• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Dedim yaa canım bende bi sürü araştırdım. Hatta düşünsene osmanlıda bile kullanılıyormuş bu sirke. Ama sağlıkçı olmamında verdiği bir tereddütle mide konusunda hiç hoş olmayan bi sürü şey okudum, bi sürü şey duydum. Gerçekten mide için yararlı değil. Ben sadece dikkat et dedim. Belki kişiden kişiye görede değişiyordur. Sen kendini nasıl hissediyorsan öyle devam et.

Ben de kendi bilgimi aktarayım Ebrucum, alanım fen olunca ilgimi çekiyor böyle şeyler.
Öncelikle mide asidimiz elma sirkesinden çook çook kuvvetli bir asit olduğundan abartılmadıkça zararlı olacağını düşünmüyorum ( Şöyle de bir örnek vereyim benim midemde hem reflü hem gastrit var ufacık şeyler bile saatlerce ağrıya neden oluyor ancak elma sirkesi aksine rahatlatıyor.)
Mide de sindirim için sirke asidine çok yakın bir asit üretiliyor ama biz dışarıdan bu asidi aldığımızda midenin işi koalylaşıyor sindirim daha kolay oluyor, sindirimin iyi olmasının da kilo açısından çok yararı var tabi.
Bir de içindeki hangi maddeden dolayıydı hatırlayamadım vücuttan toksinlerin atılmasını sağlıyor hatta cilde falan da çok etkisi olur bu yüzden.
Kilo açısından çok düzenli kullanamadım ama sigarayı 1 paketten fazla içtiğim günlerde mutlaka içmeye çalışıyorum.

Hilalcim benimki yeni basladi calismaya ozel sirkette takim giyiyorlar tabi surekli
Ben de takim elbise gomlek kravat aldim:)

İhtiyaci olan veya surekli kullanabilecegi seyleri aliyorum artik,
Ben de ilk defa svgililer gunu hediyesi aldim normalde biz de kutlamayiz
Bahane oldu iste:)

Ama cok guzel oldu ya damat gibi:1:

Hilalcim benimki yeni basladi calismaya ozel sirkette takim giyiyorlar tabi surekli

Ayy dimi çok seviyorum ben takım elbiseyi tabi bizimki hiç sevmez ancak düğün seyran olacak, hele senin hediyen olunca ne güzel gelmiştir ona, bazen bahane oluyor özel günler işte ..

O hangi sektörde çalışıyor Betül ?

Bu arada ben kendime de bir seyler aldim hepsi de m beden:))

Ufak ufak seyler aldiklarim, lazim olan bi kac sey vardi okulda giymek icin klasik pantolon fln
Yoksa almiyorum ztn ama bugun m giyince ve olunca cok mutlu oldum
Rejimin sonunda hayatimda ilk defa diyebilecegim sanirim small giyicem:)):52:

İns tabi:)

Bu arada ben kendime de bir seyler aldim hepsi de m beden:))

Ufak ufak seyler aldiklarim, lazim olan bi kac sey vardi okulda giymek icin klasik pantolon fln
Yoksa almiyorum ztn ama bugun m giyince ve olunca cok mutlu oldum
Rejimin sonunda hayatimda ilk defa diyebilecegim sanirim small giyicem:)):52:

İns tabi:)

Ayy maşallah küçük beden almak ne güzel değill mii 17:
Hele s alırken insan mest oluyorr :1:

Ayy dimi çok seviyorum ben takım elbiseyi tabi bizimki hiç sevmez ancak düğün seyran olacak, hele senin hediyen olunca ne güzel gelmiştir ona, bazen bahane oluyor özel günler işte ..

O hangi sektörde çalışıyor Betül ?

Benimki de gunluk hayatta giymez normal olarak hep kot fln ama seviyor yine de
Susludur de benimki biraz,:1: benden cok elbisesi fln vardir:)
Hosuna gidiyo onun da takim o yuzden

Mali musavirlik sinavini gecti ic denetci olarak calisiyo su an
Musavirlik Stajini yapmis oluyo su anda hem de

Ben de kendi bilgimi aktarayım Ebrucum, alanım fen olunca ilgimi çekiyor böyle şeyler.
Öncelikle mide asidimiz elma sirkesinden çook çook kuvvetli bir asit olduğundan abartılmadıkça zararlı olacağını düşünmüyorum ( Şöyle de bir örnek vereyim benim midemde hem reflü hem gastrit var ufacık şeyler bile saatlerce ağrıya neden oluyor ancak elma sirkesi aksine rahatlatıyor.)
Mide de sindirim için sirke asidine çok yakın bir asit üretiliyor ama biz dışarıdan bu asidi aldığımızda midenin işi koalylaşıyor sindirim daha kolay oluyor, sindirimin iyi olmasının da kilo açısından çok yararı var tabi.
Bir de içindeki hangi maddeden dolayıydı hatırlayamadım vücuttan toksinlerin atılmasını sağlıyor hatta cilde falan da çok etkisi olur bu yüzden.
Kilo açısından çok düzenli kullanamadım ama sigarayı 1 paketten fazla içtiğim günlerde mutlaka içmeye çalışıyorum.

