Çok geçmiş olsun meleğim git tabi doktora, benm gibi evde durup kendi kendine iyileşmeyi bekleme
Bu arada ecem menüleri'yle zayıflamaya niyet eden arkadaşına gerekli uyarıları yap lütfenona senin insanüstü bi varlık olduğunu falan söyle ki, zayıflycam diye hastanelik olmasın garibim :)
Ya bi de benm şu sabit kilo meselesine gelince, çok kötü oluyorum ya :\ geçen ay da regl olduğumda 1 kg az gelmiştim :\ Bu sefer neden böyle oldu kafayı yicem.. Keşke öğrenebilsem sebebini acayip moralim bozuldu çünkü bu hafta benim için çok ideal bi haftaydı((( 1 güncük sporuma gidemedim hastayım diye, ama 2-3 gün 1 saat yürüdüm
Sağol canım artık daha iyiyim, sadece öksürüğüm kaldı işte.
Dün canın çıktı çok hareket ettin yani, süper
Yeni çantan hayırlı olsun bu aralar herkeste bi alışveriş çılgınlığı
Ecem'in menülerine hala alışamadın mı kuzum sen? O yemek için yaşamıyor, yaşamak için yiyor. E bu durumda da; 1 lahmacun+ayran+yarım simit+2 tatlı kaşığı bal da onu hayatta tutmaya yetiyor :) Bi de şöyle bişey var ki, lahmacun çok da kalorili bişey değilHer zaman olmasa bile, ayranla birlikte bi öğle yemeği o şekilde yapılabilir.
Her hafta aynı saatte, aç karna ve mümkünse aynı kıyafetlerle tartılmaya özen göster canım. Evine bi banyo tartısı al mutlaka bence..
Ben arastirma yapmadim amaaa en sevdigim oldugu icin ben hic poset yesilcay icmem heep caykurunkini icerimm
Eki Görüntüle 651477
Ben arastirma yapmadim amaaa en sevdigim oldugu icin ben hic poset yesilcay icmem heep caykurunkini icerimm
Eki Görüntüle 651477
Bende kuralları okudumda hakikaten deneme süresi varmış.Bundan sonrası için teklif edicem.Şimdiye kadar haberimiz yoktu malum
Teşekkür ederim Busecim Çok naziksin.
burdaki marketlerde yok ya malum küçük şehir bende aktardan alıp demliyorum poşet çay almıştım bi kere aynı tadı vermedi içemedim hala duruyo en iyisi kendi demlediğin :)
evet ecemciim, hakikaten tadı da diğer yeşil çaylara göre güzel, rengi de çok berrak
aa bak benim de haberim yoktu bunun her takım için gerekli olduğundan. takıma başka üyeleri de davet et bence hilalcim, paylaşım çokluğuna, katılımına ve üslubuna göre uygun bulursan takıma girer ya da girmez sonuçtaben teşekkür ederim fıstığım
burdaki marketlerde yok ya malum küçük şehir bende aktardan alıp demliyorum poşet çay almıştım bi kere aynı tadı vermedi içemedim hala duruyo en iyisi kendi demlediğin :)
iç iç valla bu kadar yeşilçay muhabbeti geçince ben bugün 2.sini içiyorum :) birlikte içiyomuşuz gibi olur ecemimEvet emoscum cok haklısınnnnnn en güzeli kendi demledigim oluyor simdi cafelerde de demleme geliyorrr ay canım cekti iceyim en iyisi :)
akşamki tavuk döneri sadece et olarak yeseydin keşke. Ekmeği yemeseydin. Yine de güzel afiyet olsun. Spor konusunda ise; artık havalar çok daha güzel, çok eğlenceli oluyor özellikle yürümek. Bi iyileşeyim hemen dışarı atıcam kendimiseni de bu güzel havalar motive edebilir bence.
[ı][/ı]galiba bugün pek durgunmuş buralar. Bende bugün kendimi kötü hissediyorum. Hasta değilim ama üzerimde bir kırgınlık var. Işten gelir gelmez direkt uzandım ama uyuyamadım. Haber vereyim dedim merak etmeyin. Yatmadan önce düzelirsem biraz gelmeye çalışırım. Gelemezsem de merak etmeyin. öpüyorum hepinizi. Yarın liste işini ben hallederim. Sizler bildiriminizi yapın yeter.
