Betül yaaaa senin yüzünden yeniden çeyiz dizesim geldi diyomuşum. Sen çeyizlere baktıkça merak edip bende bakıyorum. Şu en son kızın almadığı kalmamış. Çoğu bende bile yok bunların
Geçen gün eşimin iş yerindeki kızlara diyorum ki benim yemek takımından hevesim geçti, kutusu duruyor paketleyip gelsem yenisiyle değiştirsek olmaz mıEmekli olunca züccaciye dükkanı felan mı açsam acaba
Arkadaşlar merhaba ..
Yarışmaya katılma sayfasına yazmıştım , 13. gruptan çağrı gelince hemen koştum.inanır mısınız gönlümden bu grup geçiyordu..Önce kendimi tanıtayım ..Adım Derya , 38 yaşındayım , sınıf öğretmeniyim , evliyim , 2 oğlum var..
Diyet maceram beni gerçekten bunaltıyor artık .Evlendiğimde 48 kiloydum , bebeklerden sonra 70 kiloya çıkmıştım .Çok azimle 58 kiloya geri döndüm ve sonra koruyamadım ..zamanla
60-63-65 ve 69 kiloda kaldım ...geçen sene yine kk da diğer grupla başladım , spor salonuna yazıldım , diyet yapamadım ama sporla 66 kiloya indim çok sıkılaşma oldu..ramazandan sonra kendimi iyice bıraktım biraz bunalım takıldım sonra 70 kiloya çıkmışım ...benim problemlerim bölgesel , özellikle armut tipe çok uygun ...tekrar karar aldım sizinle birlikte daha iyi olacağım inşaallah ..
Teşekkürler canım :) Ben de öyle yapmaya çalışıyorum aslında. Bi yerde okumuştum, kilo verdiğimiz zaman vücudumuzdaki yağlar erise de hücre sayısı aynı kalıyormuş ve diyet-sporu bıraktığımız anda yağ hücreleri hızla eskini alabiliyormuş. "Kiloları geri aldım" muhabbetinin sebebi bu işte malesef. O yüzden doktorlar öneriyorlar ki, zayıflama süreciniz bittikten sonra da uygulayabileceğiniz bir beslenme alışkanlığınız olsun. Mesela hiç öğle yemeği yememeyi ele alalım. Hedef kilomuza ulaştıktan sonra da rehavete kapılmayıp 2 sene boyunca bu şekilde devam edebilecekmiyiz? Bunları düşünerek beslenme alışkanlığı oluşturmaya çalışıyorum kendimde. Hem kalorisi az, sağlıklı hem de lezzetli ve uygulanabilir şekilde yemeye gayret ediyorum. Umarım iyi yapıyorumdur
Hoşbulduuum :)
Hosgeldin Tugba cım. :) yasasın bi üni li daha geldi sınavlar finallerr en iyi birbirimizi anlarız Bende Ecem 23 yasımdayım Kültür Üniversitesindeeyim uluslararası ilişkiler okuyorum 2. Sınıftayım İstanbuldayım bende avr yakası 76 yla bu yolculuga basladım su an 61 kiloyum hedefim 57 simdilik... boyum 172 73 ikisinden biri emin degilim :)) temennimm darısı basına olsun..
Hoşbuldum canım seni kutluyorum, söylediğin gibi ben de başaracağm inşallah. Bu arada menünü de okudum, benm şu havuç önerim baya tutulmuş maşallah :)
Haklısın canım o yüzden ben de tam dukan yapmıyorum her seyden light olmadan az da olsa yemeğe çalışıyorum önemli olan ölçülü yemek ama verene kadar tabi biraz kısıtlamaya gidiyoruz ayrıca öğrencisin ama yutta değil evinde kalıyorsun sanslısın ben sehir dışında okudum dengesiz besleniyordum üniversitedeyken çok....