Verdiğin bu güzel bilgilerden dolayı teşekkür ederim. Belki o zarar görenler yanlış kullanımdan yada başka nedenlerle zarar görmüşlerdir. Ama senin söylediğinde oldukça mantıklı geliyor. Hatta içine bal katıldığı zaman daha yararlı oluyormuş. Açıkçası ben korktum ve bıraktım. O zaman kilo verip vermediğimi hatırlamıyorum. Ama sanırım bariz bir etkisini görmedim. Görsem büyük ihtimal hatırlardım.

Kolay gelsin melekk ..

İşte en özendiğim şey, beraber yürüyüş yapmakk ..
Kızın ne olacak kendisi durur mu evde ?

Erkek kardeşimde bende kalıyor. Dayısıyla kalacak. Yoksa o saatte imkanı yok tek başına bırakmam.

Maşallah. İnşallah damatlığınıda görürsün :9::9:

Bu arada bende daha karar vermedim ne alacağıma :26::44:

Kızlar bu arada ben menümü yazmayı unuttum.

Sabah

Yarım simit
1 bardak şekersiz çay

Öğle

3 yk çorba
1 porsiyon patatesli köfte
2 yk sütlaç
2 dilim ekmek

Akşam

1 porsiyon barbunya
yarım porsiyon yumurtayla kavrulmuş fasülye
1 dilim ekmek

Suyu ve çayların miktarını hatırlamıyorum. Ama bol miktarda bitki çayı, yeşil çay ve 1 tanede form çayı içtim.
Spor şimdilik yok. İlerleyen saatlerde olcak inşallah.

Benimki de gunluk hayatta giymez normal olarak hep kot fln ama seviyor yine de
Susludur de benimki biraz,:1: benden cok elbisesi fln vardir:)
Hosuna gidiyo onun da takim o yuzden

Mali musavirlik sinavini gecti ic denetci olarak calisiyo su an
Musavirlik Stajini yapmis oluyo su anda hem de

Aaa ben sizi aynı bölümde okudunuz oradan tanıştınız zannediyordum da niye öyle zannediyordum bilemedimm ..
Ayy süslü demekk :1:
Bizimkisi de önceden öyleymiş de ben bozdum galiba çocuğu :1:

Verdiğin bu güzel bilgilerden dolayı teşekkür ederim. Belki o zarar görenler yanlış kullanımdan yada başka nedenlerle zarar görmüşlerdir. Ama senin söylediğinde oldukça mantıklı geliyor. Hatta içine bal katıldığı zaman daha yararlı oluyormuş. Açıkçası ben korktum ve bıraktım. O zaman kilo verip vermediğimi hatırlamıyorum. Ama sanırım bariz bir etkisini görmedim. Görsem büyük ihtimal hatırlardım.

Balın bağırsakları rahatlatan bir etkisi varmış o yüzden çok iyiymiş ama nedense ben ikisini karıştırıp pek içmiyorum sanki her gün bal yemek gereksiz çok şeker alımı gibi geliyor belki vardır bir açıklaması ama bilmeyince ikna olamadım.
Aslında babamlar balları kendileri yapıyor arıları var, tamamen saf o yüzden yiyebilirim ama koca kış küçük bir kavanozu bile bitiremiyorum hatta yarılayamıyorum.

Erkek kardeşimde bende kalıyor. Dayısıyla kalacak. Yoksa o saatte imkanı yok tek başına bırakmam.

[/COLOR]

Ben küçükken bir süre dayımda bizde kalmıştı çok güzel bir ilişki oluyor Ebru, evlenecek diye nasıl ağlamıştım ..

Kızlar bu arada ben menümü yazmayı unuttum.

Sabah

Yarım simit
1 bardak şekersiz çay

Öğle

3 yk çorba
1 porsiyon patatesli köfte
2 yk sütlaç
2 dilim ekmek

Akşam

1 porsiyon barbunya
yarım porsiyon yumurtayla kavrulmuş fasülye
1 dilim ekmek

Suyu ve çayların miktarını hatırlamıyorum. Ama bol miktarda bitki çayı, yeşil çay ve 1 tanede form çayı içtim.
Spor şimdilik yok. İlerleyen saatlerde olcak inşallah.

Bugün nöbette olduğundan mı simit oldu Ebru ?
İşteyken mecbur kalabilirsin de evdeyken ye derim ben ..

