bugünki menüm
kizlar gece yine cok gec yattigimizdan sabah kahvaltida yine gec oldu
13:30
2 yumurta ve 1 kk beyaz peynir ile omlet (45%)
1 dilim tam bugday ekmegi
1 domates
1 salatalik
4 zeytin
16:30
2 tane kuru kayisi
1/6 tandir ekmegi (incecik bisey; lahmacun gibi ince bisey, yuvarlagin 6da birini yedim)
ve cok yogundum ve disaridaydim
dana eti döner
salata yagsiz
1 ayran
2lt su
3 bardak yesil cay
1saat yürüyüs
evet canim dogru. tesekkür ederim canim
haklisin canim, hepiniz haklisinizda bunu birtürlü düzene oturtamadim.
kahvaltilarimi hep ayni saatte 11de oluyordu ama bugün olmadi. yarinda gec olacak.
gün akimi düzen degisince saatlerde gidiyor. 3 ögün yapmaliyim, en azindan 2 ögün yaptigimda 1 ara yapmaliyim
tsk ederim canim.
bahsettigim sey boynumdu canim bogazim gerdanim filan.
ama boyumda kisa 1.57 canim
nerede yaptirdin analizi diye soracaktim ama sonraki mesajinda söylemissin canim.
ona göre dikkat et 20 yasindaydin galiba 45 baya agir olmus.
benimki kac cok merak ettim bende
ahh cnm, mutlaka kendi yaş çevrene inmen lazım..ben de yaptırmıştım, şubattan önce yaptırdığım için 29 yaşındaydım, 31 çıkmıştı... şimdi 30 oldum, 31 fena değil, ama yaz sonu yaptırıp yaşımı hatta daha azını görmek istiyorum.. eşim de yaptırdı, o 32 yaşında 29 çıktı yaasevinsem mi üzülsem mi... sevindim tabii
masallah cnm süpersin daha sonra yine baya icmissin okudum.
su kralicesi olacaksin dvm et cnm
ip atlamak cok iyimis bu arada. biz eskiden spor dersimizde cok ip atlardik. etlerim ozaman cok daha pekti
wooow canim masallah baya azalmis ekmekler. sendin degilmi canim yanlis dglsem ilk menünde her ögünde ekmekleri olan?
eger sendiysen bu menü süper süper tebrikler
canim sen her hafta troid testi mi yapiyorsun?
ben birkac aydir yaptirmadim, randevum var yakin zamanda yaptiracagim.
tavuk yazin yenmemesimi gerekiyor canim?
igrenc degil tam aksine bazen bende buraya geldigimde o sarki geciyor icimden ama henüz söylememistim. acilisi yapmissin sen
bu arada suyun süper süper
cokta fazla icme su zehirlenmesi gecireceksin dedigin gibi
benimde basima geliyor suyu fazla icmeye basladigimdan beri
aynen canim ayni fikirdeyim. iyiki sende varsin, iyiki hepimiz varz kizlar
Kizlar suan yabanci dilde bir sayfada bir arastirma yapiyordum.
Konu dogru aclik metabolizmasi (ancak böyle cevirebildim, belki baska kelime deniyordur buna).
Türkcede böyle bir kelime var mibilmiyorum fakat anlatmaya calisayim:
Aclik metabolizmasi dedigim sey eger biz günde ihtiyacimiz olan kalori sayisindan 500kcal daha az yiyorsak.
Bu aclik metabolizmasi 3 gün boyunca ihtiyacimiz olan enerji miktarindan 500kcal daha az tükkettigimiz takdirde aktiflesiyor.
Bu neye sebep oluyor: söyleki vücuda herzamankinden daha az enerji girdigi icin vücut kendini bir nevi kötü güne hazirliyor.
Basta cok güzel kilo veriyoruz gibi görünsede bu zamanla kendini jojo efektine ceviriyor.
Jojo effekt metabolizmamizin bozulup verdigimiz kilolari geri almamiz hatta verdigimizden daha cok kilo geri almamiz anlamina geliyor.
Herkes hergün bugün ne kadar enerji aldim diye yani kalori aldim diye hesaplamadigindan bunu anlayabilecegimiz kolay bir yöntem var.