ya bezelye için de aynı şeyi söylüyorlar. havuç vücuttaki glisemik indeksi mi ne çok oynatıyormuşAaaa bende havuc cok severm kii bunu hic duymamıstım 1 havucta yaklasık 35 cl var neden zararlı olsun ki abartmadıkca
Oooo gec kalmıssın sekerim benim bi ütüm var hahaha bi o var zaten :)))
Amiiiiin Allah ım bide biz 15. Kattayız ev raylı sistem daha cok sallıyo aklım cıktı allahtan kerem hemen gelip aldı beni evden
Ben Kültür Üniversitesindeyim canım ilk üni.mde Yeditepe Üniversitesiydi
Ahaaa kücükcekmecede nerdesin yoksa bizim sitede bi dolu anaokullarından birinde mi hoss cekmece bayagı kapsamlı ama heyecanlandm hahaha :))
Menüüüümmmm
Sabah 12.30
3 biber
1 d ekmek
1 havuc (tugba havuc yazmıstı yaa sabah ordan canım cekti :))
2 saat sonra ayran corbası
1.5 saat sonra sadece ayran
Suda en fazla 3 bardak falan simdi yesil cay icicem
Arkadaşlar merhaba ..
Yarışmaya katılma sayfasına yazmıştım , 13. gruptan çağrı gelince hemen koştum.inanır mısınız gönlümden bu grup geçiyordu..Önce kendimi tanıtayım ..Adım Derya , 38 yaşındayım , sınıf öğretmeniyim , evliyim , 2 oğlum var..
Diyet maceram beni gerçekten bunaltıyor artık .Evlendiğimde 48 kiloydum , bebeklerden sonra 70 kiloya çıkmıştım .Çok azimle 58 kiloya geri döndüm ve sonra koruyamadım ..zamanla
60-63-65 ve 69 kiloda kaldım ...geçen sene yine kk da diğer grupla başladım , spor salonuna yazıldım , diyet yapamadım ama sporla 66 kiloya indim çok sıkılaşma oldu..ramazandan sonra kendimi iyice bıraktım biraz bunalım takıldım sonra 70 kiloya çıkmışım ...benim problemlerim bölgesel , özellikle armut tipe çok uygun ...tekrar karar aldım sizinle birlikte daha iyi olacağım inşaallah ..
bendeee betülün yorum yazdıgı her topiğe bi bakıyorum hahahaha :)))
Daha ben bu kadarına girmedim bide eylüle ertelendi yaa sanırım ondan bi iki haftayaaa bende baslarımm
Betüüüüüüll su ceyiz listesini kendin mi hazırladın netten mi buldunn bende bi tane cıkarsam fena olmicak öyle giriyorum ay sunuda istiyorum bunuda istiyorum derken gereksiz bi dolu sey olucak olmaya basladıda
ben de A rh+ ım. :))Ayy sorma havuc delisiyim tavsan gibi :) sen havuc yazınca hemen kahvaltıya ekledim canım cekti bende Arh+ im acaba dedigin gibi onun mu etkisi var :)
Basarıcaksın tabi ki.. El birligiyle basaracagız inan bu takımın cok etkisi oluyor. Gecen haftadan beri bir yılgınlık söz konusu bende bir yorgunluk, takım olmasaydı kendimle mücadelemde yenik düserdim..
Ayy sorma havuc delisiyim tavsan gibi :) sen havuc yazınca hemen kahvaltıya ekledim canım cekti bende Arh+ im acaba dedigin gibi onun mu etkisi var :)
Basarıcaksın tabi ki.. El birligiyle basaracagız inan bu takımın cok etkisi oluyor. Gecen haftadan beri bir yılgınlık söz konusu bende bir yorgunluk, takım olmasaydı kendimle mücadelemde yenik düserdim..
Ya istanbul da cok buyuk bir yer sonucta, olur mu oyle sey valiligin oldugu yer olmadigi yer fln diye:)
Tum sehirdeki durumu dikkate almalilar
Zaten ilce milli egitim de tatil karari gonderebiliyor okullara.
