Günaydın 13. takımın çıtır anneleri ve çıtır anne adayları. Hepimizin anneler günü kutlu olsun
Zaman ayırıp yazdığın için çok teşekkürler Hilal'cim. Benim ikinci bebişim. İlk kızımı hiç emziremedim tamamen cahillik ve bilgisizlikten. Bunun için çok uğraştım. Sezeryan olduğu içi ilk zamanlar doğrulamıyordum bile ama inat ettim emzirdim. Ağlayarak doğruluyordum. Bide benim meme uçlarım yok. Onlar olmadığı için bebiş tutamıyordu. İlk kızımı o nedenle emzirememiştim. Bunda süt sağma makinasıyla sağdım çay kaşığıyla verdim sütü. Sonra ucu çıktı yavaş yavaş emmeye başladı. Şuan çok güzel emiyor ama birinci ayın sonunda doktora gittiğimizde az kilo almış anne sütü yetmiyor mama verin dedi. Ondan önce zaten sarılık tehlikesi atlattı. O dönemde mamaya başladım. Önce emziriyorum arkadan doymazsa mama veriyorum. Mama vermek istemiyorum ama bebişimi aç bırakmakta istemiyorum. Aslında çok etkilenmemem lazım diğer kızım mamayla büyüdü allaha şükür hiç sorun yaşamadı. Gelişimi çok iyi gayette zeki allaha şükür kolay kolay hastada olmaz. Ama nedense buna mama verirken üzülüyorum. Süt meselesi de bu canım. Sütüm yetmiyor az geliyor.Ebrucum merhaba..Beni hatırlarısın bilmem 9.takımdan arada yardımııza koşardın
Benide geçen yıl 1 mayısta bir kızım oldu.Lohusalık denince aklımı kaybettim sandığım tek dönemdiDeli gibi ağlıyordu bebek ve 3 gün süt yoktu Sonra allah vergisi arttıkça arttıkça arttı ama bebek süt emmeyi reddeyordu Günlerce ağlamaktan içim şişti.Bir akıllı da bana bebişe mama yedirsene ikinizede yazık demedi.Doğumdan hemen önce elimin altında bulunsun diye bir elektrikli pompa almıştım aklıma o geldi.Ben akıl edene kadar bebeğin kan şekeri düştüğü için sarılık oldu.Değerleri çok yükseliyordu ve doktor hala mama verilmeyecek diye tepemdeydi.Vel hasış ben gece gündüz uyumadan 15-20 dk arayla süt sağıp çıkanı yediriyordum.Kaç gün uyuyamadım bilmem ama bir taraftan ameliyat yaraları bir taraftan uykusuzluk ben iyice zombiye bağlamıştım
Bebek büyüdükçe sağmak için verdiğim ara uzuyordu çünkü hergün süt artıyordu.Kırıkımız çıktıktan sonra 2 saat arayla sağmak zorundaydım ve evden dışarı adım atamıyordum.Sürekli makineye bağlıyorsun kendini düşünsene onları taşıycamda gittiğim yerde kaynatıcamda vs vs..Birde sterilize etmek için makine aldık ona atıyordum parçaları.Bu kadar alet edevat taşımaktansa evde oturuyordum daha iyi yani.Şimünde 1 defa bile mama verseydim ne kadar işim kolaylaşacaktı.5 aydan sonra arada mama vermeye başladım da yeniden normal insanlar gibi yaşamaya başladı.Birde nasıl bu kadar kilo aldım diye kendime öfkeleniyordum.Olacağı buymuş daha ne olsun
Seninde sütle ilgili bir meselen var diye kızlardan duydum süt yetmiyor gibi algıladım ben ama sıkıntınızı tam olarak bilemiyorum.
Lohusalık diye duyunca acı günleri depreşti.Allah yardımcın olsun bu dönemden geçmek bana zor gelmişti ama hayatta herşey bir tecrübe.Bir faha bebek sahibi olsambeni kimse tutamaz
Geçmiş olsun dikkat et kendine. Dukan yapınca böyle oluyor sanırım. Umarım düzelirsin biran önce.Merhaba kızlar.
Uyutamadım bugün bu kızı yahu:26: Ağlıyor bilgisayar için kavga ediyor benle gelemedim bi türlü
Bugün aklıa gelmeyen bişey başıma geldi ama kusurları affola kızlar..Et tavuk yumurta derken midoşum bulandı artık sonunda çıkardım
Mide biraz rahatlasın diye azıcık tuzlu krakerle bir parça ekmek yedim.Yediklerimin üstünede bir güzel uyudum
İyi başlaıştım aslında güne sabah yumurta ve hindi füme
öğle Haşlanış bir parça tavuk ve yoğurt...
