Ayyyy Tuğba yaaaa ben senin mesajlara bayıldım. Çok güzel ve detaylı yazıyorsun.
En güzelini yapmışsın ama akşam evde sakin ol canım. Nede olsa başka yerdesiniz. Duaları unutma bol bol oku ki ağzı dili bağlansın.
Betül yazmadan ben yazayım Betül'ün yerine. Betül nere mezunu bilmiyorum ama şuan okul öncesi öğretmeni. Meslektaşsınız yani
evet dualara sımdıden basladım ebrum ınan korktugumdan degıl rezıllıgınden yoruldum artık....
bugun ku menum
sabah 1 dılım tam bugday ymurta
ara kıvı
oglen domatse corbası ve yogurt
ara badem 5 tane
aksam sadece 1 kase salata harıkaydı hersey vardı ıcınde...
1 lt su bugun malesef
3 bardak yesıl cay....
Tuğba'cım (dontpanic)başlangıç kilonu 115,1 olarak alıyorum canım. Hedef kiloda belirtmemiz lazım. Hedef olarak kendine ne belirlemek istersin. Yarışma sonunda karne hazırlanıyor çünki. Hedef kilona ulaştığın zaman mezun olabiliyorsun.
hosgeldın adasım aramıza........
Betül yazmadan ben yazayım Betül'ün yerine. Betül nere mezunu bilmiyorum ama şuan okul öncesi öğretmeni. Meslektaşsınız yani
{ mesajlarımla ilgili söylediğin güzel sözler için çok teşekkür ederim mutlu oldum :) }
hedef kiloya ulaşmamız için bize belli bir süre veriliyor mu? Ona göre belirleyeyim. 80 diyebilirim şu an.
Ben 2 aşamaya bölerim diyordum. Aslında hedefim 65 olmak. Bi anda hedefim 65 demek çok iddialı olur heralde. Ama iddialı da olmak lazım bi yandan dimi :)) Hangisini hedef belirleyeyim bilemedim, siz de bişey söyleyin fikirlerinize değer veriyorum da ^_^
Meslektaşım demek? Süper :) burayı gittikçe daha fazla benimsiyorum..
Ya bi de aynı anda birden fazla alıntı yapmayı öğrensem süper olucak :)
Bugünkü menümü yazayım;
*Kahvaltıdan yarım saat önce elma sirkesi-bal karışımı + yeşil çay
---Kahvaltı: 1 adet havuç(limonla), biraz maydonoz, 1 kibrt kutusu peynir, 5 zeytin, 2 kaşık yağsız biber-mantar, 5küçük kepekli kraker
Ara öğün yok
---Öğle: 1 avuç yağsız pişirilmiş kuşbaşı tavuk(kekikle), 1bardak yoğurt(içine kırmızı pul biber kattım zayıflamaya etkisini arttırdğı için), bir dilim tam buğday
Ara öğün yok
---Akşam: Bir kepçe kuru fasulye, 5 kaşık ıspanak, 1 bardak (öğle yemeğindeki gibi kırmızı pul biberli) yoğurt
2 litre su
2 bardak yeşilçay (yatmadan önce de içeceğim için 3 bardağa çıkıcak)
*ve yatmadan önce yine elma sirkesi-bal karışımı.
Canım hedef kilonu sonra değiştirebiliyorsun. Daha doğrusu aşağıya çekebiliyorsun. Bence sen önce 80 i kendine hedef olarak belirle. Baktın güzel gidiyorsun devam edebileceksin sonra yavaş yavaş hedefini aşağıya çekersin. Yinede senin kararın. Sen kararını ver buraya yaz bende not alayım. Mesela benim hedefim 63 tü. Mezun olduğumda 61,8 kiloydum.
Okuduğun mesajların altında alıntı ile cevap ver yazıyor yaaaa onun yanında bir tik işareti var. Cevaplamak istediğin mesajların altındaki o işareti tıkla. Alıntı yapman bitince konuya cevap ver dediğin zaman karşına hepsi çıkar. QUOTE yazan yerlerin arasına istediğin cevabı yazabilirsin.
Çok güzel bir menü. Afiyet olsun. Spor yapabiliyor musun?
Bu aralar sınavlarım, sunumlarım ve resmi tatiller sebebiyle baya aksayan düzenli bi spor hayatm var aslında. Haftanın 3 günü annemle beraber burdaki bir okulun spor salonuna gidiyorum. Hanımlarla beraber aerobik yapıyoruz 1 saat :) Çok ama çok faydasını görüyorum gerçekten. İlk gittiğimde nerdeyse ağlicaktım ama şimdi baya alıştım. Günü gelse de gitsem diyorum, Allah bize esnek bi vücut vermiş bu kiloya rağmen hareketlerin tamamını canım çıkmadan yapabiliyorum şükürler olsun :)
Onun dışında sabah kalktığımda ve gece yatmadan 50-60 kez mekik çekiyorum ve bi o kadar da ayaktayken sağa sola eğiliyorum, yanlarım için.