Eger haftada 1 kg veya daha fazla veriyorsak!
Evet iste tam sok oldugum konuda burasiydi, bu yüzden sizinle paylasmak istedim.
1kg vermemiz icin en az 7000kcal az yememiz gerekiyor.
Buda su anlama geliyor, almamiz gereken kalori ihtiyacindan yukarida belirttigim en az 500kcal daha az yedigimiz ve vücudumuzun kendini "kötü güne" hazirlamasi, yani aclik metabolizmasina girmemiz!
Günlük ihtiyacimiz olan kalori sayisindan 500kcal daha az yedigimiz takdirde haftada sadece 500gr verebiliyoruz,
bu söyle hesaplaniyor
7 gün x 500 kcal = 3.500 kcal -> 500 Gramm azalma
Yani bu su anlama geliyor, haftada en fazla 500gr verme hakkimiz var, daha fazla verdigimiz takdirde
vücut kendini büyük ihtimalle aclik metabolizmasi icine sokacak.
Peki bu aclik metabolizmasi nelere yol aciyor:
Vücut eksik aldigi enerjiyi bir sekilde dengelemeye calisiyor, bunun icin sadece yag degil ayni zamanda kaslarimizida eritiyor.
Kas rahat halinde bile cok büyük enerji harcadigindan vücut kendini o "gereksiz" enerjiye karsi korumak icin kasi yok etmeye calisiyor.
Bu sekilde vucüda az giren enerjiyi vücutta enerji harcayan seyi yok ederek denge saglamaya calisiyor.
Bunu bu sürece girdiginiz takdirde fazla proteinde alsaniz sporda yapsaniz engelleyemiyorsunuz.
Yani kaslar azalmaya yinede devam ediyor.
Vücudunuz aclik metabolizmasi icine girdigi an sadece kas yakarak enerji tasarrufu yapmiyor,
ayni zamanda vücutta hangi organda tasarruf edebiliyorsa o organi az calistiriyor.
Organlardaki enerji harcamasi azamiye indiriliyor ve sindirim iyice yavasliyor.
Yani karsilastirmak gerekirse eskiden vücudunuzun kalori harcamasi az yemenize ragmen daha aza iniyor.
Yani az yemenize ragmen eskisi kadar kalori yakamiyorsunuz.
Bu sirada tabiki yagda eriyor fakat cok azami sekilde eriyor ve git gide bu erime yavasliyor.
Ne gibi saglik sorunlarina yol acabiliyor?
Yorgunluk, hassasiyet, konsantre bozuklugu,
Kalprahatsizligi (kalpkaslari nedeniyle),
ten kurulugu,
sac sagliginin bozulmasi,
sac dökülmesi,
regl düzensizligi, vs.
ve hatta bu ölüm sebebi bile olabiliyor!
Bu aclik metabolizmasi özellikle sürekli diyet yapip arindan kilo alip tekrar diyet yapan bayanlarda görülüyor.
Peki bu aclik metabolizmasini nasil eski normal metabolizma haline cevirebiliriz?
Akillica bir yöntem var, o da su:
Haftada 1 veya 3 güne kadar diger yediginiz günlerde daha cok yemek, özellikle protein ve karbonhidrat.
Yag oraninin azamide tutlmasina özen göstermeliyiz.
Ayni zamanda sporda yaparak kaslarimizin yanmasindan ziyade güclenmesini gerceklestirebiliriz.
Kaslarin büyüyebilmesi icin protein alimina özen gösterilmeli.
Özellikle spordan sonra protein (yumurta aki) alirsak bu spordan önce alacagimiz proteinden daha faydali olur.
Ne kadar daha agir spor yaparaniz, okadar daha fazla karbonhidrat harcamaniz gerekir, cünkü
agir spor yaptiginizda bu kolayca yanacaktir. Fakat aksamlari fazla karbonhidrat almamaya dikkat edin.
Ilk baslarda spora baslandiginda forumdada daha önce kizlar söylemisti tartida daha agir gibi görünebiliriz.
Nedeni kaslarin yagdan cok daha agir olmasindan kaynaklaniyor.