Ptesi biz calistik ama tatil olan bir suru okul vardi ilcenin durumuna gore
Evet guzel oluyor ama havucu da rejimde cok tavsiye etmiyorlar
Ama cok da zararli bir sey degil
2-3 gunde bir yenebilir.
Sen ne dersin ebru bu konuda?
25 degil 23 haziraann:))
Daha kucuk ev aletleri var
Tekstil urunleri yatak yorgam nevresim havlular vs var
Utu, supurge, camasir askisi vs
Ve mutfak ivir zivirlari varr ki cok sey var alinacak
Ya o degil de ben bugun kac bardak su ictim biliyor musunuz?
Hic bardak. Hava cok soguk, ben de evdeydim, hic susamadim kiii
Menüüüümmmm
Sabah 12.30
3 biber
1 d ekmek
Arkadaşlar merhaba ..
msj 2
metabolizmam çok ağır çalışıyor , çok sıkı bir diyet ve hep sporla hayatımın geçmesi gerekiyor ..ya da beslenme alışkanlıklarımı değiştirmeliyim ..diyetle ilgili o kadar çok bilgi okudum ki emekli olduktan sonra kitap bile yazabilirim ..iradem eskiden daha kuvvetli idi şimdi çok çabuk vazgeçiyorum ..diyete başlıyorum , gün oluyor, orada yiyince eyvah gitti diyorum ..tabi psikolojim bedene aynen yansıyor ..
İsimlerinizi zamanla öğrenirim , geçen yıldan bilgim var ama grubun özel kuralları varsa bana anlatırsınız ..çok heyecanlandım , inanın birilerine karşı sorumlu olmak bile insanı motive ediyor ..
cuma günü tartılırım ve ölçülerimi de yazarım ..bakalım küçük hedeflerle ne kadar ilerleyebileceğim ...boyum 155 ve 58 kilo olmak istiyorum ..
ne güzel bi menü..
Menum
12:30ta peynir, 4 zeytin, 1 dilim kizarmis tam bugday ekmegi, limon sikilmis dogranmis havuc, biraz domates ve salatalik
Saat 16 gibi ayran corbasi
Saat 19 gibi ayran corbasi
Az once babam ekler getirmisti ondan 1 tane yedim ama brnce o sayilmazz :))
Simdi babamlar birazdab hadi cay icelim diyxeklerr, sonra o ekler yine piyasaya cikacakk, ben ne yapammm nerelere gidemmm:))
Menüüüümmmm
Sabah 12.30
3 biber
1 d ekmek
Arkadaşlar merhaba ..
Arkadaşlar merhaba ..
Belli olmaz canım burası KonyaBu arada okulların tatil olup olmadığını nasıl öğrenebilirim Betül'cüm. :26:
Kahvaltıda bir tane havuçun özellikle limonlu olanının zararı olacağını düşünmüyorum. Havuçta şeker açısından zengin bir meyve. Bende çok severim. Dediğim gibi kahvaltıda yenmesi sakıncasız gibi geldi. Bence sağlıklıda. Çeyizide çok takma zamanla olur canım. Zaten evlendikten sonra farkediyorsun eksikleri. Şimdi ne kadar düşünürsen düşün mutlaka eksikler çıkıyor. Onlarıda zamanla tamamlıyorsun.
Hiç bardak güzel bir tabir olmuş, tam Betül'lük
Afiyet olsun canım gayet güzel olmuş. Bu hafta iyi bir performans bekliyorum senden. Hadi bakalım
Hos geldin canım bende Ecem :) Bir Derya mız daha var 2 Tugba mızda oldu karıstırmasam iyidir bi süre kusuruma bakma olur mu :)) İnsallah hedefine saglıkla ulasırsın :)
ya bezelye için de aynı şeyi söylüyorlar. havuç vücuttaki glisemik indeksi mi ne çok oynatıyormuş
4. sınıftayken diyetisyene gidiyordum o da demişti, burda da okudum daha sonra
ütünü ne marka aldın Ecem, araştırarak mı aldın, öylesine mi ?
