Dedim yaa canım bende bi sürü araştırdım. Hatta düşünsene osmanlıda bile kullanılıyormuş bu sirke. Ama sağlıkçı olmamında verdiği bir tereddütle mide konusunda hiç hoş olmayan bi sürü şey okudum, bi sürü şey duydum. Gerçekten mide için yararlı değil. Ben sadece dikkat et dedim. Belki kişiden kişiye görede değişiyordur. Sen kendini nasıl hissediyorsan öyle devam et.
Ben de kendi bilgimi aktarayım Ebrucum, alanım fen olunca ilgimi çekiyor böyle şeyler.
Öncelikle mide asidimiz elma sirkesinden çook çook kuvvetli bir asit olduğundan abartılmadıkça zararlı olacağını düşünmüyorum ( Şöyle de bir örnek vereyim benim midemde hem reflü hem gastrit var ufacık şeyler bile saatlerce ağrıya neden oluyor ancak elma sirkesi aksine rahatlatıyor.)
Mide de sindirim için sirke asidine çok yakın bir asit üretiliyor ama biz dışarıdan bu asidi aldığımızda midenin işi koalylaşıyor sindirim daha kolay oluyor, sindirimin iyi olmasının da kilo açısından çok yararı var tabi.
Bir de içindeki hangi maddeden dolayıydı hatırlayamadım vücuttan toksinlerin atılmasını sağlıyor hatta cilde falan da çok etkisi olur bu yüzden.
Kilo açısından çok düzenli kullanamadım ama sigarayı 1 paketten fazla içtiğim günlerde mutlaka içmeye çalışıyorum.