmayı sağlıyor.

İştahınız açılıyor ve yemek hayali kuruyorsanız işe su içerek başlayın. Su içmek midede dolgunluk yapacağı için yiyeceğe karşı ilgiyi azaltır.

Tuzlu, baharatlı, şekerli yiyeceklerden uzak durun. Yiyeceklerin görüntüsü ve kokusu da iştahı açabiliyor. O nedenle bu tür yiyecekleri görmezseniz canınız da istemez.

Üzüldüğünüzde, sıkıldığınızda soluğu mutfakta alıyorsanız hemen durun diyoruz. Mutfak yerine dışarıya çıkın, yürüyüş yapın. Egzersiz sonrası vücut ısısı artar, metabolizma hızlanır ve yiyeceğe karşı olan ilgi azalır. Eğer bunu yapamıyorsanız hemen bir roman alın ve ilginizi başka bir yöne kaydırın.

Yağı hiç tüketmemek de iştahı artırır ve özellikle karbonhidratlı gıdalara karşı eğilim yapar. O nedenle yeteri kadar yağ almak da önemlidir. Tam tahıl ürünleri, bulgur, esmer pirinç, kepekli makarna, yumurta, et ve balık iştah kapatan ve tok tutan besinler olarak sayılabilir.

Daha Tok Kalabilmek Mümkünmüdür?

Karnımız hiç acıkmasa, canımız hiç tatlı istemese, yemek hayali hiç kurmasak… Belki de birçoğumuzun hayalidir bu. Ancak birçoğumuz hep yemek hayali kurarız, hep içimizde bir tatlı canavarı olduğunu düşünürüz ve içimizdeki bu dürtüleri kontrol edemeyiz. Aslında günlük beslenmemizde bazı noktalara dikkat ederek bu can sıkıcı durumdan kurtulabiliriz.

İnsan vücudu ana yakıt kaynağı olarak glikozu yani şekeri kullanır. Biz şekeri vücudumuza karbonhidrat türü yiyeceklerden alırız. Karbonhidratlar basit karbonhidratlar ve kompleks karbonhidratlar olmak üzere ikiye ayrılır.

Basit karbonhidratlar, şeker oranı yüksek olan karbonhidratlardır. Bu tür karbonhidratlar yenildiğinde kan şekerini çok hızlı yükseltirler. Kan şekerinin hızlı yükselmesi vücutta ani insülin hormonu yükselmesi yapar. Bu durumda vücuda alınan şeker hızlıca kullanılır ve akabinde kan şekerinde düşme ortaya çıkar. Özellikle hipoglisemisi olan hastalarda bu durum daha bariz olur. Yani basit karbonhidrat tüketimi yapıldığında şeker düşmesi ortaya çıkar. Bu durumda kişi daha çabuk acıkır ve daha çok yeme hayali kurmaya başlar. Kilo problemi olanlarda eğer kişi bu durumu bilmez ve basit karbonhidrat oranı yüksek yiyecekleri daha çok tercih ederse, daha çabuk acıkır ve daha fazla yiyerek daha fazla kilo alabilir. Hatta bu durum bazen çok ilerler kişide gece yemeleri ve tatlı krizlerine yol açabilir.

Kompleks karbonhidratlar ise şeker oranı daha düşük ve kan şekerini daha yavaş yükselten yiyeceklerdir. Daha kontrollü insülin salınımı olur ve bu tür yiyecekler tercih edildiği zaman daha uzun süre tok kalmak mümkün olur.

O zaman biz bu iki karbonhidratın ayrımını yaparak daha tok olmanın yollarını öğrenmiş oluruz.

Şeker oranı yüksek olan basit karbonhidratlar; sofra şekeri, bal, pekmez, reçel, çikolata ve her türlü şekerli yiyecektir. Bununla birlikte muz, incir, üzüm, kavun, karpuz gibi şeker oranı yüksek meyveler de kan şekerini hızlı yükseltirler. Patates, havuç, bezelye, mısır, bezelye gibi nişasta oranı yüksek yiyecekler de bizi çok acıktırarak yeme hayali kurmamıza neden olabilirler. Aynı zamanda beyaz un, beyaz pirinç ve beyaz makarna da şeker oranı yüksek yiyeceklere örnektir. Bu tür yiyecekleri tek başına değil de yanında süt, yoğurt, ayran gibi bir protein kaynağı ile birlikte yersek veya üzerine limon sıkma şansımız olursa şeker oranını dengeleyebiliriz.

Şeker oranı düşük olan karbonhidratlara örnek ise daha ekşi meyvelerdir. Ayva, portakal, kivi, limon, erik, yeşil elma, ananas bunlardan bazılarıdır. Yine kurubaklagillerden kurufasulye, nohut, mercimek, barbunyanın, kepekli ve esmer unların, esmer pirinç ve esmer makarnanın şeker oranı daha düşüktür ve bu tür yiyecekler bizi daha uzun süre tok tutar.

Hayatta her şey gibi, yediğimiz yiyeceklerin de farkında olursak ve bilinçli tercihler yaparsak daha sağlıklı ve daha sağlam bir vücudumuz olur.

hoşgeldiniz kızlarrrrrr
Tsk ederim ben yeniyim hos buldum

Hilaaaaallllllllllll dayanamadım sabaha tartıldım 60 kiloyum sabaha kadar leptinde el verir belki daha da veririm ay inanamadım gözlerime

supeeeeeerrrrrrrrrr :)))

Günaydın kıslar
bugün tartıda artıdayım... yaptığım kaçamakların mı yoksa adet olmanın sonucu mu bilemedim...:44: ortak çalışma diyelim

sakin moralin bozulmasin regl doneminde + cikiyorsun ben gecen hafta baslangic kilomu bile gordum regldim,
tecrubeyle sabittir

Günaydın arkadaşlar çok hastayım ya
Hafta benim için ii başlamadı...

Gecmis olsunn, bol bol dinlenmeye calisin we c witanimi takwiyesi yapin

Bu hastaliklar hic cekilmiyor wallahi sagligimizin kiymetini bilelim
gecmis olsn

Sen isin sirrini cozmussun

Eline saglik, faydali bilgiler bende dikkate alicam ins

Bu arada guaydinlaar hanimlaaaar gununuz guzel baslasin haftaniz guzel gecsin, kacamaklarimiz hic olmasin demicem cunki oluyor
minimum olsun, ins cuma tartida guzel rakamlar goruruuuzzzzz

Selam kızlar yeni kaltım ve daha kahvaltı edemedim ama kilom 59.9 a indi ayran detoksuna ve eski bir masala kocaman teşekkürşer.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…