Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

MENÜM

sabah

dukan krep
üçgen peynir
domates
1 dilim hindi füme
1 dilim piliç jambon

ara
yoğurt

ö
ğle
soya soslu tavuk
fasulye yemeği
brokoli
yoğurt

ara
yoğurt (dışardayken alıp yedim
)

akşam

soya soslu tavuk
brokoli
cacık

ara

3 yemek kaşığı dukan puding
(regl yüzünden sanırım duramıyorum tatlısız)

2 bardak yeşil çay
popo ve bacak egzersizleri

Son düzenleme:
eveet bugün buralar baya sessizmiş emoş :26: hoş geldin sen deee
sen de hoşgeldin tatlım

sabah çok az olmuş, akşam da çok olmuş :26: biraz tersine çevir bence bu ikisini akşamı daha hafiflet ve sabah da iyice doy onun harici çok güzel bence menü

bu sabah çok kötüydüm cnm kahvaltı yapmak istemedi hiç yemesem olmazdı.activiayı bile zor bitirdim akşam erkek arkadaşımla yemeğe çıktık çok sevdiğimiz bi mekana her zamanki menümüzdü bu ama ben sadece yarısını yiyebildim. önceden hepsini bitirdiğim için bugün bi garip hissettim ama bu iyi bişey sanırım :)

aaa anladım canım öyleyse yoğurdu yemen iyi olmuş, en azından midene bir şey gitmiş sabah

eveeet iyi bir şeey kilolar gidiyooorr

nerde bu millet nerde bu devlet, ben gezdim gezdim geldim, emoş da burdaaa, yok mu arttıraaan

kızlaaaaaaaarrr herkese ii geceler bugün sabah eşime ütü yapayım diye erken kalktım tansiyon sıfırlarda kaçtı bilmiyorum ama az kalsın bayılıyordum eşimde evde yalnız kalmayayım diye annemlere bıraktı doktora gittik ölçtü 8 küsür çıktı kan vermemi söyledi kan şekerimin düşmüş olabileceğini söyledi ama aç karnına vermek gerekiyormuş yarın gidemem kendimi ii hissetmiyorum yolda bayılırım filan pazartesi eşime dedim biraz geç git beni götür bi kan vereyim gidecez bi aksilik olmassa kansızlık vardı bende zaten ileri boyutta değil ama var demişti bi dönemde o yüzden giremedim kardeşiminde net paketi bitmiş haberde veremedim geç geldik kızımı uyutum dedim ettim anca girdim hemen yatıcam annemlerdede çok ayakta olmadım dinlendim kızımla ilgilendi annem saolsun ne gıcık bişi bu yaa kızıyolar bana diyet yapıyosun ondanmı diye onla ilgisi yok ya sadece hastalıkla aynı döneme denk geldi direk serumu yiyince sanırım böyle bişi oldu inş kan şekerinde bişi yoktur sinir oldum yaa bu hafta sallantılı geçti sağlık çok önemli yaaa hele böyle tansiyon sorunu ilk defa yaşıyorum şaşırdım kendime sanırım en savunmasız anda yakaladı nüksetti neyse ama hiç bişi beni yolumdan yıldıramaz baktım düşükse biras arttırır ama kesinlikle bırakmam neyse öptüm herkesi kilo bildirminide yapıp yatayım acele yazıyorum karışmamıştır umarım

ebruu sabah erken yapamam bugun sabah tartıldım kilo bildirimimi yapayım

geçen haftaki kilo= 74.3

bu haftaki kilo=75.10

+ 0,80

ebrum yüzdeyi alamadım hesaplamayı kendi pcme kaydetmiştim bugünde gelmedi pc canım rica etsem bu hafta benim yerime hesapla ezberimdede yok yanlış bilgi vermeyeyim geçmişi kurcalayacak takatimde yok bebeğim birde allaha şükür inan daha çok çıkarım diye korkuyordum buda eminim şişlik çünkü tuzlu ayran turşu serum derken illaki ödem vardır diye düşünüyorum yeşil çayda içemedimki ödemi atayım öyle işte kilo veren herkesi tebrik ediyorum şimdiden kimse kus. bakmasın canlarım ortalamayı kötü etkiledim özür dilerim şekerler inşş şu sıkıntıdan kurtulurumda kilo vermede diyette sağlıkta düzene girer herkese ii geceler