[sıze=3]bugünkü menüm[/sıze][sıze=3] [/sıze][sıze=3][/sıze]
sabah:
activia kahvaltı zamanı
ara:
1 fincan sade nescafe
öğle:
3 orta boy köfte
yoğurt
marul,maydonoz,domates
ara:
1 elma
akşam:
1 kase yoğurt
4 kaşık bezelye yemeği
1 tavuk köfte
salata
ara:
1 bardak ayran
2 lt su, 3 fincan 5li çay, 1 fincan elma çayı
45 dk yürüyüş+20 dk egzersiz
geldiiimYorgunluktan bittim kızlaar Cumartesi günü kuzenimin diş buğdayı var demiştim, o gün için kendime h&m den çok hoş bi ekru örme elbise aldım, kumaşı biraz angora çok şık bir şeeey oleeey çok şık olmalıyım o güüün Pull&bear da bi kazak görmüştüm ama iflas ettim, alsam hiç param kalmayacaktı almadım ben de Mint yeşiliydii bayılıyorum o rengee
Diyetim açısından isee akşam 6 gibi acıktım dışarda, gittim marketten light yoğurt aldım 200 gram onu yedim yatıştım, suyuma dikkat ettim. Biliyorsunuz ki yarın tartı günüü
Ama maalesef akşam yemeğimi bugün 22.00 da yiyebildim eve çok geç geldim çünkü. Hafif yedim ama.Bu arada ben dün menümü paylaşmayı unuttuum şimdi aklıma geldii onu da paylaşacağım birazdan
Bizim diyette azaltma diye bir şey yokDoymazsak kilo veremiyoruz. Ben de doyana kadar yiyorum yavaş yavaş, fazlasını yemiyorum ebrucum
Dene canıım çok güzeel
Içme suyunu kaynatıyorum. Bardağın içine bir çay kaşığı yeşil çay atıyorum ama süzgeçle atıyorum demleme süzgeciyle. Suyu üzerine ilave ediyorum. 3 dk bekleyip zaten süzgeçte olan yeşil çayı içinden çıkarıyorum içiyorum tubişiiim
Maşallah canım çok sevindim
Yok ebrucum yaa daha çook burdayım ben een az 2 aySonrasında da ecemle beril gibi buralarda olurum bir süre dahaa
çok geçmiş olsun ebrucum. Aman dikkat et kendineIyi geceler canım
Oooyy yetişemedim yine tubişimeeeeeeSen de dinlen canım zaten yorulmuşsun çok
Iyi geceleer
dün menümü paylaşmayı unuttum kızlar. şimdi hatırladığım kadarını paylaşıyorum. Dün protein günümdü, o nedenle çeşit azdı kızlar
dünün menüsü
sabah
dukan krep
üçgen peynir
1 dilim hindi füme
1 dilim piliç jambon
ara
yoğurt
öğle
soya soslu tavuk
yoğurt
ara
1 dilim hindi füme
akşam
soya soslu tavuk
yoğurt
ara
yoğurt
3 fincan yeşil çay
popo ve bacak egzersizleri
obezitenin çaresi düşük glisemik indeksli beslenme
prof.dr.osman müftüoğlu
kilo fazlalığı veya obezite sorununuzu çözerken ya da şeker hastalığı, kalp damar hastalığı gibi sorunlardan kaçınırken, bir ürünün sadece düşük kalorili olması ile yetinmeyin!
bir ürünün "light" olmasının yüzde 25 kadar bir kalori tasarrufunu garanti ettiği doğrudur. Ama yeterli değildir. Sadece düşük kalorili besinler tüketerek, sabahtan akşama kadar kalorileri sayarak ne kilo verebilir, ne de verdiğiniz kiloları uzun süre koruyabilirsiniz.
glisemik indeks beslenmenizin en önemli unsuru ve günlük kalori gereksiniminizin neredeyse yarısının kaynağı karbonhidratların kan şekeri seviyenize etkisini gösteren yeni, popüler ve değerli bir kriterdir.
[ımg]http://www.neosante.com/promo/content/dusukglisemik.jpg[/ımg] sağlıklı ve dengeli bir beslenme planlamasında tüketeceğiniz besinlerin glisemik indekslerini dikkatle almanızda yarar var.
Besin seçimlerinizi yiyeceklerinizin glisemik indekslerine göre yapmanız size pek çok yarar sağlar.
