- 15 Şubat 2011
- 7.011
- 20
- 158
yemek yapıyordum...nerdesiniz ..huhu
kitaptan alıntı
*yağ yağa dönüşür,protein kasa dönüşür ve karbonhidrad enerjiye dönüşür
*size yemeyi bırakmanızı söyleyen midenizin doluluğudur
siz tüyoları!
süreci yavaşlatın:özellikle öğünlerinizden önce yemeğe beşlamadan önce doğru türde yağlardan biraz yerseniz,beyninize tok olduğunuz sinyalini göndererek hormon sisteminize hile yapabilirsiniz.öğünlerinizden 20 dak kadar önce biraz yağ yerseniz(altı tane ceviz,12 tana badem,20 tana fıstık gibi)70 cal kadar yağ cck üretimini tetiklersiniz sonuçta beyniniz midenizi yavaşlatırve kendinizi daha kısa sürede tok hissedersiniz(cck salgısı ve ghrelin azalması yaklaşık 20 dak da gerçekleşir ve tetiklenmesi için yaklaşık 65 cal gerekir.bu şekilde yemeğe oturduğunuzda açlıktan değil zevk için yersiniz ,böylece daha az yemeyi garantilersiniz .ortalama bir kişi ,doyum sinyallari devreye girmeden önce yemeğini bitirirve dolayısıyla hormonlarının kendisine yardım etme ihtimalini ortadan kaldırır.aynı nedenle,yavaş yememiz gerekir.eğer yiyeceğinizi elektrik süpürgesinden daha hızlı yutarsanız ,doyum hormonlarının devreye girmesine fırsat vermezsiniz.
Kendini nasıl iyi hissedeceksen ama abartma yeter Gülçin ..
Önemli gördüğüm kısımları anlatadabilirsin birebir zor gelirse ..
Bana sanki midem değil de o an hissettiklerim söylüyor, en azından kaçamak yaptığımda ..
sen bu işi çözdün de ondan melek ders verecen yakında bize masallah sana 20 kilo ne demek çok büyük basarı
yemek yapıyordum...
o zaman az yaglı yicez demekki
midem hiç tuhaf bişi istemiyo nedense...
hilal kitapta bunun gibi bir çok siz tüyoları ve evraka anı dolu en önemlileri de bunlarÇok güzel bir bilgiymiş bu ..
senin dediğin konu ayrıca özel bir bölüm değinilmiş hilal
duyguların kimyası
duygular ve yiyecekler arasındaki bağlantılar
*hedonist yeme tarzı,aşırı açlıktan kaynaklanır
*açlık duygusu ve imrenme,tat dokularından kaynaklanır
*bastan çıkarmalara direnmenin en iyi yolu,irade gücüdür
diye bir bölüm geçince okumaya bol bol alıntılarım
hilal kitapta bunun gibi bir çok siz tüyoları ve evraka anı dolu en önemlileri de bunlar
zaten önce tek tek hormonları
yağın metabolizmasını vs gibi şeyleri bölüm bölüm inceleyip yazmış anlatmış
siz tüyoları
erken lif alarmınını kurun:birçoğumuz lifi daha iyi sağlıkla ve uzun tuvalet süresiyle bağdaştırırız ama aynı zamanda,lif sindirim otobanlarımızdaki hız tümseğidir.herseyi yavaşlatır.teknik olarak yiyeceğin geçişini yavaşlatır.midemizin daha uzun süre dolu kalmasını sağlar.sonuç:daha büyük bir doyum duygusu ve iştah bastırıcı cck sinyallerinin artışı günde 30 gr lif yemeniz gerekirken asıl amaç sabahları depoyu doldurmaktır.arastırmalar ,sabah kahvaltısında tüketetilen lifin öğleden sonraları daha az acıkmanıza neden olduğunu göstermiştir.kahvaltıda tüketilecek önemli lif kaynakları olarak yulaf ezmesi,tahıl,tam buğdaylı ekmek veye meyve sayılabilir.
kan sekeri sevi,yesini kontrol etmenin ve ensülin seviyesini düşürmenin yanı sıra lif aynı zamanda kalori alımını da azaltır.öğünlerden önce ve yatma saatinde 1-2 gr lifle baslayın ve yavaş yavaş miktarı 5 gr a çıkarın.
şimdilik bu kar daha işim var oğlanı doyuracağım oturduğum yeri uyuyo diye süpürememiştim o işimi hallediyim sonrada kızımı okuldan almaya gideceğim akşam yemeği de var
akşam 7-8 gibi uğrarım yine
mesajlar bugün kime atılıyo kızlar
çok kaynatmayın 2 çocukla okuyamıyorum sonra
tamam ..canım
Tamam o zaman Derya'cım problem olmaz diye tahmin ediyorum ..