Bebeğim, bezelye yemeğini çok fazla tüketmememiz gerekiyor. Bezelye de bunlardan biri.. Bu da hepimizin burda (çok sağolsun Ebru'muzdan öğrendiğimiz) öğrendiği kurallardan biri. Bak ne güzel teker teker öğreniyorsun Çünkü bezelyenin glisemik endeksi yüksekmiş. Kendim bildiğim kadarıyla sana açıklayacaktım ama, daha doğru olur diye bi alıntı yapayım dedim;

"Glisemik indeksi düşük besinler kan şekerinin daha yavaş yükselmesine sebep olup daha uzun süre tok kalmamızı sağlar.
Glisemik indeksi yüksek olduğu besinler ise kan şekerinin hızla yükselmesine ve bunun sonucunda da pankreasın depolanmış insülininin hızla kana verilmesine ve kandaki insülin miktarının hızla yükseltmesine sebep olur. Bunun spnucunda da ani ve aşırı insülin salınımı kan şekerinin hızla düşmesine neden olmakta ve vücudumuzun beslenmesine karşın hızla acıkmamıza sebep olmaktadır. Ani yükselen kan şekerinin vücutta depolanması kilo almaya, pankreas insülin miktarını ayarlamak için aşırı insülin üretmesi ise genetik yatkınlığı olan kişilerde diyabetin ortaya çıkmasına yol açmaktadır."

Tamam ben de öyle demleyip içeyim o zaman sağol busem Bu arada bu son aldığın cici de hayırlı olsun güle güle giy

Yoruma hacet bırakmayan 2 dukan menüsü daha :) afiyet olsun bebeğm.

Sema'cm ya ben de seni ve nihal'i merak ediyordum :\ Çok geçmiş olsun canım ya dikkat et kendine
Gerçi yanılmıyorsam nihal kayınvalidesinde kalıcaktı ama cepten de girmedi dün? Umarım herşey yolundadır..

SınıflandırmaGİ düzeyiÖrnekler
Düşük Gİ55 veya daha azbarbunya, nohut, kuru fasülye, mercimek, fındık, elma, portakal (çoğu meyve ve sebze),makarna, Kepekli ekmek
Vasat Gİ56 - 69esmer pirinç, şeker kamışı, çavdar ekmeği, muz (ham), dondurma, fırında patates
Yüksek Gİ70 veya daha yüksekpatates, beyaz ekmek, beyaz pirinç, beyaz şeker, işlenmiş meyve suları, muz(olgun),karpuz, krakerler, mısır cipsi, mısır gevreği

düşük ve yüksek glisemik endeksli besinlerle alakalı bi tablo.

Günaydın canlarım.

Regl şişkinliğine veriyorum çünkü kilom malesef sabit
Bu hafta yürüyüşlerime de başlamıştım halbuki ve sadece çarşamba günü hastayım diye sporumu aksatmıştım çok güzel bi sonuç görürüm diyordum Ve bu arada ben bugün yüzme havuzuna gidicektim regl olmasaydım eğer

Geçen hafta: 105.6

Bu hafta: 105.6

Fark: 0

%0

Obezitenin Çaresi Düşük Glisemik İndeksli Beslenme

Prof.Dr.Osman Müftüoğlu

Kilo fazlalığı veya obezite sorununuzu çözerken ya da şeker hastalığı, kalp damar hastalığı gibi sorunlardan kaçınırken, bir ürünün sadece düşük kalorili olması ile yetinmeyin!
Bir ürünün "light" olmasının yüzde 25 kadar bir kalori tasarrufunu garanti ettiği doğrudur. Ama yeterli değildir. Sadece düşük kalorili besinler tüketerek, sabahtan akşama kadar kalorileri sayarak ne kilo verebilir, ne de verdiğiniz kiloları uzun süre koruyabilirsiniz.
Sağlıklı ve dengeli bir beslenme planlamasında tüketeceğiniz besinlerin glisemik indekslerini dikkatle almanızda yarar var.
Besin seçimlerinizi yiyeceklerinizin glisemik indekslerine göre yapmanız size pek çok yarar sağlar.
Düşük glisemik etkili gıdalar kilo fazlalığı ve obezite sorunu ile mücadelenizi kolaylaştıracak, kalp ve damar sağlığınızı koruyacak, yetişkin tipi diyabet ve hipertansiyonu önlemede size destek olacaktır.
Glisemik indeks beslenmenizin en önemli unsuru ve günlük kalori gereksiniminizin neredeyse yarısının kaynağı karbonhidratların kan şekeri seviyenize etkisini gösteren yeni, popüler ve değerli bir kriterdir.