Ara kraker ekmek
Akşamada yemem heralde midem rahatlamazsa..Menümü gece yazıcam inşallah
Kaçamak saymazsınız inşallah benim krakerleri
Zeliş'cim öğünlerin saatleri olmamış. Öğle çok güzel. Ekmek çok olmuş. Bide akşam neden ekmek yedin anlamadım.Menüm
sabah 10.30
2 dilim ekmek
2 üçgen peynir
domates
salatalık
öğlen 15:30
1 kase domates çorbası
salata
yoğurt
1 dilim ekmek
akşam 19:30
1 kase special k
1 dilim ekmek
1 kk peynir
şimdi çıkıyorum kimse yok zaten ders çalışamadim arkadaşım geldi kaçıyorum kızlar görüşürüz
Akşam yemeğinde hiç ekmek yemesen bile olur muş Burcu'cum hiç mi yanında domates, salatalık yoktu bu yemeğin yanında. Yoğurt yada ayranda olurdu. Ama ekmek olmamış. Bide bu kadar ara verme yemeklerin arasında. Öğle çok geç olmuş akşam çok erken olmuş.sabah(10:00)
1 dilim tam bugday a yarım kk ile yağsız tost
4 çeri domates
öğle akşam birlikte(16:30)
4 derisi alınmış kanat
2 derisi alınmış kçk but
1.5 derisi alınmış pirzola
3 dilim kızarmış kepek ekmeği
kızlar spor koştuk filan ama şimdi 40 dk karın basen egzersizi yapıcam
55 squats
3 lt su
10 kçk bardak yani 1500 ml şekersiz çay
bugünkü menüm:
sabah(11:00)
2 dilim çavdar ekmeği
1 haşlanmış yumurta
1 kk beyaz peynir
5 zeytin
domates-maydonoz
çay
ara(12:30)
sütlü neskafe
ara(18:30)
ananaslı activia
akşam(19:30)
2 dilim çok tahıllı ekmek
1 tabak karnıbahar yemeği
yoğurt
ara(21:00)
1 kivi
3 malta eriği
1 kupa yeşil çay (içine zencefil doğradım)
spor yok
2,5LT su..
Zaman ayırıp yazdığın için çok teşekkürler Hilal'cim. Benim ikinci bebişim. İlk kızımı hiç emziremedim tamamen cahillik ve bilgisizlikten. Bunun için çok uğraştım. Sezeryan olduğu içi ilk zamanlar doğrulamıyordum bile ama inat ettim emzirdim. Ağlayarak doğruluyordum. Bide benim meme uçlarım yok. Onlar olmadığı için bebiş tutamıyordu. İlk kızımı o nedenle emzirememiştim. Bunda süt sağma makinasıyla sağdım çay kaşığıyla verdim sütü. Sonra ucu çıktı yavaş yavaş emmeye başladı. Şuan çok güzel emiyor ama birinci ayın sonunda doktora gittiğimizde az kilo almış anne sütü yetmiyor mama verin dedi. Ondan önce zaten sarılık tehlikesi atlattı. O dönemde mamaya başladım. Önce emziriyorum arkadan doymazsa mama veriyorum. Mama vermek istemiyorum ama bebişimi aç bırakmakta istemiyorum. Aslında çok etkilenmemem lazım diğer kızım mamayla büyüdü allaha şükür hiç sorun yaşamadı. Gelişimi çok iyi gayette zeki allaha şükür kolay kolay hastada olmaz. Ama nedense buna mama verirken üzülüyorum. Süt meselesi de bu canım. Sütüm yetmiyor az geliyor.
Geçmiş olsun dikkat et kendine. Dukan yapınca böyle oluyor sanırım. Umarım düzelirsin biran önce.
Zeliş'cim öğünlerin saatleri olmamış. Öğle çok güzel. Ekmek çok olmuş. Bide akşam neden ekmek yedin anlamadım.
Akşam yemeğinde hiç ekmek yemesen bile olur muş Burcu'cum hiç mi yanında domates, salatalık yoktu bu yemeğin yanında. Yoğurt yada ayranda olurdu. Ama ekmek olmamış. Bide bu kadar ara verme yemeklerin arasında. Öğle çok geç olmuş akşam çok erken olmuş.