Düşük glisemik etkili gıdalar kilo fazlalığı ve obezite sorunu ile mücadelenizi kolaylaştıracak, kalp ve damar sağlığınızı koruyacak, yetişkin tipi diyabet ve hipertansiyonu önlemede size destek olacaktır.
nasıl yükseliyor
şeker ve şekerli besinlere düşkünlük kilo yönetimini zorlaştıran faktörlerden biridir. Aşırı ve saldırgan yeme eğiliminin yaygınlaşmasında şekerleme ve paketlenmiş hazır tatlıların pasta, kurabiye, gofret, bisküvi gibi atıştırmaların fazla miktarda tüketilmesi önemli bir etkendir. Karbonhidrat kaynaklarına (tahıllar, baklagiller) uygulanan teknolojik işlemler arttırılıp yapıları şekerli katkılarla zenginleştirildikçe lezzetleri artmakta, ama glisemik indeksleri de yükselmektedir. Bu olumsuz durum sadece beslenme uzmanlarını ve biz doktorları değil, sanayicileri de derin derin düşündürmektedir. Fazla kiloluluk, şişmanlık, diyabet ve hipertansiyonun her şeyden önemlisi metabolik sendromuun hızla yaygınlaşmasında glisemik endeks değerinin önemi sanıldığından fazladır.
glisemik indeks bir karbonhidratın kan şekeri seviyeniz üzerindeki etkisinin ölçülmesidir. Bir besinin glisemik indeks değeri onun kan şekeri seviyesini nasıl etkilediğini gösterir. Kana hızla karışan ve kan şekerini fazlaca yükselten besinler glisemik indeksi yüksek besinlerdir. Bu ürünler için "kalitesiz" ve sorunlu besinler deyimini kullanırsak onlara pek haksızlık etmiş olmayız.
insülin direnci
çünkü bu besinler kan şekerini hızla yükseltmekte, pankreastan insülin üretimini çoğaltmakta, kan kolesterol ve trigliserit seviyelerini artırmaktadır. Uzun süreli insülin yüksekliği-hiperinsülinemi-insülin bir süre sonra insülin direncine, insüline karşı yanıtsızlığa ve sonra da insülin direnci sendromuna neden olabilmektedir.
sorunun bundan sonraki adı artık metabolik sendromdur. Karın çevrenizde yağ birikimi, göbeklenme, kan şekeri yüksekliği, erişkin tipi şeker hastalığı, hipertansiyon, kanda belirgin bir pıhtılaşma eğilimi ile birlikte hızlı seyirli bir damar sertliği-aterosklerozis- yakın bir gelecekte bir bir kapınızı çalarlarsa sakın şaşırmayın. Erkekseniz 102 cm, kadınsanız 88 cmden daha geniş bir bel çevreniz varsa, siz de bu sendromun varlığından kuşkulanın. özellikle ailenizde diyabet, hipertansiyon, beyin veya kalp-damar hastalığına bağlı erken ölümler varsa kuşkulanmakla kalmayıp doktorunuzla görüşün.
akılcı bir çözüm
bir salgın hastalık hızıyla yayılıp çoğalan obezite, erişkin tip şeker hastalığı, hipertansiyon, kalp ve damar hastalıkları ile metabolik sendromunun önlenmesinde sadece yağ tüketiminizi azaltmanızın yetersizliği ortadadır. çözüm daha düşük glisemik indeksli doğal, temel besinlere yönelmeniz, besin üreticisi gıda sanayinin ürettiği hazır besinlerde bu kavramı daha fazla önemsemesindedir. Kısacası düşük glisemik indeksli beslenme kolay, pratik, ucuz, sonuç alıcı, akılcı ve her şeyden önemlisi sağlıklı bir çözümdür.
glisemik indeks nedir
glisemik indeks kavramının günlük yaşamda yaygın olarak kullanılması belli bir zaman alacaktır. Ancak bir besinin glisemik indeks değerinin sadece diyabetliler, kalp ve damar hastaları ve fazla kilolular ya da obezler için önemli olmadığını öğrendikçe konuya olan ilginiz çoğalacaktır. Son 10-15 yılda görülen kilo fazlalığı-obezite ve diyabet patlamasında ve kalp damar hastalıkları ile mücadeledeki başarısızlığımızda farkına varmadan yüksek glisemik indeksli gıdalarla beslenmemizin rolü çok önemlidir.
nasıl belirleniyor
bir besinin glisemik endeks değeri belirlenirken referans olarak glikoz alınıyor. Daha sonra laboratuvar koşullarında besinlerin glisemik indeksleri ölçülerek glikoza göre rakamsal olarak değerlendirilmektedir. Glisemik indeks değerleri 40ın altında olanlar için çok düşük, 40-55 aralığında olanlar için düşük, 56-69 aralığındakiler için orta ve 70in üstünde glisemik indeks değeri olanlara ise yüksek glisemik indeksli besinler tanımı kullanılmaktadır.