Öğle patates sütlaç ekmek çok fazla karbonhidrat depolamışsın.

Akşam için de normalde baklagilleri çok fazla abartmamız gerekiyor ikisi birden fazla geldi bana.

Bir de fasülye kavurmasını nasıl yaptın ?

Aaa ben sizi aynı bölümde okudunuz oradan tanıştınız zannediyordum da niye öyle zannediyordum bilemedimm ..

Ben küçükken bir süre dayımda bizde kalmıştı çok güzel bir ilişki oluyor Ebru, evlenecek diye nasıl ağlamıştım ..

Bizimkiler pek anlaşamıyor Hilal'cim. Sanırsın iki tane çocuğum var. Hayırlısıyla bizimkide evlenir inşallah.

6 sene oldu universitenin basinda basladi fln gibi konusmustuk ya belki aklinda o yuzden oyle kalmistir
Ama universiteler bile farkli zaten:)

Bi sevdicegimle ortaokul arkadasiyiz:29:
O beni o zamanlardan beri seviyormus ama benim cok sonra haberim oldu:))

Afiyet olsun EBrucum
Hilal guzel yapmis ztn yorumu:)

Her zaman dedigim gibi afiyet bal seker olsun, yag olmasin:1:

merhabalar aranıza yeni katıldım veya bilemiyorum kabul edilirsem katılacağım :) adım Elif ve 26 yaşındayım kilom 70 neler yapmalıyım belirli bir prosedür var mı? Hani günde en az 5 mesaj gibi gibi..

Bugün nöbette olduğundan mı simit oldu Ebru ?
İşteyken mecbur kalabilirsin de evdeyken ye derim ben ..

Öğle patates sütlaç ekmek çok fazla karbonhidrat depolamışsın.

Akşam için de normalde baklagilleri çok fazla abartmamız gerekiyor ikisi birden fazla geldi bana.

Bir de fasülye kavurmasını nasıl yaptın ?

Nöbette olduğum için öyle oldu. Saat 06:30 da uyandım. Saat 08:00 de işbaşı yaptım. Öğünlerimin arasında 5 saat var.

Öğlen yediklerim çok azdı Hilal'cim. Porsiyon dediğim şey sanırım 3 tane küçük köfte bikaç tane küçük patates dilimi. Sütlaçtanda azcık aldım çok tatlıydı yiyemedim zaten. Bide bunları mecbur yemek zorundaydım çünkü o kadar yoğundu ki yemeğe bile zor gittim.

Yeşil fasülyeyi yazdan kıyıp kurutuyoruz. Bildiğin yeşil taze fasülye. Onları suyla haşlıyorum. Birazcık yağ, eğer istersen salça, soğan ve yumurtayla kavuruyorsun.

Bizimkiler pek anlaşamıyor Hilal'cim. Sanırsın iki tane çocuğum var. Hayırlısıyla bizimkide evlenir inşallah.

Ayy o zaman zor tabi, kaç yaşında yok mu evlenmeye niyeti ..
Ben de çocuğu zorla evlendireceğim :1:

6 sene oldu universitenin basinda basladi fln gibi konusmustuk ya belki aklinda o yuzden oyle kalmistir
Ama universiteler bile farkli zaten:)

Bi sevdicegimle ortaokul arkadasiyiz:29:
O beni o zamanlardan beri seviyormus ama benim cok sonra haberim oldu:))

Evett demek ki o yüzden öyle düşünmüşüm Betüll .
Maşallah ya kaç yıllık ilişki ama ne güzel gidiyor merak ederdim ben hep çok zaman geçince nasıl olur diye öğrenmiş oldum ..
Sen o zamanlar yüz vermemiştin demek iyi koşturmuşsun çocuğu :1:
Aman nazar değmesin :16:

Ayy o zaman zor tabi, kaç yaşında yok mu evlenmeye niyeti ..
Ben de çocuğu zorla evlendireceğim :1:

Evett demek ki o yüzden öyle düşünmüşüm Betüll .
Maşallah ya kaç yıllık ilişki ama ne güzel gidiyor merak ederdim ben hep çok zaman geçince nasıl olur diye öğrenmiş oldum ..
Sen o zamanlar yüz vermemiştin demek iyi koşturmuşsun çocuğu :1:
Aman nazar değmesin :16:

Var canım niyeti evlenmeyede evlenecek kız bulamıyoruz. 28 yaşında şuan. :1:

merhabalar aranıza yeni katıldım veya bilemiyorum kabul edilirsem katılacağım :) adım Elif ve 26 yaşındayım kilom 70 neler yapmalıyım belirli bir prosedür var mı? Hani günde en az 5 mesaj gibi gibi..

Ben sana kuralları yazayım eğer senin için uygunsa deneme haftana başlayabilirsin ..