Kızlar sabah ne kadar erken kahvaltı yaparsanız o kadar güzel kilo verirsiniz. Kahvaltılarınız hep geç oluyor bu da bir öğününüzü harcıyor. Ceren'cim ana öğünlerin çok güzel olmuş. Öğle olsa daha iyi olurmuş. Ama akşamki ekmek çok olmuş. Bide saat 15:00 ten sonra meyve yememiz gerekiyor ki sen saat 21:00 de yemişsin. Akşam yenilen meyvelerin şekerleri direkt olarak depo ediliyor. Bide sen zor kilo veriyorsun dikkat etmen lazım. Malta eriğide oldukça şekerli bir meyve.
Hayırlı günler kızlar...
Eşimle yine tartıştıkBu gidişle ya kafayı yicem,ya ondan kurtulucam...
O dışarı çıktı,bende kafamaı dagıtmak için oğlumla dışarı çıkıcam.. Görüşürüz...
sorun ne canım çok özel değilse
Uzun hikaye Burcu...
Açtıgım konulara bakabilirsin...
O zaman nasıl bi tehliyle yasadıgımı anlarsın
Neyse cıktım,gelince konusuruz
üzüldüm melekcim.geçen seneden biraz biliyorum ama açtığın konuları görmemiştim bakayım şimdi ona göre yorum yazarım.ama şunu söyleyeyim kendini üzüp yıpratma bu dünyaya kimsenin kahrını çekmek için gelmiyoruz.
pes etmicemmmmmmtartılmaktan vazgeçtim ya cumAYA kadar trtılmıcam
canım tavuğu bi süre bırak bence
afiyet olsun cnm
o cısların acısını çıkar nurrrrriyidir ya harketler
kiz niye yatiyorsun, orucu ayakta gecirmekdir makbul olan.Günaydın kızlar oruçluyum bu gün bütün gün uyuyarak geçiricem sanırım
Hayırlı günler kızlar...
O dışarı çıktı,bende kafamaı dagıtmak için oğlumla dışarı çıkıcam.. Görüşürüz...
Kızlar hasta değilim aslındaTavuk tavuk tavuk derken içim almadı ne yalan söyleyeyim.Midem bulandı bulandı sonunda çıktı.Normal bir diyette kraker hemen tolere edilebilirdi ama dukan affetmeyebilir..
Görücez bakaım.Bende 1 kg üstü verezsem çok üzülürüm
kizlar bu gün cok cisss seyler oldu
malum eve bir ordu insan gelince hazirligida ona göre bol cesitli oluyor
kacamak degil baya bildigin diyet bozma günüm oldu bugün
kendimi tutamadim ve tutmakda gelmedi icimden cünkü su daha az yagli veya kalorili diye seyler yoktu,
hazirlik yaparkende yorgun düstügüm icin ve misafirlerle ayri yememek icin bende herseyden az koyarak yedim.
ne olduklarini söylemiyim ama türk mutfaginin en özel lezzetlerindendi hepsi
misafirlerin istegi ile yürüyüse ciktik yemekten sonra.
2 saatten fazla yürüdük.
tüm gün kosusturma + 2 saatten fazla yürüyüs yaptigim icin artida cikmamayi umuyorum, yarin bakip yazarim size.
insallah sadece metabolizmam sasirmis olur ve pozitif etki olur ne diyeyim
yarin karsiniza özür degerinde bir menüyle cikmak istiyorum insallah.
bu arada burcucum heraketler icin cok tesekkkürler.
bugün özellikle alt karin kaslarimda hamlama hissettim demek ki kaslar güzel calisti o hareketlerle.
bugün dgl ama yarin dvm edicem insallah onlara.
birde bir yakinim benim okadar yürüyebilecegime inanmamis
acele edip kizlarla eve cebuk gelince onu gecmis bulundum, eve geldiginde sen yari yoldan geri döndün dimi dedi.
bende hayir tam aksine hizlanip solladikda geldik sizi dedim soklara girdi
eskisine göre cok enerjigim kizlar
80kilodan simdiki kiloma cok fark var, daha rahat hareket ediyorum.
bunu okuyup eger diyette olmayanlar varsa onlara sesleniyorum.
kendinize bu iskencei yapmayin kilo verin ve görün ne kadar dinc oldugunuzu.
bol su icmeyide sakin ihmal etmeyin.
ben 21yasimda olmama ragmen suan kendimi 5yas daha genclesmis hissediyorum
iyi geceler kizlar yarin insallah görüsürüz.