Nasıl Yükseliyor

Şeker ve şekerli besinlere düşkünlük kilo yönetimini zorlaştıran faktörlerden biridir. Aşırı ve saldırgan yeme eğiliminin yaygınlaşmasında şekerleme ve paketlenmiş hazır tatlıların pasta, kurabiye, gofret, bisküvi gibi atıştırmaların fazla miktarda tüketilmesi önemli bir etkendir. Karbonhidrat kaynaklarına (tahıllar, baklagiller) uygulanan teknolojik işlemler arttırılıp yapıları şekerli katkılarla zenginleştirildikçe lezzetleri artmakta, ama glisemik indeksleri de yükselmektedir. Bu olumsuz durum sadece beslenme uzmanlarını ve biz doktorları değil, sanayicileri de derin derin düşündürmektedir. Fazla kiloluluk, şişmanlık, diyabet ve hipertansiyonun her şeyden önemlisi Metabolik Sendromu’un hızla yaygınlaşmasında glisemik endeks değerinin önemi sanıldığından fazladır.
Glisemik indeks bir karbonhidratın kan şekeri seviyeniz üzerindeki etkisinin ölçülmesidir. Bir besinin glisemik indeks değeri onun kan şekeri seviyesini nasıl etkilediğini gösterir. Kana hızla karışan ve kan şekerini fazlaca yükselten besinler glisemik indeksi yüksek besinlerdir. Bu ürünler için "kalitesiz" ve sorunlu besinler’ deyimini kullanırsak onlara pek haksızlık etmiş olmayız.

İnsülin Direnci

Çünkü bu besinler kan şekerini hızla yükseltmekte, pankreastan insülin üretimini çoğaltmakta, kan kolesterol ve trigliserit seviyelerini artırmaktadır. Uzun süreli insülin yüksekliği-hiperinsülinemi-insülin bir süre sonra insülin direncine, insüline karşı yanıtsızlığa ve sonra da İnsülin Direnci Sendromuna neden olabilmektedir.
Sorunun bundan sonraki adı artık Metabolik Sendromdur. Karın çevrenizde yağ birikimi, göbeklenme, kan şekeri yüksekliği, erişkin tipi şeker hastalığı, hipertansiyon, kanda belirgin bir pıhtılaşma eğilimi ile birlikte hızlı seyirli bir damar sertliği-aterosklerozis- yakın bir gelecekte bir bir kapınızı çalarlarsa sakın şaşırmayın. Erkekseniz 102 cm, kadınsanız 88 cm’den daha geniş bir bel çevreniz varsa, siz de bu sendromun varlığından kuşkulanın. Özellikle ailenizde diyabet, hipertansiyon, beyin veya kalp-damar hastalığına bağlı erken ölümler varsa kuşkulanmakla kalmayıp doktorunuzla görüşün.

Akılcı bir çözüm

Bir salgın hastalık hızıyla yayılıp çoğalan obezite, erişkin tip şeker hastalığı, hipertansiyon, kalp ve damar hastalıkları ile Metabolik Sendromunun önlenmesinde sadece yağ tüketiminizi azaltmanızın yetersizliği ortadadır. Çözüm daha düşük glisemik indeksli doğal, temel besinlere yönelmeniz, besin üreticisi gıda sanayinin ürettiği hazır besinlerde bu kavramı daha fazla önemsemesindedir. Kısacası düşük glisemik indeksli beslenme kolay, pratik, ucuz, sonuç alıcı, akılcı ve her şeyden önemlisi SAĞLIKLI BİR ÇÖZÜMDÜR.