Yani kas yaptiginiz icin tartida fazla cikiyorsunuz ama aslinda eskisinden daha zayifsiniz.
Yukarida belittigim 1-3gün fazla yemeyi, abartmamak kaydiyla yapiyoruz.
Diger günlerde az yiyecegiz diye gözünü cikarmiyoruz yeterli yiyoruz.
Sporda sürekli oldugu takdirde artik kilo vermeye dahada önemlisi saglikli kilo vermeye basliyorsunuz.
Kesinlikle haftada 100-500gramdan fazla vermemeye dikkat edin aksi taktirde
aclik metabolizmasi aktiflesecektir.
Sürekli olarak yukarida bahsettigimiz 1-3 gün haftada fazla yemegi diger günler az yemeyi hayatiniza geciriseniz,
devamli olarak dogru beslenmis olursunuz.
Kizlar biliyorum güzel yazamadim ama önemli buldugum icin elimden geldigince size tercüme etmeye calistim.
Hicte kolay degilmis
Evet ne diyorsunuz bu haftada 500grdam fazla vermemeye?
Fikriniz ne kizlar?
Buradaki tezin aksini bilen var mi?
canım bn şimdi her hafta staja gittiğim için oralarda yaptırıorum doktor beylerden filan rica ediorum tiroid testi yaptırıorum ben zaten düştüğünü hiç kilo vermemenden yada saçımda dökülmenin artmasından anlıorum galiba ilaca başlıcam bu gidişle bu ayda geçsin böle düzelmezse bi dahaki ay kesin yani ilaa başlıcam
cerencim tebrik ederim suyun gözüne vurmuşsun
Kizlar yukarida bahsettigim seyden ben baya korktum acikcasi cünkü aftada 500gramdan daha fazla veriyorum.
yaklasik yedi haftada neredeyse 7 kilo verdim.
bu hemen hemen haftada 1 kiloya denk düsüyor.
ben bu aclik metabolizmasi icine girdim mi acaba
birde troidim varya cok korkuyorum.
sanirim bana 3 ögün yap demenizin nedenine bu aclik metabolizmasindan dolayiydi.
yani metabolizmamin yavaslamasi anlamina geliyor.
pöfff saskinim
günaydın kızlar ben yokum bugün akşama kadar malum staj seviyorum hepinizi öptüm canlarım
iyi geceler kızlar.dr gittim sonuçların hepsi normal çıktı çok şükür.alışveriş yaptık pantolon aldım kendime biri 38 diğeri 40 beden. bazı markalarda 38 bazılarında 40 giyiyorum.artık 36-38 olmak istiyorumbugün magnum yedim ayrıca ama çizgiyi çektim düzenli spora da başlayacağım.suyumda az oldu bugün 2 lt. arada toparlanmam için ihtiyacım oluyor böyle şeylere.tüm günüm gezerek geçti.çok yoruldum ayakları ağrıyor.
nerede yaptirdin analizi diye soracaktim ama sonraki mesajinda söylemissin canim.
ona göre dikkat et 20 yasindaydin galiba 45 baya agir olmus.
benimki kac cok merak ettim bende
ip atlamak cok iyimis bu arada. biz eskiden spor dersimizde cok ip atlardik. etlerim ozaman cok daha pekti
kizlar bio yasimizi test etmek icin doktora gitmek gerekiyor diye gördüm nette.
yinede bir sitede test buldum yaptim yasim 19 cikti
ben 21 yasindayim ve bu test bana pek inandirici gelmedi :44:
Kizlar suan yabanci dilde bir sayfada bir arastirma yapiyordum.
Konu dogru aclik metabolizmasi (ancak böyle cevirebildim, belki baska kelime deniyordur buna).
Türkcede böyle bir kelime var mibilmiyorum fakat anlatmaya calisayim:
Aclik metabolizmasi dedigim sey eger biz günde ihtiyacimiz olan kalori sayisindan 500kcal daha az yiyorsak.
Bu aclik metabolizmasi 3 gün boyunca ihtiyacimiz olan enerji miktarindan 500kcal daha az tükkettigimiz takdirde aktiflesiyor.