Bir de televizyonda Ender Saraç'ın bi videoda göstererek anlattığı, yapmamızı ve sabah-akşam günde 15 dk mızı ayırarak bir ayda ciddi bi fark gözlemleyeceğimizi söylediği 10 hareket var, unutmazsam onları da yapmaya çalışıyorum.
*****Arkadaşlar da internetten o videoyu bulup izlesinler fayda görürler eminim.
Hedef kilonu 80 olarak kaydediyorum canım. Yarışma kuralları içinde teşekkürler. Ne zaman kafan bişeye takılırsa açıp bakabilirsin. Ayrıca sana şunuda hatırlatayım günlük mesaj sayılarımızı akşam en son mesajımızdan sonra sayıp o gün liste yapma görevi hangi arkadaşımızdaysa ona mesaj olarak atıyoruz. Yanlış tahmin etmiyorsam senin 100 mesajın dolmadığı için özel mesaj atamıyorsun. Sende günlük olarak buraya yazarsın. Liste yapacak arkadaş burdan not alır. Ben aşağıya mesaj listesini yeniden yazıyorum. O tarihlerde karşılarında kim varsa mesaj listelerini o arkadaşlar yapıyor.Tamam o zaman 80 diyelim şimdilik hedef kiloya.
Toplu alıntı yapmayı da anladım sanırımteşekkürler. Bu arada yarışma kurallarını da okudum. Baya uzun birazcık da karıştırıcıydı ara ara bakmayı düşünüyorum.
Çok güzel Tuğba'cım inşallah bu azimle gidersen senden çok ama çok umutluyum. Unutma ki istersen herşeyi başarabilirsin. Yeterki gerçekten iste ve emek harca. Spor için benim sana en büyük tavsiyem yürümek olacak. Yaptıkların çok iyi ama şuan senin kilonda birisi için en az 30 dk temponu yavaş yavaş artırarak yürümek. Buna ek olara aerobik süper olur. Ender saraç'ın o hareketlerini biliyorum. Çok dikkatli yapılması gerekiyor içinde sakıncalı allah göstermesin sakatlığa bile yol açabilecek hareketler var. Mekik için erken bence. Onu ilerleyen zamanlarda yapman daha faydalı olur diye düşünüyorum. Bunun yanında hayatını hareketlendirebilirsen eğer daha iyi olur senin için. Çünki sporu hayat felsefen haline getirmediğin sürece bıraktığın an kilo almaya başlarsın. Bunu unutma sakın. Senin önünde uzun bir yol olduğunu düşünürsek yavaştan başlaman lazım ki ilerleyen zamanlarda spor daha çok işe yarasın. Umarım anlatabilmişimdir demek istediklerimi.
Hedef kilonu 80 olarak kaydediyorum canım. Yarışma kuralları içinde teşekkürler. Ne zaman kafan bişeye takılırsa açıp bakabilirsin. Ayrıca sana şunuda hatırlatayım günlük mesaj sayılarımızı akşam en son mesajımızdan sonra sayıp o gün liste yapma görevi hangi arkadaşımızdaysa ona mesaj olarak atıyoruz. Yanlış tahmin etmiyorsam senin 100 mesajın dolmadığı için özel mesaj atamıyorsun. Sende günlük olarak buraya yazarsın. Liste yapacak arkadaş burdan not alır. Ben aşağıya mesaj listesini yeniden yazıyorum. O tarihlerde karşılarında kim varsa mesaj listelerini o arkadaşlar yapıyor.
bugun ku menum
sabah 1 dılım tam bugday ymurta
ara kıvı
oglen domatse corbası ve yogurt
ara badem 5 tane
aksam sadece 1 kase salata harıkaydı hersey vardı ıcınde...
1 lt su bugun malesef
3 bardak yesıl cay....
Bugünkü menümü yazayım;
*Kahvaltıdan yarım saat önce elma sirkesi-bal karışımı + yeşil çay
---Kahvaltı: 1 adet havuç(limonla), biraz maydonoz, 1 kibrt kutusu peynir, 5 zeytin, 2 kaşık yağsız biber-mantar, 5küçük kepekli kraker
Ara öğün yok
---Öğle: 1 avuç yağsız pişirilmiş kuşbaşı tavuk(kekikle), 1bardak yoğurt(içine kırmızı pul biber kattım zayıflamaya etkisini arttırdğı için), bir dilim tam buğday
Ara öğün yok
---Akşam: Bir kepçe kuru fasulye, 5 kaşık ıspanak, 1 bardak (öğle yemeğindeki gibi kırmızı pul biberli) yoğurt
2 litre su
2 bardak yeşilçay (yatmadan önce de içeceğim için 3 bardağa çıkıcak)
*ve yatmadan önce yine elma sirkesi-bal karışımı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?