yarinda dügün var sanirim, bakalim gidermiyim oyunlumuydu mevlitlimiydi hatirlamiyorum ona göre hareket olur belki
tatli rüyalar hepinize uyuyan güzeller
pes etmicemmmmmmtartılmaktan vazgeçtim ya cumAYA kadar trtılmıcam
canım tavuğu bi süre bırak bence
afiyet olsun cnm
o cısların acısını çıkar nurrrrriyidir ya harketler
Günaydın Kaptancııım, senin de anneler günün kutlu olsun...Günaydın 13. takımın çıtır anneleri ve çıtır anne adayları. Hepimizin anneler günü kutlu olsun
biz de sebi çok seviyoruz Burcuuu, senin de kutlu olsun cnm.. bizim gelecek anneler günümüze yazıcaz bu kutlamaları :)anneler gününüz kutlu olsun hepinizi çok seviyorummmmmmm annelerim benim
senin de cnm..tünaydın kızlar annelerimizin anneler günü kutlu olsun
Zaman ayırıp yazdığın için çok teşekkürler Hilal'cim. Benim ikinci bebişim. İlk kızımı hiç emziremedim tamamen cahillik ve bilgisizlikten. Bunun için çok uğraştım. Sezeryan olduğu içi ilk zamanlar doğrulamıyordum bile ama inat ettim emzirdim. Ağlayarak doğruluyordum. Bide benim meme uçlarım yok. Onlar olmadığı için bebiş tutamıyordu. İlk kızımı o nedenle emzirememiştim. Bunda süt sağma makinasıyla sağdım çay kaşığıyla verdim sütü. Sonra ucu çıktı yavaş yavaş emmeye başladı. Şuan çok güzel emiyor ama birinci ayın sonunda doktora gittiğimizde az kilo almış anne sütü yetmiyor mama verin dedi. Ondan önce zaten sarılık tehlikesi atlattı. O dönemde mamaya başladım. Önce emziriyorum arkadan doymazsa mama veriyorum. Mama vermek istemiyorum ama bebişimi aç bırakmakta istemiyorum. Aslında çok etkilenmemem lazım diğer kızım mamayla büyüdü allaha şükür hiç sorun yaşamadı. Gelişimi çok iyi gayette zeki allaha şükür kolay kolay hastada olmaz. Ama nedense buna mama verirken üzülüyorum. Süt meselesi de bu canım. Sütüm yetmiyor az geliyor.
Geçmiş olsun dikkat et kendine. Dukan yapınca böyle oluyor sanırım. Umarım düzelirsin biran önce.
Zeliş'cim öğünlerin saatleri olmamış. Öğle çok güzel. Ekmek çok olmuş. Bide akşam neden ekmek yedin anlamadım.
Akşam yemeğinde hiç ekmek yemesen bile olur muş Burcu'cum hiç mi yanında domates, salatalık yoktu bu yemeğin yanında. Yoğurt yada ayranda olurdu. Ama ekmek olmamış. Bide bu kadar ara verme yemeklerin arasında. Öğle çok geç olmuş akşam çok erken olmuş.
Kızlar sabah ne kadar erken kahvaltı yaparsanız o kadar güzel kilo verirsiniz. Kahvaltılarınız hep geç oluyor bu da bir öğününüzü harcıyor. Ceren'cim ana öğünlerin çok güzel olmuş. Öğle olsa daha iyi olurmuş. Ama akşamki ekmek çok olmuş. Bide saat 15:00 ten sonra meyve yememiz gerekiyor ki sen saat 21:00 de yemişsin. Akşam yenilen meyvelerin şekerleri direkt olarak depo ediliyor. Bide sen zor kilo veriyorsun dikkat etmen lazım. Malta eriğide oldukça şekerli bir meyve.
Hayırlı günler kızlar...
hmm dukansa biraz sıkıntı olabilir ama yine de çok etkileyeceğini sanmam cnm, sen devam et...
hadi toparla o zaman, cumaya kadar hatasız bir5 gün bekliyoruz senden...
işte benim tanıdığım Burcuuu...
Günaydın Kaptancııım, senin de anneler günün kutlu olsun...
biz de sebi çok seviyoruz Burcuuu, senin de kutlu olsun cnm.. bizim gelecek anneler günümüze yazıcaz bu kutlamaları :)
senin de cnm..
kaptanım haklısın, ama ben dün gece 4ü geçiyordu yattım :) anneme bir video hazırladım da.. yani onları eritmişimdir fazlasıyla diye düşünüyorum.. ama dikkat edicem bundan sonra cnm..
yazdıklarını okumaya çalışıcam cnm, geçmiş olsun diyeyim, hakkınızda hayırlısı ama Ayşe'ye katılıyorum, hayat kısa ve çok değerli.. başka bir sen başka bir şans yok.. en iyi şekilde değerlendirmelisin.. konuyu bilmiyorum ama mutsuzsan, neden olduğunu düşünmek ve çözmek lazım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?