Bu neye sebep oluyor: söyleki vücuda herzamankinden daha az enerji girdigi icin vücut kendini bir nevi kötü güne hazirliyor.
Basta cok güzel kilo veriyoruz gibi görünsede bu zamanla kendini jojo efektine ceviriyor.
Jojo effekt metabolizmamizin bozulup verdigimiz kilolari geri almamiz hatta verdigimizden daha cok kilo geri almamiz anlamina geliyor.
Herkes hergün bugün ne kadar enerji aldim diye yani kalori aldim diye hesaplamadigindan bunu anlayabilecegimiz kolay bir yöntem var.
Eger haftada 1 kg veya daha fazla veriyorsak!
Evet iste tam sok oldugum konuda burasiydi, bu yüzden sizinle paylasmak istedim.
1kg vermemiz icin en az 7000kcal az yememiz gerekiyor.
Buda su anlama geliyor, almamiz gereken kalori ihtiyacindan yukarida belirttigim en az 500kcal daha az yedigimiz ve vücudumuzun kendini "kötü güne" hazirlamasi, yani aclik metabolizmasina girmemiz!
Günlük ihtiyacimiz olan kalori sayisindan 500kcal daha az yedigimiz takdirde haftada sadece 500gr verebiliyoruz,
bu söyle hesaplaniyor
7 gün x 500 kcal = 3.500 kcal -> 500 Gramm azalma
Yani bu su anlama geliyor, haftada en fazla 500gr verme hakkimiz var, daha fazla verdigimiz takdirde
vücut kendini büyük ihtimalle aclik metabolizmasi icine sokacak.
Peki bu aclik metabolizmasi nelere yol aciyor:
Vücut eksik aldigi enerjiyi bir sekilde dengelemeye calisiyor, bunun icin sadece yag degil ayni zamanda kaslarimizida eritiyor.
Kas rahat halinde bile cok büyük enerji harcadigindan vücut kendini o "gereksiz" enerjiye karsi korumak icin kasi yok etmeye calisiyor.
Bu sekilde vucüda az giren enerjiyi vücutta enerji harcayan seyi yok ederek denge saglamaya calisiyor.
Bunu bu sürece girdiginiz takdirde fazla proteinde alsaniz sporda yapsaniz engelleyemiyorsunuz.
Yani kaslar azalmaya yinede devam ediyor.
Vücudunuz aclik metabolizmasi icine girdigi an sadece kas yakarak enerji tasarrufu yapmiyor,
ayni zamanda vücutta hangi organda tasarruf edebiliyorsa o organi az calistiriyor.
Organlardaki enerji harcamasi azamiye indiriliyor ve sindirim iyice yavasliyor.
Yani karsilastirmak gerekirse eskiden vücudunuzun kalori harcamasi az yemenize ragmen daha aza iniyor.
Yani az yemenize ragmen eskisi kadar kalori yakamiyorsunuz.
Bu sirada tabiki yagda eriyor fakat cok azami sekilde eriyor ve git gide bu erime yavasliyor.
Ne gibi saglik sorunlarina yol acabiliyor?
Yorgunluk, hassasiyet, konsantre bozuklugu,
Kalprahatsizligi (kalpkaslari nedeniyle),
ten kurulugu,
sac sagliginin bozulmasi,
sac dökülmesi,
regl düzensizligi, vs.
ve hatta bu ölüm sebebi bile olabiliyor!
Bu aclik metabolizmasi özellikle sürekli diyet yapip arindan kilo alip tekrar diyet yapan bayanlarda görülüyor.
Peki bu aclik metabolizmasini nasil eski normal metabolizma haline cevirebiliriz?
Akillica bir yöntem var, o da su:
Haftada 1 veya 3 güne kadar diger yediginiz günlerde daha cok yemek, özellikle protein ve karbonhidrat.
Yag oraninin azamide tutlmasina özen göstermeliyiz.
Ayni zamanda sporda yaparak kaslarimizin yanmasindan ziyade güclenmesini gerceklestirebiliriz.
Kaslarin büyüyebilmesi icin protein alimina özen gösterilmeli.
Özellikle spordan sonra protein (yumurta aki) alirsak bu spordan önce alacagimiz proteinden daha faydali olur.