hürriyet / 15.04.2004
[ı]kızlar noluyor yaaaaaaaaaaa hiç kilo veren yok takımda.Inşallah bundan sonraki bildirimler iç açıcı olur. Gerçekten çok üzüldüm. Biran önce herkesin toparlanması lazım. :26:[/ı]
geçmiş olsun canımmm, google taktiğini de güle güle kullan :)
şimdi hallederiyorum kaptancığım
dün de kaçamak yapmadım ama düzenime de uyamadım, dönüş denizotobüsü 18:00'deydi, ona göre en uygun neyse onu yiyebildim. :/
bilmiyordum onu canım, zaten bilmediğim için üşeniyordum hemen hallediyorum :)
zaten hergün evden metrobüse 20 dk, dönerken işten metrobüse 10dk yürüyorum kaptancığım. Dün baya yoruldum iş koşuşturmasında bir + olmuştur herhalde umarım :/
evet bebeğim bilmiyordum, sağolsun kaptanım da yazmış. Hemen hallediyorum. Bu hafta başka kaçamak yok zaten. Gelecek hafta hiç yapmıcam kendime söz verdim. :)
aaaa ben de araştıracaktım en iyisi hangisi diye.. Bilgi için teşekkürler canııım :)
çok haklısın canım benim, dün zaten canım çıktı valla :d
eee öğrenci olunca arayıl tatilene göre izin almak mümkün oluyor :d
ay canım görmemiştim, görsem bir kahveye davet ederdim seni :)
menün güzel canım, tavuk dönerin içinde sos yok ise hiçbir sıkıntı yoktur büyük ihtimalle :)
ay gelemedim akşam kusura bakmayın arkadaşlarım, cevahir'e alışverişe gittim. Nine west'ten 300 liralık çantayı 70 liraya aldım :d
lahmacun biraz bozmuş ama zaten sonra hiçbir şey yememişsin dengelemiş canım. Acıkmadın mı yahu
süper canım menün de aktivitelerinde süper. Maşallah böyle devam edersin umarım.
Ohh afiyet olsun dukan kraliçesi :d
canım hiç üzülme ben de büyük ihtimalle + çıkarım yeni regl olduğum için, hastalık durumu nasıl olsa bunu es geçmelisin bence.
Regl belası bana da vuracak bugünnnn....
Bence menülerini saatli yaparsan belki metabolizman şaşırır canım
kızlar 10:30'dan diyetisyen randevum var. şimdi yola çıkıyorum. ölçültükten sonra bildirim yapacağım. Herkese günaydın, herkesi çok öpüyorum..
[sıze=3]kilo bildirimim:
[/sıze][sıze=3]geçen hafta:74[/sıze]
[sıze=3]bu hafta:73,1[/sıze]
[sıze=3]fark:900 gr[/sıze]
[sıze=3]%1,216[/sıze]
[sıze=3]hedef:60[/sıze]
[sıze=3] kızlaaaar kadınlar günümüz kutlu [/sıze][sıze=3]olsun [/sıze]:124::124:
başlangıç: 87.6 kg
geçen hafta (2 mart): 87.6 kg
bugün (8 mart): 84.9 kg
skor: -2.7 kg
hedef: 55 kg
[sıze=3]kilo bildirimim :[/sıze]
geçen hafta : 54.8
bu hafta : 53.6 (halbuki dün 53.1'i görmüştüm ama regl oldum böyle oldu)
fark : 1.2
% 2.18978102
Hedef : 50
kızlar yeni katılan arkadaşların listeye eklenme durumu nasıl oluyor.mesela cuma günü katılan arkadaşımız bu hafta listeye dahil oluyormu mesela?
:115:[sıze=3][sıze=3]k[/sıze]adınlar günümüz kutlu olsun!!![/sıze] :115:
:79::81:
[ı]***13. Takım 299. Etap ***
arzu_54 (79/79/0/%0) [/ı][ı]paylaşım yetersizliği nedeniyle diskalifiye edildi.