ben Phlipps ya da delonghi kazanlı ütü düşünüyorum.
sen nerde oturuyorsun bakayım :)
amaaa nerde oturursan otur senin okulla benim okul yakıınn.
görüşelim mi seninle bir gün ister misin ??
benim okul Aydın üniversitesinin olduğu caddede.
bugün menümüz baya bir benzemiş birbirine
Ecem sen de ben de gereksiz diye bazı şeylerden kolay kolay vazgeçebilcek tiplerden değiliz malesef
nette bir liste vardı, ona bakarak kendime sadece mutfak için bir liste çıkarttım ama orda benim de almamaya çalışacağım şeyler var :)
eklerim birazdan
ben de A rh+ ım. :))
ilginçç
Annem bugün diyo ki, "kızım şu mantardan biraz daha ye yağsız yaptım bişey olmaz". "Anne" diyorum "hadi kendimi geçtim takımı düşünmem lazım ısrar etme :)"
Bu arada o kan grubuna göre beslenme olayıyla ilgili internette ufak bi araştırma yapın derim. Bana çok doğru ve mantıklı geldi.. Duyduğuma göre artık diyetisyenler de hastalarına bu tarz önerilerde bulunuyorlarmış. Mesela siz ilginç ve aynı zamanda gerekli bi bilgi daha vereym;
A kan grubuna sahip kişiler kırmızı et yediklerinde bu onların vücudunda direk yağ olarak depolanıyor, kırmızı et tüketiminden sonra bi ağırlık hissediyorlarsa sebebi bu ve bu yüzden onun yerine tavsiye edilen önce balık, sonra da tavuk eti. Aynı şekilde süt ve süt ürünleri de bu grubun metabolizmasını oldukça yavaşlatıyor. Ama her öğünde 1 bardakkadar yoğurt yenmesinde sakınca görülmüyor.
Mesela B grubu ise kırmızı eti çok rahat enerjiye dönüştürüp kullanabiliyor.
Bazı kişiler bunları inandrıcı bulmuyor ama sonuçta tıp bilimi gün geçtikçe gelişiyor ve ilerliyor. Yeni bulgular bazen bizim hoşumuza gitmese de, dikkate almamız ve önemsememiz gereken şeyler diye düşünüyorum. Kırmızı eti hayatımdan mümkün mertebe çıkardım bu doğrultuda.
Benden yaşça büyük olduğunuz için Derya abla diye hitab etmek istiyorum müsadenizle. Hoşgeldin derya ablacım. Ben de yeni katıldım 13.takıma, ama sen geçen sene de burdaymışsın biraz daha aşinasındır, şimdiden başarılar diliyorum, sağlıklı zayıflamalar diyoruuum :)
Msj 3
Teşekkür ederim Ecem ..Benim geçen yıl okuttuğum sınıfta da çift isimli öğrencilerim vardı ...farklı isimler bulurduk onlara ..Tuğba nın Derya abla fikri güzel ...öyle söyleyebilirsiniz...
bir kaç gün grpları gezdim 13. grubun samimiyeti ve paylaşımları çok hoşuma gitti ...inş birlikte güzel vakit geçiririz..
Afiyet olsun canım gayet güzel olmuş. Bu hafta iyi bir performans bekliyorum senden. Hadi bakalım
süper ben de deneyeceğim haftaya bu tarifi...
Msj 3
Teşekkür ederim Ecem ..Benim geçen yıl okuttuğum sınıfta da çift isimli öğrencilerim vardı ...farklı isimler bulurduk onlara ..Tuğba nın Derya abla fikri güzel ...öyle söyleyebilirsiniz...
bir kaç gün grpları gezdim 13. grubun samimiyeti ve paylaşımları çok hoşuma gitti ...inş birlikte güzel vakit geçiririz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?