1) Her Cuma saat 11.30 a kadar kilo bildirimlerimizi yapıyoruz.Mazereti olmadan kilo bildirimine geç kalan yada yapmayan arkadaşlar sadece o hafta izinli gösterilir. Tekrarlanması halinde diskalifiye olunacaktır.

2) Her gün öğünlerde yediğimiz yiyeceklerimizi ve ogün yaptığımız aktiviteleri yazarak hem kendimizin hemde arkadaşlarımızın yorumuna sunmak gerekir.

3) Kendimize karşı sorumluluklarımız olduğu gibi arkadaşlarımıza karşıda sorumlu olduğumuzu unutmayarak,onların yazmış olduklarına da cevap yazmak gerekir. Bunu içinde topikte son yazmış olduğunuz yazıdan itiberen geçmişi kontrol ediniz. Böylelikle arkadaşlarınızın paylaştığı bilgileri yada sizlere verdiği cevapları görme şansınız olacaktır ki bu sayede bol bol sohbet edebiliriz.

4) Her gün en az 5 mesaj yazma kuralımız vardır. Bu kurala uyulmadığı taktirde ilk hafta uyarılarak sonraki hafta izinli yazılacaktır. İstediği zaman izinden dönülebilir fakat tekrarı olduğu taktirde diskalifiye olunacaktır.

5) Burası paylaşıma açık bir topiktir. Gün içerisinde öğrendiğiniz bilgileri burada paylaşabilirsiniz.

6) Takıma yeni gelecek üylerimize 2 hafta deneme süresi verilir,paylaşımı iyi olursa 2 haftanın sonunda listeye alınır.

7)3 hafta arka arkaya kilo veremeyen üye diskalifiye olacaktır.

8 ) Kardeş takımımız 5. Takımdır. Fırsat buldukça onlara ziyarette bulunup yaptıklarıyla ilgili bilgi alışverişinde bulunulabilir.
Yukarıda belirtilen kurallarımız ( 8. madde hariç) uyulması gereken zorunlu kurallarımızdır. Ama şu bir gerçek ki zorunluluktan değil istediğimiz için bunları yapmamız gerektiğine inanıyorum. Amaç sadece birbirimizin yediğine içtiğine yorum yazmak yada kendi yediğimiz içtiğimizi yazmak değil, asıl amaç bunları yaparken birbirimizi nasıl motive ettiğimiz,nasıl yüreklendirdiğimizdir.kimse düşünmesin ki ''ben karşımdakinin yediğine,içtiğine cevap yazarsam ne değişir'' diye. Eğer yazılan yürektense karşımızdaki kişi bunu zaten anlayacaktır emin olun.Su içemiyorum diyen arkadaşımıza suyu sevdirebilmek yada içmesini sağlayabilmek, ara öğünlerini yapmayan,yada öğünlerinde kendini fazla yemekten alamayan arkadaşlara yardımcı olunarak bunları başararakta aslında bir zafer kazanılabilir. Burada hepimiz arkadaşız ve bir amaç için buradayız. Bu amacımızı yerine getirirken yalnız olmak istemediğimiz için,motivasyona ihtiyacımız olduğu için buradayız. yoksa kimse burada olmaz,herkes evinde kendi mücadelesini verirdi. Lütfen bu uzun ve meşakkatli yolda birbirimizi yalnız bırakmayalım,birbirimize destek olalım.

bu kuralları okuduğunda eğer uyabileceksen ve devam etmek istiyorsan okudum-anladım şeklinde bir cevap yazman gerekiyor.

Nöbette olduğum için öyle oldu. Saat 06:30 da uyandım. Saat 08:00 de işbaşı yaptım. Öğünlerimin arasında 5 saat var.

Öğlen yediklerim çok azdı Hilal'cim. Porsiyon dediğim şey sanırım 3 tane küçük köfte bikaç tane küçük patates dilimi. Sütlaçtanda azcık aldım çok tatlıydı yiyemedim zaten. Bide bunları mecbur yemek zorundaydım çünkü o kadar yoğundu ki yemeğe bile zor gittim.

Yeşil fasülyeyi yazdan kıyıp kurutuyoruz. Bildiğin yeşil taze fasülye. Onları suyla haşlıyorum. Birazcık yağ, eğer istersen salça, soğan ve yumurtayla kavuruyorsun.

Anladım Ebrucum ben kuru kasülye zannettim kuru fasülye kavurması mı ne öyle bir yemek varmış da bulamamıştım ismi de öylemiydi tam hatırlayamadım ..

Var canım niyeti evlenmeyede evlenecek kız bulamıyoruz. 28 yaşında şuan. :1:[/QUOTE]

Tabi yaş ilerleyince de mükemmeliyetçi olunuyor dimi ..
İnşallah gönlünce birini bulur ..

Back
X