[/ı][ı]buseb (54.8/53.6/1.2/%2.19) [/ı][ı]9. Takımdan transfer oldu.[/ı]
[ı]dontpanic (105.6/105.6/0/%0) [/ı][ı]kilosu aynı
[/ı][ı]evsebu (74.3/75.1/-0.8/%-1.08)[/ı][ı]geri dönmek üzere ayrıldı.[/ı]
[ı]niyal (75///%)[/ı]
[ı]prensesss016 (56/56/0/%0)[/ı][ı] kilosu aynı[/ı]
[ı]48to38 (79.5///%)
[/ı][ı]13.takım ortalaması:%
[/ı][ı]tuğba'cım arzu'yu sormuşsun, bana herhangi bir bildirimde bulunmadı transfer olmak istiyorum diye, ayrıca söylediği onca laftan sonra en uygunu buydu onun için, insan çekip giderken bile arkasından iyi düşündürebilmeli..
Kızlar ben emine ve venüs hakkında 3 haftalık deneme süresini kısaltıp bu haftaki paylaşım çokluklarını ve takıma olan adaptasyonlarını göz önüne alarak onları bu hafta listeye almayı düşünüyorum. Eğer bu şekilde devam edecekleri hakkında söz verirlerse. Bu konuada herkesten fikir istiyorum.[/ı]
***13. TAKIM 299. ETAP ***
Arzu_54 (79/79/0/%0) Paylaşım yetersizliği nedeniyle diskalifiye edildi.
buseb (54.8/53.6/1.2/%2.19) 9. takımdan transfer oldu.
dontpanic (105.6/105.6/0/%0) Kilosu aynı
EVSEBU (74.3/75.1/-0.8/%-1.08)Geri dönmek üzere ayrıldı.
niyal (75///%)
prensesss016 (56/56/0/%0) Kilosu aynı
48to38 (79.5///%)
13.TAKIM ORTALAMASI:%
Tuğba'cım Arzu'yu sormuşsun, Bana herhangi bir bildirimde bulunmadı transfer olmak istiyorum diye, ayrıca söylediği onca laftan sonra en uygunu buydu onun için, insan çekip giderken bile arkasından iyi düşündürebilmeli..
Kızlar ben Emine ve Venüs hakkında 3 haftalık deneme süresini kısaltıp bu haftaki paylaşım çokluklarını ve takıma olan adaptasyonlarını göz önüne alarak onları bu hafta listeye almayı düşünüyorum. Eğer bu şekilde devam edecekleri hakkında söz verirlerse. Bu konuada herkesten fikir istiyorum.
Evet gercekten öyle ben cay gibi demliyorum 2 bardak fln iciyorum bi kerede
Birde 2 aydır bulamadım demissin neden ki her yerde var aslında happy centerda migrosta uyumda onura bakmadım :))
çok iyi canım
Ama senin hedef 48 değilmiydi benmi yanlış hatırlıyorum yoksa asıl hedef 50 de 48 de olabilirmi deniştin?
canım bende cevap vericektim ama arkadaşlar güzel açıklamış bence faydalı 2 hafta süre vermek çünkü herkes ayak uyduramayabiliyor. çıkıyor buda listeyi etkiliyor.
***13. TAKIM 299. ETAP ***
Arzu_54 (79/79/0/%0) Paylaşım yetersizliği nedeniyle diskalifiye edildi.
buseb (54.8/53.6/1.2/%2.19) 9. takımdan transfer oldu.
dontpanic (105.6/105.6/0/%0) Kilosu aynı
EVSEBU (74.3/75.1/-0.8/%-1.08)Geri dönmek üzere ayrıldı.
niyal (75///%)
prensesss016 (56/56/0/%0) Kilosu aynı
48to38 (79.5///%)
13.TAKIM ORTALAMASI:%
Tuğba'cım Arzu'yu sormuşsun, Bana herhangi bir bildirimde bulunmadı transfer olmak istiyorum diye, ayrıca söylediği onca laftan sonra en uygunu buydu onun için, insan çekip giderken bile arkasından iyi düşündürebilmeli..
Kızlar ben Emine ve Venüs hakkında 3 haftalık deneme süresini kısaltıp bu haftaki paylaşım çokluklarını ve takıma olan adaptasyonlarını göz önüne alarak onları bu hafta listeye almayı düşünüyorum. Eğer bu şekilde devam edecekleri hakkında söz verirlerse. Bu konuada herkesten fikir istiyorum.
Yine benim alıntılar doldurmuş sayfayı
Dünkü menümü paylaşayım
sabah
3 adet limon lifli bisküvi
bitki çayı şekersiz
öğle
1 dilim ekmek
peynir
7 adet zeytin
domates
çay tek şekerli
ara
türk kahvesi
1 avuç leblebi
akşam
ton balıklı salata
1 kase yoğurt
8 bardak su
Kızlar listeyi iş çıkışı halledeceğim.Kaçıyorum şimdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?