Glisemik indeks nedir

Glisemik indeks kavramının günlük yaşamda yaygın olarak kullanılması belli bir zaman alacaktır. Ancak bir besinin glisemik indeks değerinin sadece diyabetliler, kalp ve damar hastaları ve fazla kilolular ya da obezler için önemli olmadığını öğrendikçe konuya olan ilginiz çoğalacaktır. Son 10-15 yılda görülen kilo fazlalığı-obezite ve diyabet patlamasında ve kalp damar hastalıkları ile mücadeledeki başarısızlığımızda farkına varmadan yüksek glisemik indeksli gıdalarla beslenmemizin rolü çok önemlidir.

Nasıl belirleniyor

Bir besinin glisemik endeks değeri belirlenirken referans olarak glikoz alınıyor. Daha sonra laboratuvar koşullarında besinlerin glisemik indeksleri ölçülerek glikoza göre rakamsal olarak değerlendirilmektedir. Glisemik indeks değerleri 40’ın altında olanlar için çok düşük, 40-55 aralığında olanlar için düşük, 56-69 aralığındakiler için orta ve 70’in üstünde glisemik indeks değeri olanlara ise yüksek glisemik indeksli besinler tanımı kullanılmaktadır.

Hürriyet / 15.04.2004

Günaydın kızlar

Bugün iyice hasta oldum artık sesim bile cıkmıyo bogazım cok kötü icim sanki alev alev yanıyo aksam kerem beni dr a götürücekmis sesimden anladı

Tubisim Ecem menülerine yeni birini daha ekledim :) o arkadasımında hedefi coook yüksek artık Ecem menüleriyle beslenicek ama ona daha cok yemesini söyledim benmkilerin azlıgını söylemedim :))) hasta falan olur allah korusun

Baska gecmiste ne okumustum unuttum Tubis kendine dikkat et hastasın birde havuz demissin allahtan regl olmussunda durdun..

Kilom 57.1

800 gr artıda olmak hic hos olmamıs tamam hastalık cok cok gecmis olsun ama neredeyse 1 kilo dikkat et kendine herseyn bası saglık dr u ihmal etme semoscum

Tubis en azından seninki sabit ama senin regl bile oldugunda verdigin kiloları bliyoruzz grip ve regl üst üste olunca böyle oldu sanırım

Ben grip olunca daha hızlı kilo veriyorum cnkü hic bisey yiyemiyorum kilo vermeyede bi gripten sonra baslamıstım :)iyilesnce herkes ooo ne kadar kilo vermissn diyince bende devam ettirmistim sonuc iste bugünler :)

Bu arada busecikk dün bende H&M den bii elbiiiseeee pull&beardaan daa kazak alddııımmmmm :)))

Sonucları hic hic begenmedim
Ben uykuyaaa gdiyorummm görüsürüüüz

Son düzenleme:
selam kızlar herkese günaydın.
geçmişi okuyamadım daha kilo bildirimimi yapayım önce

geçen hafta 56
bu hafta 56

malesef aynı çıktım ne fazla ne eksik :26::26:
çok üzüldüm bu duruma sanırım duraklama dönemine girdim bana bi tavsiyesi olan varmı acaba neyi değiştirsemki tekrar vermeye başlasam 100-200 gr vermişimdir diyodum ama oda yok malesef. önümüzdeki hafta hedef 55 bakalım becerebilecekmiyim çok kararlıyım çok uzadı artık bu diyet mevzusuu

Kızlar noluyor yaaaaaaaaaaa hiç kilo veren yok takımda. İnşallah bundan sonraki bildirimler iç açıcı olur. Gerçekten çok üzüldüm. Biran önce herkesin toparlanması lazım. :26:

***13. TAKIM 299. ETAP ***

Arzu_54 (79/79/0/%0)
Paylaşım yetersizliği nedeniyle diskalifiye edildi.
buseb (54.8///%) 9. takımdan transfer oldu.
dontpanic (105.6/105.6/0/%0) Kilosu aynı
EVSEBU (74.3/75.1/-0.8/%-1.08)Geri dönmek üzere ayrıldı.
niyal (75///%)
prensesss016 (56/56/0/%0)
Kilosu aynı
48to38 (79.5///%)

13.TAKIM ORTALAMASI:%

Sema'cım bu hafta seni izinli yazıyorum. Haftaya iyileşip iyileşemeyeceğini bilmediğim için listeyi riske atmayalı. İzinli değilsin diyete devam ama listede olmayacaksın iki hafta.