Ne kadar daha agir spor yaparaniz, okadar daha fazla karbonhidrat harcamaniz gerekir, cünkü
agir spor yaptiginizda bu kolayca yanacaktir. Fakat aksamlari fazla karbonhidrat almamaya dikkat edin.
Ilk baslarda spora baslandiginda forumdada daha önce kizlar söylemisti tartida daha agir gibi görünebiliriz.
Nedeni kaslarin yagdan cok daha agir olmasindan kaynaklaniyor.
Yani kas yaptiginiz icin tartida fazla cikiyorsunuz ama aslinda eskisinden daha zayifsiniz.
Yukarida belittigim 1-3gün fazla yemeyi, abartmamak kaydiyla yapiyoruz.
Diger günlerde az yiyecegiz diye gözünü cikarmiyoruz yeterli yiyoruz.
Sporda sürekli oldugu takdirde artik kilo vermeye dahada önemlisi saglikli kilo vermeye basliyorsunuz.
Kesinlikle haftada 100-500gramdan fazla vermemeye dikkat edin aksi taktirde
aclik metabolizmasi aktiflesecektir.
Sürekli olarak yukarida bahsettigimiz 1-3 gün haftada fazla yemegi diger günler az yemeyi hayatiniza geciriseniz,
devamli olarak dogru beslenmis olursunuz.
Kizlar biliyorum güzel yazamadim ama önemli buldugum icin elimden geldigince size tercüme etmeye calistim.
Hicte kolay degilmis
Evet ne diyorsunuz bu haftada 500grdam fazla vermemeye?
Fikriniz ne kizlar?
Buradaki tezin aksini bilen var mi?
Ehhh geçmiş olsun sevindim herşeyin yolunda olmasına.İnşallah bu kaçamağını hemen unutursun..
Yaş 20 değil..30Bu testler özel kliniklerde makinelerle yapılıyor bildiğim kadarıyla..
İnşallah benimde pek olurAkşam 200 Sabah 200 atladım..Birde 300 yapabilsem Yavaş yavaş çıksam iyi olacak.
İnternetten nasıl anlayacak ki :26: Bana vücudunda hareket oranı %3 dedi.%6-7 olmalıymış.Vücuttaki su ne kadar,yağlar nerde yoğun fln..
Aletlerle ölçmeden internet bana nasıl söyleyecek bunları
ben haftada 1 kg dan fazla veriyorum genelde..Nedeni protein diyeti yapıyor olmam.Yani şu en alt kısımda metabolizmayı normal haline çevirmek için bahsedilen bol protein bende var.Yağ asgari ve karbonhidratlar düşük.(Yulaf kepeği karbonhidrat ihtiyacını karşılıyor.)
Bu tezde haftada 1 veya 3 gün karbonhidrat ve protein ağırlıklı yemekleri götürün ve yağıda azami tutun diyor.Dukan diyetine başlamadan önce tamda böyle bir diyet yapmıştım.Hafta içi hergün sebzeli meyveli vs vs çok titizlikle diyetimi yapıp haftasonları saldım çayıra mevlam kayıra yaptım.Ne oldu biliyormusunuzzz yerimde saydım
Benim metabolizma hızımla alakalı olabilir ama açıkçası ben açlık metabolizmasına da girsem yola devam
selam cnm, sen bu alıntıda bi şeyleri yanlış yapmışsın sanırım , ben ip atlamakla ilgili bi şeyyazmamıştım, arada bi şeyler silinmiş heraldeyani ip atlamak iyidir, çok kalori yaktırıyor ama ben yazmamıştım onu
iyi geceler kızlar.dr gittim sonuçların hepsi normal çıktı çok şükür.alışveriş yaptık pantolon aldım kendime biri 38 diğeri 40 beden. bazı markalarda 38 bazılarında 40 giyiyorum.artık 36-38 olmak istiyorumbugün magnum yedim ayrıca ama çizgiyi çektim düzenli spora da başlayacağım.suyumda az oldu bugün 2 lt. arada toparlanmam için ihtiyacım oluyor böyle şeylere.tüm günüm gezerek geçti.çok yoruldum ayakları ağrıyor.
kaçamağım için özür dilerim kızlar ama bana iyi geldi.bundan sonra menülerimde göreceksiniz+ sporumla.