Yusufla züleyhayı okuyorum da içim garip oldu ya ..
evet işte bak ne güzel farkındalık..1 kilo =1 cm yağ kabettinmi bu şekilde gider..yok hilal yapmaktan vazgeçtim 1-2 cm incelme oldu 12 günde zaten ben de zayıfladım ondan olmuştur zaten yapmak işkence gibi zor geliyo sıkmıycam kendimi hafta da üç gün spor yada günda yarım saat kararrım 58 kiloyken o ölçüler şimdi 55 oldum nerdeyse 2 cm normal yani shred den olduğunu sanmıyorum
bilgiler birazdan geliyor ama çok nasıl yazıcam:26:
geçmiş olsun canım süt içse yeter sıkılma boşver çocuğuda sıkma dönem dönem oluyo büyüyene kadar birçok sey
ben çocuklarla ilgili her olay da buda geçecek sonra hatırlamıyacağım bile ne kendimi sıkıyım ne çocuğu üzüyüm diyorum dua okuyorum Allah alıyo içimdeki sıkıntıyı
kolay gelsin gönül
çok güzel paylaşım..kitaptan alıntı
*yağ yağa dönüşür,protein kasa dönüşür ve karbonhidrad enerjiye dönüşür
*size yemeyi bırakmanızı söyleyen midenizin doluluğudur
adem çok iyi oluyor..siz tüyoları!
süreci yavaşlatın:özellikle öğünlerinizden önce yemeğe beşlamadan önce doğru türde yağlardan biraz yerseniz,beyninize tok olduğunuz sinyalini göndererek hormon sisteminize hile yapabilirsiniz.öğünlerinizden 20 dak kadar önce biraz yağ yerseniz(altı tane ceviz,12 tana badem,20 tana fıstık gibi)70 cal kadar yağ cck üretimini tetiklersiniz sonuçta beyniniz midenizi yavaşlatırve kendinizi daha kısa sürede tok hissedersiniz(cck salgısı ve ghrelin azalması yaklaşık 20 dak da gerçekleşir ve tetiklenmesi için yaklaşık 65 cal gerekir.bu şekilde yemeğe oturduğunuzda açlıktan değil zevk için yersiniz ,böylece daha az yemeyi garantilersiniz .ortalama bir kişi ,doyum sinyallari devreye girmeden önce yemeğini bitirirve dolayısıyla hormonlarının kendisine yardım etme ihtimalini ortadan kaldırır.aynı nedenle,yavaş yememiz gerekir.eğer yiyeceğinizi elektrik süpürgesinden daha hızlı yutarsanız ,doyum hormonlarının devreye girmesine fırsat vermezsiniz.
benim hala yemeğim yok..çok tembelleştim..mutfağa girdimmi 1 saatte tamam..eşim uyuyor oğlan yatmadı dengeler bozuldu hemen..
yemek yapıyordum...
o zaman az yaglı yicez demekki
midem hiç tuhaf bişi istemiyo nedense...
Çok güzel bir bilgiymiş bu ..
tamam ..canım
oku oku bende ruhun deşifresini okuyorum..
benim hala yemeğim yok..çok tembelleştim..mutfağa girdimmi 1 saatte tamam..eşim uyuyor oğlan yatmadı dengeler bozuldu hemen..
evet güzel paylaşımlar..değilmi..
Nasıl güzel mi kitap tavsiye eder misin Derya ?
Ben de nasıl tembelim son zamanlarda ya niye böyle olduysam ..
ya akşama yemeğim vardı benim ..yeni hatırladım iyimi..kuru fasulye var yanına ek bişey yapıcam..okadar..oh rahatladım bea..
tabi ben bugün yarın protein ağırlıklı beslendiğim için göğüs ızgara ve ayran yiyeceğim..
Tek unutan ben değilmişim o da güzel ..
Ben de kalkayım da spor yapayım bari azıcık ..
sen bu işi çözdün de ondan melek ders verecen yakında bize masallah sana 20 kilo ne demek çok büyük basarı
ya akşama yemeğim vardı benim ..yeni hatırladım iyimi..kuru fasulye var yanına ek bişey yapıcam..okadar..oh rahatladım bea..
tabi ben bugün yarın protein ağırlıklı beslendiğim için göğüs ızgara ve ayran yiyeceğim..
canim benim yapamadiklarimi yaptiriyorum birlikte girisiyoruz ise
mesela cam siliyor hali koltuk siliyor
o supuruyorsa ben siliyorum ben supuruyorsam o siliyor toz aliyorum tuvalet banyoyu birlikte yapiyoruz o fayans siliyor ben klozet lavabo
mutfakta buzdolabini falan cekiyor ben supurunce o siliyor falan filan
yani kadin alip onu yap sunu yap diyenlerden degilim
yardim ediyor sadece bazen utu yapiyoruz
suan o sigarasini kahvesini iciyor ben buraya yaziyorum oyle yani arkadas gibi olduk
merhabalr..oğlumda sıkın tı var ya hastalanacak yada azı diş uyumuyor 1 saattir sallıyorum az daldı mamsını içti..kalktı oturuyor..
sabah da kahvaltı yapmadı men hasta deyip duruyor..
Cidden biz birbirimizi bilmeden hep aynı zamanlara getiriyoruz fark ettin mi :26:
Kendine bak da konuş desene
Hadi bakalım turtam güzel sonuçlarla gel ..
Ben genelde 2 öğün yapıyor acıkmıyorduk ya şimdi doymayınca bir garip oldum ..
Kinder miniklerinden bir taneydi
Ayy ne heyecanlı ya birisi olsa da biz de kız bakmaya gitsek
abbbaaooowwwww korkulur sizden heee :18::18:
Turtam haklısın kas çok güzel ama dediğim gibi tartıda farkı göremezsem ben kötü oluyor yoksa kasın kötü olduğunu düşündüğümden değil yanlış anlaşılmasın ..
Ayy ne güzel olur sen geçen girmiiş miydin bir işler çevirmiştin neydi o
Ruhun olduktan sonra bedenin de olur ..
Çoık teşekkür ederim benim sevdiceğimi sakinleştirirse ne diyeyim ki
Sen beni dürt ben kalkarım ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?