Venüs’cüm şu gizli google penceresi taktiği iyiymiş Bilgi için sağol :)
[/B]
Geçmiş olsun canımmm, google taktiğini de güle güle kullan :)
Şimdi hallederiyorum kaptancığım
yapma be venüsüüm :26: tamam canım bozma morali, toparlarsın yarın hemencecik. iyi geceler öyleyse sana
Dün de kaçamak yapmadım ama düzenime de uyamadım, dönüş denizotobüsü 18:00'deydi, ona göre en uygun neyse onu yiyebildim. :/
Bilmiyordum onu canım, zaten bilmediğim için üşeniyordum hemen hallediyorum :)
Zaten hergün evden metrobüse 20 dk, dönerken işten metrobüse 10dk yürüyorum kaptancığım. Dün baya yoruldum iş koşuşturmasında bir + olmuştur herhalde umarım :/
Evet bebeğim bilmiyordum, sağolsun kaptanım da yazmış. Hemen hallediyorum. Bu hafta başka kaçamak yok zaten. Gelecek hafta hiç yapmıcam kendime söz verdim. :)
Aaaa ben de araştıracaktım en iyisi hangisi diye.. Bilgi için teşekkürler canııım :)
Çok haklısın canım benim, dün zaten canım çıktı valla
ne güzel tatilmiş bu yaaaa 1 ay bende istiyoruuuuuuuuuuuummm
Eee öğrenci olunca arayıl tatilene göre izin almak mümkün oluyor
aaa ne güzel ben bursadayım gel canım bursamız güzeldir. Menünde yediğin kuru yemiş olmasaymış iyiymiş.
Ay canım görmemiştim, görsem bir kahveye davet ederdim seni :)
Menün güzel canım, tavuk dönerin içinde sos yok ise hiçbir sıkıntı yoktur büyük ihtimalle :)
Görüşürüz canım akşam
Ay gelemedim akşam kusura bakmayın arkadaşlarım, Cevahir'e alışverişe gittim. Nine West'ten 300 liralık çantayı 70 liraya aldım
Lahmacun biraz bozmuş ama zaten sonra hiçbir şey yememişsin dengelemiş canım. Acıkmadın mı yahu
Süper canım menün de aktivitelerinde süper. Maşallah böyle devam edersin umarım.
Ohh afiyet olsun Dukan Kraliçesi
Canım hiç üzülme ben de büyük ihtimalle + çıkarım yeni regl olduğum için, hastalık durumu nasıl olsa bunu es geçmelisin bence.
Regl belası bana da vuracak bugünnnn....
Bence menülerini saatli yaparsan belki metabolizman şaşırır canım

Kızlar 10:30'dan diyetisyen randevum var. Şimdi yola çıkıyorum. Ölçültükten sonra bildirim yapacağım. Herkese günaydın, herkesi çok öpüyorum..

Kızlar noluyor yaaaaaaaaaaa hiç kilo veren yok takımda. İnşallah bundan sonraki bildirimler iç açıcı olur. Gerçekten çok üzüldüm. Biran önce herkesin toparlanması lazım. :26:

Ben kendi adıma çok ama çok üzüldüm Bu hafta herşey öyle güzeldi ki Ama tamamen regl olmama bağlamak istiyorum çünkü sporum ve diyetim böyle muazzamken sabit kiloda kalmak benm çok kötü moralimi bozar ve motivasyonumu tamamen kaybederim Şimdiye kadar geçirdiğim en iyi haftamdı belki de Ebru'm ya

Canım ya bişey dicem Arzu şu an 5.takımda. Kendisi oraya gitmek istediğini bildirmedi ama bu durumda diskalifye mi oldu yoksa transfer mi oldu?

kizlar onca alinti yaptin hepsii gitmis. telden baglaniyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…