Evet o sabah akşam ip atladımları ben araya yazıvermişimSerecik yazmış onları:)
Günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn...
Kızlar geçen hafta bildirimde zaum da yok:26: Onuda mı bu hafta ekleyeceksiniz?
cnm zeliş durumu yüzünden katılamadı, çok yoğun uğraşıyor bu ara, paylaşımları vs azdı, anneciğine destek için bir süre girmek istemedi.. yani hem okul, hem anneciğinin sağlık sebebiyle böyle bir durum oldu...
bu hafta ne olacak, emoş ve kaptanımız söyler heralde...
1 dilim ekmek ile mi yaptın tostunu canım? Afiyet olsunDünkü menüm:
sabah:
1 dilim peynirli salçali tost
ogle:
Tavuklu salata
akşam:
1 kase tavuk çorbası
1 dilim ekmek
3lt su
20 dk zumba
Afiyet olsun, ekmekler biraz fazla olsa da süper menü, süper spor!sabah(10:30)
2 yumurtadan omlet
6 tane çeri domates
2 zeytin
çatalın ucuyla peynir
1.5 dilim tam bgday
öğle(14:45)
1 porsiyon sebzeli mantar sote(et yoktu)
1 kase yoğurtlu semiz salatası
1 dilim tam bugday
ara(17:00)
7 fındık
akşam(19:30)
1 kase tarhana
1 kase yoğurtlu semiz salatası
1 dilim tam bugdayın üzerine yumurta ve peynirin çırpılmış halini fırınladım
3.8 litre su
1 litre yeşilçay
30 dk walk at home
40 dk bacak ve karın egzersizi
ekmekler biraz fazla oldu farkındayım kızlar yarına daha düzgün olcak söz
Süper görünüyor canım, afiyet olsun. Sporun da çok iyi. Menülerini daha ayrıntılı ve ayrı bir mesaj halinde yazsan ya fıstıkçığım.Bugün bir harikayım kızlar sonunda oluyor galiba yeniden
benimki bu akşam dışarda eş dost ziyaretinde.Bebişte uyudu.bende hemen ev toplamaca çay demlemece ve spor yapmaca
Bugün menüm
Sabah 2 yemek kaşığı kepek ve yumurta ile pancake..
öğle :çevirme tavuk yine
Akşam :çevirme tavuk
Su : 3 lt yi geçtim artık saymıycam bu akşam.3 kupa yeşil çay - 2 kupa siyah çay(birazdan çaya devam)
Spor : 200 tane ip atlama..50 mekik..20 sağ 20 sol ağırlıkla kol inceltme hareketi..öğlen yarım saat yürüyüş.
yeter ama değilmi kızlar başlangıç için.Çokmu az yapıyorum hareket acaba
Hihihihi şapşikKızlar kızlar geleeem miii, yanağınızdan öpeeeem mii?
ıyyyyy iğrencimm di miii....
ben geldiiimm, ve bombaaaaa, içtim su 4,3LT oldu ki 4,4 yapıp bugünü bitireceğim... spor yaparken 1den fazla içtim walla
ama gün içinde o kadar çok tuvalete gittim ve sporda ve terledim ki sorun yok umarım... yoksa zehirlenicem walla...
Süper menü akşam öğünü biraz ilginç olmuş ama olsun kalori olarak dengelibugünkü menüm:
sabah(08:00)
1 kk light beyaz peynir
1 haşlanmış yumurta
salatalık-taze nane
1,5 dilim kepekli ekmek
ara(11:00)
5 badem (tuzsuz)
öğlen(12:00)
yarım kase mercimek çorbası
taze fasülye + yoğurt
ara(14:30)
2 ceviz
5 badem
ara(15:30)
kepek ekmeğine beyaz peynirli-domatesli tost
(spor için)
ara(18:00)
10 badem
akşam(21:10)
1 kase light sütlü nesfit
4,4LT su
2 saat spor
1 kupa yeşil çay
iyi geceler canımmm
Çok sevindim canım bir problem olmadığı için. Ben de 36-38'lere düşmek istiyorum ama işte... Sabretmeliyiz.iyi geceler kızlar.dr gittim sonuçların hepsi normal çıktı çok şükür.alışveriş yaptık pantolon aldım kendime biri 38 diğeri 40 beden. bazı markalarda 38 bazılarında 40 giyiyorum.artık 36-38 olmak istiyorumbugün magnum yedim ayrıca ama çizgiyi çektim düzenli spora da başlayacağım.suyumda az oldu bugün 2 lt. arada toparlanmam için ihtiyacım oluyor böyle şeylere.tüm günüm gezerek geçti.çok yoruldum ayakları ağrıyor.
Kız ne okul bırakması? Neler oluyor anlamadım?Kızlar bu gün hiç uğrayamadim ya planlara göre okulu bırakıyordum ama devamsizligimda sorun oldu 2 hafta daha gidiyorum o yüzden yetişemiyorum kızlarçok yorgunum okuldan sonra evle uğraşmaya hiç alışkın değilim menümü yarın yazarım iyi geceler hepbirinize yarın perşembe iyi geceler hepiniz rüyanızda beni görün emi
Döner ekmeği, patates ve sos var mıydı canım? Eğer yoksa iyi bence ama varsa kaçamak sayılır gibi sanki. :26:bugünki menüm
kizlar gece yine cok gec yattigimizdan sabah kahvaltida yine gec oldu
13:30
2 yumurta ve 1 kk beyaz peynir ile omlet (45%)
1 dilim tam bugday ekmegi
1 domates
1 salatalik
4 zeytin
16:30
2 tane kuru kayisi
1/6 tandir ekmegi (incecik bisey; lahmacun gibi ince bisey, yuvarlagin 6da birini yedim)
ve cok yogundum ve disaridaydim
dana eti döner
salata yagsiz
1 ayran
2lt su
3 bardak yesil cay
1saat yürüyüs
Ay pardon canım yanlış okumuşum canım. Ne kısası canım, Türkiye geneli için normal boy. Hatta Slav asıllı ülkeler haricinde dünya için normal boy.bahsettigim sey boynumdu canim bogazim gerdanim filan.
ama boyumda kisa 1.57 canim
Yalan onlar canım, doktorda kan testiyle yok boy kilo oranıyla falan bulunuyor diye biliyorum.kizlar bio yasimizi test etmek icin doktora gitmek gerekiyor diye gördüm nette.
yinede bir sitede test buldum yaptim yasim 19 cikti
ben 21 yasindayim ve bu test bana pek inandirici gelmedi :44:
Bebişkom biz de sana bunu anlatmaya çalışıyorduk.Kizlar yukarida bahsettigim seyden ben baya korktum acikcasi cünkü aftada 500gramdan daha fazla veriyorum.
yaklasik yedi haftada neredeyse 7 kilo verdim.
bu hemen hemen haftada 1 kiloya denk düsüyor.
ben bu aclik metabolizmasi icine girdim mi acaba
birde troidim varya cok korkuyorum.
sanirim bana 3 ögün yap demenizin nedenine bu aclik metabolizmasindan dolayiydi.
yani metabolizmamin yavaslamasi anlamina geliyor.
pöfff saskinim
Olsun canım üzülme buna, hepimize aynı durum oluyor özel günlerde... Regl deyip geç.Eeeee kızlar, yrn cuma durumlar nasıl? ben hala regl olmadımsabah tartıldım, 74,2'yim.. yani geçen haftaya göre 600gr fark var ama daha çok olabilirdi eğer günümde ptesi-salı hastalansaydım.. neyse 600da iyi, şimdi yrna şişmeyeyim de
Günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn...
Kızlar geçen hafta bildirimde zaum da yok:26: Onuda mı bu hafta ekleyeceksiniz?
cnm zeliş durumu yüzünden katılamadı, çok yoğun uğraşıyor bu ara, paylaşımları vs azdı, anneciğine destek için bir süre girmek istemedi.. yani hem okul, hem anneciğinin sağlık sebebiyle böyle bir durum oldu...
bu hafta ne olacak, emoş ve kaptanımız söyler heralde...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?